Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@23:41:25 GMT

زنان در قدرت؛ چند کشور اروپایی رهبران زن دارند؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۷۶۴۰

زنان در قدرت؛ چند کشور اروپایی رهبران زن دارند؟

ماگدالنا اندرسون اولین نخست وزیر زن در سوئد شد، اما وی در اقلیت قرار دارد؛ زیرا فقط 5 بانو سکان هدایت کشورهایشان در اتحادیه اروپا را برعهده دارند که شامل فنلاند،استونی،لیتوانی،دانمارک و آلمان می شوند.

به گزارش مشرق به نقل از یورونیوز، آنگلا مرکل که از زمان انتخابات آلمان در ماه سپتامبر (شهریور) به عنوان سرپرست صدارت عهده دار امور است، در سال ۲۰۰۵ برای اولین بار صدراعظم این کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که ۶۷ سال سن دارد و طولانی تری دوره ریاست یک زن بر یک کشور اروپایی را برعهده داشته، قرار است اوایل ماه دسامبر (اواسط آذر) جایش را به اولاف شولتز دهد.

در حال حاضر رهبران زنی در اروپا با عنوان رئیس جمهوری یا نخست وزیر قدرت اجرایی دارند و در شورای رهبران اتحادیه اروپا شرکت می کنند.

فراتر از اتحادیه اروپا، زنان مناصب ارشد در سه کشور دیگر در اروپا را عهده دار هستند که عبارتند از کاترین یاکوبسدوتیر نخست وزیر ایسلند، ناتالیا گاوریلیسا نخست وزیر مولداوی و آنا برنابیچ نخست وزیر صربستان

یازده کشور دیگر در اروپا نیز رهبران زنان با قدرت اجرایی بالا داشته اند. به عنوان نمونه، فرانسه یک نخست وزیر زن داشته، اما مقتدرترین جایگاه که همانا رئیس جمهوری در این کشور است، هیچ گاه توسط یک زن پر نشده است.

دومین رهبر زن اروپایی دیگری که پس از مرکل بیشترین زمان را در ریاست گذاند، مارگارت تاچر انگلیسی بود که به مدت ۱۱ سال از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ حکمرانی کرد.

در این میان، واسیلیکی تانو به عنوان نخست وزیر موقت یونان از اوت تا سپتامبر ۲۰۱۵، تنها ۲۵ روز در راس کار بود و کوتاهترین دوره عهده داری یک کشور را به خود اختصاص داد.

اما در سراسر ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، به طور متوسط ۳۲.۷ درصد از کرسی های پارلمانی از سوی زنان اشغال شده است که حتی به یک سوم هم نمی رسد.

هیچ کشوری وجود ندارد که اکثریت کرسی های پارلمانش را زنان تصاحب کرده باشند، اگرچه ۴۹.۶ درصد از کرسی های پارلمان سوئد در اختیار زنان این کشور است.

فنلاند و نروژ همسایگان سوئد نیز جزو کشورهایی هستند که زنان بیش از ۴۰ درصد از کرسی های پارلمان را در اختیار گرفته اند. همچنین ۴۰.۴ درصد از کرسی ها در پارلمان اتحادیه اروپا به زنان تعلق دارد.

لیختنشتاین با ۱۲ درصد کمترین سهم زنان در پارلمان را داراست و کمتر از ۱۵ درصد از کرسی های پارلمانی مجارستان و مالت نیز به زنان اختصاص دارد.

اما برخلاف پارلمان ها، زنان اکثریت چهار دولت اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۰ تشکیل داده اند. فنلاند و سوئد با ۵۴.۵ و ۵۲.۲ درصد پست های وزارتی مربوطه را به زنان داده اند و این سهم در فرانسه و بلژیک نیز ۵۱.۲ و ۵۰ درصد است.

به طور متوسط، زنان کمتر از یک سوم پست های وزارتی را در سراسر اتحادیه اروپا اشغال کرده اند.

مالت کمترین شمار زنان در دولت را داراست و زنان تنها ۷.۷ درصد از مشاغل برتر این کشور را عهده دار هستند. یونان و استونی با ۱۱.۳ و ۱۳.۳ درصد وزیر زن، این سه رده آخر را کامل می کنند.

ماگدالنا اندرسون اولین نخست وزیر زن در سوئد شد، اما وی در اقلیت قرار دارد؛ زیرا فقط ۵ بانوی دیگر سکان هدایت کشورهایشان در اتحادیه اروپا را برعهده دارند که شامل فنلاند، استونی، لیتوانی، دانمارک و آلمان هستند. منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو آنگلا مرکل اتحادیه اروپا سوئد پارلمان سوئد بلژیک فرانسه مجارستان درصد از کرسی های پارلمان اتحادیه اروپا نخست وزیر وزیر زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی

لوکزامبورگ، ایرلند و سوئیس با تولید ناخالص داخلی بالای ۱۰۰ هزار دلار در فهرست ثروتمندترین کشورهای اروپا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اروپا خانه بعضی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین اقتصادهای جهان است. سطح تولید ناخالص داخلی سرانه این قاره در ۴۴ کشور با استفاده از داده‌های صندوق بین‌المللی پول، ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای اروپا را بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی تعیین کرده است که لوکزامبورگ، ایرلند و سوئیس با تولید بالای ۱۰۰ هزار دلار در فهرست ثروتمندترین کشورهای اروپا قرار دارند.

سه کشور شمال اروپا (نروژ، ایسلند و دانمارک) نیز بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در جایگاه‌های بالایی لیست قرار دارند و سایر همتایان شمال اروپا (سوئد و فنلاند) در خارج از ۱۰ رتبه برتر، بین ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید دارند.

سه کشور شمال اروپا (نروژ، ایسلند و دانمارک) نیز بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در جایگاه‌های بالایی لیست قرار دارند و سایر همتایان شمال اروپا (سوئد و فنلاند) در خارج از ۱۰ رتبه برتر، بین ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید دارند.

در همین حال بزرگ‌ترین اقتصادهای اروپا شامل آلمان، بریتانیا و فرانسه، با تولید ناخالص داخلی حدود ۵۰ هزار دلار در میانه فهرست ۲۰ کشور برتر و در پایان اروپای شرقی با تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفته‌اند. در این گروه اوکراین با پنج‌هزار و ۶۶۰ دلار رتبه آخر را به خود اختصاص داده است‌.

سرانه تولید ناخالص داخلی اروپا در سال ۲۰۲۴

لوکزامبورگ ۱۳۱ هزار و ۳۸۰ دلار

ایرلند ۱۰۶ هزار و ۰۶۰ دلار

سوئیس ۱۰۵ هزار و ۶۷۰ دلار

نروژ ۹۴ هزار و ۶۶۰ دلار

ایسلند ۸۴ هزار و ۵۹۰ دلار

دانمارک ۶۸ هزار و ۹۰۰ دلار

هلند ۶۳ هزار و۷۵۰ دلار

سان‌مارینو ۵۹ هزار و ۴۱۰ دلار

اتریش ۵۹ هزار و ۲۳۰ دلار

سوئد ۵۸ هزار و ۵۳۰ دلار

بلژیک ۵۵ هزار و ۵۴۰ دلار

فنلاند ۵۵ هزار و ۱۳۰ دلار

آلمان ۵۴ هزار و ۲۹۰ دلار

انگلستان ۵۱ هزار و ۷۰ دلار

فرانسه ۴۷ هزار و ۳۶۰ دلار

آندورا ۴۴ هزار و ۹۰۰ دلار

مالتا ۴۱ هزار و۷۴۰ دلار

ایتالیا ۳۹ هزار و ۵۸۰ دلار

قبرس ۳۷ هزار و ۱۵۰ دلار

اسپانیا ۳۴ هزار و ۵۰ دلار

کد خبر 751677

دیگر خبرها

  • راهپیمایی کارکنان نهادهای اروپایی در حمایت از فلسطین
  • نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی
  • دلزدگی اروپایی‌ها از دموکراسی درحال افزایش است
  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • سفر بدون ویزا به چین تمدید شد
  • کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی
  • تصمیم کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای ادامه حملات به رفح
  • تصمیم کابینه جنگ اسرائیل برای ادامه حملات به رفح
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا