Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@14:54:13 GMT

حوزه و دانشگاه نیازهای اقتضایی جامعه را رفع کنند

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۹۹۷۰

حوزه و دانشگاه نیازهای اقتضایی جامعه را رفع کنند

ایسنا/خراسان جنوبی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حوزه علمیه و دانشگاه با وجود رشته های مختلف از هم جدا نیستند، گفت: اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی، شامگاه چهارشنبه 3 آذرماه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم؛ مسئول دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب ضمن گرامیداشت هفته بسیج، گفت: انسان در طبیعت ذاتی خود در بعد مادی و معنوی نیازهایی دارد و هر یک از این ها هم دارای فروعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی و امام جمعه بیرجند، وی اظهار کرد: نیازهای گوناگون انسان در امور مادی و معنوی خود ایجاب می کند که این‌ها رشته رشته شود و فرد برای دستیابی به نیازها و رفع آن ها تخصص پیدا کند لذاست که هر فردی در صحنه میدانی تخصصی دارد.

وی افزود: در گذشته‌های دور علوم بسیط بوده است به گونه‌ای که یک شخص هم حکیم، هم عارف و هم فقیه بوده و در رشته‌های مختلف فعالیت داشته و مانند بوعلی سینا، فارابی و دیگران چند علم در آن‌ها جمع بوده است ولی این نمی‌تواند تداوم داشته باشد و ناگزیر هر کدام باید در یک رشته تخصص پیدا کنند و نیازهای بشر را برآورند و آنچه که مهم است اینکه همه این ها بر اساس نیاز انسانی و وظیفه الهی تحقق پیدا کند.

وی بیان کرد: آنچه که افراد را جمع می‌کند، انسانیت انسان و عبودیت خدای متعال است، همه باید توجه داشته باشند که روی انسان کار می‌کنند و ارزش کار آن‌ها بر اساس انجام وظیفه الهی است، اگر افراد روی این دو اصل با اعتقاد کار کنند هر جا باشند همگی یکی هستند، اما اگر انگیزه ها غیر الهی باشد یا در دیدگاه انسان فقط یک حیوان دوپا باشد مسلما جدایی ایجاد می‌شود.

عبادی تصریح کرد: در دین به معنی صحیح که اسلام و تسلیم شدن به حق است همه روی یک موضوع که انسان است بر اساس انجام وظیفه الهی خود کار می کنند و این مایه اجتماع افراد است.

وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه و دانشگاه با وجود رشته های مختلف از هم جدا نیستند، گفت: اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می‌کنند.

عبادی ادامه داد: در حوزه علمیه و دانشگاه رشته‌های مختلفی وجود دارد، این به معنی جدایی حوزه و دانشگاه نیست، آنچه که مهم است این است که دانشجو و طلبه توجه داشته باشد در ساختار فکری خود چه می‌کند و دنبال چه چیزی است؟ اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می‌کنند.

امام جمعه بیرجند بیان کرد: روزی که دانشگاه‌ها به وسیله نوکران بیگانه باز شده پشت به مردم و رو به غرب بود، این مربوط به آن زمان است اما بعد از انقلاب تجدید بنا صورت گرفته و دانشگاه اسلامی شده است اما زمان زیادی می‌طلبد تا آثار شوم استعمار در امور مختلف و بیش از همه امور فرهنگی پاک شود.

وی افزود: در این چهل سال شرایط مختلفی بوده است، هر دولتی آمده حزب و سلیقه‌ای داشته است که این هم مزید غفلت در این شده که ما در پاکسازی آثار شوم استعمار توفیق کافی نداشتیم، زمانی که رهبر انقلاب بیانیه گام دوم انقلاب را کرامت گونه نوشتند ما بعد از تجربه های تلخ و شیرین بعد از انقلاب و نفوذ بیگانه از جمله این 8 سال اخیر که بسیار تلخ بود را گذراندیم و از بوق‌های مختلف در داخل و خارج آیه‌های یأسی که به گوش می‌رسید آینده را بد نشان می‌داد.

وی افزود: یکی از مراجع بزرگ گفت که مردم جهان حضرت صاحب الزمان(عج) را به حضرت سیدالشهداء(ع) می‌شناسند، راه امام حسین لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط است و حضرت مهدی فرزند امام حسین(ع) است.

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ما در قبال این همه یعنی پیروزی نباید تنبل باشیم چون ممکن است همین فرصت‌ها را هم بسوزیم، یکی از نشانه‌های سوختن فرصت این است که مسائل را نمی‌شناسیم، ما روی مسائل فرعی و حاشیه‌ای بحث کرده؛ افکار را در آن متمرکز کرده و مسائل اصلی را فراموش می‌کنیم.

وی یادآور شد: اگر ما با سلیقه کج و با القائات نفاسّات دشمن مسائل فرعی را در پیش گرفتیم و وقت مردم را هم گرفتیم و در آخر هم به هیچ چیز نرسیدیم سال های فرصت از بین می‌رود اما اگر عاقلانه به مسائل فرعی بی اعتنا شدیم و روی مسائل اصلی را شناسایی تمرکز کردیم و به پیروزی تمام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حوزه علميه دانشگاه نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی رشته های مختلف حوزه و دانشگاه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است

امام جمعه شهرستان نائین گفت: اگر امروز بخواهیم به جهش تولید برسیم، راه آن افزایش رفاه کارگر است و کارگر نیز باید با این دید کار کند که در منظر خدا در حال کار است و وجدان کاری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمد مطهرخو ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در نماز جمعه این هفته اظهار کرد: با توجه به اهمیت کار در اسلام، یکی از وظایف بزرگ جامعه اسلامی، معلمان، مربیان و مسئولان، تربیت نیروهای متخصص برای کار است و امروز به واسطه داشتن ادارات فنی و حرفه‌ای، فرصت یادگیری برای همه فراهم است.

وی افزود: وقتی نگاه به کار و کارگر صحیح و نگاه این شود که استقلال و عزت کشور به دست نیروی کار است، بسیاری از مسائل و مسائل ما حل و کمتر خواهد شد و کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است.

امام جمعه شهرستان نائین تاکید کرد: امنیت شغلی، احترام و مزد کارگر از مسائلی است که باید برای آن فکری شود و این میزان حقوقی که کارگران دریافت می‌کنند، به سختی کفاف زندگی آنها را می‌دهد.

مطهرخو خاطرنشان کرد: اگر امروز بخواهیم به جهش تولید برسیم، راه آن افزایش رفاه کارگر است و کارگر نیز باید با این دید کار کند که در منظر خدا در حال کار است و وجدان کاری داشته باشد.

وی افزود: مردم ما نیز اگر دلشان به حال کار و کارگر میتپد، باید تا جایی که می‌شود از کالاهای تولید ایرانی استفاده کنند تا هم سفره قاچاق جمع شود و هم کارخانه‌های ما به سمت ورشکستگی پیش نرود.

امام جمعه شهرستان نائین با بیان اینکه در شهرستان در حوزه کار با چند مشکل عمده مواجه هستیم، گفت: کمبود نیروی کار، مهاجرت نیروی کار شهرستان نائین به شهرستان‌های مجاور به دلیل افزایش حقوق در آن نقاط و بردن حساب‌های بانکی برخی صاحبان شرکت‌های بزرگ و پرداخت بیمه در آن شهرهای بزرگ از همین مشکلات اساسی است.

مطهرخو ادامه داد: این حرکت برخی صاحبان شرکت‌های بزرگ خسارت برای شهرستان نائین است که از منافع، مزایا، نیروی کار و امکانات شهرستان استفاده کند و حساب‌های بانکی وی جای دیگری باشد و این باید رسیدگی شود.

وی افزود: برخی کارفرمایان حق و حقوق کارگران را آن‌طور که باید پرداخت نمی‌کنند و هم جاهایی اصل حقوق را به تعویق می‌اندازند و با چند ماه تأخیر پرداخت می‌کنند و امروز با ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کسی می‌تواند زندگی کند؟.

امام جمعه شهرستان نائین خاطرنشان کرد: یک مشکل دیگر که مختص شهرستان نیست، عدم آموزش‌های لازم برای کارگران است و هر کارگر باید یک پرونده آموزشی در حوزه تخصص و مسائل اعتقادی، روحی و روانی داشته باشد و یک کارگر مدام تحت آموزش‌های نامبرده باشد.

مطهرخو اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات بحث کار و کارگر، شیفت شب کارگران زن است که به دلایل مختلف در کارخانه‌ها کار می‌کنند، نباید از آقایان حقوق کمتر دریافت کنند و نباید شب بیرون از خانه و محل کار باشند و این برای جامعه آسیب دارد چراکه زن مسئولیت مادری و همسری نیز دارد و اگر این مسئولیت گرفته شد، با تربیت نادرست بچه مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به فرمانداری ویژه شدن فرمانداری نائین و مزایای و شرایط آن، گفت: بعد از سال‌ها پیگیری مسئولان مختلف شهرستان و در رأس با پیگیری نماینده مردم در مجلس، فرمانداری ویژه برای نائین محقق شد.

امام جمعه شهرستان نائین ادامه داد: در این قضیه فرماندار به عضو شورای برنامه ریزی استان ارتقا پیدا می‌کند و سطح مدیران مسکن و شهرسازی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، راه و ترابری، دارایی، کار و اطلاعات در شهرستان به معاون مدیرکل ارتقا پیدا می‌کنند و این باعث افزایش امتیازات و امکانات شهرستان می‌شود.

مطهرخو افزود: امیدواریم به‌واسطه این امتیاز، شهرستان نائین شاهد پیشرفت چشمگیر در آینده باشد و مسائل و مشکلات درجه یک شهرستان که عبارت اند از مسائل حوزه بهداشت و درمان، کار و کارگر، مسکن، راه‌ها و جاده‌ها بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

کد خبر 748124

دیگر خبرها

  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است
  • امنیت شغلی یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه کارگری است
  • رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند
  • برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه