Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی لرستان گفت: در استان لرستان بیش از ۵۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط دچار خشکیدگی و یا در معرض خشکیدگی قرار گرفته است. - اخبار استانها -

احسان سهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد اظهار داشت: در طول دهه‌های اخیر ناحیه رویشی زاگرس تحت تاثیر عوامل مختلفی دچار تنش گردیده و ضربات جبران ناپذیری بر پیکره نحیف آن وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با ادامه روند کاهش بارندگی در سال گذشته باز هم نشانه‌هایی از زوال بلوط و خشکیدگی در این ناحیه پیدا شده است، افزود:  با توجه به پیکره نحیف ناحیه رویشی زاگرس، کوچکترین تغییرات محیطی منجر به تاثیرات مستقیم بر زوال و نیستی آن می‌شود.

560 هزار هکتار از جنگل‌های لرستان درگیر «زوال بلوط» شده است تراژدی غم انگیز نابودی جنگل های بلوط؛ قاچاق، کم آبی و بیماری ریه زاگرس را خشک می‌کند+تصویر

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه بیش از 40 درصد آب مورد نیاز کشور از این ناحیه رویشی تولید می‌شود، عنوان کرد:  از 6 میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس بیش از یک میلیون 200 هزار هکتار با خشکیدگی و زوال مواجه بوده که متأسفانه از این مقدار 550 هزار هکتار آن در استان لرستان است و این یک هشدار جدی جهت مراقبت از محیط ‌زیست است.

وی با بیان اینکه برای کنارآمدن با کمبود بارش ها باید به آبخیزداری به عنوان فن، هنر، تکنیک و علمی که مدیریت پایدار سرزمین را برایمان به ارمغان می‌آورد متوسل شد، تصریح کرد: با استفاده از تکنیک‌های آبخیزداری و بدون ایجاد سازه‌هایی که منجر به تغییر سیما و منظر جنگل‌ها شوند باید با اجرای سیستم‌های سطوح آبگیر از حداقل بارندگی و نزولات جوی استفاده کرد و بارندگی‌های ولو کم را به سطوح سفره‌های زیرزمینی انتقال داد تا ضمن استفاده اراضی جنگلی و رطوبت آن در مواقع خشکسالی بتوان از ذخایر آن استفاده شود و از طرفی خاک به عنوان بستر اصلی تولید مواد غذایی دچار فرسایش نشود.

انتهای پیام/642/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران اظهار کرد: میانگین سرانه فضای سبز درون شهری در طی مدیریت شهری ششم به ازای هر شهروند به ۱۶.۹۶ مربع رسیده است، البته این آمار تا پایان سال ۱۴۰۲ است.

مختاری همچنین تاکید کرد: میانگین فضای سبز برون شهری؛ جنگل‌کاری به ازای شهروند تا پایان سال گذشته به ۲۶.۶۷ مترمربع رسید.

وی افزود: در سی ماه اخیر ۴۰ پارک مادر و کودک به بهره برداری رسیده است و احداث ۴۱ بوستان مادر و کودک هم در دست اقدام است.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به اینکه در دوره اخیر مدیریت شهری ۴ هزار و هفتصد و چهل هکتار جنگل‌کاری انجام شده است، تصریح کرد: ۱۰۴ بوستان، محله‌ای، منطقه‌ای و فرامنطقه ای هم در این مدت ایجاد شده است.

مختاری با پرداختن به توسعه کمربند سبز گفت: امسال ۳ هزار هکتار جنگل‌کاری در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: استفاده از پساب تصفیه برای آبیاری هم به ۳۰ میلیون مترمکعب رسیده که تا پایان سال به ۵۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

مختاری در پایان خاطرنشان کرد: فاز اول رود دره فرحزاد در اواخر خرداد افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6091842

دیگر خبرها

  • درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد