Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@01:57:42 GMT

واکسن نزده‌ها؛ تهدید جدید در همه‌گیری کرونا

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۵۹۸۲

واکسن نزده‌ها؛ تهدید جدید در همه‌گیری کرونا

دکتر سید محمد جزایری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش افزود: درحال حاضر حدود  ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد در جوامع مختلف واکسن کرونا دریافت نکرده اند و در ایران هم این روند وجود دارد.

وی ادامه داد: این افراد متشکل از ۲ گروه هستند که گروه اول شامل افرادی است که واکسن را قبول ندارند و گروه دوم افرادی هستند که به هر دلیل برای تزریق واکسن یا اطلاع رسانی به آنها در دسترس نیستند (مانند معتادان به مواد مخدر تزریقی، کودکان کار و کارتن خواب ها و غیره).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص ویروس شناسی تاکید کرد: گروه اول، افرادی هستند که به دلیل تفکراتی که دارند در برابر واکسیناسیون مقاومت می کنند و تاکنون از تزریق آن طفره رفته اند.  این موضوع هم برای خودشان و هم برای سایر افراد مرتبط با آنان خطرناک است.

وی تاکید کرد: در هر نقطه ای در دنیا که جمعیت قابل توجهی از افراد واکسینه نشده حضور یابند، دقیقا شرایط را برای تهاجم ویروس به صورت ایده ال آماده خواهند کرد.

جزایری با بیان اینکه این موضوع یک معضل بین المللی است، گفت: پس لرزه های این امر پیش آگهی بدی را در ایران و در دیگر کشورها به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: شاید بهترین اقدام حکومتی در این خصوص، ایزوله کردن افراد غیر واکسینه و اجازه ندادن ورود این افراد به اماکن عمومی و محل هایی است که دیگر اقشار جامعه و به خصوص افراد با بیماری زمینه ای به صورت گروهی حضور دارند.

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: کشورهای دیگر با اقداماتی نظیر اعطای کارت واکسن به دریافت کنندگان واکسن در حال حل این معضل هستند. دیر یا زود اقدامات مشابهی باید در دستور کار مسولان کشور ما هم قرار گیرد.

تزریق واکسن نباید سبب آسودگی خیال شود

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران با تاکید بر روند نسبتا مناسب تزریق واکسن در بسیاری از کشورها از جمله ایران، اظهار داشت: این موضوع نباید خیال ما را از بابت شیوع ابتلا به بیماری کرونا راحت کند و به عبارتی نباید نسبت به شیوع ویروس در کلیت جامعه بی تفاوت شویم.

وی بیان کرد: البته این نوع نگرش مختص کشور ما نیست و افکار عمومی در بسیاری از کشورهای جهان به این سمت و سوی سوق پیدا کرد که اوضاع عادی شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در کنار تزریق واکسن، پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری و شستن مرتب دست ها و صورت باید همچنان رعایت شود.  

وی ادامه داد: بازگشایی اماکن عمومی، دانشگاه ها و مدارس به صورت تدریجی باشد. هرچند در برخی از کشورها واکسیناسیون به حد مطلوبی رسیده، اما همچنان نگرانی شیوع مجدد وجود دارد و مردم باید مراقبت کنند.

جزایری با بیان اینکه شدت انتشار ویروس دلتا از سایر انواع واریانت های ویروس کرونا، بسیار بیشتر است، گفت: مردم باید بسیار هوشیار باشند و همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

نگرانی از بازگشت کرونا

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: بازگشت مجدد بیماری کرونا به اروپا سبب نگرانی های جدی شده و بر این موضوع تاکید دارد که کرونا هنوز از بین نرفته است.

جزایری اظهار داشت: این ویروس هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا در حال گردش است، به عبارتی در حال حاضر سویه دلتا هنوز واریانت غالب بسیاری از کشورها از جمله ایران است.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت از ابتدای فصل تابستان امسال هشدار داد که زمستان نگران کننده ای در نیم کره شمالی زمین در پیش خواهد بود.

جزایری درباره مهمترین دلایل نگرانی سازمان جهانی بهداشت در این زمینه گفت: ماهیت هوای سرد زمستان، دلیل اولی است که شرایط را برای عفونت های تنفسی مهیا می سازد. این مسئله مختص به امسال یا دوران کووید نبوده و همه ساله این مشکل به خصوص برای کودکان و افراد مسن یا بیماران زمینه ای مسئله ساز بوده است.

وی افزود: علت بعدی نگرانی، حالت تهاجمی ویروس کرونا به خصوص شیوع سویه دلتا است که در حال حاضر این نوع واریانت در اکثریت کشورهای دنیا در کمین نشسته است و بیشتر از ۹۵ درصد واریانت های در حال گردش در اکثر قریب به اتفاق کشورها، سویه دلتا گزارش شده  است.

جزایری افزود: علت سوم این نگرانی، وجود هم زمان عفونت های تنفسی به خصوص با عوامل ویروسی با بیماری کرونا است. این گونه عفونت ها می توانند به تنهایی در هر فردی ایجاد شوند و کادر پزشکی را به اشتباه بیندازند. این بیماری ها علایمی شبیه به کووید ۱۹ را از خود نشان می دهند و در تشخیص افتراقی برای گروه پزشکی ایجاد اشکال می کنند.

وی با تاکید بر اینکه اتفاقاتی که روزهای اخیر در کشورهای اروپایی در حال رخ دادن است باید به طور دقیق رصد شود، گفت: نگرانی از انتشار یا تهاجمی تر شدن ویروس در بین همه افراد و جوامع وجود دارد و تا زمانی که ویروس از بین نرفته، همه باید مراقب باشند.

این متخصص ویروس شناس افزود: موارد افزایش ابتلا به کووید۱۹ اخیرا در برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس، آلمان و هلند و اتریش گزارش شده که این موضوع سبب نگرانی های جدی شده است.

برچسب‌ها کرونا ماسک دانشگاه علوم پزشکی تهران واکسن پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ماسک دانشگاه علوم پزشکی تهران کرونا ماسک دانشگاه علوم پزشکی تهران واکسن بسیاری از کشورها تزریق واکسن بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم غریب آبادی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان یافتن معاینات پیش از اعزام تمامی حجاج گفت: واکسیناسیون حجاج از روزهای گذشته آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به مدت یک‌ماه ادامه دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: واکسیناسیون در راستای ایمن سازی زائران اعزامی نسبت به بیماری مننژیت انجام می‌شود، به دلیل اینکه بیماری مننژیت در مناطق پرتراکم احتمال شیوع بیشتری دارد تزریق آن در سفرهای زیارتی توصیه می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تزریق این واکسن علاوه بر جلوگیری از بیمار شدن حجاج، از انتقال بیماری به اعضای خانواده و اطرافیان حتی پس از بازگشت نیز جلوگیری کرده و تا پنج سال در بدن فرد ایمنی ایجاد می‌کند.

غریب آبادی با اشاره به اینکه مهلت تزریق این واکسن تا ۱۵ روز قبل از اعزام بوده، اظهار کرد: این واکسن عموماً بدون عوارض بوده و به احتمال بسیار نادر ممکن است زائران درد، قرمزی، سوزش در محل تزریق و خستگی و تب خفیف را تا دو روز پس از تزریق تجربه کنند.

وی افزود: برنامه ریزی استان، واکسیناسیون ۵ هزار و ۱۱۵ زائر است، به منظور دسترسی آسان حجاج، واکسیناسیون در ۱۰ شهرستان استان و در محل کاروان‌های گرگان، علی آباد کتول، گنبدکاووس، بندرگز، آق قلا، بندرترکمن، گمیشان، سیمین شهر، کلاله و مراوه‌تپه صورت می‌پذیرد.

کد خبر 6088714

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا