Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی، با بیان اینکه این دانشگاه یک شبکه ملی و فراملی دارد که این شبکه باید در خدمت هنرِ فکر و دست جوان ایرانی قرار گیرد، گفت: شعار دانشگاه آزاد اسلامی «زیست بوم صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی» است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتامیه نخستین رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی که عصر روز گذشته (پنجشنبه،4 آذرماه) در سالن همایش‌های کتابخانه زنده یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: امروز از این منظر روز بسیار خجسته‌ای است که شاهد حضور دانشجویان هنرمند، خلاق و نوآور دانشگاه آزاد اسلامی از پهنه بزرگ ایران زمین هستیم که با دستانی هنرمند و خلاق در این رویداد ملی گرد هم آمده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهرانچی با اشاره به تحولات اتفاق افتاده در حوزه فرهنگی، اظهار داشت: تا چند سال پیش وقتی صحبت از معاونت فرهنگی می‌شد، ذهن‌ها به سمت فعالیت‌های فرهنگی خاص جهت پیدا می‌کرد، اما امروز شاهد آن هستیم که رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی برگزار می‌شود و سؤالی که به وجود می‌آید این است که چه اتفاقی در دنیای ما واقع شده و فرهنگ به چه سمت و سویی رفته است؟ در پاسخ باید نگاهمان را به فرهنگ و موضوعات فرهنگی تغییر دهیم.

وی با اشاره به گسترش نمادهای غیرایرانی در کشور خاطر نشان کرد: این روزها در همه شهرها تبلیغ از یک حراج خارجی است. این در حالی است که ما مفاهیمی همچون «جمعه بازار» و ... را داشتیم، اما اکنون ما را چه شده که برخی مفاهیم زندگی از دنیای غرب الگو گرفته می‌شود. به همین دلیل، درهم آمیختگی «فرهنگ و تجارت» و «فرهنگ و زندگی» بحث بسیار جدی است که باید فعالانه به سمت آن حرکت کنیم، چرا که فرهنگ هدایت پذیر و قابل مهندسی است و اگر کشور ما با سابقه چند هزار ساله نتواند فرهنگ خود را مهندسی کند، دیگران آن را مهندسی و هدایت خواهند کرد.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به حدیث «العلم سلطان من وجده صال به و من لم یجده صیل علیه» تأکید کرد: کشور ما میراث تاریخی و کهن و تجربه موفق انقلاب اسلامی را دارد. به همین دلیل قرار نیست که ما در تمدن جهانی‌شده غرب حذف بشویم، بنابراین همانطور که کشورهای اروپایی، چین و ... تلاش می‌کنند که در جهانی شدن حذف نشوند، ما هم باید با این پیشینه تاریخی که داریم، در این زمینه هوشیار باشیم. بحمدالله رهبری داریم که دفاع از جامعه نخبگانی خلاق و نوآور را وظیفه خود می‌دانند و می‌فرمایند «در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذره‌ای کوتاه نخواهم آمد و می‌دانم این حرکت، حرکت با برکتی است و انشاء‌الله عاقبت به خیر است.»

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت برگزاری نخستین رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مراتب تمدنی غرب اکنون وارد مرحله پنجم که جهان شبکه‌ای است، شده که در آن جهان شدنی امور، حضور فرا دیسیپلین‌ها و در کنار آن امپراطوری‌های جهانی تجاری مطرح است. به تبع آن این روزها عرضه دیجیتال و مفاهیمی که دیگر به کشورها مرتبط نیست، بلکه به امپراتوری تجارت جهانی ربط دارد، ذهن ما را به خود مشغول کرده، اما واقعیت این است که هدف این جهانی سازی، ملیت‌ها و هویت‌های ملل مختلف است.

طهرانچی ادامه داد: اکنون جنبش‌های سیاسی هویت‌گرا در حال ظهور است. هر کشوری که گذشته تاریخی و فرهنگی دارد، قابل هضم شدن نیست. رهبر معظم انقلاب در این باره فرمودند «مسئله اصلی این است که فضای مجازی یک مرحله تمدنی جدید را ایجاد می‌کند. مثل انقلاب صنعتی که یک بحثی در بحث‌های تمدنی غرب شد و نشانه‌های این حرکت هم الان پیدا شده است. شاید هویت انقلاب و جامعه دستخوش تغییر شود، شاید هویت انقلاب و جامعه را از دست بدهیم. یک شرکت چند ملیتی امریکایی از گوشه‌ای ما را می‌خواهد اداره کند، تهدید این است که جمهوری اسلامی دست دیگران بیفتد. شما باید شاخص‌های قدرت سایبری را احصا و معلوم کنید که ایران در کدام نقطه این جهان شبکه‌ای قرار دارد. مفهوم حکمرانی در جهان در حال تغییر است و حاکمیت‌ها به اندازه گذشته قدرتمند نیستند. بنیان‌ها در حال تغییر است و سرعت بسیار بالاست.»

وی یادآور شد: اکنون پس از دو سال مواجهه با کرونا و زندگی در زیست بوم سایبری و جدا شدن از زیست بوم حقیقی، بیش از پیش اهمیت بیانات مقام معظم رهبری را نمایان کرده که تأکید کردند که ما باید برای صیانت از خود و ارزش خود کار کنیم، باید از خودمان صیانت کنیم، باید معلوم شود ما کجا ایستاده ایم. باید قوی شد. در دنیای امروز همچون گذشته، انسان ضعیف محکوم به تسلیم و بندگی است و انسانهای قوی می توانند از خود دفاع کنند و باقی بمانند، البته خداوند وعده داده که مستضعفین روزی سرآمد زمین خواهند شد، به شرط آنکه راه درست را انتخاب کنند.  

رئیس دانشگاه آزاد افزود: دشمنان می خواهند که ما را در استضعاف نگه دارند، بنابراین باید با یک رویکرد تحولی در دنیایی که علم، نوآور است نه فناور، ما هم قدر نوآوران خود را بدانیم. با فرهنگ دیگر نمی‌شود بدون نوآوری و خلاقیت روبرو شد، چرا که صدها نوآوری در حال شکل‌گیری است و ما را در خود فرو می‌برد.

طهرانچی با اشاره به یکی از دستاوردهای دانشجویان دانشگاه آزاد معرفی شده در این رویداد ملی، گفت: جوان همدانی که خلاقیت را در انیمیشن سازی به ظهور و ثبوت رسانده و زمان تهیه انیمیشن‌ها را کوتاه کرده، در دنیایی که فضای مجازی حرف جدی می‌زند، باید شناخته و حمایت شود. دنیا مسیر سریعی را در حال طی کردن است که این مسیر تحولات جدی در فضای دانشگاه رقم زده است، بنابراین باید فضای جدید را درک کرد. در این مسیر تنها دسترسی به آموزش عالی کافی نیست و باید در آن مهارت نیروی انسانی و تجاری سازی را به دانشجویان یاد بدهیم تا بتوانیم اقتصاد دانش بنیان را رقم بزنیم.

وی تصریح کرد: دانشگاه در گذشته مجموعه ای استاتیک بود و در آن آموزش، فرهنگ و پژوهش در کنار هم بودند و مجموعه افعالی در دانشگاه شکل می‌گرفت، اما امروز دانشگاه که تربیت قوه عاقله را وظیفه خود می‌داند، فرهنگ و علم آن در هم ممزوج و متأثر از تحولات اقتصادی، اجتماعی و فناورانه است. به همین دلیل امروز از عنوان فناوری‌های فرهنگی استفاده می‌کنیم، چرا که در گذشته فناوری خارج از دانشگاه بود و دانشگاه فرهنگ ساز و علم ساز بود و به دنبال فناوری می‌رفت، اما امروز یک رابطه بازتابی بین دانشگاه و جامعه برقرار شده و اقتصاد و اجتماع، علم و فرهنگ را تحت تأثیر قرار داده، بنابراین واژه جدیدی تحت عنوان صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی خلق شده است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تاکنون دانشگاهی که فرهنگ ساز و علم ساز بود، تلاش داشت تا اقتصاد را علمی کند، اما خودش اقتصادی شد. تلاش داشت تا با فرهنگ و علم به سراغ اجتماع برود، اما خود از اجتماع تأثیر پذیرفت و خواست تا فناوری را خلق کند، اما خودش متأثر از فناوری شد. پس امروز دلیل آنکه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به صنعت و فناوری توجه دارد، یک باید است نه ذوق و سلیقه و این چرخه باید در سراهای نوآوری، مدارس عالی مهارتی و شعبات خارجی دانشگاه آزاد اسلامی و ... پیگیری شود.

طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد یک شبکه ملی و فراملی دارد که این شبکه باید در خدمت هنرِ فکر و دست جوان ایرانی قرار گیرد، گفت: ما باید منابع مالی را به پشتوانه دانشجویان خلاق و نوآور خود هدایت کنیم، چرا که معتقدیم سرمایه‌های دانشگاه آزاد اسلامی منابع مالی آن نیست، بلکه سرمایه ما نیروی انسانی مؤثر و شبکه یکپارچه دانشگاه است.

رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: دانشگاه باید متناسب با تحولات بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فناورانه جامعه به مسائل پاسخ صحیح داده و تهدیدات و آسیب‌ها را با نگاه حکیمانه و معقول پاسخ بدهد. همچنین دانشگاه باید نقش آفرینی فعال در فرهنگ سازی داشته باشد. واقعیت این است که فرهنگ الزام آور و تحکمی دیگر چاره ساز نیست و حکمت و عقلانیت است که می‌تواند جامعه را هدایت کند. در این مسیر نیازمند مواجهه هوشمند با دشمنی های مهاجمان و ستیزه گران هستیم و این مواجهه با تحرک، نوآوری و همت حاصل می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه همه ظرفیت‌های ملی در محصولات و کالاهای فرهنگی را باید به عرصه ظهور برسانیم، به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از بسته های کاری برنامه پنج ساله راهبردی عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی است که در آن ساماندهی زیست بوم نوآوری، شبکه سازی و خوشه‌سازی کسب و کارهای دانش‌بنیان، نقش آفرینی و کمک مؤثر واحدهای دانشگاهی به شکل گیری زیست بوم های محلی نوآوری، توانمندسازی پژوهشگران به همراه ترویج فرهنگ کسب و کارهای نوآورانه و ... دنبال می‌شود.

طهرانچی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های نخستین رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی توجه به توانمندسازی بود و تنها یک جشنواره صرف نبود، بلکه به دنبال اهدافی همچون خوشه سازی، حمایت، شبکه سازی و ... بود.

وی در پایان گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که دانشگاه آزاد اسلامی نقش مؤثری در آموزش عالی دارد. گام اول آموزش عالی کمیت بود. در گام دوم آموزش عالی، سبک زندگی ساز، کیفی و نوآور است و این در حالی است که «دانشگاه آزاد اسلامی، زیست بوم صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی» را به عنوان یکی از شعارهای مهم این دانشگاه قرار داده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، طهرانچی در حاشیه این مراسم از نمایشگاه دستاوردهای صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بازدید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامي صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد آموزش عالی زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۹۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به عسلویه، ضمن دیدار با علمای اهل سنت و امامان جمعه عسلویه و نخل تقی از چند مجتمع پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران شرکت پتروشیمی دماوند و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی دیدار و بستر‌های همکاری دانشگاه با صنایع را تشریح کرد.

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ای در حاشیه این دیدار‌ها با تأکید بر اینکه در سه سال گذشته، گسترش حوزه فناوری در دانشگاه از تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده، اظهار کرد: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحد‌های فناور بازدید کنند.

وی با بیان اینکه شرایط مناسب رفاه و آرامش در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شده، عنوان کرد: هر سال شاهد رشد جمعیتی مناسب از لحاظ تعداد دانشجو در دانشگاه هستیم. ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در ۸۰۰ مدرسه در سراسر کشور در حال تحصیل بوده و ۳۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که با افزایش واحد‌های بین‌الملل، هدف‌گذاری برای ۱۰۰ هزار دانشجو صورت گرفته است. ضمن اینکه در شرایط تحصیل دانشجویان غیرایرانی با تأکید بر پاسداشت زبان فارسی، تدریس به زبان رسمی کشور صورت می‌گیرد.

سروری‌مجد با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیاز‌ها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.

دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.

سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.

وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.

دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند

مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.

غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.

وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی