Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی و موتور‌های جستجوگر جست و جو می‌شود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری در جریان ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آن‌ها هستند. در بسته خبری پیش روی به مهم‌ترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترند‌های گوگل در چهل و هشت ساعت اخیر اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی، چون «اموال تملیکی چیست؟»، «جمعه سیاه چیست؟»، «بیماری تالاسمی»، «خاویار»، «بغداد بونجاح»، «عادل فردوسی پور» و... از مهم‌ترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

اموال تملیکی چیست؟

شاید بارها از طریق رسانه ها و اخبار نام سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به گوشتان خورده باشد؛ برای مثال تعدادی کالای قاچاق کشف شده در اختیار سازمان قرار گرفت و به دنبال آن این سوال در ذهنتان مطرح شود که منظور از سازمان اموال تملیکی دقیقا چیست؟ آیا فقط وظیفه کشف و جمع آوری کالاهای قاچاق را بر عهده دارد و یا به وظایف دیگری نیز می پردازد؟ و یا اینکه پس از ضبط این اموال، سرنوشتشان چه می شود؟ آیا به مزایده گذاشته می شوند؟ و… منظور از اموال تملیکی، کالاها و اموالی است که به موجب قانون، به تصرف، تملک، توقیف یا مدیریت دولت درمی‌آید؛ از قبیل کالاهایی که از طریق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز توقیف و یا اموال و کالاهایی که به موجب احکام قضایی ضبط و مصادره می شود.

در قوانین گذشته، وظیفه جمع آوری و تعیین تکلیف در خصوص این اموال و کالا ها بر عهده گمرک قرار داشت، ولی پس از آن، کمیته ای متشکل از نمایندگان بنیاد مستضعفان، جهاد سازندگی، بنیاد مسکن و دادستانی کل کشور این وظیفه را انجام می دادند. تا اینکه با تصویب قانون تأسیس سازمان جمع‌آوری، نگهداری، اداره و فروش اموال تملیکی در تاریخ ۱۳۷۰/۱۰/۲۴ در سال ۱۳۷۱ سازمان، تشکیل گردید.

این قانون دارای چهل و پنج ماده و چند تبصره می باشد. با توجه به انتقادات فراوان به دولت مبنی بر انبار شدن حجم انبوهی از کالاهای تملیکی در گمرک و پایانه های مرزی، اخیراً هم وزیر اقتصاد و هم رئیس جمهور در این رابطه دستوراتی قاطع برای تعیین تکلیف این اموال صادر کرده اند.

 همین اتفاق حالا سبب شده تا در بسیاری از استان های مرزی کشور، موضوع تعیین تکلیف اموال تملیکی به تیتر یک رسانه ها تبدیل شده و به ترند گوگل نیز تبدیل شود. بنابراین، به تازگی اعضای هیات مدیره سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، موضوع راه اندازی حراج الکترونیکی و برگزاری مجدد مزایده حضوری (حراج) را مورد بررسی قرار داده و اجرای آن را به تصویب رساندند.

 بر این اساس، زمان‌بندی شرکت در مزایده‌های حضوری(حراج) سازمان اموال تملیکی از طریق وبگاه این سازمان به نشانی www.Tamliki.ir اعلام خواهد شد.

توضیح بیشتر و جدیدتر اینکه در پی ورود جدی دستگاه قضائی به ساماندهی اموال تملیکی، روز یک آذرماه اولین مزایده حضوری (حراج) سازمان اموال تملیکی در سال جاری با حضور نمایندگان قوه قضائیه برگزار شد.

قاسم رسولی فاضل نماینده قوه قضائیه در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی درباره جزئیات برگزاری جلسه مزایده حضوری گفت: در این جلسه مزایده، ۱۱ استان حضور داشته‌اند و ۲ هزار و ۱۱۴ ردیف کالا در قالب ۲۷۳ پارتی به ارزش کارشناسی پایه ۵۵۲ میلیارد تومان به فروش گذاشته شد.

 رسولی فاضل در ادامه با بیان اینکه از مجموع ۲۷۳ پارتی، ۹۳ پارتی به فروش رفته است، گفت: ارزش ریالی کالاهای فروش رفته تا این لحظه از سوی سازمان اموال تملیکی اعلام نشده است. نماینده قوه قضائیه در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به اینکه در این حراج کالاهای متنوعی وجود داشته است، تاکید کرد: حجم ورودی کالاها به سازمان اموال تملیکی با خروجی از این سازمان مطابقت ندارد و می‌توان گفت به ازای ورود سه کالا به انبارهای این سازمان، یک کالا خارج می‌شود و این موضوع دلایل مختلفی دارد که می‌توان رسوب کالا را یکی از این موارد نام برد.

بیشتر بخوانید

عزم جدی سه قوه برای ساماندهی اموال تملیکی جمعه سیاه چیست؟

بلک فرایدی (Black Friday) یا جمعه سیاه، یکی از معروف‌ترین رویدادهایی است که در آن برندها و فروشگاه‌های مختلف، تخفیف‌های زیادی روی محصولات خود اعمال می‌کنند و خریداران می‌توانند از شیرمرغ تا جان آدمیزاد را به قیمت مناسبی خریداری کنند.

این رویداد در بسیاری از کشورهای جهان برگزار شده و حراج آن به این صورت نیست که قیمت محصولات را اول افزایش دهند و بعد روی آن تخفیف اعمال کنند، بلکه روی قیمت واقعی کالا تخفیف‌های 50 درصدی و حتی بیشتر اعمال می‌گردد.

تاریخچه جمعه سیاه به سال 1386 برمی‌گردد یعنی حدود 600 سال پیش! وقتی که آمریکا درگیر بازسازی کشور خود پس از جنگ‌های داخلی بود و انحصار طلا برای مدتی از دست دولت خارج شد و به دست دو تن از سودجویان افتاد. در این شرایط دولت امریکا برای ایجاد تعادل در بازار و ثابت کردن قیمت به وارد کردن مقدار زیادی طلا اقدام کرد، بدون این که متوجه شود انحصار طلا در دست سودجویان می‌باشد. این باعث شد که مردم زیادی در کشور آمریکا ورشکسته شوند و این روز به جمعه سیاه نام گذاری شد. در سال 1950 مردم فیلادلفیا بعد از روز شکرگزاری شورشی به پا کردند و پلیس این شهر اصطلاح جمعه سیاه را برای آن روز به کار برد. در این روز تعداد زیادی از خریداران و گردشگران برای دیدن بازی فوتبال به مرکز شهر سرازیر شدند و نیروهای فیلادلفیا نه تنها به مرخصی نرفتند بلکه به ساعات کاری آن‌ها نیز افزوده شد.

با نزدیک شدن به 26 دسامبر (5 آذر) موعد جمعه سیاه حالا این روز دوباره به ترند گوگل تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید

جمعه سیاه چیست و چه روزی است؟

بیماری تالاسمی

تالاسِمی از بیماری‌های ژنتیکی و یک اختلال خونی ارثی بوده که در آن، تعداد هموگلوبین‌ها و گلبول های قرمز در بدن فرد مبتلا به این بیماری از حالت نرمال کمتر است. هموگلوبین پروتئینی در گلبولهای قرمز است که آن‌ها را قادر به حمل و انتقال اکسیژن می‌سازد.

شمار پایین هموگلوبین و سلول‌های خونی، می‌تواند موجب کم‌خونی شود. هموگلوبین بخش انتقال‌دهنده اکسیژن در گلبول‌های قرمز خونی است. هموگلوبین شامل دو زیرواحد مختلف به نام‌های آلفا و بتا است.

اگر بدن شخص توانایی تولید کافی از هر نوع زیرواحد را نداشته باشد، سلول‌های خونی به‌طور کامل شکل نمی‌گیرند و توانایی انتقال اکسیژن بدن کاهش می‌یابد. در نتیجه نوعی کم‌خونی ایجاد می‌شود که تالاسمی نام دارد. هر چند تالاسمی یک اختلال منفرد نیست، اما یک گروه اختلالات از طرق مشابه بدن انسان را درگیر می‌کند.

تقریبا چهار ماه است که زمزمه نبود ارز دولتی برای واردات داروی «جید نیو» که شرکتی ایرانی آن را در داخل کشور بسته‌بندی و توزیع می کند شنیده شده و اکنون در نیمه سال بیماران تالاسمی سراسر ایران با مشکل عدم توزیع داروی یاد شده روبه رو هستند و همین موضوع بیماری تالاسمی را به یکی از ترندهای گوگل تبدیل کرده است.

یکی از اعضای انجمن تالاسمی در همین رابطه پیشتر به رسانه ها گفته بود: سال ها پیش در آخرین توافق صورت گرفته با مسئولین وزارت بهداشت تصمیم بر این شد که بیماران تالاسمی در مراکز درمانی که خود مسئولین مشخص کردند و تحت نظر پزشکانی که مورد وثوق مسئولین آن زمان بوده اند داروهای تولید داخل را مصرف کنند و در صورت بروز مشکل و واکنش با تایید پزشک اسامی آنها در لیست دریافت کنندگان و نیازمندان داروهای وارداتی قرار بگیرد که متاسفانه امروز همان افراد نیز از دسترسی به داروهای خود محرومند که ثمره این وضعیت چیزی نیست جز افزایش روز افزون آمار مرگ و میر بیماران و این چیزی است که قابل کتمان نیست.

بیشتر بخوانید

راه پیشگیری از بیماری تالاسمی خاویار

خاویار تخم ماهیان خاویاری و از گران‌ترین خوراکی‌های جهان است. دریای مازندران به عنوان بزرگ‌ترین منبع ماهیان خاویاری در جهان، بیش از ۱۰ درصد خاویار جهان را تأمین می‌کند.

فیل‌ماهی، تاس‌ماهی روسی یا چالباش، تاس‌ماهی ایرانی یا قره‌برون، ماهی شیپ و ماهی ازون‌برون یا سوروگا، گونه‌های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.

اخیراً خبر رسیده است که خاویار گیاهی یا کینوا که در واقع گونه ای مقاوم به شوری کم آبخواه و با ارزش غذایی بالاست در کویر ایران پرورش یافته است.

توضیح اینکه طول گیاه کینوا بسته به نوع آن تا دو متر هم می‌رسد و دوره کاشت تا برداشت آن هم بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ روز است. تنها چند دانه از این گیاه که سرشار از آهن ، اسید فولیک، کلسیم و اسید‌های امینه است، در سال ۱۳۹۳ از کشور‌های آمریکای جنوبی وارد یزد شد و با تلاش و کار تحقیقاتی محققان مرکز ملی شوری، انواع مختلفی از دانه‌های آن تکثیر شده است. تحقیقات صورت گرفته در مرکز ملی شوری یزد بر روی این گیاه همه موفقیت آمیز بوده و نوید بخش گسترش کاشت آن در کشور است. معرفی دو رقم جدید از این محصول در سال جاری و مهمتر از آن، معرفی گونه‌های شیرین کینوا که به فرآوری نیاز نداشته باشد از مهمترین دستاورد‌های تحقیقاتی مرکز ملی شوری کشور در یزد به شمار می‌آید.

همین موضوع حالا خاویار گیاهی و یا همان کینوا را به ترند گوگل تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید

ماهی خاویار ایرانی به کیلویی ۱۶میلیون تومان رسید بغداد بونجاح

بغداد بونجاح متولد ۳۰ نوامبر ۱۹۹۱ و بازیکن فوتبال اهل الجزایر است. او هم‌اکنون در تیم السد قطر بازی می‌کند.

او همچنین سابقه بازی در تیم ملی فوتبال الجزایر را دارد. بغداد بونجاح در سال ۲۰۱۸ با به ثمر رساندن ۱۳ گل در صدر جدول برترین گلزنان لیگ قهرمانان آسیا قرار گرفت.

با پیوستن ژای هرناندز به عنوان سرمربی در تیم بارسلونا حالا خبرهایی مبنی بر علاقه او برای به خدمت گرفتن بونجاح در بارسلونا شنیده می شود.

نشریه معتبر و اسپانیایی اسپورت دیشب با انتشار گزارشی مدعی شد آبی اناری پوشان که در این فصل با بحران آسیب دیدگی در خط حمله از جمله مصدومیت هایی طولانی مدت برای مارتین بریتویت و سرخیو آگوئرومواجه شدند، در پنجره نقل و انتقالات ژانویه به دنبال تقویت بخش هجومی ترکیب خود باشد و نام بازیکنانی چون کریم آدیمی، فوروارد ردبول سالزبورگ و پیر امریک اوبامیانگ، کاپیتان آرسنال هر دو به عنوان اهداف احتمالی این باشگاه ذکر شده اند.

اما به نظر می رسد نام بغداد بونجاح، مهاجم گلزن تیم السد نیز در لیست خرید بارسلونا قرار گرفته است. نشریه اسپورت مدعی شده ژاوی به همکاری مجدد با بغداد بونجاح فوروارد الجزایری اش در السد که عملکردی درخشان در قطر داشته فکر می کند. ملی پوش الجزایری تیم السد در 153 بازی برای تیم قطری موفق شده 159 گل به ثمر برساند و 44 پاس گل نیز به نام خودش ثبت کند. همچنین بونجاح در 49 بازی برای الجزایر 22 بار توپ را وارد دروازه حریفان کرده است.

بیشتر بخوانید

ژاوی بغداد بونجاح را به بارسلونا می‌برد؟ عادل فردوسی پور

ماجرای بازگشت عادل فردوسی پور به رسانه ملی و از سرگیری برنامه ها او نظیر برنامه نود یکی از گره های کوری است که برخی امید دارند رئیس جدید صدا و سیما آن را باز کند.

جبلی- رئیس جدید صدا و سیما پیشتر گفته بود که در بازگشت فردوسی پور به صدا و سیما منعی وجود ندارد و اخیراً نیز بر همان گفته ها تأکید کرده است و همین مسئله به ترند شدن نام فردوسی پور منجر شده است.

جبلی رئیس جدید صداو سیما بعد از قبول این پست اعلام کرد مشکلی برای بازگشت عادل فردوسی پور به آنتن تلویزیون ندارند.  بعد از این اظهارنظر اکثر رسانه ها گمانه زنی کردند و نوشتند عادل در آستانه بازگشت به شبکه سه قرار دارد و به زودی کارش را آغاز می کند. در این مدت اما اتفاقی رخ نداد.

یک آذر جبلی وقتی دوباره با این سوال روبرو شد که آیا فردوسی پور بازمی گردد، جواب داد: «در مورد بازگشت چهره‌هایی همچون عادل فردوسی پور به آنتن رسانه ملی هم پاسخ همان است که از قبل اعلام کرده‌ام.»

بیشتر بخوانید

برنامه نود با عادل فردوسی پور به تلویزیون بر می‌گردد

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان آلودگی هوا اموال تملیکی خاویار جمعه سیاه بغداد بونجاح بیماری تالاسمی عادل فردوسی پور زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان آلودگی هوا سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی سازمان اموال تملیکی عادل فردوسی پور بیماری تالاسمی جمعه سیاه چیست بیشتر بخوانید بغداد بونجاح ترند گوگل گوگل تبدیل رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۰۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه در بازدید از بندر شهید رجایی

هرمزگان-جام جم انلاین- رئیس دستگاه قضا با هدف نظارت بر میزان رفع معضلات در قطب واردات کالا از بندر شهید رجایی بازدید کرد و گفت: وضع گمرک شهید رجایی نسبت به اسفند ۱۴۰۰ بسیار بهتر و مطلوب‌تر شده است، اما هنوز نواقصی وجود دارد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در دومین بازدید خود از این بندر گفت: وضعیت گمرک شهید رجایی نسبت به اسفند ۱۴۰۰ بسیار بهتر و مطلوب‌تر شده است، اما هنوز نواقص و ناهماهنگی‌هایی در این گمرک بین دستگاه‌های مسئول وجود دارد که باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آنها اقدام شود.


وی در بازدید از بخش نگهداری بیش از ۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی که ترخیص نشده است، افزود: اگر علت اصلی عدم ثبت سفارش و عدم ترخیص کالا‌ها و اقلامی که پنج سال از تولید آنها می‌گذرد، حمایت از تولید داخل است، بنابراین متروکه اعلام کردن آنها و سپس به فروش رساندنشان در بازار نیز، نقض غرض است و در نهایت با این روش هم اثر خود را در بازار می‌گذارد.


رئیس دستگاه قضا گفت: این ماشین آلات از طریق ورود مستقیم به بازار یا از طریق فروش در قالب اموال تملیکی در بازار عرضه می‌شود.


حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: این ماشین‌آلات راهداری، طبق اعلام وزارت راه، در زمره نیاز راهسازی کشور است پس ضرورت دارد این مسئله را با هماهنگی بین‌دستگاهی رفع کنیم و چنانچه برداشت متفاوت از قانون وجود دارد، به یک اشتراک نظر در فهم از قانون برسیم و در صورت نقص قانون در این زمینه نیز، نسبت به اصلاح قانون اهتمام بورزیم.


وی گفت: با همکاری سایر قوا نسبت به اصلاح رویه‌ها اقداماتی را ترتیب دهیم تا شاهد معطل ماندن کالا‌هایی که نیاز کشور است و برای آنها ارز تخصیص داده شده، در گمرکات نباشیم.


رئیس قوه قضاییه افزود: بدون تردید با ایجاد سامانه واحد میان گمرکات، بنادر و سازمان اموال تملیکی و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت از بسیاری از این نواقص و ناهماهنگی‌ها که سبب عدم ترخیص کالا‌ها می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید مسئولان امر، هر چه سریعتر نسبت به راه‌اندازی کامل و تکمیل چنین سامانه‌ای، تدابیر لازم را اتخاذ کنند.


حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: اینکه بخش حقوقی گمرک در سال ۱۴۰۰ یک نوع بخشنامه ناظر بر ثبت سفارش و ترخیص کالا‌ها صادر می‌کند و در سال ۱۴۰۲ بخشنامه دیگری را در این خصوص ابلاغ می‌کند که با بخشنامه پیشین متفاوت است، خودش از عواملی است که سبب معطلی کالا‌ها و متروک اعلام شدن آنها می‌شود در این زمینه بخش حقوقی گمرک باید به یک وحدت و انسجام رویه دست یابد.


وی افزود: من فعلاً در این بازدید به دنبال آن نیستم که ببینم کدام فرد یا دستگاه کوتاهی کرده است.


رئیس قوه قضاییه همچنین از مخازن اِشغال شده توسط ۴۴ هزار تن روغنِ غیر قابل مصرف بازدید کرد.

 

رئیس دستگاه قضا خطاب به نماینده شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی، بعنوان وارد کننده محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی گفت: چرا باید چنین محموله‌ای که نیاز کشور است با تخصیص ارزِ قابل توجهی، وارد کشور شود و سه سال در کشاکش میان دستگاه‌های مسئول بماند و در آخر اعلام شود که این محموله روغن، قابلیت مصرف خوراکی را ندارد و حتی استفاده از آنها برای مصرف طیور نیز می‌تواند واجد آسیب باشد؟! آیا نمی‌شد دو وزارتخانه «جهاد کشاورزی» و «بهداشت» فرآیند آزمایش و نمونه‌برداری از این محموله را سریع‌تر انجام دهند که بالغ بر سه سال، انبار‌ها بواسطه این روغن‌ها که قابلیت مصرف ندارند، اِشغال نشوند؟


بازرسی که شما بعنوان واردکننده، در کشور مبدأ واردات این روغن‌ها تعیین کرده بودید، چرا در همان موعد بارگیری و فروش، غیر قابل مصرف بودن آنها را اعلام نکرد؟ / باید توجه شود که علاوه بر تخصیص ارز برای واردات و نگهداری چنین محموله‌هایی، حتی مرجوع کردن و امحای آنها نیز برای کشور و بیت‌المال هزینه‌زاست.


رئیس قوه قضاییه گفت: امروز هدف اصلی‌ام از این بازدید، آن است که با همکاری سایر دستگاه‌ها به یک تدبیر برسیم تا دیگر شاهد چنین امری نباشیم که محموله‌ای مورد نیاز کشور با صرف ارز ترجیحیِ قابل‌توجه، وارد کشور شود و بعد از سه سال که انبار‌ها را اِشغال کرده، تازه به این نتیجه برسیم که چنین محموله‌ای اصلاً از همان ابتدا که وارد شد هم غیرقابل مصرف بود!


حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: تصویر امروز انبار‌های اموال تملیکی حقیقتا با گذشته قابل مقایسه نیست و با تلاش صورت گرفته امروز وضعیت خیلی خوب است.


وی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد در دیگر انبار‌ها نیز وضعیت خوب است و مشکلات گذشته تا حد بسیاری حل شده است.


در جریان این بازدید گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای رصد و نظارت بر کشتی‌هایی که در لنگرگاه و اسکله‌های بنادر استان هرمزگان بویژه بندر شهید رجایی پهلو می‌گیرند، به رئیس قوه قضائیه ارائه شد.


رئیس قوه قضائیه بصورت میدانی بر فرآیند امور در بندرشهیدرجایی و ساز و کارهای مبارزه با قاچاق کالا در بنادر و گمرکات هرمزگان نظارت کرده و با مراجعه به محل نگهداری ماشین‌آلات راهسازی علت ترخیص نشدن ماشین‌آلات را مورد بررسی میدانی قرار داد.


طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، ماشین‌آلات راهسازی که در بندر شهید رجایی، معطل ترخیص هستند، با عنایت به شرایط تحریمی مورد نیاز مبرم کشور است.
اما بخشنامه‌ی امضا شده توسط مدیر کل دفتر حقوقی گمرک در شهریور ۱۴۰۲ باعث رسوب و معطلی بیش از ۹۲۴ دستگاه ماشین‌آلات راه‌سازی در بنادر و گمرکات شده است.
معاون حقوقی گمرک در این بازدید از بخش نگهداری ماشین‌آلات راهسازی گفت: علت ترخیص نشدن ماشین‌آلات ثبت نشدن سفارش به علت گذشت بیش از 5 سال از زمان تولید است.
وی افزود: به موجب قانون، برای حمایت از تولید داخلی، برای چنین کالاهایی نباید ثبت سفارش و تخصیص ارز صورت گیرد.
رئیس قوه قضاییه متروکه اعلام کردن و به فروش رساندن ماشین آلات در بازار را نقض غرض دانست و گفت: در نهایت با این روش از طریق ورود مستقیم به بازار و یا از طریق فروش در قالب اموال تملیکی، اثر خود را در بازار می گذارد.

بازدید از یکی از انبار‌های اموال تملیکی استان هرمزگان، بخش پایانی حضور میدانی رئیس قوه قضاییه در مجتمع بندری شهید رجایی بود.


حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان این بازدید، از وضعیت ساماندهی کالا‌ها و اقلام در انبار‌های تملیکی استان هرمزگان اعلام رضایت و بر استمرار این روند تاکید کرد.


رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در مورد اقدامات صورت گرفته قضایی در پرونده‌های مربوط به ماشین‌آلات راهسازی گفت: ما در مجموعه قضایی استان پس از بررسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که، معضل ترخیص این ماشین‌آلات راهسازی در برخی استان‌های دیگر نیز وجود دارد.


مجتبی قهرمانی گفت: تا قبل از سفر رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان در اسفند ۱۴۰۰ بعضاً کشتی‌ها بیش از ۶ ماه در لنگرگاه‌ها معطل تخلیه و ترخیص می‌ماندند، اما با دستورات و تدابیر صادره از ناحیه ریاست دستگاه قضا و اقدامات مستمر و همکاری دستگاه‌های دولتی در استان زمان معطلی کشتی‌ها در لنگرگاه‌ها به نهایتاً سه روز رسیده است.


نقدی معاون حقوقی گمرک نیز در بازدید رئیس دستگاه قضا از ماشین‌آلات راهسازی ضبط شده در بندر شهید رجایی، با بیان اینکه در بخشنامه صادره از سوی اداره کل دفتر حقوقی واردات گمرک در ۱۸ شهریور ۱۴۰۲، صرفاً بر اجرای مواد ۳۵ و ۱۰۵ قانون گمرکی تاکید شده است، گفت: همه ماشین‌آلات راهسازیِ ضبط شده در بندر شهید رجایی، بدون ثبت سفارش و بدون آنکه ارزی برای واردات آنها تخصیص پیدا کنند، وارد شده‌اند و ما ناگزیر به ضبط این ماشین‌آلات بودیم.


مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان نیز در این بازدید گفت: پس از حضور میدانی رئیس قوه قضاییه و سپس معاون اول رئیس جمهور در بندر شهید رجایی و در نتیجه هماهنگی‌های به‌وجود آمده و دستورات صادره از ناحیه بخش‌های ذی‌ربط، همه کالا‌های متروکه باقیمانده تا سال ۱۴۰۱ از بندر شهید رجایی خارج شد.


رضوانی‌فر رئیس کل گمرک کشور نیز در بازدید رئیس قوه قضاییه از بندر شهید رجایی، با قدردانی ویژه از پیگیری‌ها و اقدامات مجموعه قضایی استان هرمزگان در حوزه ساماندهی کالا‌های موجود در بنادر و گمرکات این استان، گفت: تسریع در بررسی پرونده‌های مفتوح گمرک، از اقدامات بسیار مثبت و مؤثر مجموعه قضایی استان هرمزگان در مدت اخیر بوده است.

 

رئیس قوه قضاییه در این بازدید به وزیر دادگستری دستور داد تا آن دسته از پرونده‌های اموال تملیکی که در تعزیرات مورد رسیدگی قرار می‌گیرند را با سرعت و دقت بیشتری تعیین تکلیف کنند.
اجتهادی مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در این بخش از بازدید رئیس قوه قضاییه گفت: میانگین اظهارنامه کالا‌های متروکه واصل شده به سازمان اموال تملیکی استان هرمزگان در هر سال، طی دو سال گذشته به بیش از ۳ هزار فقره رسیده است و این در حالی است که این میزان در حد فاصل سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، تنها ۴۳۰ فقره بوده است.
وی افزود: در حالیکه از ابتدای سال۱۳۹۰ تا سال۱۴۰۰، مجموعاً چهار هزار و۷۳۰ فقره اظهارنامه کالا‌های متروکه به سازمان اموال تملیکی استان هرمزگان ارجاع شده بود، این میزان طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، به بیش از شش هزار فقره رسید که از این تعداد بیش بر چهار هزار و ۲۱۲ فقره تعیین تکلیف شدند.
اجتهادی همچنین با اشاره به دستور دو سال پیش رئیس دستگاه قضا مبنی بر تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر محموله ۴ هزار تنی گچ‌های فاسد در یکی از انبار‌های اموال تملیکی استان هرمزگان، از انجام این مهم و خروج محموله مذکور از بندر شهید رجایی خبر داد.
فتحی مدیر کل اموال تملیکی هرمزگان نیز در این بازدید با قدردانی از اقدامات گسترده مجموعه قضایی استان هرمزگان برای ساماندهی وضعیت اموال تملیکی، گفت: رئیس کل و معاونان دادگستری استان برای سامان دادن به وضعیت اموال تملیکی، علاوه بر انجام مسئولیت‌های خود، بیشتر از وظایف و تکالیف‌شان نیز اقدامات مؤثر و قابل توجهی را انجام داده‌اند.
این اقدامات و پیگیری‌های مُجدانه، به مدیران اموال تملیکی نیز در اجرای وظایف و تکالیف‌شان، شجاعت و انگیزه داد.
وی همچنین از تعیین تکلیف و امحاء فنی ۹۰ درصد از ماینر‌های موجود در انبار‌های اموال تملیکی استان هرمزگان خبر داد و گفت: نخستین انبارگردانی بندر شهید رجایی پارسال صورت گرفت و ما امروز می‌توانیم با صراحت اعلام کنیم که چه کالا‌هایی و به چه تعداد در این بندر وجود دارد.
شایان ذکر است، پس از ورود مجدانه و پیگیرانه قوه قضاییه به موضوع ساماندهی انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و مساعدت سایر قوا و دستگاه‌ها، انقلابی در این مقوله صورت گرفته تا جایی که استان‌های سراسر کشور به صورت گسترده نسبت به تعیین تکلیف کالا‌های موجود در این انبارها، اقدامات مقتضی را صورت دادند و از این طریق با حفظ حقوق دولتی و عمومی، مبالغ زیادی به بیت‌المال و خزانه کشور مسترد شده است.

دیگر خبرها

  • نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از بندر شهید رجایی
  • (ویدئو) سورپرایز عادل فردوسی‌پور در پشت صحنه برنامه
  • سورپرایز عوامل فوتبال ۳۶۰ برای عادل فردوسی پور (فیلم)
  • (ویدئو) عادل فردوسی‌پور سورپرایز شد
  • توزیع ۵۰۰ بسته پوشاک در بین فقرا و نیازمندان کردستانی
  • پویش دست‌های مهربان در کردستان برگزار شد
  • ظرفیت تمامی ادارات برای کاهش فقر در جامعه به کار گرفته شود
  • توزیع پوشاک بین مددجویان بهزیستی یزد