Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاوه حاجی علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دستورالعمل‌های ساخت ساختمان‌ها در پهنه‌های اطراف گسل بیان کرد: جابه‌جایی گسل‌ها در هنگام زلزله، همواره اثرات شدید و مخربی روی سازه‌های احداث شده بر آن داشته و در زلزله‌های گذشته، مواردی از تأثیر زلزله بر ساختمان‌ها، مستحدثات و شریان‌های حیاتی مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت:بررسی این شواهد با هدف شناسایی و تعریف اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش خسارات و تلفات ناشی از زلزله نشان می‌دهد با رعایت فاصله مناسب از گسل‌های فعال، می‌توان از تخریب ساختمان‌ها پیشگیری و تلفات جانی ناشی از آن را کاهش داد؛ بنابراین وجود دستورالعملی برای ساخت ساختمان‌ها در پهنه‌های اطراف گسل الزامی بوده و عدم ساخت و ساز در اطراف گسل‌های فعال، می‌تواند آسیب‌های وارده به سازه‌ها را کاهش دهد.

وی گفت: بر این اساس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص داخلی و همچنین اساتید خبره و مطالعات گسترده دفتری و بازدید‌های میدانی، نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران را در سال ۱۳۸۸ تهیه و تدوین و به مراجع ذی‌ربط ارائه نمود که نهایتاً نقشه‌های مذکور در جلسه مورخ ۲۵/۵/۱۳۹۵ شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسید (ابلاغی طی نامه شماره ۰۲/۱۰۰/۲۴۶۵۰ مورخ ۳۰/۵/۱۳۹۵ معاون وزیر و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به عنوان معاون اول ریاست جمهور).

حاجی علی اکبری افزود: هم زمان با تهیه نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران در سال ۱۳۸۸، کمیته‌ای متشکل از اساتید خبره و عضو کمیته استاندارد ۲۸۰۰ در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تشکیل شد. در این کمیته نسبت به تدوین ضوابط ساخت ساختمان در پهنه‌های گسلی شهر تهران اقدام و مراتب جهت بررسی در کمیته استاندارد ۲۸۰۰، به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارسال شد. پس از طرح موضوع در جلسات کمیته مورد اشاره، بخش‌هایی از ضوابط مذکور در ویرایش چهارم استاندارد ۲۸۰۰ منعکس شده است. با عنایت به پیگیری‍های به عمل آمده، ضوابط مورد اشاره در تاریخ ۱/۱۰/۱۳۹۹ به صورت جداگانه با عنوان "دستورالعمل ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی" به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی رسیده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره عملیاتی کردن محدودیت ساخت در پهنه اطراف گسل بیان کرد: در راستای عملیاتی کردن مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران طی بخشنامه شماره ۸۰/۶۳۵۶۰۴ مورخ ۲/۶/۹۶ به شهرداری‌های مناطق ۲۲ گانه، ضمن تأکید بر مصوبه ممنوعیت احداث ساختمان‌های بلند مرتبه، صدور هر گونه مجوز، توافق و تشکیل پرونده برای احداث ساختمان‌های با اهمیت خیلی زیاد در پهنه‌های اصلی با جابجایی عمده گسلی را نیز ممنوع اعلام کرد.

وی درباره مجوز احداث ساختمان‌های آموزشی در محدوده گسل بیان کرد: طی نامه شماره ۸۰/۷۵۷۵۹۳ مورخ ۱۷/۷/۹۷ معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، علاوه بر ابلاغ لزوم اطلاع رسانی به مالکین املاک واقع در پهنه گسل اصلی، ممنوعیت صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز جهت مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی دارای مجوز و کلیه جایگاه‌های سوخت در پهنه‌های گسل اصلی مورد تأکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

ساختمان بلدیه، بازآفرینش هویت تاریخی و شهری این روزهای پایتخت

ارگ قدیم تهران در منطقه امن یا در پهنه گسل؟

حاجی علی اکبری درباره عدم وجود گسل در منطقه ارگ قدیم تهران بیان کرد: به طور کلی شناسایی گسل‌های شهر تهران از زمان اولین مطالعات انجام شده در دهه ۶۰ میلادی بر مبنای شناسایی عوارض گسلی از روی اولین عکس‌های هوایی است؛ که به دنبال آن بازدید‌های میدانی برای شناسایی گسل در برش‌ها انجام گرفته است. در این مطالعات، بخش‌هایی از تهران که عوارض زمین شناسی قابل مشاهده بود مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود:در منطقه ارگ قدیم تهران به علت پوشش بافت قدیمی شهر، انجام مطالعات مستقیم و معمول زمین شناسی امکانپذیر نبود؛ لذا شناسایی نشدن گسل در این محدوده به معنای نبود گسل نمی‌باشد و نمی‌توان از روی نقشه‌های موجود نتیجه گیری کرد که منطقه ارگ قدیم تهران از نظر خطر زلزله و یا گسل، کم خطر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله تهران گسل تهران شهرسازی و معماری پهنه های گسل پهنه های گسلی ساختمان ها ساخت و ساز اطراف گسل شهر تهران گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۲۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نهضت ملی مسکن جنوب شرق استان تهران آغاز شد

ایسنا/تهران رئیس اداره راه و شهرسازی جنوب شرق استان تهران از آغاز به کار طرح ملی مسکن در این منطقه خبر داد.

علیرضا خالق دوست رئیس اداره راه و شهرسازی جنوب شرق استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره نهضت ملی مسکن گفت: پروژه طرح ملی نهضت مسکن در سه شهرستان قرچک، ورامین و پیشوا شروع شده است.

وی افزود: زمین ها در شهرستان پیشوا در ۴ قطعه است که پیمانکار در این زمینه مشخص و دستور نقشه و اخذ پروانه ساختمانی در حال پیگیری است.

این مسئول ادامه داد: زمین‌ها در شهرستان پیشوا در شهرک آژینه و نقش جهان برای این پروژه در نظر گرفته شده است.

رئیس اداره راه و شهرسازی جنوب شرق استان تهران از برنامه‌های اجرایی در فازهای مختلف این طرح خبر داد و گفت: فاز اول ۱۴۵ واحد است و فازهای بعدی در ۳۵۰ واحد در طرح‌ها و برنامه‌های اجرایی قرار دارد.

خالق دوست ادامه داد: در شهرستان قرچک پروژه ۳۳۶ واحدی آرشام در پشت ورزشگاه ملااقایی کلید خورده و در حال انجام است.

این مسئول همچنین در رابطه با تامین زمین در شهرستان ورامین بیان کرد: عمده مشکل ما در شهرستان ورامین بحث تامین زمین است زیرا بیشتر این زمین‌ها، درجه یک و دو کشاورزی هستند.

وی ادامه داد: متقاضیان زمین در ورامین به نزدیک‌ترین شهر در پیشوا یا ورامین منتقل می‌شوند.

خالق دوست خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم زمین‌هایی را تملک کنیم، بقیه متقاضیان نیز می‌توانند در این طرح ثبت نام کنند.

وی افزود: ۹۰۱ خانوار تشکیل پرونده داده‌اند و تعداد ۴۵۱ قطعه مشخص شده که پس از مراحل اداری، ۲۰۰ نفر زمین را تحویل گرفتند و بقیه متقاضیان در حال طی کردن مراحل انعقاد قرارداد برای واگذاری هستند.

رئیس اداره راه و شهرسازی جنوب شرق استان تهران در پایان یادآور شد: سند مالکیت ۱۰۳۹ هکتار اراضی دولتی در پیشوا که ارزشی بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان دارد، بعد از فرآیند ۱۰ ساله دادگاهی و حقوقی اخذ شد و همچنین سند مالکیت ورزشگاه و مجتمع اداری هلال احمر قلعه سین از دیگر کارهای تملیکی بود که سند این اراضی نیز به دولت منتقل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • مشارکت قرارگاه خاتم الانبیا در ساخت مسکن ملی در آذربایجان غربی
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • آماده سازی ۵۵ هکتار زمین ملی مسکن در رودبارجنوب
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • بازدید تعدادی ازمعتمدان وریش سفیدان ازطرحهای بزرگراهی درسیستان وبلوچستان
  • طرح نهضت ملی مسکن جنوب شرق استان تهران آغاز شد