Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادری، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات ایران گفت: تحریم‌ها حذف ایران از مبادلات تجاری بین المللی را هدف قرار داده، اما تا زمانی که صادرات فولاد ارز آوری دارد، نباید این فرصت را از دست بدهیم.

«امیرحسین نادری» در نشست استراتژیک با عنوان " چشم انداز فولاد ایران - فرصت‌ها و چالش‌ها " در اندیشکده سیاستگذاری و مطالعات صنعت و معدن افزود: تحریم‌ها یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنعت فولاد است، زیرا دشمن با اعمال تحریم‌ها به دنبال حذف ایران از تجارت جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایران از نظر ژئوپلتیکی از جایگاه مهمی در منطقه برخوردار است
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات ایران یادآورشد: ایران از نظر ژئوپلتیکی از جایگاه مهمی در منطقه برخوردار است، ولی آن‌ها با اعمال تحریم‌ها و حذف ایران از مبادلات بین المللی برای جلوگیری از توسعه ایران، خواب‌هایی دیده اند.

نادری اظهارداشت: قرار است که خط لوله گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و در نهایت به هند برسد و با رسیدن گاز به هند این کشور که ۳۰ میلیارد تن سنگ آهن دارد و به دریا نیز دسترسی دارد در حوزه صنعت فولاد می‌تواند تحولات بزرگی را به وجود آورد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات ایران بیان کرد: انتقال گاز قطر به بحرین و عمان با توجه به سرمایه گذاری عمان در حوزه بندری این کشور می‌تواند در حمل و نقل آهن اسفنجی و گندله با کشتی‌های بزرگ ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تنی این محصولات را به مراکز فولادسازی به سهولت حمل کند.

با وجود تحریم‌ها ما نباید از توسعه صنعت فولاد کشور دست برداریم و اگر تلاش نکنیم با حذف ایران از تجارت بین المللی قیمت تمام شده و هزینه‌های صنعت فولاد کشور افزایش زیادی خواهد داشت

نادری تصریح کرد: با وجود تحریم‌ها ما نباید از توسعه صنعت فولاد کشور دست برداریم و اگر تلاش نکنیم با حذف ایران از تجارت بین المللی قیمت تمام شده و هزینه‌های صنعت فولاد کشور افزایش زیادی خواهد داشت.

قطعی برق به یکی از مشکلات صنعت فولاد تبدیل شده است
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات ایران تاکید کرد: در حالی که کشور بیش از ۸۰ هزار مگاوات برق تولید می‌کند قطعی آن به یکی از مشکلات صنعت فولاد تبدیل شده در حالی که ما نباید فرصت‌های صادراتی خود را از دست بدهیم.

رئیس اندیشکده سیاستگذاری و مطالعات صنعت و معدن ایران در این نشست گفت: صنعت فولاد ایران نیازمند یک نقشه راه جامع، راهبردی، کاربردی و عملیاتی است که باید همه فعالان صنعت فولاد، در این زنجیره نقش آفرینی کنند.

«احسان نمازی زاده» بیان کرد: تاکنون ثابت شده است که شرکت‌های فولادی دولتی از مدیریت ناکارآمد رنج می‌برند و برای تداوم توسعه صنعت فولاد کشور باید به جانشین پروری در این صنعت توجه جدی شود.

صنعت فولاد در رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی کشور نقش مهمی دارد
رئیس اندیشکده سیاستگذاری و مطالعات صنعت و معدن ایران اظهارداشت: صنعت فولاد در رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی کشور نقش مهمی دارد و برای توسعه این صنعت به آموزش، جانشین پروری و موزش آدیپلماسی فولاد بیش از پیش باید توجه شود.

شایان ذکر است که در نشت استراتژیک با عنوان " چشم انداز فولاد ایران - فرصت‌ها و چالش ها" عصر سه شنبه در اندیشکده سیاستگذاری و مطالعات صنعت و معدن دست اندرکاران، کارشناسان و متخصصان فولادی چالش‌ها و راهکار‌های توسعه صنعت فولاد کشور را بررسی کردند.

/بازار

برچسب ها: فرصت ارز آوری ، صادرات فولاد ، قطعی برق لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Pkv

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صادرات فولاد قطعی برق توسعه صنعت فولاد کشور حذف ایران بین المللی تحریم ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 

گزارش‌ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف‌گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

به گزارش ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال‌های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت‌های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می‌رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت‌های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی‌، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست‌اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران