Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان تنها واحد تولید برق کشور که از انرژی هسته‌ای استفاده می‌کند، هشتمین سال فعالیت تجاری خود را در مهر ماه سال جاری جشن گرفت.

نکته قابل توجه در عمر 8 سال این نیروگاه، تاریخچه فعالیت آن است. واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از موفقیت در تست‌های دوره راه‌اندازی در مهر ماه 1392 به شــرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشــهر زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی تولید و توســعه انرژی اتمی ایران تحویل داده شــد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*تاریخچه 8 ساله فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر

پیش از تاریخ مهرماه سال 1392 نیروگاه اتمی بوشــهر در مرحله راه‌اندازی قرار داشــت که تولید برق همراه با تست‌های مختلف فنی همراه بود.

سیکل دوم سوخت‌گذاری و تعمیرات نیمه اساسی نیروگاه اتمی بوشهر در 15 بهمن 1392 شروع و پس از پایان عملیات در چهارم تیرماه 1393 بار دیگر به شبکه سراسری برق متصل شد. سوخت گذاری سیکل سوم و تعمیرات اساسی در سال 1394 انجام و پس از پایان این عملیات، نیروگاه در تاریخ 11 اسفندماه سال 1394 به شبکه برق سراسری متصل شد.

3 بهمن‌ماه 1395 به منظور عملیات سوخت‌گذاری سیکل چهارم و تعمیرات نیمه اساســی این نیروگاه از مدار خارج و پس از اتمام عملیات در تاریخ 17 فروردین 1396 وارد مدار تولید برق شد.

واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در تاریخ 23 بهمن ماه 1396 برای انجام عملیات سوخت گذاری سیکل پنجم از مدار تولید خارج شــد و در تاریخ 11/02/1397 به شبکه برق متصل  و عملیات سوخت گذاری سیکل ششم در تاریخ هفتم اسفندماه سال ۱۳۹۷ آغاز شده است.

این نیروگاه در تاریخ 9 اردیبهشت ماه سال 1398 بار دیگر وارد مدار تولید شد. علاوه بر این واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر برای انجام عملیات سوخت گذاری سیکل هفتم در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ از مدار تولید خارج شــد و در ابتدای تیرماه ۱۳۹۹ وارد مدار تولید برق شد. در تاریخ ۱۸/۱۱/۱۳۹۹ نیروگاه برای انجام تعمیرات و عملیات سوخت گذاری از مدار تولید خارج شد. هم اکنون پس از عملیات سوخت‌گذاری این نیروگاه آماده تولید برق در فصل زمستان است.

*تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر از مرز 50 میلیارد کیلووات ساعت گذشت

بر این اساس در مجموع در ســال‌های راه‌اندازی این نیروگاه اتمی از ســال 1390 و بهره‌برداری تجاری از مهرماه 1392 تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ به میزان 50 میلیارد و 170 میلیون کیلووات ســاعت برق تولیدکرده و میزان 65 میلیارد و 654 میلیون کیلووات ساعت تحویل شبکه برق سراسری شده است که در نوع خود رکوردی در تاریخ این واحد به حساب می‌آید.

با توجه به آمار ارائه شده از سوی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، پس از توقف 2 ماهه نیروگاه به منظور تعمیرات اساسی و همچنین فرآیند سوخت‌گذاری از اسفندماه سال 1399 تا پایان اردیبهشت ماه این سال، تولید برق نیروگاه متوقف شد اما پس از ان در ماه خرداد این نیروگاه معادل 543 هزار 620 مگاوات ساعت انرژی برق به شبکه تزریق کرد.

این آمار در تیرماه سال 1400 به 384 هزار 959 مگاوات رسید و پس از آن در مردادماه شاهد تولید انرژی برق 643 هزار 374 مگاواتی توسط این نیروگاه بودیم. در شهریورماه نیز میزان برق تحویلی به شبکه توسط نیروگاه بوشهر به رقم 637 هزار و 957 مگاوات رسید.

با توجه به آمار ماهانه ذکر شده، نیروگاه اتمی بوشهر از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه ســال ۱۴۰۰ معادل 2 میلیارد و 444 میلیون کیلووات ساعت برق تولیدکرد و به میزان 2 میلیارد و 210  میلیون کیلووات ســاعت برق به شبکه برق سراســری تحویل داده است.

*صرفه جویی در 80 میلیون بشکه نفت به کمک نیروگاه اتمی بوشهر

علاوه بر نقش قابل توجه نیروگاه بوشهر در تولید برق، در مجموع سال‍‌های فعالیت واحد یکم نیروگاه اتمی بوشــهر از سال 1390 تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ ،میزان کل صرفه‌‎جویی که در مصرف سوختهای فسیلی صورت گرفته معادل حدود ۷۹ میلیون بشکه معادل نفت خام بوده است.

همچنین در مجموع سال‌های راه اندازی و بهره برداری نیروگاه بوشــهر تا کنون از انتشار حدود ۴۴ میلیون تن گازهای آلاینده جلوگیری شده است.

*نیروگاه اتمی بوشهر عصای دست صنعت برق در زمستان

به گزارش فارس، نیروگاه اتمی بوشهر در این سال‌ها به عنوان یکی از تنها نیروگاه اتمی کشور کمک شایانی به صنعت برق کرده است. در حال حاضر که کشور در فصل زمستان با بحران تامین گاز دست و پنجه نرم می‌کند. سهم تاثیرگذاری این نیروگاه به دلیل استفاده نکردن از گاز طبیعی بیش از گذشته به چشم می‌آید.

در طول 5 سال گذشته و پس از نافذ شدن قرار داد ساخت واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر که ظرفیت تولید برق هسته‌ای در کشور را 3 برابر می‌کرد. شاهد تاخیر در روند ساخت این واحدها هستم. بر این اساس در شرایطی که در حال حاضر این واحدهای با توان بیش از 3 هزار مگاواتی در خدمت تولید برق کشور بودند شاید مسئله سوخت زمستانی و قطع برق به همراه استفاده از مازوت و آلودگی هوا رخ نمی‌داد.

بر این اساس به استناد اظهارات مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، ناترازی برق ناشی از کمبود سوخت در فصل زمستان معادل 3 هزار مگاوات پیش‌بینی می‌شود. بر این اساس اگر ساخت 2 واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت بیش از 2 هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفته بود. در حال حاضر 60 درصد از مشکل برق زمستانی قابل حل بود.

با توجه به اهمیت نصب نیروگاه اتمی در کشور و همچنین کندی روند ساخت 2 واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر، به نظر می‌رسد، سیاست‌گذاران انرژی کشور باید در قالب رویکردی متفاوت زمینه تسریع در فرآیند ساخت این 2 نیروگاه اتمی را مهیا کنند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: سخنگوی صنعت برق نیروگاه اتمی بوشهر صنعت برق صرفه جویی 80 میلیون بشکه نفت 50 میلیارد کیلووات ساعت تولید برق هسته ای عصای دست تولید برق برق هسته ای واحد یکم نیروگاه اتمی نیروگاه اتمی بوشهر میلیون کیلووات بر این اساس مدار تولید راه اندازی تولید برق تا پایان شبکه برق صنعت برق ماه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد

به گزارش «تابناک» به نقل از سایپانیوز،‌ شرکت مگاموتور با تولید ۲ هزار و ۵۲۹ دستگاه موتور از انواع محصولات گروه سایپا شامل پلت‌فرم‌های ایکس۱۰۰ و ایکس۲۰۰، نیسان، SP100 وME16، توانست برای نخستین‌بار بعد از گذشت 12 سال بدون برخورداری از امکان تولید محصولات وارداتی و تنها با تکیه بر توان داخلی، رکورد جدیدی از تولید روزانه محصولات خود را ثبت کند.

ثبت این میزان تولید روزانه توسط شرکت مگاموتور در حالی رقم خورده که این شرکت اجرای برنامه گسترده و بی‌سابقه‌ای در زمینه توسعه سبد محصولات و طراحی و ساخت انواع موتور و پیشرانه‌های جدید و برخورداری از فناوری‌های روز را در دستورکار خود قرار داده است.

گفتنی است،‌ در سال 1372 شرکت تولیدی موتور، گیربکس و اکسل مگاموتور تاسیس شد و ماموریت یافت که با فعالیت‌های خود، زمینه کاهش هر چه بیشتر وابستگی صنعت خودرو در تولید قوای محرکه به خارج از کشور را فراهم کند. بر این اساس شرکت مگاموتور افزایش رفاه عمومی و توسعه پایدار از طریق طراحی و تولید قوای محرکه صنعت حمل و نقل با استفاده از تکنولوژی‌های برتر را ماموریت خود می‌داند.

دیگر خبرها

  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو