Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگی اقتصادی رییس جمهور در سفرخود به استان هرمزگان از بخش‌های مختلف بزرگ ترین بندر تجاری و راهبردی کشور بازدید کرد و حمل یکسره کالاهای اساسی از بنادر و پیگیری برای رفع گره‌های اقتصادی از زنجیره تولید را به عنوان سیاست‌ جدی دولت سیزدهم دانست.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، "محسن رضایی" به همراه "مهدی دوستی" استاندار هرمزگان و هیات همراه در بدو ورود به بندر شهید رجایی با حضور در یادمان شهدای گمنام این بندر به مقام شامخ دو شهید دوران دفاع مقدس ادای احترام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور هماهنگی اقتصادی رییس جمهور در ادامه به منظور بررسی ظرفیت های بندری و همچنین رفع موانع تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی از بخش‌های مختلف مجتمع بندری شهید رجایی بازدید کرد.

محسن رضایی ضمن بازدید از بخش‌های مختلف منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، از جمله انبارهای ذخیره کالا، در جریان آخرین وضعیت ترخیص و روند بارگیری کالاهای اساسی قرار گرفت و فرآیند خروج کالاهای اساسی از این بندر تجاری را مورد بررسی قرار داد.

رضایی که بندر شهید رجایی را به عنوان بزرگترین بندر تجاری و کانتینری ایران را نخستین ایستگاه بازدید میدانی خود  در سفرش به هرمزگان قرار دارد اظهار داشت: در تکمیل سفر معاون اول رییس جمهوری به هرمزگان، هدفم از سفر به این استان پیگیری وضعیت زلزله زدگان و پیگیری مسائل اقتصادی در بندر شهید رجایی و بنگاه‌های اقتصادی این استان است.

وی، بندر شهید رجایی را یکی از کانون‌های اصلی واردات و صادرات کالاها دانست و اظهارداشت: 81 درصد کالاهایی کانتینری و50 درصد کالاهای غیرنفتی از طریق این بندر تجاری وارد و صادر می گردد، بنابراین بندر شهید رجایی یک نقش مهم و کلیدی در توسعه اقتصاد ملی دارد.

رضایی با اشاره به برنامه‌ریزی های صورت گرفته برای توسعه و گسترش زیرساخت‌های عمرانی بندر شهید رجایی، گفت: نزدیک 9 هزار کانتینر یعنی حدود 100 هزار تن کالا در این بندر بلاتکلیف مانده و همچنین مشکلاتی که در حوزه اموال تملیکی وجود دارد، باید با مدیریت صحیح سریع‌تر برطرف شود. 

وی با بیان اینکه، معیشت مردم بیش از آن که در خارج از کشور در محاصره باشد در داخل با تحریم‌های داخلی اقتصادی مواجه است، بروکراسی‌های اداری و فرآیندهای دست و‌پاگیر در حوزه های مدیریتی و قانونی را به عنوان چالش های جدی رونق اقتصادی کشور دانست.

رضایی در این رابطه حمل یکسره کالاهای اساسی از بنادر را از سیاست‌های جدی دولت سیزدهم عنوان کرد و بیان داشت: باید به سمت حمل یکسره برویم؛ به معنای آن که کشتی در بدو ورود به کشور، فرایند تخلیه محموله آن حتی یک لحظه متوقف نشود و بلافاصله کالای آن به کامیون منتقل و به مقصد حمل شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی رییس جمهور، اظهار داشت: یک بخش ایجاد تورم به نحوه حمل و نقل کالاها از بنادر برمی‌گردد، لذا برای مدیریت تورم باید موانع حمل یکسره کالا برداشته شود، ضمن اینکه مدیران استان‌ها خود باید فرآیندهای دست و‌پاگیر درحوزه های مدیریتی و قانونی را شناسایی و برطرف کنند.

رضایی اضافه کرد: درحال حاضر مشکلاتی زیادی در زنجیره تولید ثروت، سرمایه‌گذاری و همچنین تجارت وجود دارد، که رسالت اصلی ما در سفرهای استانی و بازدیدها پیگیری این امور و تاکید بر لزوم برطرف کردن این مشکلات به منظور تامین معیشت مردم، اشتغال و توسعه تجارت به ویژه تجارت دریایی است.

وی خاطرنشان کرد: زنجیره تولید ثروت که از طرفی سرمایه گذاری، تولید و تجارت را شامل و از طرفی منجر به رفاه، معیشت و آسایش مردم می‌شود، در تمام کشور دچار مشکلات فراوانی است، بنابراین وظیفه ما است که در این بازدیدهای میدانی این مشکلات را بررسی کنیم و با استفاده از کارشناسان و متخصصان برای بهبود زندگی مردم گره گشایی نماییم.

معاون هماهنگی اقتصادی رییس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه به دنبال رفع گره‌های اقتصادی از زنجیره تولید ثروت و درآمد برای مردم هستیم، تصریح کرد: در بازدیدهای استانی از مسوولان هراستان خواسته می‎شود موانع و مشکلات بر روی زمین مانده را در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی مردم با مدیریت اصولی خود بردارند، چراکه این گره‌ها از طریق تصمیم گیری در پایتخت برداشته نخواهد شد بلکه باید منطقه به منطقه و  استان به استان مسئولان خودشان مدیریت کنند.

گفتنی است، نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی هرمزگان، بازدید از پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس و مجتمع کشتی سازی و شرکت در شورای برنامه ریزی و توسعه استان از دیگر برنامه‌های معاون اقتصادی رئیس جمهور در سفر به بندرعباس به عنوان پایتخت اقتصادی ایران است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رفع گره های اقتصادی نگاه های اقتصادی هرمزگان اقتصادی رییس جمهور کالاهای اساسی بندر شهید رجایی زنجیره تولید بندر تجاری حمل یکسره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید

یک کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از سهم اندک بخش تعاون در اقتصاد ایران، توسعه تشکل‌های تعاونی محور را به عنوان راهکاری موثر برای افزایش مشارکت مردم در امر تولید دانست.

گروه کار و تعاون بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «عبدالمجید شیخی» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون موضوع تعاون در اسلام و نقش تعاونی‌ها در اقتصاد اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با کارگران به موضوع مشارکت مردم در امر اقتصاد اشاره کردند و حتی ایشان در آن جلسه بر تاسیس تشکل‌های تعاونی‌ها تاکید ویژه‌ای کردند.


این کارشناس اقتصاد اسلامی تصریح کرد: در قرآن مجید از مسئله تعاون به عنوان یک کار خیر و پسندیده تعبیر شده است. قرآن کریم در این رابطه می‌فرماید: «تَعاوَنُوا عَلَی البِرِّ و التَّقوی و لا تَعاوَنُوا عَلَی الإثمِ و العُدوانِ».


وی تصریح کرد: اقتصاد تعاونی یک راهکار علمی، عقلی و عملی برای مشارکت مردم در اقتصاد است. متاسفانه در شرایط کنونی سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران به شدت پایین است. در حال حاضر سهم این حوزه از ساختار اقتصادی ایران به طور میانگین ۲ تا ۳.۵ درصد برآورد شده است.


شیخی گفت:عمده قضاوت‌های صورت گرفته از بخش تعاون معطوف به وضعیت فعلی تعاونی‌ها است. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان اقتصادی کشور در زمان تحلیل جایگاه بنگاه‌های دولتی، خصوصی و تعاونی و همچنین مقایسه آن‌ها با یکدیگر شرایط کنونی تعاونی‌ها را در نظر می‌گیرند، در صورتی که چنین تصوری کاملاً غلط است. متاسفانه تعاونی‌های کشور چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی در شرایط مطلوبی قرار ندارند.


این کارشناس اقتصاد اسلامی متذکر شد: در حال حاضر ماهیت تمامی تعاونی‌های کشور صرفاٌ به تعاونی‌های تولید کننده صنایع دستی و یا محصولات کشاورزی خلاصه شده است؛ لذا، برای بهبود این بخش باید به سمت گسترش بنگاه‌های اقتصادی حرکت کنیم که به جای ساخت کالا‌ی معمولی و سپس توزیع آنها، محصولات دانش‌بنیان را تولید و در نهایت صادرکنند.


وی تاکید کرد: تبدیل برخی از تشکل‌های فعلی به تعاونی و یا تاسیس تشکل‌های نوپای مربوط به این بخش، کمک شایانی به توزیع درآمد خواهد کرد. پس از این اقدام، رفع موانع مربوط به صدور مجوز‌ها و سپس توسعه برخی فعالیت‌های اقتصادی مانند مشاغل خانگی از دیگر موارد مهمی است که منجر به توسعه تعاونی‌های فردی، جمعی و سپس حوزه تعاون خواهد شد.


شیخی با انتقاد از دیدگاه برخی از اقتصاددانان در مورد ایجاد تعاونی‌های جدید گفت: برخی صاحب‌نظران اقتصادی بر این باورند که تاسیس این نوع بنگاه‌ها به معنای افزایش تصدی دولت در حوزه تعاون است؛ این گزاره درست نیست، زیرا بخش خصوصی هیچ گاه برای خود رقیب قدرتمندی همچون تعاونی‌ها را ایجاد نمی‌کند؛ لذا، مسئولیت ایجاد این نوع بنگاه‌های اقتصادی صرفاً بر دوش بخش عمومی یا همان دولت است.


این کارشناس اقتصاد اسلامی خاطرنشان کرد: خلق تعاونی‌های جدید توسط بخش عمومی به معنای مالکیت دولت بر آن‌ها نیست، بلکه به منزله مدیریت آن توسط دولت است.


وی در پایان و در پاسخ به این سوال که توسعه تشکل‌های تعاونی محور تا چه حد می‌تواند در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه موثر واقع شوند، گفت: ساده‌ترین راه برای کمک‌رسانی به این قشر، توسعه و تجمیع تعاونی‌هاست. در حال حاضر عموم مردم توانایی خلق اشتغال ندارند، اما می‌توان با بهره‌برداری از نخبگان حوزه کار و تعاون این هدف را محقق ساخت. توسعه پنل‌های خورشیدی و رشد تعداد مزارع گلخانه‌ای از جمله نمونه‌هایی هستند که ازطریق آن می‌توان از اقشار آسیب‌پذیر جامعه حمایت‌های لازم را به عمل آورد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تعاون ، تعاونی ، مشارکت مردم ، رشد تولید ، اقتصاد اسلامی ، عبدالمجید شیخی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9h

دیگر خبرها

  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • تردد در بندر شهید ذاکری قشم مجدد برقرار شد
  • معاون فنی مهمترین گمرک کشور منصوب شد
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • اتصال دوباره واحد شماره ۲ بخاری نیروگاه شهید رجایی به شبکه سراسری
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌ یابد
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد