Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@05:35:16 GMT

خبر خوب اوجی درباره گشایش در صادرات نفت

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۸۶۴۱

خبر خوب اوجی درباره گشایش در صادرات نفت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی، امروز (سه‌شنبه، دوم آذرماه) در آئین صبحگاه مشترک بسیجیان صنعت نفت که در محوطه وزارت نفت برگزار شد، با ادای احترام به شهدای صنعت نفت، گفت: مقام معظم رهبری طی سخنانی در جایگاه بسیج فرمودند تا وقتی این کشور و این ملت به امنیت احتیاج دارند به نیروهای بسیج، به انگیزه بسیج، به سازمان‌دهی بسیج و به عشق و ایمان بسیجی هم احتیاج دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نفت با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری صنعت نفت محتاج اندیشه و تفکر بسیجی است، اعلام کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند روحیه انقلابی و کار جهادی هستیم. متخصصانی که در بخش خصوصی و دولتی تلاش مخلصانه دارند تا این صنعت را سربلند و سرافراز کنند.

وزیر نفت افزود: مستشاران خارجی پس از پیروزی انقلاب اسلامی صنعت نفت ایران را ترک کردند، همه به این گمان که این صنعت از کار خواهد افتاد، اما به حول و قوه الهی با آن اراده و تفکر که در این صنعت حاکم است با همه توان پای کار آمدید و این صنعت را به جلو حرکت دادید.

اوجی تصریح کرد: همگان می‌دانید که پیش از انقلاب اسلامی تنها یک پالایشگاه گاز داشتیم و آن پالایشگاه بیدبلند یک با ظرفیت پالایشی ۲۵ میلیون مترمکعب بود.

وی ادامه داد: شاید ظرفیت تولید گاز کشور کمتر از ۴۰ میلیون مترمکعب در روز بود، اما امروز به فضل الهی و با توان نیروهای متخصص و آن تفکر بسیجی که در این صنعت حاکم شد، امروز شاهد هستیم که حدود یک میلیارد مترمکعب توان تولید گاز ما بوده و بیش از ۱۴ پالایشگاه گاز در کشور مسئولیت فرآورش گاز را دارد.

وزیر نفت گفت: امروز حفاری چاه‌ها در سکوهای دریایی، در میدان‌های نفت و گاز چه در دریا و چه در خشکی به فضل الهی به دست متخصصان این کشور انجام می‌شود. در همه پالایشگاه‌های نفت و گاز ما هیچ متخصص خارجی وجود ندارد، همه توسط کارکنان متخصص و متعهد و با همان تفکر بسیجی که عنوان کردم مدیریت و راهبری می‌شود.

وی تصریح کرد: در این چند سال اخیر هم دشمن برنامه‌ریزی کرد که با تحریم‌های فلج‌کننده که بیشتر صنعت نفت را هدف گرفته بود، این صنعت را با مشکل روبه‌رو کند که موفق نشد و روز به روز این صنعت شکوفاتر شده و توفیق‌های خوبی نیز در بحث صادرات نفت اتفاق افتاده است.

وزیر نفت اعلام کرد: تولید، پالایش نفت و گاز و بهره‌برداری از میدان‌ها، امضای قراردادها و دور زدن تحریم‌ها، شناسایی و استفاده از همه ظرفیت‌ها برای صادرات نفت و میعانات گازی و فرآورده‌ها به عهده ما کارکنان صنعت نفت است و امنیت دریا تا مقاصدی که ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم به عهده شما عزیزان نیروهای مسلح چه در ارتش و چه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به‌ویژه نیروهای دریایی که الحق و انصاف که خوش درخشیدند و کارنامه خوبی را در این چند سال رقم زده‌اند.

اوجی گفت: وقتی دشمن غاصب ناتوان، توان شما را در صادرات نفت و گاز دید، در تولید نفت و گاز و در فرآورده‌های نفتی و گازی، آن اقدام کودکانه در آب‌های دریای عمان را انجام داد، اما بچه‌های نیروهای دریایی سپاه پاسداران در این قضیه خوب درخشیدند، بنده دست این عزیزان را می‌بوسم.

وی ادامه داد: به حول و قوه الهی امروز این صنعت دست نیروهای بسیجی است، ما با این تفکر، لحظه‌ای در تولید و تأمین انرژی و امنیت انرژی کشور کوتاهی نخواهیم کرد و با اراده و توانی که در نیروهای مسلح خود می‌بینیم در ماه‌های آینده در بخش صادرات نفت و میعانات نفتی و گازی توفیق‌های بیشتری نیز حاصل خواهد شد.

وزیر نفت بیان کرد: دشمن به هر طریقی درصدد است به این نظام مقدس صدمه وارد کند، از همه جا مهم‌تر صنعت نفت کشور است. در اوایل آبان‌ماه شاهد بودید که چه حرکت مذبوحانه‌ای با حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت انجام دادند، اما به فضل پروردگار و به همت کارکنان صنعت نفت مردم از این حرکت دشمن آسیبی ندیدند.

اوجی گفت: ما منتظر نتیجه مذاکرات، تصمیم‌ها و روابط دیپلماسی نیستیم، اما به همت کارکنان این صنعت، دشمن را در نیتی که برای آسیب رساندن به صنعت نفت دارد ناکام خواهیم گذاشت.

وی به موضوع تأمین سوخت زمستانی نیز اشاره کرد و افزود: همه همکاران در این بخش پای کار آمده‌اند تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود و روزهای درخشان‌تری را از این صنعت به نمایش خواهیم گذاشت.

کد خبر 639253 برچسب‌ها جواد اوجی - وزیر نفت دولت سیزدهم صادرات نفت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم صادرات نفت صادرات نفت نفت و گاز صنعت نفت وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۰ تا ۳۲ کیلوگرم مرغ به ازای هرنفر و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای مرغداری، برای تولید حداقل یک میلیون تن مرغ مازاد باید برنامه ریزی صادراتی داشت تا تراز تجاری صنعت به سمت مثبت شدن پیش رود.

طی ماه های اخیر وزارت جهاد سیاست افزایش جوجه ریزی های ماهانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون قطعه را در راستای تنظیم بازار اتخاذ کرده که با احتساب مصرف داخل، این میزان تولید از نیاز کشور بالاتر است، بنابراین نه تنها برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات نداریم، بلکه صادرات مستمر به عنوان راهکار موثر در پایداری تولید و تنظیم بازار باید دنبال شود به طوری که با اعمال حمایت های لازم از صادرات، بازارهای جدید حتی خارج از منطقه بازاریابی شود که در صورت تحقق، ارزآوری قابل توجهی خواهیم داشت.

در همین ارتباط مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بناداریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

صادرات مستمر مرغ باید در دستور کار قرار گیرد

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: مرغداران در راستای سیاست وزارت جهاد جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه به سبب تولید بالا، ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر گذراندیم. علی رغم افزایش سرمایه گذاری بالا ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، مرغداران نه تنها سودی عایدشان نشد، بلکه در حال زیان هم هستند که با استمرار این روند تولید دچار چالش می شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت جهاد، برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود، کما اینکه از قبل از عید این امر آغاز شده است، اما انتظار می رود که روند صادرات تسریع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جمع آوری و خرید تضمینی تاثیر مقطعی در کاهش زیان مرغداران دارد، افزود: در شرایط کنونی  امکان جمع آوری کل مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد و از طرفی مرغ های جمع آوری شده در مقطعی باید به بازار عرضه شود که بدین ترتیب جمع آوری مرغ مازاد توسط پشتیبانی امور دام اثر مقطعی دارد.

او صادرات مرغ را موثرین راهکار تنظیم بازار دانست و گفت: موثرین راهکار بالا نگه داشتن تولید مرغ در کشور که تامین کننده نیاز مرغداران باشد، فراهم کردن زمینه صادرات مستمر به کشورهای منطقه و بیرون منطقه است که علاوه بر ایجاد ارزآوری به افزایش اشتغال هم کمک می کند.

با توسعه صادرات مرغ دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده نیست

بنابر آمارهای اعلامی در فروردین ماه حدود ۱۴۰میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که برمبنای تخم مرغ هایی که به دستگاه رفته برآورد می شود که جوجه ریزی اردیبهشت به همین رقم برسد، درحالی‌که جوجه ریزی ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه ای جوابگوی نیاز کشور است که براین اساس مسئولان سیاست گذار در راستای پایداری تولید و جلوگیری از زیان مرغداران باید تمهیداتی برای مازاد تولید اتخاذ کنند.

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرغ صادر شود که براین اساس صادرات مرغ با احتساب هرکیلو ۲ دلار حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری دربردارد صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد در اسفندماه صادرات مرغ تنها به عراق انجام شد، اما در حال برنامه ریزی برای صادرات مستمر مرغ به دیگر بازارهای کشورهای همسایه هستیم.

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف

همچنین حبیب اسداله نژاد کارشناس صنعت طیور و مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگو است جوجه ریزی۱۵۰ میلیون قطعه ای  شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدد از جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

اسداله نژاد با بیان اینکه فاکتورهای متعددی در صادرات مرغ باید  رعایت شود، افزود: اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

با توجه به جوجه ریزی ماه های اخیر، بازار مرغ در ثبات و آرامش به سر می برد به طوری‌که علی رغم سنوات گذشته نه تنها دیگر برای تامین ذخایر استراتژیک  و تنظیم بازار داخل نیازی به واردات نداریم، بلکه از ایام پایانی سال گذشته صادرات مرغ بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال در دستور کار قرار گرفت که امید می رود با اعمال حمایت های لازم و برنامه ریزی مناسب، صادرات مستمر و پایدار دنبال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • اوجی: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است