Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@16:45:04 GMT

جرم مزاحم تلفنی در ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۳۴۱۹

جرم مزاحم تلفنی در ایران چیست؟

در ایران هر گونه مزاحمت تلفنی برای دیگران جرم محسوب می شود و مزاحمتی که اثبات شود مجازاتی را به همراه دارد.

به گزارش برنا؛ یکی از شایع ترین مشکلات مطرح در دادگستری، ایجاد مزاحمت برای دیگران است که شامل مزاحمت تلفنی می شود. در قانون مجازات اسلامی برای حقوق افراد و حریم خصوصی جایگاه ویژه ای قائل شده اند، به همین خاطر مزاحمت برای دیگران جرم است و اگر توسط شاکی اثبات شود، مجازات هایی را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منظور از مزاحمت تلفنی چیست؟

اگر فردی با تلفن ثابت و یا موبایل عمدا یا تصادفی اقدام به تماس های مکرر، فوت کردن یا سوت کشیدن در تلفن، فحاشی، مسخره کردن، و مواردی از این قبیل نماید و آسایش و حریم خصوصی دیگری را به هم بریزد، این اقدام او مزاحمت تلفنی محسوب می شود.

 

مزاحمت تلفنی در چه صورتی جرم محسوب می شود؟

برخی افراد فکر می کنند تماس های مکرر و بدون مکالمه جرم محسوب نمی شود و تنها زمانی مزاحمت تلفنی جرم محسوب می شود که فرد بعد از تماس اقدام به توهین، تهدید یا عمل مجرمانه مستقلی بنماید اما این باور غلط است زیرا ماده 641 قانون مجازات اسلامی به صراحت مزاحمت تلفنی را جرم دانسته و برای کسی که اقدام به مزاحمت تلفنی می کند مجازاتی در نظر گرفته است، در این ماده از عنوان کلی ایجاد مزاحمت استفاده شده و هر نوع مزاحمت تلفنی را شامل می شود.

 

اثبات مزاحمت تلفنی

مزاحمت تلفنی باید توسط شاکی اثبات شود، فرد برای اثبات مزاحمت تلفنی باید همراه با مدارک شناسایی و مدارکی که دال بر ایجاد مزاحمت تلفنی برای او بوده اند مثل تماس ضبط شده به طرح شکایت اقدام کند و این شکایت را از طریق دادسرای محل وقوع جرم پیگیری نماید.

برای اثبات جرم مزاحمت تلفنی، علاوه بر دلایل عمومی اثبات جرائم مانند اقرار، شهادت و ... می توان از صدای ضبط شده فرد مزاحم استفاده کرد که قاضی رسیدگی کننده می تواند در این زمینه نظریه کارشناس خبره امر را نیز جلب کند.

طبق ماده 12 قانون مجازات اسلامی اگر علم قاضی در تعارض با ادله قانونی دیگر باشد، اگر علم، بین باقی بماند، آن ادله برای قاضی معتبر نیست و قاضی با ذکر مستندات علم خود و جهات رد ادله دیگر، رای صادر می کند. اگر برای قاضی علم حاصل نشود، ادله قانونی معتبر است و بر اساس آنها رای صادر می شود.

نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی

برای شکایت و اعتراض به مزاحمت فرد مزاحم تلفنی باید:

شکواییه مزاحمت تلفنی را تنظیم کرده و برای ثبت شکواییه خود به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. شکواییه شما برای دادسرای صالح فرستاده می شود، پس از وصول شکایت به دادسرا و ارجاع به شعبه، شعبه دادسرا دستور استعلام از مخابرات را صادر نموده و با توجه به نتیجه استعلام تصمیم گیری می کند. اگر جواب استعلام، تایید کننده تماس های مکرر از سوی متهم باشد، برای متهم ابلاغیه دادسرا ارسال می شود. اگر متهم در دادسرا حضور نیابد، جلب می گردد. اگر دادسرا وقوع جرم را احراز نکند، قرار منع تعقیب صادر می کند، در غیر این صورت قرار جلب به رسیدگی صادر شده و پرونده به دادگاه کیفری دو ارسال می شود. با ارسال ابلاغیه از طریق دادگاه کیفری دو، برای شاکی و متهم وقت دادرسی تشکیل گردیده و در صورت محرز شدن وقوع جرم مزاحمت تلفنی، حکم مجازات برای متهم صادر خواهد شد. این حکم، ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان می باشد. جرم مزاحمت تلفنی

طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی:

" اگر کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد"

مجازات حبس جرم مزاحمت تلفنی، مجازات حبس تعزیری بوده و بنابراین تحت شرایط قانونی، قابل تخفیف می باشد.

به موجب ماده واحده اصلاح تبصره 2 ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابراتی ایران مصوب سال 1336:

اگر کسی وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوءنیت ارتباط دیگری را مختل کند:

بار اول پس از کشف ، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود. برای بار دوم پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود. برای بار سوم شرکت مخابرات ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع آوری منصوبات تلفن کرده و ودیعه مربوط به مشترک را پس از تسویه حساب مسترد خواهد کرد.

لازم به ذکر است اگر فرد متحمل ضرر و زیان مادی شود، شاکی می تواند با تقدیم دادخواست به دادگاه های حقوقی به همراه دلایل اقدام کند و هر گاه دادگاه متهم را مجرم بداند مکلف است ضمن صدور حکم جزای نسبت به مطالبه ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز حکم صادر کند.

باید بدانید جرم مزاحمت تلفنی از جرائم غیرقابل گذشت می باشد و حتی اگر شاکی گذشت نماید، رسیدگی کیفری متوقف نشده و مجازات جرم مزاحمت تلفنی برای مرتکب آن تعیین می گردد.

 

در آخر به همه افراد توصیه می کنیم که سیم کارت تلفن خود را در اختیار فرد دیگری قرار ندهند و اگر سیم کارتشان مفقود گشت، سریعاً مراتب را به شرکت مربوطه اطلاع دهند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مشکلات قانون حقوق حریم خصوصی جرم موبایل الکترونیک دادسرا مخابرات ایران شرکت مخابرات سیم کارت تلفن همراه جرم قانون مجازات اسلامی مزاحمت تلفنی جرم مزاحمت تلفنی مزاحمت تلفنی ایجاد مزاحمت محسوب می شود جرم محسوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۳۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

به گزارش جماران، سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

 

 

بر اساس این گزارش، «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی فیمابین هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

دیگر خبرها

  • برقراری ۶۴ هزار تماس با اورژانس تهران در هفته گذشته/ انجام ۴۲۴۲ تماس مزاحمت آمیز
  • ضربه چاقو به جوان کاشمری به دلیل حمایت از چند دختر در برابر ۳ مزاحم
  • توجه ایران به رهایی خدمه کشتی توقیف شده با پرچم پرتغال
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی
  • عملیات وعده صادق اقتدار جمهوری اسلامی ایران را در دنیا اثبات کرد
  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان
  • تخریب جایگاه‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی عرضه و کشتار دام در گلسار
  • برخورد با مزاحمت‌های مشاغل سیار در ۱۲ منطقه تهران
  • رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم
  • رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود