Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@15:02:34 GMT

آغاز تست واکسن برکت برای گروه سنی ١٢ تا ١٨ سال

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۲۱۸۸

آغاز تست واکسن برکت برای گروه سنی ١٢ تا ١٨ سال

به گزارش «تابناک»، صبح امروز در مراسمی با حضور عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، مدیرعامل شفافارمد و جمعی از مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام، کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت برای نوجوانان ١٢ تا ١٨ سال در محل هتل ارم آغاز شد.

مینو محرز مجری مطالعه بالینی واکسن کووایران برکت در این مراسم گفت: تزریق واکسن برکت بر روی ١٠ داوطلب اول از هفته گذشته آغاز شده که در فاز نخست، واکسن به ۶٠ نوجوان واجد شرایط تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق ضوابط بین‌المللی پس از تولید هر واکسن ابتدا بایستی بر روی گروه سنی ١٨ تا ٧۵ سال آزمایش شود.

محرز با بیان اینکه واکسن برکت سه کارآزمایی بالینی را پشت سرگذاشته افزود: لازم بود که ما آزمایش را پس از بزرگسالان در گروه سن پایین‌تر نیز مطالعه کنیم چرا که با پاندمی کرونا در دنیا آموزش افت کرده و باید این سنین هم هر چه زودتر واکسینه شوند.

وی افزود: این گروه سنی هم واکسن ۵ میکرو گرم همانند بزرگسالان دریافت می‌کنند.

محرز با اشاره به اینکه مطالعه بالینی در کشورهای دیگر دنیا هم به همین شکل بوده، تصریح کرد: سه مرحله مطالعه برای بزرگسالان روی ٢٢ هزار نفر انجام شد و هیچ عارضه خاصی دیده نشد و علاوه بر این تاثیرپذیری و ایمنی‌زایی بسیار خوبی هم دیده‌ شد.

مجری مطالعات واکسن کووایران برکت با بیان اینکه در این مرحله از مطالعه داوطلبان پلاسیبو دریافت نمی‌کنند، افزود: باتوجه به شرایط اپیدمی همه داوطلبان باید واکسینه شوند به همین دلیل گروهی واکسن برکت و گروهی واکسن سینوفارم دریافت خواهند کرد و در مطالعات مورد بررسی قرار خواهند گرفت .

وی تصریح کرد: البته طبق مجوز و پروتکل وزارت بهداشت تمام ١٠ نفر اول در این رده سنی ، واکسن برکت تزریق کرده‌اند.

محرز تصریح کرد: برای اطمینان دادن به مردم تمام ١٠ نفر اول این مطالعه از فرزندان مدیران بخش‌های مختلف ستاد اجرایی فرمان امام انتخاب شده‌اند تا مردم با خیال راحت فرزندان خود را واکسینه کنند.

سید حامد حسینی مدیر نظارت بر کارآزمایی بالینی واکسن برکت نیز دراین مراسم گفت: بعد از اینکه مطالعات اصلی واکسن برکت انجام شد طبیعتاً گروه سنی دیگر مانند اطفال و نوجوانان و زنان باردار باید مطالعه شوند تا پروفایل ایمنی و اثربخشی این واکسن کامل شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر مجوز فاز مطالعاتی یک و دو گروه سنی ١٢ تا ١٨ سال را از وزارت بهداشت دریافت کردیم. در فاز یک ۶٠ داوطلب و در فاز دوم نیز ۴۴٠ نفر مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

مدیر نظارت بر کارآزمایی بالینی واکسن برکت ادامه داد: اولویت کشور سلامت شهروندان است و پروفایل ایمنی و ایمنی‌زایی هر واکسن داخلی با هدف تامین سلامت مردم تعریف میشود.

حسینی ادامه داد: به زودی برای ثبت‌نام علاقمندان به حضور در مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن برکت فراخوانی صادر خواهیم کرد تااز طریق سامانه ۴۰۳۰ بتوانند دراین مطالعات حضور یابند.

حسن جلیلی مدیرعامل کارخانه شفافارمد درباره آخرین آمار تولید واکسن برکت گفت: تاکنون بیش از ٢٠ میلیون دوز واکسن برکت در خطوط یک و دوی کارخانه شفافارمد تولید شده که حدود ١٢ میلیون دوز آن به وزارت بهداشت تحویل شده و مابقی نیز پس ازطی مراحل کنترل کیفیت تحویل خواهند شد .

وی افزود: با توجه به نیاز بازار میزان تولیدات خود را تنظیم می‌کنیم. درحال حاضر چند کشور آسیایی، آفریقایی، آمریکای‌جنوبی و همسایگان ایران برای خرید واکسن برکت رایزنی‌هایی انجام دادند اما ما هنوز مجوز صادرات این واکسن را نداریم.

در ادامه این مراسم تزریق واکسن کوو ایران برکت بر روی ۶ نوجوان انجام شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان آلودگی هوا واکسن کرونا واکسن برکت آزمایش انسانی نوجوانان دانش آموزان تزریق واکسن زلزله جنوب ایران زلزله هفته بسیج یوسف نوری اعتراض کشاورزان اصفهان آلودگی هوا کارآزمایی بالینی واکسن واکسن برکت گروه سنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۲۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد

در پژوهش جدیدی که برای ارزیابی توانایی ChatGPT در تشخیص بیماری‌ها انجام شد، این مدل هوش مصنوعی نتوانست آبسه مغزی را به درستی تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا، به رغم این که هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک بخش اساسی از پژوهش‌های بالینی و تصمیم‌گیری است، بسیاری از افراد هنوز صحت ChatGPT را برای پشتیبانی از فرآیندهای تشخیصی و درمانی پیچیده زیر سوال می‌برند.

به نقل از میراژ نیوز، یک پژوهش جدید که ChatGPT را برای مدیریت کردن «آبسه مغزی»(Brain abscess) به کار گرفته، نشان داده که اگرچه به نظر می‌رسد ChatGPT قادر به ارائه دادن توصیه‌هایی درباره تشخیص و درمان است اما برخی از پاسخ‌های این مدل هوش مصنوعی می‌توانند بیماران را در معرض خطر قرار دهند.

این پژوهش که در کنگره جهانی «انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا»(ESCMID) در شهر بارسلون اسپانیا ارائه شد، توسط اعضای گروه پژوهشی «بیماری‌های عفونی مغز»(ESGIB) انجام شده است.

دکتر «سوزان دایکوف شن»(Susanne Dyckhoff-Shen) از بیمارستان «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ»(LMU) در آلمان و یکی از اعضای انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا گفت: زمانی که با ایمنی بیمار سر و کار دارید، هر نتیجه کمتر از ۱۰۰ درصد یک شکست است. اگرچه ما از دانش ChatGPT درباره مدیریت آبسه‌های مغزی شگفت‌زده شده‌ایم اما محدودیت‌های کلیدی در استفاده از این مدل هوش مصنوعی به عنوان یک دستگاه پزشکی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به آسیب احتمالی بیمار و عدم شفافیت داده‌ها برای ارائه پاسخ اشاره کرد.

توانایی هوش مصنوعی در جذب سریع، پردازش و تفسیر مجموعه داده‌های گسترده، چشم‌انداهای وسوسه‌انگیزی را نشان می‌دهد اما این پرسش نیز به وجود می‌آید که آیا فرآیندهای زمان‌بر برای ایجاد دستورالعمل‌های پزشکی هنوز ضروری هستند یا اینکه مدل‌های هوش مصنوعی آموزش‌دیده با انبوهی از اطلاعات پزشکی می‌توانند در پاسخ به پرسش‌های پیچیده بالینی با کارشناسان بالینی رقابت کنند.

آبسه‌ مغزی یک عفونت تهدیدکننده در سیستم عصبی مرکزی است که برای جلوگیری از عوارض شدید عصبی و حتی مرگ بیمار باید به سرعت شناسایی و درمان شود. مدیریت آبسه‌های مغزی عمدتا براساس تجربه بالینی و پژوهش‌های محدود انجام می‌شود اما انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا در سال ۲۰۲۳، نیاز به یک روش استاندارد را با توسعه یک دستورالعمل بین‌المللی برآورده کرد.

گروهی از پژوهشگران اروپایی برای اینکه بفهمند آیا ChatGPT قادر به ارزیابی حرفه‌ای پژوهش‌های پزشکی و ارائه توصیه‌های معتبر علمی است یا خیر، مدل هوش مصنوعی را آزمایش کردند تا ببینند که آیا در مقایسه با دستورالعمل ESCMID می‌تواند به ۱۰ پرسش کلیدی درباره تشخیص و درمان آبسه مغزی پاسخ دقیق بدهد یا خیر.

پژوهشگران ابتدا از نسخه چهارمChatGPT (ChatGPT 4) خواستند تا به ۱۰ پرسش مطرح‌شده توسط انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا پیرامون دستورالعمل آبسه مغزی آنها پاسخ دهد. پرسش‌ها بدون هیچ گونه اطلاعات اضافی طراحی و ارزیابی شدند.

سپس، ChatGPT با متن همان مقالات پژوهشی آموزش داده شد که برای توسعه دستورالعمل پیش از پرسیدن سؤالات مورد استفاده قرار گرفته بودند. این کار برای بررسی این موضوع انجام شد که آیا ChatGPT با استفاده از داده‌های مشابه به‌ کار رفته برای توسعه دستورالعمل‌ها می‌تواند توصیه‌های هماهنگ‌تری را ارائه دهد یا خیر.

سپس سه متخصص بیماری‌های عفونی، پاسخ‌های هوش مصنوعی را با توصیه‌های دستورالعمل انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا مقایسه کردند تا مواردی را مانند وضوح، هم‌سویی با دستورالعمل و خطر احتمالی برای بیمار ارزیابی کنند.

این پژوهش در «The Journal of Neurology» ارائه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آغاز دور جدید تمرینات پاراتکواندو با حضور ساعی و رحیمی
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • پنجاهمین نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان آغاز شد
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد