Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بانک خون بندناف رویان خوزستان با تأکید بر استفاده از بندناف در درمان انواع بیماری‌ گفت: بیش از ۱۷۰ هزار نمونه خون بندناف در کشور ذخیره شده که سهم خوزستان بیش از ۹ هزار است. به گزارش جنوب نیوز؛علی تارک صبح امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فعالیت بانک خون بند ناف رویان از سال ۸۴ در ایران آغاز و شعبه خوزستان نیز از سال ۸۷ شروع به کار کرد؛ بیش از ۱۷۰ هزار نمونه بند ناف در کشور ذخیره شده که سهم خوزستان بیش از ۹ هزار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ذخیره بند ناف برای سلامتی فرزندان ایران زمین است، افزود: این نمونه‌ها می‌توانند به انواع سلول‌ها از جمله عصبی و عضلانی تبدیل می‌شوند؛ سال ۹۶ فعالیت‌های این بانک در خوزستان به شکوفایی رسید ولی بعد دوباره به دلیل عدم آگاهی مردم رکود داشت.

مدیر بانک خون بند ناف رویان خوزستان با اشاره به شکوفایی و رونق دوباره بانک خون بند ناف رویان در خوزستان تصریح کرد: این نمونه‌ها برای درمان بیماری‌های خونی استفاده شده و در چشم انداز آینده آن پیش بینی می‌شود که برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله پارکینسون، دیابت و ضایعات نخاعی نیز مؤثر باشد.

تارک با اشاره به اینکه بند ناف کودک به عنوان یک زباله بیولوژیک از سوی بیمارستان‌ها اوت می‌شود، ادامه داد: مادران باردار از هفته ۳۴ (اوایل ماه نهم) باید برای ذخیره سازی سلول فرزند خود ثبت نام کنند؛ البته یک سری منع قرارداد داریم که از آن جمله می‌توان به بیماری‌های خاص و سرطان، وجود ویروس، مصرف کورتون، عفونت‌های ادراری، رحم و یا حتی سرماخوردگی در ماه آخر بارداری اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه برای هر کودک یک بار در عمر این شانس وجود دارد و هیچ آسیبی به فرزند و مادر نمی‌رسد، بیان کرد: سلول‌ها را در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد ذخیره می‌کنیم و در صورتی که خود فرزند نیازی نداشته باشد، امکان اهدای آن را دارد چون قدیمی ترین نمونه موجود در دنیا ۲۸ ساله است.

مدیر بانک خون بند ناف رویان خوزستان در خصوص هزینه‌های انجام این ذخیره سازی سلول گفت: برای انعقاد قرارداد اولیه مبلغ پنج میلیون و ۳۶۰ هزار تومان و بعد سالانه ۲۲۰ هزار تومان شارژ ذخیره پرداخت کنند؛ البته امکان قسط بندی و همچنین پرداخت تسهیلات برای انعقاد قرارداد وجود دارد.

تارک با اشاره به اینکه بعد از اهواز بیشترین قراردادها در بهبهان و دزفول منعقد می‌شود، خبر داد: در تمام بیمارستان‌های استان نماینده داریم و یک کارشناس برای هر مادر به صورت آنکال تعیین می‌شود تا چند ساعت قبل از زایمان کار نمونه گیری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین نمونه‌ها باید ۶۰۰ میلیون سلول داشته باشند، اضافه کرد: اگر بعد از نمونه گیری کمبود این سلول‌ها مشخص شد، هزینه کمی برای فسخ قرارداد کسر و مابقی مبلغ به خانواده استرداد می‌شود.

مدیر بانک خون بند ناف رویان خوزستان با اشاره به اینکه تاکنون دفاتر بیمه‌ای پوشش این خدمت در قالب بیمه تکمیلی را نپذیرفته‌اند، یادآور شد: پایگاه‌های بهداشت می‌توانند در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی سازی مادران باردار همکاری داشته باشند؛ البته در حال حاضر متخصصان زنان و زایمان همکاری خوبی را در این زمینه دارند.

تارک تشریح کرد: خون بند ناف پس از تولد در بند ناف و جفت باقیمانده و دور ریخته می‌شود و این در حالی است که سرشار از سلول‌های بنیادی است که توانایی خودنوسازی و تمایز به انواع سلول‌های بدن از جمله خونی، قلبی، عصبی و غضروفی را دارند؛ همچنین در بازسازی و ترمیم بافت‌های مختلف بدن مؤثر بوده و می‌توانند به درون بافت‌های آسیب دیده‌ای که بخش عمده سلول‌های آنها از بین رفته پیوند و جایگزین سلول‌های آسیب دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه سلول‌های بنیادی توانایی ترمیم و رفع نقص بافت سلول‌های آسیب دیده را دارند، گفت: پتانسیل درمان بیش از ۷۰ نوع بیماری با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف وجود دارد؛ همچنین در حال حاضر در کشور ما بیماری‌هایی که منشأ خونی دارند از جمله انواع سرطان خون، تالاسمی و کم خونی‌های مادرزادی با استفاده از سلول‌های بنیادی بند ناف قابل درمان هستند.

مدیر بانک خون بند ناف رویان خوزستان با اشاره به اینکه این سلول‌ها در مراحل پس از شیمی درمانی در درمان انواع سرطان‌ها قابل استفاده هستند، ادامه داد: سلول‌های بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماری‌های مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان بیماری‌های پارکینسون، بیماری‌های قلبی، دیابت، آسیب‌های نخاعی و فلج مغزی در حال انجام است.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: سلول های بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۳۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • علائم فشار خون بالا
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)