Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: مشتری دولتی با نوآوری مبارزه می‌کند و نمی‌گذارد توسعه پیدا کند. براین اساس است که باید دید دولت و مردم نسبت به نوآوری و فناوری تغییر کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست تخصصی مبنا با موضوع «هدایت موتور پیشران کشور در مسیر علم و فناوری» که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: در ابتدا فکر می‌کردم که پیشرفت یک مقوله سخت‌افزاری یا حتی نرم‌افزاری است، اما مدتی بعد به دریافتم که پیشرفت نه نرم‌افزاری و نه سخت‌افزاری بلکه یک مقوله فرهنگی است و اگر فرهنگ درست شود، بالطبع نرم‌افزار و سخت‌افزار هم درست خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ستاری با بیان اینکه ایران سابقه ۴ یا ۵ هزار ساله کارآفرینی دارد، ادامه داد: این درحالی است که هم‌اکنون دیگر فرزندانمان را به دنبال کارآفرینی نمی‌فرستیم و به دنبال استخدام آن‌ها هستیم. این فرهنگ ناشی از حکومت نفتی کشور است.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: متاسفانه قوانین متناقض از سیستم دولتی یک سنگ ساخته که تغییر نمی‌کند و به راحتی نمی‌توان نوآوری را وارد آن کرد، هیچ انعطافی ندارد. این ساختار دقیقا در بخشی خصوصی هم حاکم است. درحقیقت سیستم بخش خصوصی تفاوت چندانی با سیستم سخت و محکم بخش دولتی ندارد و برای تغییرات و ایجاد نوآوری مقاومت می‌کند.


وی تاکید کرد: ما صنعت نداریم بلکه کارخانه داریم. وقتی خط تولید را از خارج می‌آوریم بدون آنکه دانش و فرهنگ آن را داشته باشیم یعنی کارخانه راه‌اندازی کردیم و نه صنعت. صنعت جایی است که خودمان به طراحی و تولید بپردازیم.


ستاری عنوان کرد: متاسفانه بیشتر دانشگاه‌های ما کاملا دولتی هستند و صفر تا صد مخارج خود را از طریق بودجه دولتی تامین می‌کنند از این حیث وقتی به آن‌ها گفته می‌شود که یک یا دو درصد از بودجه را به پژوهش اختصاص دهند، این کار را نمی‌کنند و هرچه بیشتر پول دریافت کنند به جای هزینه در حوزه پژوهش آن را خرج دستمزد می‌کنند و تعاملی با بیرون ندارند.


به گفته وی، در تمام ساختار‌های دولتی و خصوصی یک فرهنگ غلط توسعه پیدا کرده است.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه فناوری با پژوهش تفاوت دارد و در بحث فناوری باید مشتری وجود داشته باشد، افزود: باید استارتاپ‌های بخش خدماتی توسعه پیدا کنند تا برای تکنولوژی بازار درست کنیم. دید مردم باید تغییر کند و آن‌ها باید بدانند که اهمیتی ندارد که در جیب فرزندانشان چیست بلکه اینکه در سر آن‌ها چیست و چگونه می‌تواند اجرایی شود اهمیت دارد.


ستاری با تاکید براینکه در سال‌های اخیر لغات بی‌شماری همچون اقتصاد دانش‌بنیان، صندوق‌های نوآوری، کارخانه نوآوری و ... به اقتصاد کشور اضافه شده است، ادامه داد: نشان داده شده است که تمامی این‌ها چگونه در تحریم‌ها به کمک آمدند و به ویژه در دوران کرونا توانستند نیاز‌های کشور را رفع کنند.


به گفته وی، تمامی فرآیند‌هایی که از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در حوزه ساخت تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، غذا و واکسن، بیوتک و ... باید با قدرت ادامه پیدا کند.


وی اظهار داشت: از روی نبود دانش است که سالانه برای مورادی همچون کنجاله به واردات روی آورده‌ایم. وجود ایران با نوآوری‌هایش است و این نوآوری‌ها را در حوزه دفاعی به خوبی تجربه کردیم لذا باید به واسطه نوآوری‌های خودمان صنعت را هم توسعه دهیم.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تفاوت بین استعداد‌های برتر و نخبگان بیان کرد: کسی که در المپیاد‌های جهانی حائز رتبه می‌شود یا در کنکور رتبه می‌آورد یک استعداد برتر است و نه نخبه. نخبه به کسی گفته می‌شود که درجامعه تاثیرگذار باشد و بتواند تغییر و تاثیری مثبت ایجاد کند. متاسفانه در ساختار تفکر نفتی تمامی افراد یکسان هستند و ارزش یک کارخانه به تعداد نیرو‌های انسانی آن نیست، اما در اقتصاد دانش‌بنیان کاملا بالعکس گاهی یک تیم ساده ارزشمندی و سرمایه‌گذاری زیادی دارند؛ بنابراین ما در یک مبارزه پیوسته با ساختار سنتی هستیم و برای آن سرباز و افسر تربیت می‌کنیم.


ستاری با بیان اینکه تمام مشکلات کشور با دانش حل می‌شود و توسعه فناوری باعث آن است، گفت: با وجود آنکه بزرگترین مرکز هوش مصنوعی منطقه را داریم، اما هوش مصنوعی آنچنان که باید توسعه پیدا نکرده است و در کشور مشتری ندارد. درحالیکه این حوزه بسیار می‌تواند موثر باشد، امروزه معنی ندارد که وقتی ماشینی دزدیده می‌شود یا سارقی به خانه حمله می‌کند نتوانیم آن را بیابیم.


به گفته وی، مشتری دولتی با نوآوری مبارزه می‌کند و نمی‌گذارد توسعه پیدا کند. براین اساس است که باید این دید در کل کشور تغییر کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری نوآوری هوش مصنوعی نخبگان علمی شرکت های دانش بنیان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه پیدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۶۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

 


مجتبی خیام نکویی  در مراسم رونمایی از طرحهای شرکت‌های دانش بنیان و فناور  گفت: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

او با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

نکویی بیان کرد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

او تصریح کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، تاکید کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

نکویی اظهار کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • توسعه کانال های ارتباط با مشتریان بیمه تعاون
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود