Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد با اشاره به فرسودگی واحدها و نوع برج‌های خنک کننده نیروگاه مشهد گفت: میزان مصرف آب نیروگاه مشهد بالا است و با احداث واحدهای جدید در زمین نیروگاه، مصرف آب به میزان ۱۰ درصد مصرف کنونی کاهش خواهد یافت. با احداث واحدهای جدید در نیروگاه مشهد مصرف آب ۹۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر طالبی طرقبه در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص احداث واحدهای جدید در نیروگاه مشهد اظهار کرد: نیروگاه مشهد در زمینی به وسعت ۴۳.۸ هکتار، در شرق مشهد مقدس و در فاصله ۳ کیلومتری از بارگاه منور علی بن موسی الرضا (ع) قرار دارد. این نیروگاه قدیمی ترین نیروگاه خراسان و دومین نیروگاه کشور پس از نیروگاه طرشت است.

وی افزود: هم اکنون این نیروگاه با هفت واحد حرارتی شامل یک واحد بخاری الین، دو واحد بخاری اشکودا، دو واحد گازی بی‌بی‌سی و دو واحد گازی آلستوم در حال بهره‌برداری است. ظرفیت اسمی نیروگاه ۳۲۸مگاوات با راندمان ۲۷ درصد است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد تاکید کرد: سهم نیروگاه مشهد از مجموع تولید نیروی شبکه برق خراسان بزرگ در سال گذشته حدود ۶ درصد بوده است. این نیروگاه با تولید برق بر روی خط ۶۳ کیلو ولت شهری، تامین کننده اصلی برق شهر مشهد است.

طالبی‌طرقبه بیان کرد: در صورت احداث واحدهای جدید در این نیروگاه، ظرفیت اسمی نیروگاه به ۳۶۰ مگاوات بدون احتساب ۳۲۸ مگاوات توان نامی کنونی با راندمان ۵۵ درصد افزایش خواهد یافت به عبارتی با احداث واحدهای جدید واحدهای قدیمی از مدار تولید خارج می‌شوند. هزینه احداث واحدهای جدید حدود ۱۹۰ میلیون یورو است.

وی ادامه داد: فرسودگی واحدهای نیروگاه علاوه بر کاهش راندمان و افزایش ریسک تولید و بهره‌برداری در سال گذشته منجر به کاهش ضریب‌بار تا ۶۵ درصد و ضریب آمادگی تا ۸۰ درصد شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد در خصوص فرسودگی واحدها و نوع برج‌های خنک کننده نیروگاه یادآور شد: میزان مصرف آب نیروگاه بالا است و با احداث واحدهای جدید در زمین نیروگاه، مصرف آب به میزان ۱۰ درصد مصرف کنونی کاهش خواهد یافت. با احداث واحدهای جدید در نیروگاه مشهد مصرف آب ۹۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

طالبی‌طرقبه تصریح کرد: بحث نوسازی نیروگاه مشهد و اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی و افزایش راندمان واحدها از ابتداء دهه ۹۰ و پیش از خصوصی سازی نیروگاه مطرح بوده و در طی سال‌های اخیر با فرسودگی بیشتر واحدها این موضوع مورد بررسی بیشتر قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته با همت مدیران ارشد برق خراسان و مدیران مالک نیروگاه این موضوع به طور جدی در دستور کار شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ، شرکت برق منطقه‌ای خراسان و شرکت افق توسعه انرژی خلیج فارس به عنوان مالک خصوصی نیروگاه قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد عنوان کرد: فرسودگی واحدهای نیروگاه باعث افزایش چشمگیر هزینه‌های بهره‌برداری، تامین قطعات و تعمیرات در این نیروگاه شده است. همچنین با توجه به فرسودگی و راندمان پائین واحدها مصرف سوخت گاز و گازوئیل در نیروگاه بیشتر از واحدهای جدید حرارتی و سیکل ترکیبی است.

طالبی‌طرقبه با اشاره به احداث واحدهای جدید در نیروگاه مشهد گفت: علاوه بر کاهش مصرف سوخت و افزایش راندمان نیروگاه به بیش از ۵۰درصد، میزان مصرف آب نیز در نیروگاه کاهش چشمگیری خواهد داشت. این امر علاوه بر تامین برق مطمئن و پایدار و حفظ امنیت تولید برق بر روی شبکه ۶۳ کیلو ولت شهر مشهد در کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و کاهش برداشت آب از منابع زیر زمینی شهر نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شرکت برق منطقه ای خراسان احداث واحدهای جدید مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفت: صنعت برق بیش از ٤٢ میلیون مشترک دارد که از این تعداد ٣٢ میلیون مشترک خانگی و تجاری هستند و با مصرف بهینه برق می‌توانند به کاهش ناترازی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح سراسری «باانرژی» از ابتدای خرداد تا پایان شهریور اجرا می‌شود، افزود: مشترکان تجاری و خانگی می‌توانند با کاهش مصرف برق به صورت هفتگی طی ٢١ هفته اجرای این پویش، امتیاز دریافت کرده و از جوایز متعدد و ارزنده پیش بینی شده در این پویش بهره‌مند شوند.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: همچنین به مشترکان خانگی و تجاری که ١٥ درصد مصرف برق خود را کاهش دهند، جوایز نفیسی مانند خودرو به صورت قرعه‌کشی اهدا خواهد شد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه سال گذشته ٤٠ درصد از مشترکان خانگی در طرح کاهش مصرف برق مشارکت کردند، تصریح کرد: امسال با توجه به افزایش طرح‌های تشویقی، پیش‌بینی می‌شود تعداد بیشتری از مشترکان به این طرح بپیوندند و با استقبال مردم از پویش با انرژی، ناترازی در صنعت برق به حداقل ممکن برسد.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برنامه‌ریزی شده است تا در دوره گرم سال صادرات برق را در حداقل ممکن نگه داشته و واردات را به حداکثر برسانیم که این موضوع با توجه با شرایط آب و هوایی کشور پیش خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد