Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@20:38:44 GMT

سه برابر اروپا گاز مصرف می کنیم

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۰۴۳۵

سه برابر اروپا گاز مصرف می کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا جولایی در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما تاکید کرد: نسبت به پارسال در همین زمان، حدود ۵۰ میلیون متر مکعب در روز، افزایش مصرف در بخش خانگی را تجربه کردیم که معادل تولید دو فاز پارس جنوبی است.

افزود: تمهیداتی را می‌اندیشیم تا ناترازی اتفاق نیفتد و بتوانیم با ابزار‌ها و امکاناتی که داریم، شبکه را حفظ کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اضافه کرد: تداوم افزایش مصرف، ​ نگران کننده است و این می‌تواند بر روی نحوه توزیع گاز تاثیر بگذارد.

جولایی گفت: روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز را تصفیه و وارد خطوط می‌کنیم، اما مصرف آن باید به نوعی باشد که بتواند پاسخگوی مردم و صنعت باشد.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: در ایران سه برابر کل اروپا گاز مصرف می‌کنیم.

محمدرضا جولایی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: بخش خانگی از حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعب گازی که به شبکه سراسری تزریق می‌کنیم در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۵۲۰ میلیون متر مکعب، مصرف کرده و بقیه مربوط به نیروگاه‌ها و صنایع است.

او ادامه داد: هر میزان مصرف خانگی افزایش یابد ممکن است مصرف گاز بخش صنایع، دچار محدودیت و کاهش شود.
جولایی افزود: همه تلاش ما این است که توان تولید گاز را در حدود ۸۳۰ تا ۸۴۰ میلیون متر مکعب نگه داریم، زیرا توان تولید منابع گازی ما در همین حد است.

وی با بیان اینکه جزو سه کشور اول دنیا در تولید گاز هستیم، اضافه کرد: حدود ۱ میلیارد متر مکعب گاز برداشت می‌کنیم که از این میزان حدود ۸۴۰ تا ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز را تحویل شبکه می‌دهیم.

سیدرضا قاسمی شهری، مدیر عامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: واحد‌های اوره و آمونیاک و واحد‌های متانول که عمدتاً مصرف کننده گاز طبیعی هستند اگر تا ۳۰ درصد، کاهش ظرفیت دهند معمولا مشکلی برای آن‌ها پیش نمی‌آید.

پیش بینی کاهش مصرف گاز در صنایع فولاد

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه گاز طبیعی در فولاد، در بیشتر موارد به عنوان خوراک، وارد فرآیند احیای مستقیم و تولید شمش می‌شود، گفت: به میزانی که از گاز طبیعی کاسته می‌شود احتمالاً شاهد افت تولید خواهیم بود.

امیر صباغ افزود: بر اساس برنامه‌هایی که به ما داده شده است، در گام نخست، حدود ۲۲ درصد کاهش مصرف گاز طبیعی برای صنایع فولاد پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: اگر این ۲۲ درصد را بتوانیم بر روی واحد‌های احیاء توزیع کنیم می‌توانیم به نحوی افت تولید را مدیریت کنیم، اما در مرحله دوم که ۴۳ درصد و در مرحله سوم ۶۵ درصد از عرضه گاز به صنعت فولاد، کم می‌شود آسیب پذیر خواهیم بود.

صباغ افزود: اکثر واحد‌های احیای مستقیم در جنوب کشور از جمله در خوزستان، ناحیه هرمزگان و بندرعباس هستند و این‌ها از کاهش عرضه گاز، نسبت به واحد‌های شمال کشور، آسیب کمتری می‌بینند.

مصرف بیش از استاندارد مشکل ساز است

مرتضی زمانیان کارشناس اقتصادی نیز با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه شناسایی سه دهک پر مصرف گاز مشکل است، گفت: تناسب مشخصی میان مالک کنتور گاز و کسی که در آن ساختمان ساکن است، وجود ندارد.
وی ادامه داد: بر اساس داده پایگاه رفاه ایرانیان، بیش از ۵۰ درصد کد‌های ملی اختصاص یافته به کنتورها، قابل اعتماد به حساب نمی‌آید و بقیه هم مشخص نیست که چند درصد آن مربوط به ساکنان ساختمان است؟

زمانیان گفت: تقریباً به ازای هر دو خانوار، یک کنتور داریم و برخی از مجتمع‌ها فقط یک کنتور دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد می‌توانیم در یک بازه میان مدت، بر روی منافع حاصل از صرفه جویی، حساب باز کنیم و ساز و کار تشویقی را در نظر بگیریم.

زمانیان اضافه کرد: روند‌های مصرفی گاز در کشورمان بسیار بیشتر از استاندارد و ثروت در حال هدر رفتن است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه چند ۱۰ میلیارد دلار یارانه برای گاز پرداخت می‌کنیم، گفت: بر اساس بسیاری از آمارها، بیشترین یارانه انرژی جهان را پرداخت می‌کنیم، اما مردم از این یارانه خوشحال نیستند، زیرا به شکل ناکارایی هدر می‌رود.

زمانیان با بیان اینکه تا زمانی که اقتصاد صنعت برق، گاز و انرژی نتواند کار کند وضع هر روز بدتر می‌شود، افزود: راهکار‌های مختلفی وجود دارد و باید با کمک مردم، این مسأله را حل کنیم.

سوخت اصلی نیروگاه‌های حرارتی، گاز است

سخنگوی صنعت برق نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: اکنون ۹۵ درصد از تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود و بقیه در دیگر نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه‌های برق آبی است.

مصطفی رجبی مشهدی ادامه داد: سوخت اصلی نیروگاه‌های حرارتی، گاز است و اگر سوخت گاز، کافی نباشد از سوخت دوم مانند گازوئیل یا نفت کوره (مازوت) استفاده می‌کنیم.

او افزود: ۵۴ درصد از مخازن نیروگاه‌های نفت و گازسوز یا گازوئیل سوز کشورمان تکمیل شده و حدود ۷۰ درصد مخازن سوخت مازوت، پر شده است.

سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: شرکت ملی پخش، تلاش زیادی را انجام می‌دهد تا روزانه حداقل به میزان ۴۰ میلیون لیتر سوخت نفت گاز را برای ما تأمین کند.

رجبی افزود: اگر افزایش مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری، ادامه یابد ممکن است محدودیت‌های تأمین گاز نیروگاه‌ها تشدید شود و در نتیجه برداشت از مخازن بیشتر می‌شود و شرایط را سخت می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان آلودگی هوا شرکت ملی گاز مصرف گاز گاز خانگی زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان آلودگی هوا میلیون متر مکعب نیروگاه ها برنامه گفت گاز طبیعی مصرف گاز مکعب گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۰۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد

علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره حق‌آبه هیرمند، اظهار کرد: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیئت حاکمه افغانستان در خصوص حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون متر مکعب رهاسازی آب صورت گرفته است. سیلاب‌ها هم در منطقه به ما کمک می‌کنند تا هامون شرایط بهتری پیدا کند و امیدواریم با رایزنی‌هایی که در حال انجام آن هستیم بتوانیم انحرافی که بر روی این رود وجود دارد را مسدود کنیم، وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد. حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اعلام اینکه حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است، نسبت به بهبود شرایط این تالاب اظهار امیدواری کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • سردار آزمون رخ به رخ غول آشنا
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟
  • دهقانی فیروز آبادی: حجم قرارداد‌های بار اول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۸ برابر شد + فیلم
  • (ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد
  • شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب
  • دهقانی: حجم قرارداد‌های بار اول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل حدود ۴.۸ برابر شد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی