Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@21:14:23 GMT

معرفی انواع اگزما +روش‌های درمانی آن

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۵۶۳۶

معرفی انواع اگزما +روش‌های درمانی آن

اگزما گاهی ریشه‌ی ژنتیکی دارد و امکان دارد در بین اعضای یک خانواده شایع باشد که انواع مختلفی از این بیماری در بسیاری از کتب قید شده است.

خبرگزاری میزان _ خارش، قرمزی، التهاب و پوسته ریزی پوست و ... این‌ها همان نشانه‌های بروز اگزمای پوستی هستند که بسته به برخی موارد و شرایط بر روی پوست ظاهر می‌شود که طبق تحقیقات انجام شده انواع مختلفی دارد و پزشکان برای درمان آن راهکار‌هایی را پیشنهاد داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا میدانید؛ بیماری اگزما پوستی چیست؟

اگزما یا اماس پوست در حقیقت همان شرایطی است که در آن پوست دچار خارش، قرمزی، التهاب و پوسته ریزی می‌شود.

تاکنون پزشکان علت بروز این عارضه را نمی‌دانند. اما این بیماری بطور معمول در افرادی که حساسیت دارند، بروز می‌کند.

از سوی دیگر، اگزما گاهی ریشه‌ی ژنتیکی دارد و امکان دارد در بین اعضای یک خانواده شایع باشد.

اگزما با قرمزی و تاول‌هایی شروع می‌شود که حاوی مایع روشن و قرمز است و باکتری‌ها را بالا می‌برد و زمان که تاول‌ها می‌ترکند مایع درون آن جاری می‌شود.

تاول‌ها در اگزمای مزمن، برجستگی کمتری دارند و پوست ضخیم است.

اگزما تقریباً همیشه همراه با خارش آغاز می‌شود.

بیماری اگزما، کهیر پوستی و … از عارضه‌های شایع در میان افراد است، اما واگیردار نیست و بطور معمول جز بیماری‌های مهلک نیز حساب نمی‌شود، این بیماری تنها می‌تواند سبب ناراحتی و پریشانی شما شود و ترکیبی از اقدامات خود مراقبتی و مصرف دارو می‌تواند در درمان اگزمای پوستی به شما کمک کند.

انواع بیماری اگزما درماتیت سوزش‌آور

زمانی اتفاق می‌افتد که پوست به‌طور مکرر در معرض شستشوی بیش‌ازحد و یا مواد سمی قرار است.

اگزمای تماسی

این ضایعات در مناطقی از بدن بروز می‌کند که در تماس با مواد تحریک‌کننده پوست و یا موادی که موجب واکنش حساسیتی می‌شود قرارگرفته است.

این ضایعات قرمز همراه با سوزش یا خارش پوست است و ممکن است به تاول تبدیل شوند.

اگزما پوستی آتوپیک

در مراحل ابتدایی بیماری اگزما، قرمزی پوست و خارش پوست شروع میشود، درحالی‌که پوست قسمت‌های داخل آرنج، پشت زانو‌ها و جلوی گردن کشیده می‌شود.

خاراندن و خراشیدن موجب ترشح مایع و پوسته ریزی آن‌ها میشود.

افراد مبتلابه اگزمای پوستی اتوپیک، ممکن است به‌طور موقت با مصرف دارو‌های سبک احساس بهبودی کنند، اما این بیماری دوباره عود خواهد کرد.

اگزمای پوستی سبورئیک

این عارضه باعث بروز لکه‌های فلس دار، قرمزی پوست و شوره سر پایدار می‌شود.

این حالت معمولاً در مناطق چرب بدن مانند صورت، بالای قفسه سینه و کمر بروز پیدا می‌کند. این بیماری می‌تواند یک عارضه طولانی‌مدت باشد.

دلایل بروز اگزما پوست خشک

خشک شدن پوست هم می‌تواند یکی از دلایل اگزما باشد.

ممکن است پوست شما در اثر مرطوب نبودن هوا، استفاده بیش‌ازحد از آب خیلی گرم و همچنین کمبود مراقبت روزانه، خشک شود.

استرس عاطفی و احساسی

استرس علت اصلی اگزما نیست، اما عوامل استرس‌زا می‌توانند بر تحریک اگزما تأثیرگذار باشند، در حقیقت استرس باعث تحریک پوست، سیستم ایمنی و سایر دستگاه‌های بدن شده و می‌تواند اگزما را بیشتر کند.

حساسیت‌های غذایی

برخی از غذا‌های مصرفی ما امکان دارد سبب ایجاد یا تشدید اگزما شوند.

بعنوان مثال، ممکن است بلافاصله اگزما ایجاد کنند و یا اگر دچار اگزما باشید، آن را تشدید کنند از این رو پرهیز از غذا‌هایی که اگزما را بیشتر می‌کنند، به‌احتمال‌زیاد در بهبود علائم اگزما مؤثر هستند و باعث کاهش اگزما می‌شوند.

مصرف غذا‌های متفاوت بر روی افراد مختلف، باعث اگزما می‌شود و این علائم بر روی هر فرد متفاوت عمل می‌کند، اما درمجموع غذا‌ها و مواد غذایی که به‌طور شایع باعث ایجاد حساسیت می‌شوند، عبارت‌اند از:

آجیل
غذا‌های دریایی و صدف
شیر گاو
سویا
تخم‌مرغ
گندم

مواد حساسیت‌زای موجود در هوا

این مواد که از طریق استنشاق وارد بدن می‌شوند، با واکنش سیستم ایمنی مواجه شده که این امر می‌تواند یکی از علت اگزما باشد. مواد حساسیت‌زای موجود در هوا عبارت‌اند از:

گرده
شوره حیوانات خانگی
گردوخاک
دود
کپک و قارچ

تعریق

یکی از دلایل اگزما و تحریک ان تعریق است.

عرق کردن نه تنها به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند، بلکه در رطوبت پوست و نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار تاثیر گذار است. بدن شما ممکن است به تعریق حساسیت داشته باشد که در این شرایط اگزما تشدید می‌شود.

درجه حرارت بسیار بالا یا بسیار پایین

با گرم یا سرد شدن هوا اگزما شدید میشود. بطور معمول در پاییز و زمستان، سرما رطوبت بدن را کاهش می‌دهد و می‌تواند باعث خشکی پوست شود. در تابستان‌ها هم گرمای هوا موجب تعریق بیش‌ازحد بدن می‌شود.

عوامل تحریک‌کننده

تماس با برخی مواد شیمیایی و مواد تحریک‌کننده، می‌تواند محرک اصلی و یکی از دلایل اگزما باشد.

این مواد شامل عطرها، رنگ‌ها و انواع مواد‌های شیمیایی است که برای نظافت بدن یا خانه از آن‌ها استفاده می‌کنید.

درمان اگزما چگونه امکان پذیر است؟

امکان دارد، درمان اگزما از نوع خفیف آن به کمپرس آب ولرمی که بعدازآن در هوای اتاق تبخیر شده، ختم شود.

اگزمای مزمن نیز می‌تواند با شست‌وشو با آب و بعدازآن مصرف مرطوب‌کننده بهبود پیدا کند.

اگزمای خفیف می‌تواند با کرم بدون نسخه ۱ درصد هیدروکورتیزون به‌صورت مؤثر درمان شود. کرم بتامتازون یک کورتیکواستروئید موضعی قوی است که به‌عنوان استروئید‌های موضعی شناخته میشود.

از استروئید‌های موضعی علاوه بر خاصیت نرم کنندگی برای درمان بیماری‌های التهابی پوست مانند اگزما و درماتیت استفاده می‌شود.

بتامتازون با کاهش التهاب، خارش و قرمزی علائم مشکل پوستی را خوب میکند.

بتامتازون یک درمان قطعی برای اگزما نیست، اما به تسکین علائم کمک می‌کند.
برخی از روش‌ها برای درمان این بیماری

شستن بدن با آب ولرم

خشک‌کردن دست‌ها و استفاده از مرطوب‌کننده

از تمیزکننده‌های بدون الکل و آنتی باکتریال استفاده نکنید

استفاده از دستکش‌های نخی زمانی که کار‌های روزمره خانه را انجام می‌دهید

در زمان انجام دادن کار با مواد غذایی مانند سیب‌زمینی، پیاز، فلفل، گوشت و میوه‌های اسیدی مانند گوجه و مرکبات از دستکش‌های یک‌بارمصرف استفاده کنید

ظرف‌ها و لباس‌ها را با دست نشویید. اگر امکان استفاده از یک ماشین ظرف‌شویی یا لباسشویی را ندارید، این کار را زیر شیر آب و با استفاده از یک دستکش ساق بلند انجام داده و از نفوذ آب داغ به پوست جلوگیری کنید

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره «پنیرک پف نبات»؛ گیاه فوق العاده باستانی چگونه با آکنه و اگزمای ناشی از ماسک و شوینده کنار بیاییم؟ فواید غرغره آب نمک برای محافظت از سلامت بدن

انتهای پیام/

برچسب ها: اگزما پوست

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اگزما پوست بیماری اگزما اگزمای پوستی اگزما پوست غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۵۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود

 گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، توجه به بیماران خاص و صعب العلاج از جمله دغدغه‌های سال‌های گذشته تاکنون نظام سلامت بوده است، موضوعی که در ادوار مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت جدی دنبال شده است، اما تا امروز اقدامات موثری در زمینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج صورت نگرفته و در برخی از مناطق محروم کشور نیز بسیاری از بیماران خاص و صعب العلاج با مشکلات جدی درمانی رو به رو هستند.

بیماری‌های خاص چیست؟

در علم پزشکی تعریفی تحت عنوان بیماری خاص وجود ندارد. بیماری‌های خاص به شرایطی پزشکی گفته می‌شود که میزان شیوع آن در جامعه آماری بسیار کم بوده و برای درمان آنها باید شرایط ویژه‌ای فراهم گردد. در حقیقت، این نوع از بیماری‌ها درمان قطعی ندارند و فرد باید تا آخر عمر تحت حمایت‌های درمانی قرار بگیرد، به طور خلاصه انواع بیماری خاص ویژگی‌های مشترکی دارند که عبارتند از مزمن بودن، عدم درمان قطعی، سختی درمان، هزینه بالای درمان، نیاز به دارو، شیوع کم بیماری که شامل این موارد می‌شود.

مشکلات فراوان بیماران هموفیلی

احمد قویدل مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران در همین زمینه در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم‌و فناوری آنا با اشاره عدم دسترسی مناسب به دارویی در ادامه با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی در ایران گفت: یکی از مشکلاتی که بیماران هموفیلی با آن رو به رو هستند عدم دسترسی مناسب به دارو در مناطق محروم است و باید افراد بیمار برای تهیه دارو به مراکز شهرستان‌ها مراجعه کنند که این موضوع باعث بروز مشکلات زیادی شده است.

قویدل ادامه داد: از سوی دیگر روش‌های قدیمی درمان نیز سالهاست که منسوخ شده است روش‌های جدید جایگزین راه‌های درمانی گذشته شده است، باید توجه داشت که در روش‌های قدیمی فرد بیمار ممکن است در سنین نوجوانی و جوانی دچار معلولیت شود، اما در روش‌های درمانی جدید که به صورت دارویی و موسوم به پیشگیری است فرد می‌تواند مراحل درمانی بسیار مطمئن تری را پشت سر بگذارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته و مشکلات بیماران هموفیلیوی با اشاره به اینکه سال گذشته سال خوبی برای بیماران هموفیلی از نظر دارویی نبود گفت: متأسفانه مسئولین سازمان غذا و دارو سال‌ها است با استفاده از سنگر تولید داخلی و بستن فهرست دارویی کشور، بیماران را از دارو‌های نوین بی بهره نگه داشتند. یکی از نتایج این نوع سیاستگذاری‌های انحصاری، همین بحران دارویی هموفیلی است که ماه‌ها است که گریبان بیماران هموفیلی را رها نکرده است. چند ماه است که بیماران به صورت‌های مختلف درد می‌کشند و به علت عدم امنیت دارویی زندگی آنها دچار اختلال شده است.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: بار‌ها با مسئولان مربوطه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلساتی داشتیم، اما متاسفانه اقدامات کافی برای بیماران هموفیلی صورت نگرفته است؛ متاسفانه در کشور برای بیماران هموفیلی تنوع دارویی وجود ندارد و این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگری یکی از مشکلات بیماران هموفیلی موضوع بازنشستگی است؛ اگر به صورت دقیق محاسبه کنیم فردی که مبتلا به بیماری هموفیلی است باید نسبت به یک فرد دیگر سریع‌تر بازنشسته شود و ما می‌خواهیم این موضوع توسط دولت ویژه دنبال شود.

نگاه ویژه بیمه سلامت به بیماران خاص و صعب العلاج

محمدمهدی ناصحی درباره پوشش اقلام دارویی جدید بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: در سال جاری، ۲۲۹۰ دارو تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند و تعداد دارو‌های تحت پوشش بیمه‌پایه برمبنای مصوبه شورای عالی بیمه افزایش یافته است.

وی گفت: دارو‌هایی که تحت پوشش بیمه‌ای قرارگرفته‌اند برای بیماری‌های دیابت، فشارخون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه ۵۹ دارو براساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: دارو‌هایی که به سبد پوشش بیمه‌ای اضافه شده‌اند شاید به شکلی دیگر یا در دوز دیگری تحت پوشش بوده‌اند؛ بنابراین تمام مراکز خصوصی و دولتی عرضه‌کننده دارو، ۷۰ درصد از هزینه‌ها را پوشش می‌دهند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: افراد مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج علاوه بر پوشش ۷۰ درصدی بیمه، مشمول پوشش مازاد به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد می‌شوند. گاهی اوقات، پوشش مازاد بیماران مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نیز تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

تلاش وزارت بهداشت به منظور برقراری پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تشکیل کمیته‌های علمی به منظور به روز رسانی برنامه‌های درمان و تدوین و ابلاغ بسته‌های جامع درمان برای کلیه گروه‌ها شامل خدمات درمانی، پیشگیری از عوارض بیماری و ارزیابی‌های دوره‌ای از جمله اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه خدمات درمانی است.

کریمی افزود: در زمینه دسترسی عادلانه بیماران به خدمات درمانی، توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارائه خدمت از طریق تکمیل و تجهیز مراکز مراقبت جامع هموفیلی شامل ویزیت پزشک، تزریق فرآورده‌های خونی و انعقادی، عرضه دارو‌های تخصصی، دندانپزشکی، توانبخشی و توسعه برنامه پروفیلاکسی در ۲۰ مرکز انجام شده است.

وی ادامه داد: تدوین و ابلاغ دستورالعمل حمایتی کمک به بیماران و تقبل هزینه‌های بستری مرتبط با بیماری در بخش‌های دولتی شامل کلیه خدمات ذکر شده در بسته حمایتی، حمایت از بیماران در خصوص تأمین پکیج ملزومات مصرفی تزریق فاکتور در منزل به ویژه برای پروفیلاکسی و ITI (درمان مهارکننده)، کمک به هزینه خدمات دندانپزشکی تخصصی و گا‌ها تحت بیهوشی در مراکز درمانی و دانشکده‌های دندانپزشکی برای بیماران هموفیلی و کمک به هزینه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در بیماران هموفیلی با مشکلات مفصلی در راستای حفاظت مالی از بیماران صورت می‌گیرد.

کریمی درباره وضعیت مراکز جامع هموفیلی نیز گفت: مراکز جامع، در واقع شبکه مراکز درمانی بیماران هموفیلی است. این شبکه شامل چند مرکز قطب (ریفرال) و مراکز اقماری وابسته است. در حال حاضر ۲۰ مرکز درمانی هموفیلی داریم که خدمات مورد اشاره را به صورت کامل ارائه می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین افزود: با توجه به قانون بودجه و با همکاری سازمان بیمه سلامت در تلاشیم پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب العلاج ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه