Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@02:48:45 GMT

پاشینیان: کریدور «زنگه‌زور» هرگز بررسی نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۱۷۲۵

پاشینیان: کریدور «زنگه‌زور» هرگز بررسی نمی‌شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان روز گذشته (سه‌شنبه) در جریان یک کنفرانس خبری آنلاین «ادعاهای ارضی» جمهوری آذربایجان درباره «دالان زنگه‌زور» را به شدت محکوم کرد و گفت که باکو سیاست تجاوز مستمر به قلمرو ارمنستان را در پیش گرفته است و این مسئله باید در جامعه بین‌المللی مورد رسیدگی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه «آسبارز» ارمنستان در این خصوص گزارش کرد، پاشینیان درباره ادعاهای ارضی جمهوری آذربایجان گفت: «(جمهوری) آذربایجان ظاهراً ادعاهای ارضی درباره قلمرو ارمنستان مطرح می‌کند. "دالان زنگه‌زور» یعنی چی؟ "زنگه‌زور شرقی" یعنی چی؟ چه کسی این اصطلاحات را ابداع کرده است و معنی آن چیست؟»

اظهارات پاشینیان به درخواست‌های «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان برای گشایش یک «کریدور» که سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان را از طریق ارمنستان به نخجوان متصل می‌کند، اشاره دارد.

انتقاد شدید نخست‌وزیر ارمنستان درست چند روز قبل از دیدار برنامه‌ریزی شده وی با علی اف و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در سوچی مطرح شده است که قرار است روز جمعه (پنجم آذرماه) برگزار شود.

پاشینیان سپس با اشاره به این موارد ادامه داد: «ما بارها گفته‌ایم و تکرار می‌کنیم که درباره هیچ موضوعی در قالب "منطق کریدور" بحث نمی‌کنیم. این به مفهوم این نیست که ما دستورکار گشایش ارتباطات منطقه‌ای را رد می‌کنیم».

نخست‌وزیر ارمنستان ادامه داد، با توجه به اینکه ارمنستان 30 سال است تحت محاصره ترکیه و جمهوری آذربایجان است، «شاید بیشتر علاقمند به باز کردن ارتباطات منطقه‌ای باشد».

وی با اشاره به این مسئله ادامه داد که باکو دستورکار «کریدور زنگه‌زور» را مطرح کرده است تا روند گشایش ارتباطات منطقه‌ای را به طور کلی متوقف کند.

طبق این گزارش، این مقام ارشد ارمنستان سپس در ادامه از جامعه بین‌الملل خواست تا به این قضیه ادعاهای ارضی جمهوری آذربایجان درباره قلمرو ارمنستان ورود کنند و این موضوع را جدی‌تر بگیرند زیرا لفاظی‌های خصمانه رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان که مدام تأکید می‌کند کشورش «آنچه را که بخواهد انجام خواهد داد» با «اوباش‌گری بین‌المللی» هم مرز است.

وی در این خصوص توضیح داد: «(جمهوری) آذربایجان سیاست تهاجمی را دنبال می‌کند. آذربایجان همیشه یک سیاست تهاجمی را دنبال کرده است، وظیفه ما این است که با استفاده از همه اهرم‌های بین المللی جلوی سیاست تهاجمی آذربایجان را بگیریم. در مجموع، هیچ‌ تغییری در 15 سال گذشته در سیاست (جمهوری) آذربایجان به وجود نیامده است و بعد از جنگ تهاجمی‌تر شده است. ما باید از تهاجم آذربایجان علیه خود این کشور استفاده کنیم».

پاشینیان با بیان این که در نشست ماه آینده دموکراسی، سیاست‌های تهاجمی جمهوری آذربایجان را مطرح خواهد کرد، گفت: «باید از ساز و کارهای بین‌المللی علیه (جمهوری) آذربایجان استفاده شود».

طبق این گزارش، ارمنستان به اجلاس دموکراسی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا دعوت شده است و این در حالی است که جمهوری آذربایجان و ترکیه دعوت نشدند.

پاشینیان سپس به جمهوری آذربایجان درباره تداوم تهاجم علیه ارمنستان هشدار داد و گفت: «این حمله (جمهوری) آذربایجان و کشورهای مشوق آن به حاکمیت، دولت و استقلال و دموکراسی ارمنستان است. ما در تمامی عرصه‌های بین‌المللی ممکن، این موضوع را پیگیری می‌کنیم».

نخست‌وزیر ارمنستان همچنین اعلام کرد که اگر در جریان نشست آتی وی با علی‌ اف توافقی صورت گیرد، سندی خواهد بود که بیانگر قصد-کمیسیونی-برای آغاز تحدید و تعیین مرزهای بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.

پاشینیان هفته گذشته اعلام کرد که ایروان از پیشنهادهای جدید ارائه شده از سوی مسکو در مورد تعیین مرزها حمایت می کند. با این حال، وی روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که پیشنهادهای روسیه تفاوت چندانی با پیشنهادات قبلی ندارد.

وی در این خصوص گفت: «وقتی می گوییم این پیشنهاد برای ارمنستان قابل قبول است، نمی گوییم که 100 درصد با مواضع ارمنستان مطابقت دارد. ما می خواهیم نشان دهیم که مایل به یافتن راه حل هستیم».

نخست‌وزیر ارمنستان با تأکید بر این موضوع که تنها توافقی که ممکن است در نشست آتی با علی اف به امضا درآید، تشکیل کمیسیونی برای رسیدگی به روند مرزبندی و تعیین حدود مرزها گفت: «این تصور وجود دارد که سندی در مورد مرزبندی مشخص امضا خواهد شد. چنین چیزی ممکن نیست».

پاشینیان همچنین تصریح کرد که تعیین حدود و مرزها، آرتساخ (قره باغ کوهستانی) و رفع انسداد منطقه‌ای موضوعات جداگانه‌ای هستند که نیازمند رویکردها و روش‌های بحث متفاوت هستند.

پاشینیان در این خصوص توضیح داد: «آیا بحث آرتساخ (قره باغ کوهستانی)، مسئله یک قلمرو است؟ همانطور که متوجه شدیم، مسئله قلمرو نیست. مسئله آرتساخ، موضوع حق و حقوق است و ربطی به قلمرو ندارد».

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکول پاشینیان»،  رئیس جمهور ارمنستان، «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه  پایان یافت و و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ که به درگیری‌های مرگبار ۴۴ روزه بین دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه پایان داد، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور زنگه‌زور روی آوردند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان زنگه زور الهام علی اف قره باغ نخست وزیر ارمنستان جمهوری آذربایجان ادعاهای ارضی بین المللی رئیس جمهور زنگه زور منطقه ای قره باغ علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۱۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بابیان اینکه ایران و جمهوری آذربایجان برای گشایش مرز ارس در منطقه کلاله مصمم هستند، گفت: ترانزیت کالا در مسیر شرقی - غربی پس از ساخت گذرگاه ارس افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، داریوش امانی، در بازدید از محل ساخت یک پایانه مرزی در نقطه صفر مرزی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: تقسیم کار بین دو کشور به‌این‌ترتیب است که جمهوری اسلامی ایران پایانه مرزی را احداث کرده و جمهوری آذربایجان نیز به‌موازات آن پل روی رودخانه ارس را می‌سازد.

وی با بیان این که تردد از این پایانه و پل روی رودخانه حداکثر ظرف مدت یک سال انجام خواهد شد، افزود: طرح ساخت به‌تازگی آغاز شده و در دو طرف مرز، دو همسایه با اراده کافی مصمم‌اند تا در زمانی کوتاه کار را به پایان برسانند.

امانی با بیان این که برای آزادسازی زمین و پیش‌بینی سایت موقت، منابع مالی لازم در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این پایانه مرزی در زمینی به مساحت هشت هکتار احداث خواهد شد که زمین آن هم‌زمان در حال تملک و آماده‌سازی است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: این طرح در قالب مدل مفهومی ایران راه باهدف توسعه مبادلات تجاری منطقه‌ای و افزایش ترانزیت اجرا می‌شود و در این زمینه قرار است جاده جلفا به کلاله نیز تعریض شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که قرارداد اولیه با پیمانکار برای ارتقای مشخصات این مسیر ۱۰۷ کیلومتری حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان است، افزود: پیش‌بینی می‌شود پس از ساخت گذرگاه ارس، ترانزیت کالا در مسیر شرقی - غربی و بالعکس افزایش یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • پاشینیان با روستاییان معترض مناطق مرزی دیدار کرد
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • حال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس ایرانی در ارمنستان مساعد است
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان