Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز پیش گزارشی با عنوان «از سیر تا پیاز مجسمه‌های باغ موزه دفاع مقدس» در باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شد که به ماجرای انتقادها از کیفیت تندیس‌های شهدا در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرداخت. در پی انتشار این گزارش روابط عمومی این مجموعه توضیحاتی ارائه کرده که در ادامه آن را می خوانید:

«بسمه تعالی

چند روز پیش دراخیراً در فضای مجازی تصاویری از برخی ماکت‌های شهدا و فرماندهان دوران هشت سال دفاع مقدس با رویکردی انتقادی منتشر شده است، در واکنش به این اقدام امیر محمدخانی، معاون موزه‌داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت که ماکت‌های مورد نظر مربوط به دوره مدیریت قبلی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حدود ۱۱ سال پیش بوده که همان زمان با توجه به آخرین تکنولوژی که در دسترس بوده، ساخته شده و بر همین اساس در دوره جدید مدیریتی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای ساخت ۱۸ تندیس جدید در دستور کار قرار گرفته که این تندیس‌ها به مرور جایگزین تندیس‌های قبلی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته معاونت موزه‌داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به این نکته نیز اشاره کرد که ماکت‌های شهدا و فرماندهان قبل از نصب توسط خانواده آن‌ها تایید می‌شود.

اما ماجرا به این کنش و واکنش ختم نشد و حتی پس از توضیحات معاونت موزه‌داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خصوص ماکت‌های نصب شده در این نهاد فرهنگی-ارزشی، برخی از خبرگزاری‌های رسمی نظیر باشگاه خبرنگاران جوان همچنان پرداختن به ماکت‌های مذکور را در سوژه‌های خبری خود قرار داده و به آن پرداختند.

در این میان نکته حائز اهمیت این است که باشگاه خبرنگاران جوان طی گزارشی تحت عنوان «از سیر تا پیاز مجسمه‌های باغ موزه دفاع مقدس» به موضوع ساخت ماکت‌ها پرداخته و در آن اظهاراتی غیرمستند را به نقل قول از امیر محمدخانی، معاون موزه‎داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر کرده است؛ لذا پیرو انتشار گزارش مذکور در باشگاه خبرنگاران جوان، روابط عمومی و امور بین‌‎الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس توضیحاتی را جهت تنویر افکار عمومی ارائه می‌دهد:

۱- تحریف در انعکاس صحبت‌های معاون موزه‌داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از جمله مواردی است که بار‌ها در گزارش «از سیر تا پیاز مجسمه‌های باغ موزه دفاع مقدس» صورت گرفته است. در حقیقت خبرنگار نه تنها همه صحبت‌های محمدخانی را منعکس نکرده بلکه ابتکار عمل به خرج داده و برخی عبارات که به نظر می‌رسد برگرفته از ذهنیت شخصی شخص خبرنگار و یا منتشرکننده بوده، را به نقل از ایشان مطرح کرده است. برای نمونه در گزارش مذکور از قول معاون موزه‌داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آمده «مردم ما خیلی با مجسمه و تندیس آشنایی ندارند، فرق بین فضای دو بعدی و سه بعدی را نمی‌دانند.» در صورتی که معاون موزه‌داری در گفتگو با خبرنگار از چنین عبارتی استفاده نکرده است. علاوه بر این استفاده از عبارتی تحت عنوان «فضای دوبُعدی» واژه‌ای نادرست بوده و سه بُعدی بودن «فضا» یکی از ویژگی‌های طبیعی هر فضایی محسوب می‌شود. معاون موزه‌داری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مصاحبه خود ضمن تاکید بر لزوم نقد علمی آثار هنری، تحلیل فضای یک موزه سناریو محور را نیازمند بررسی تاثیرات مجموع آثار و عناصر قرار گرفته در آن تالار و توجه به سناریو و روایت تالار‌های قبل و بعد از تالار مورد نظر دانسته است. محمدخانی در این مصاحبه نقد جزء به جزء آثار یک موزه سناریو محور را همچون بیرون کشیدن یک فریم از صد‌ها هزار تصویر قرار گرفته در یک فیلم سینمایی دانسته و تحلیل هر اثر را منوط به تاثیرات نهایی کل یک تالار در اینگونه موزه‌ها قلمداد کرده است. محمدخانی همچنین در مصاحبه اصلی تاکید داشته که نقد و بررسی «آثار هنری دو بُعدی» مانند تابلو‌های نقاشی آثار گرافیکی و عکاسی، با اعلام نظر در مورد آثار سه بُعدی مثل تندیس‌ها و فضا‌های تالار‌ها بسیار متفاوت است. همچنین در این گزارش بخش‌های مهمی حذف شده در صورتی که همان بخش‌ها می‌توانست به رفع بسیاری از شبهات موجود کمک کند. از جمله آنکه محمدخانی در پاسخ سوالی درخصوص کیفیت تندیس‌ها توضیح کاملی را ارائه کرده است. ایشان ضمن لزوم نقد علمی آثار هنری از منظر علم هرمونوتیک، با این سوال توضیح خود را ادامه داده که نظر مخاطب امروز درباره فیلم‌های سینمایی سی و چند سال پیش که در زمان خود بسیار مورد توجه قرار گرفت، چیست؟ فیلم‌های ارزشمندی مثل پرواز در شب، افق و بسیاری فیلم‌های دوران دفاع مقدس که در شرایط و تکنیک‌های موجود در آن روز بسیار تاثیر برانگیز بوده‌اند را می‌توان با آثار همان هنرمندان یا سایر هنرمندان در زمان امروز مقایسه کرد؟ ایشان با تاکید بر استفاده موزه از هنرمندان توانمندی که در هشت سال پیش این آثار را ساخته‌اند و رشد طبیعی هنر تندیس‌سازی هایپر رئال که سابقه چندانی در کشور ندارد، به مخاطب پیشنهاد کرد که بر اساس علم هرمونوتیک برای نقد یک اثر هنری باید به دو موضوع. شرایط و زمان خلق اثر هنری و همچنین قرار گرفتن یک اثر هنری در یک فضای موزه‌ای که شامل عناصر متعدد دیگری در موزه است و جمعاً «مفهوم» را به مخاطب منتقل می‌کند، توجه کرد.

۲- یکی دیگر از نکات مورد توجه در مورد گزارش «از سیر تا پیاز مجسمه‌های باغ موزه دفاع مقدس» این است که در تصاویر مورد استفاده نه تنها از آثار جدید بهره نگرفتند بلکه از تصویر مجسمه‌هایی که متعلق به موزه نیست، استفاده شده. برای نمونه تصویر مجسمه سپهبد شهید سلیمانی که در ابتدای گزارش مذکور آورده شده متعلق به موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع نیست.

در پایان لازم به ذکر است باتوجه به اینکه استفاده از عناوین به صورت دقیق یکی از اصول اولیه خبرنویسی و گزارش‌نویسی است، انتظار می‌رود رسانه‌هایی همچون باشگاه خبرنگاران جوان در خبر و گزارش خود این نکته را رعایت کنند، کما اینکه امیر محمدخانی، معاون موزه‌داری موزه ملی انقلاب است و استفاده عنوان «مدیر باغ موزه دفاع مقدس» در مورد ایشان صحیح نیست و یا در مورد دیگر در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با تصویب رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به «موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» ارتقا پیدا کرد، در نتیجه استفاده از الفاظی «باغ موزه» که به دفعات در گزارش «از سیر تا پیاز مجسمه‌های باغ موزه دفاع مقدس» استفاده شده، ناصواب است.»

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس مجسمه سازی مجسمه شهدا باشگاه خبرنگاران جوان تندیس ها ماکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۴۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • استادان برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تجلیل شدند
  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • تقدیم ۳۶۵ شهید کارگر آران و بیدگلی، مهر تأییدی بر مجاهدت جامعه کارگری شهرستان
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس