Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آموکسی سیلین» سومین داروی پرمصرف و پرمصرف‌ترین آنتی بیوتیک در بین ایرانیان است. این دارو برای درمان عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شود، اما برای درمان‌های ویروسی کاربرد ندارد.

به گزارش خراسان، آموکسی سیلین برای درمان عفونت قفسه سینه و سینوس، گلو و عفونت ادراری، برخی عفونت‌های دندانی و عفونت هلیکوباکتر تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموکسی سیلین به‌صورت کپسول، سوسپانسیون خوراکی، قرص خوراکی و قرص جویدنی در ایران تولید می‌شود.

نکاتی برای پیش از مصرف آموکسی سیلین

در صورت سابقه حساسیت دارویی، به خصوص حساسیت به پنی‌سیلین‌ها پزشک خود را مطلع کنید.

داروی آموکسی سیلین را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید و دوره درمان را حتی اگر احساس بهبودی می‌کنید و علایم‌تان برطرف شده است، کامل کنید (زیرا هنوز باکتری به‌صورت کامل از بین نرفته است و کامل نشدن دوره درمانی احتمال بروز مقاومت میکروبی را افزایش می‌دهد).

در صورتی که از سوسپانسیون خوراکی آموکسی سیلین استفاده می‌کنید، به شرایط نگهداری و نحوه مصرف در بروشور دارو توجه کنید.

مقدار داروی مصرفی در هر نوبت را با پیمانه مخصوص اندازه‌گیری کنید.

آموکسی سیلین با غذا تداخل خاصی ندارد و می‌توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.

در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، به محض متوجه شدن دارو را مصرف کنید (اگر تا زمان مصرف بعدی کمتر از ۴ ساعت باقی مانده باشد) نوبت بعد را در همان زمان قبل و به مقدار همیشگی مصرف کنید.

توصیه‌ها

مصرف سوسپانسیون آموکسی‌سیلین، ممکن است لکه‌هایی روی دندان ایجاد کند که با رعایت بهداشت دهان می‌توان از آن‌ها پیشگیری کرد و این لکه‌ها به تدریج پس از اتمام دوره دارودرمانی از بین می‌رود.

در برخی افراد با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله آموکسی سیلین ممکن است ضایعات قرمز همراه با خارش در دهان یا واژن ایجاد شود که باید در این باره با پزشک مشورت کنید.

نکته: خانم‌ها در صورتی که از قرص جلوگیری از بارداری همزمان با دوره درمانی آموکسی سیلین استفاده می‌کنند، در صورت ابتلا به هر بیماری که همراه با اسهال و استفراغ باشد و بیشتر از ۲۴ ساعت طول بکشد، لازم است از یک روش دیگر برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند.

عوارض شایع آموکسی سیلین

تهوع، اسهال، درد شکم، سردرد، اختلال چشایی و بثورات پوستی شایع‌ترین عوارض است که در کمتر از ۱۰ درصد افرادی که آموکسی سیلین مصرف می‌کنند، رخ می‌دهد.

احساس خستگی از عوارض شایع مصرف آموکسی سیلین است؛ بنابراین توصیه می‌شود رژیم غذایی حاوی غذای سبک و ساده و دارای فیبر مناسب داشته باشید و غذا‌های چرب و پر ادویه را محدود کنید.

در صورت بروز اسهال خفیف که از شایع‌ترین عوارض این دارو ست مایعات کافی مصرف کنید.

در صورت بروز لکه‌های قرمز روی پوست حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه آموکسی سیلین انتی بیوتیک آموکسی سیلین مصرف کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۴۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران ( +اینفوگرافی)
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند