Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید خشنود عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر الذین طوسی  در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهاجرت نخبگان گفت: مهاجرت نخبگان در اوایل، اواسط یا بعد از فارغ التحصیلی اتفاق می‌افتد که باید از جنبه‌های مختلف به آن نگاه شود و اهداف افراد مورد بررسی قرار بگیرد.

او افزود: مهاجرت نخبگان در دوره‌هایی افزایش و در دوره‌هایی کاهش داشته است و موضوع قابل توجهی است، اما باید گفت که اخیرا افزایشی در این موضوع شاهد بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 افراد با استعداد و با هوش بالایی در جامعه داریم که اگر در داخل برای آن‌ها جایگاه مناسبی پیدا شود کاملا در مسیر خدمت دهی به کشور قرار خواهند گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر الذین طوسی ادامه داد: وقتی برای نخبگان در داخل جایگاه مناسبی پیدا نمی‌شود معمولا به خارج از کشور می‌روند و در آن جا جایگاه مناسب خود را پیدا می‌کنند و از توانایی‌های خود در همان جا به صورت فضای شکوفا و فعالی استفاده می‌کنند، در صورتی که می‌توانستند آن را در کشور خودمان خرج کنند.

خشنود گفت: البته این موضوع عمومیت ندارد و دانشجویانی بوده اند که بعد از مهاجرت به کشور‌های خارجی موفق عمل نکرده اند. اهداف و سیاست گذاری‌های کلان حوزه آموزش عالی و علمی کشور به جهت هدف‌های مهم خیلی مشکلات فراوانی دارد.

او ادامه داد: از آن جایی که هدف‌ها و ساختار‌های مهمی که مسیر‌های علمی و فناوری کشور را تشکیل می‌دهند خیلی شفاف و روشن نیست و ظرفیت‌ها و ساماندهی‌هایی که برای ورود دانشجویان به رشته‌های مختلف صورت می‌گیرد خیلی برنامه ریزی جامع و مشخصی ندارد در نهابت منجر به این موضوع می‌شود که فارغ التحصیلان موفق دانشگاه نمی‌توانند در داخل و در جایگاه‌های مناسب قرار بگیرند، چرا که نیاز سنجی‌های فارغ التحصیلان دانشگاهی مشخص نیست.

جایگاه مناسب نخبگان مشخص نیست

معاون مالی و اداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: از روز اولی که یک دانشجو وارد دانشگاه می‌شود یا نخبه‌ای شناخته می‌شود جایگاه مناسب او پیش بینی نمی‌شود و ما در یک فضای تاریک پروسه آموزش عالی کشور را اداره می‌کنیم، خیلی روشن و شفاف می‌توانیم در ابتدای تعیین ظرفیت‌ها و اعلام نیازمندی‌هایی که رشته‌های مختلف دانشگاهی ایجاد می‌شوند تصمیم گیری کنیم و باید در شناخت افراد نخبه و دانشجویان موفق دانشگاهی تمام توان خود را بکار بگیریم تا جایگاه واقعی آن‌ها را به محض فارغ التحصیلی عرضه کنیم، در حال حاضر فرایندی که بتوان از شرکت‌ها و مجموعه‌های دولتی در جهت جایابی نخبگان در جایگاه واقعی خودشان استفاده کنیم وجود ندارد و این جریان معکوس است، یعنی افراد نخبه و فارغ التحصیلان موفق دانشگاهی باید سال‌ها پیگیر باشند تا بتوانند جایگاه مناسب خود را پیدا کنند.

خشنود اضافه کرد: یکی از راهکار‌ها در جهت بازگشت نخبگان به داخل این است که فرد از ابتدای ورود به دوره تحصیلات آموزش عالی شناسایی شود تا بتوان جایگاه واقعی او را پیدا کرد که این موضوع به یک سیاست گذاری شفاف و روشن در عرصه آموزش عالی است.

او گفت: فرایند کشف نخبگان در جامعه‌ای که عنوان نخبگی را به آن اطلاق می‌کنیم مشکل دارد و به افرادی هم که نخبه گفته می‌شود مجال ورود پیدا نکرده اند و این موضوع باعث می‌شود تا آن‌ها به صورت فزاینده به خارج از کشور بروند، در صورتی که زیرساخت‌های تولید داخل می‌تواند به خوبی از این افراد استفاده کند، بنابراین باید از اساس مبحث تولید داخل و رونق تولید داخل و موضوعات اساسی که در داخل کشور مورد توجه مان است را ساماندهی کنیم و نخبگان را به این سمت و سو هدایت کنیم.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نخبگان ایرانی مهاجرت نخبگان مهاجرت نخبگان جایگاه مناسب آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۹۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • مهاجرت فعال سیاسی و منتقد جنجالی ایرانی به کانادا؟
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • (تصاویر) پریناز ایزدیار همزداش را پیدا کرد؛ شباهت عجیب دو بازیگر زن ایرانی و ترکی!