Web Analytics Made Easy - Statcounter

سینماداران می‌گویند سالن و سانس را به فیلم‌های بفروش می‌دهیم در حالی که منطقاً باید گفت که به همه فیلم‌ها سالن و سانس به میزان یکسان می‌دهیم تا ابتدا رقابت عادلانه برقرار شود و اگر فیلمی نتوانست به میزان فروش لازم برسد، سانس‌های آن را کم می‌کنیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از چهارشنبه هفته گذشته فیلم‌های آتابای، شهر گربه‌ها و رمانتیسم عماد و طوبی به سبد اکران سینمای کشور اضافه شده‌اند که به ترتیب تا به امروز 438 میلیون،  159 میلیون و 35 میلیون تومان فروش داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در جدول فروش هفتگی سینمای ایران، فیلم گشت 3 با 7 میلیارد تومان در جایگاه نخست جدول فروش هفتگی ایستاده است. دینامیت 1 میلیارد و 900 میلیون، قهرمان 964 میلیون، منصور 586 میلیون، آتابای 438 میلیون، آپاچی 126 میلیون، شهر گربه‌ها 159 میلیون، حکم تجدید نظر 100 میلیون، پوست 36 میلیون، رمانتیسم عماد و طوبی 35 میلیون، فیلم تومان 18 میلیون تومان نیز فروش داشته‌اند.

اما در جدول کلی فروش سینمای کشور در سال جدید هنوز دینامیت با 25 میلیارد تومان در صدر جدول قرار دارد. گشت 3 با 10 میلیارد و قهرمان با 8 میلیارد و منصور با 1 میلیارد و 200 میلیون تومان جایگاه‌های بعدی فروش را در اختیار دارند. یعنی دو فیلم اول فروش سینمای کشور کماکان فیلم‌های کمدی هستند اما این نتیجه یک نکته مهم دارد که شاید از نظر مغفول واقع شده باشد. عموماً این ایده وجود دارد که فیلم‌های کمدی فروش بیشتری از دیگر آثار سینمایی دارند و این نتیجه را به مسائل فرامتنی مانند مشکلات اقتصادی و نیاز مردم برای شادی ربط می‌دهند. برخی نیز می‌گویند که اگر فیلم خوب و جذاب باشد فروش می‌کند و بعد که همان فیلم به‌دلیل تعداد سانس و سالن کم نتوانسته فروش خوبی داشته باشد، فروش کم را نتیجه ضعف در ساختار و جذابیت می‌دانند. مدعایی اشتباه و دروغ. اما تحلیل و بررسی ما نشان می‌دهد که این نتیجه‌گیری چندان صحت ندارد.

اگر نگاهی به فروش فیلم‌های درام و جدی تازه سینما یعنی قهرمان، منصور و آتابای داشته باشیم و آنان را با یکدیگر از نظر تعداد سانس  و سالن بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که این آثار اگر از برابری بیشتری در سانس و سالن برخوردار باشند بدون شک می‌توانند فروش بهتری را تجربه کنند.

"آتابای" که بتازگی وارد اکران شده است 129 سالن و 579 سانس دارد. این فیلم با همین تعداد کم سالن و سانس توانسته در سه روز 500 میلیون تومان فروش داشته باشد که در نوع خود قابل توجه است. "منصور" در سه روز نخست اکران خود در  102 سالن و 251 سانس اکران  121 میلیون تومان فروش داشت. اما قهرمان در سه روز نخست اکران خود با 252 سینما و 1099 سانس توانست 1 میلیارد تومان فروش داشته باشد. همین قیاس ساده نشان می‌دهد که اگر "منصور" یا "آتابای" مانند دیگر فیلم‌های سینمای ایران از موهبت سینمادران در سانس و سالن برخوردار باشند نیز فروش بسیار بالایی را تجربه می‌کند. "قهرمان" شاهدی بر این مدعا است، البته این درست است که این فیلم به مدد نام کارگردانش فروش بالایی را کسب کرده است اما در هر حال فراوانی سانس این فیلم بدون شک در فروش بالای آن اثرگذار است.

اما گشت 3 فیلم پرفروش امروز سینمای ایران از طریق همین برخورداری فراوان سانس و سالن از همان روز اول فروش، از رقم فروش 10 میلیاردی برخوردار شده است. این فیلم در همان سه روز اول با دارا بودن 215 سالن و 1088 سانس توانست 1 میلیارد و 500 میلیون تومان فروش کند.

استدلال سینماداران عموماً این است که اول فیلم باید بفروشد تا ما به آن سالن و سانس بدهیم در حالی که منطقاً باید گفت که در شرایط برابر به همه فیلم‌ها سالن و سانس به میزان یکسان می‌دهیم تا رقابت عادلانه برقرار شود. در آن صورت اگر فیلمی نتوانست به میزان فروش لازم برسد، سانس‌های آن را کم کنند؛ اما در حال حاضر روندی برعکس در سینمای کشور ما حاکم است؛ اول بفروش تا به تو سالن بدهم! به عنوان مثال منصور کم کم با افزایش میزان فروش خود، از سانس‌های بیشتری برخوردار شده است اما فیلمی مانند گشت 3 از همان ابتدا با فراوانی سانس روبرو بوده و حالا نیز نسبت به منصور 4 هزار سانس بیشتر دارد!

پس این بررسی نشان می‌دهد، در صورتی که سینماداران تعداد سالن‌های فیلم‌های درام و جدی را افزایش دهند و مانند فیلم‌های کمدی از همان ابتدا مورد توجه آنان قرار گیرد، بدون شک فروش بسیار بالایی را تجربه می‌کند. اما در حال حاضر با ضریب دادن سینماداران به فیلم‌های کمدی سخیف و کم‌توجهی‌شان به فیلم‌های آبرومند و نجیب کشور، شاهد تنزل ذائقه مردم در سینما هستیم. اما اگر این روند خلاف مسیر حاضر را طی کند، به مرور شاهد تغییر ذائقه مردم و بازگشت آن به سمت فیلم‌های فرهنگی و عمیق خواهیم بود. سینمایی که روزگاری در کشور ما آبروی بیشتری نزد مردم داشت و پرچم‌دار اخلاق، دین و فرهنگ بود.   باید گفت تأثیر چرخه اکران سینمای کشور ما در تعیین این ذائقه کمتر از چرخه تولید اثرگذار نیست و سازمان سینمایی که در طی هفته‌های اخیر با مسئولین این بخش از سینما جلسات متعددی را گذاشته است، باید برای برقراری عدالت اکران برای فیلم‌های خانواده‌محور، آگاهی‌بخش و امیدآفرین اقدام جدی کند.

ترکمانی:‌ قصه‌های قدیمی ایرانی جذابیت لازم را برای ساخت فیلم دارند؛ ما در ساخت ناتوانیمباشه‌آهنگر: برخی مدیران جنگ ندیده‌، درباره سینمای دفاع مقدس نظر می‌دهند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار اکران فیلم سینمای ایران اخبار اکران فیلم سینمای ایران میلیون تومان فروش فیلم های کمدی سینمای کشور سالن و سانس سانس و سالن فروش داشته 1 میلیارد فیلم ها سه روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت

آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد. 

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۳ هزار و ۴۱۵ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۷۸۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۶۰۴ مخاطب توانست به فروشی معادل ۸۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان برسد. 

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۱۱۰ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۵۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی ساعت ۱۸ با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۶ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۹۶ مخاطب، فروشی معادل ۲۱۲ میلیون۲۹۶ هزار تومان داشته است. 

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۲۰۵ مخاطب به فروشی معادل ۱۳۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۵۱۶ مخاطب به فروشی معادل ۵۳ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۲ اجرا، ۳۰۲ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۲۷ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان دست یافته است. 

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۶ اجرا میزبان ۱۲۳ مخاطب بوده و به فروش ۹ میلیون و ۹۰ هزار تومان دست پیدا کرده است. 

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ چهارمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۱۵۷ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان فروخته است. 

همچنین نمایش «شاماران» به کارگردانی ساسان شکوریان نیز که اجرای خود را از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۱۵ اجرا توانسته است ۴۹۸ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بفروشد. 

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۶ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۶۰۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۴۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان دست پیدا کند. 

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۵ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۷۶۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۵۰ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری انجام شد، با ۱ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۲۴۴ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۱۹ میلیون و ۸۸۸ هزار تومانی برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • «مست عشق» فیلم قابل قبولی نیست/ فروش بالا نمی‌تواند دلیل بر کامل بودن یک اثر باشد
  • پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت