Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@08:55:28 GMT

موسیقی، پاسخی برای درمان آلزایمر

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۱۱۰۱

موسیقی، پاسخی برای درمان آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

محققان بنیاد پاسکوال مارگال اسپانیا که در تحقیقات علمی در زمینه بیماری آلزایمر تخصص دارد، دلیل ادامه حفظ خاطرات مرتبط با موسیقی در مراحل پیشرفته در بیماران آلزایمر را کشف کردند.

به گزارش از ارم نیوز، این محققان دریافته اند که برخی از آهنگ‌های مرتبط با تجربیات شخصی، بخش‌هایی از مغز را غیر از آن‌هایی که در فرآیند حافظه نقش دارند، فعال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بنیاد در بیانیه‌ای توضیح می‌دهد که حافظه معمولی به یک شبکه عصبی مجازی (DMN) مرتبط است. براین اساس یادآوری رویداد‌های زندگی نامه‌ای مرتبط با قطعات خاصی از موسیقی با محرک‌های سمعی و بصری مرتبط است.

این مطالعه که توسط مرکز تحقیقات Pascual Margal و مرکز تحقیقات مغز بتا بارسلونا (BBRC) ترویج شد از طریق تحریک مغناطیسی، شبکه‌های مغزی را که هنگام شنیدن موسیقی مرتبط با خاطرات فعال می‌شوند و نیز موسیقی‌هایی را که ارتباطی با خاطرات ندارند، تعیین کردند.

با مقایسه این دو، محققان شبکه مغزی خاصی را برای دسترسی به خاطرات زندگی‌نامه‌ای مرتبط با قطعات موسیقی که شرکت‌کنندگان به آن گوش می‌دادند، کشف کردند.

این واقعیت نشان می‌دهد که رابطه بین موسیقی و خاطرات نهفته در آن از طریق توجه (انتخاب محرک) و شناخت خواهد بود، بر خلاف روش طبیعی به خاطر سپردن تجربیات، که معمولاً به شبکه عصبی مجازی که از مراحل اولیه بیماری آلزایمر تأثیر می‌گیرد، مرتبط است.

بر اساس این مطالعه، اکثر مردم یک "موسیقی" از زندگی خود دارند، گروهی از قطعات موسیقی خاص که ارتباط نزدیکی با تجربیات زندگینامه دارند.

خاطرات زندگینامه‌ای و شنیدن موسیقی، فرآیند‌های ذهنی پیچیده‌ای هستند که توسط شبکه‌های عصبی متفاوت هدایت می‌شوند.

هدف از این مطالعه تعیین نحوه تعامل هر دو شبکه با مطالعه تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) از ۳۱ شرکت‌کننده سالم بود.

کارلوس فالکون، محققی از گروه تحقیقاتی تصویربرداری عصبی BPRC، می‌گوید: این نوع تحقیقات می‌تواند مسیری را برای مطالعه اینکه چگونه موسیقی می‌تواند خاطراتی ایجاد کند که در غیر این صورت از دست می‌رفتند، باز کند.

بنیاد پاسکوال مارگال این ایده را ترویج می‌کند که درک بهتر اتصال شبکه‌های عصبی می‌تواند به سازماندهی عملکردی مغز و به طراحی درمان‌هایی برای تقویت خاطرات زندگی‌نامه‌ای در مراحل اولیه بیماری آلزایمر کمک کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آلزایمر موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است

ایسنا/بوشهر مدیرکل دفترموسیقی وزارت ارشاد گفت: بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است که می شود سال‌های سال در مورد به آن صحبت کرد و راجع به مشکلات آن به صورت اضطراری تر نشست و صحبت کرد و دغدغه ها را شنید و گلایه ها را گوش داد.

امیر حسین سمیعی شامگاه یکشنبه ۱۱ اردیبهشت در نشست هم اندیشی با هنرمندان موسیقی استان بوشهر گفت: کنسرت های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند و همه بر اساس قانون اجرا می شوند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تلاشمان این است که پهنای موارد بوروکراتیک کنار گذاشته شود و بی واسطه با شما صحبت کنیم، ما وافقیم اگر مشکلاتی وجود دارد آمده ایم برای این که بشنویم و تمام تلاشمان را به کار ببریم تا مشکلات کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: موسیقی در بوشهر زنده است، همین پویایی و دغدغه مندی که مطرح شد نشان از زنده بودن این شهر در حوزه موسیقی دارد، لذا معتقدم در بوشهر موسیقی برای تمام ابعاد زندگی از جمله کار، سوگ، شادی، حرکت و امید در جامعه در نوع خودش گزینه دارد.

سمیعی یادآور شد: ما تلاش می کنیم که به تمام کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند نگاه تکریم و محبت داشته باشیم. تا جایی که قدرت داشته باشیم تلاش خواهیم کرد تا فاصله ما با هنرمندان کمتر شود و درصدد رفع مشکلات و دغدغه شما هستیم و باید همت کنیم تنش ها را کاهش داده و ظرفیت های کاری را شناسایی و افزایش دهیم.

وی در خصوص مشکلات سامانه ای مجوزهای موسیقی گفت: ما نمی توانیم همه را با یک چارچوب مقایسه و بررسی نماییم و مشکلات ساختاری و فرایندی دارد که این‌گونه مشکلات با همین نشست ها رفع خواهد شد.

وی در مورد سالن های موسیقی و سخت افزار تصریح کرد: باید تلاش کنیم با افزایش امکانات لازم و اساسی زمینه تسهیل اجرای کنسرت توسط  شرکت های مجری را در شهرستان ها فراهم کنیم.

سمیعی اضافه کرد: باور داریم موسیقی به نشاط اجتماعی کمک می کند و همه تلاشمان این است که فضا را پویاتر کنیم.

وی در خصوص اینکه گروه‌های موسیقی در برخی فصول کم کار یا تعطیل می شوند، گفت: باید در این خصوص چاره اندیشی کرد و ایجاد رویدادهای اجرایی به تناسب آن ایام می تواند تاثیرگذار باشد و اگر در این مسیر موفق نبودیم باید از طریق صندوق هنر دنبال تدبیر و چاره‌اندیشی و راهکار باشیم.

در این نشست هنرمندان با بیان مشکلات، دیدگاه‌ها و نظرات خود خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موسیقی استان بوشهر شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!