Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@14:11:36 GMT

اشتباهاتی که لایه‌ی نچسب تابه را از بین می‌برد

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۵۱۷۹

اشتباهاتی که لایه‌ی نچسب تابه را از بین می‌برد

برای اولین بار این اشتباهات را انجام نمی‌دهیم و اگر بی‌توجه باشیم، آخرین بارمان هم نیست که پس از مدتی باید تابه‌های نچسب جدیدی برای آشپزخانه بخریم؛ زیرا قبلی‌ها از بین رفتند.

به گزارش ریدرز دایجست، تابه‌ی نچسب برای هر آشپز خانه نیاز است. نه تنها استفاده از آن‌ها آسان و راحت است؛ بلکه زمان آشپزی را کوتاه و غذا را با مواد مغذی بیشتری طبخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلی که ما با این تابه‌های پیدا می‌کنیم از بین رفتن لایه نچسب‌شان است که دیگر این محصول مورد رضایت ما نخواهند بود و آن‌ها را عوض می‌کنیم. از بین رفتن لایه‌های نچسب تابه‌ها موجب آزادسازی آهن فلئور می‌گردد. این آهن موجب آلزایمر و زمینه ساز سرطان در بدن است. جنس این تابه‌ها چه از سرامیک باشد و چه از تفلون، مراقبت‌هایی را نیاز دارد که ما باید برای صرفه‌جویی در هزینه هم که شده آن‌ها را بدانیم و رعایت کنیم.

1. قبل از استفاده برای غذا پختن

برای ظروف دیگر در ابتدا ما آن‌ها را چرب می‌کنیم تا به اصطلاح، بر روی حرارت نسوزد. همین کار را برای تابه‌ی نچسب هم انجام دهید و اجازه ندهید بدون روغن و آب روی شعله بماند؛ زیرا موجب داغ شدن بیش از حد تابه می‌گردد و نه تنها طعم خوبی به غذا نمی‌دهد؛ بلکه به مرور زمان موجب سوختن و جدا شدن لایه‌ی نچسب از ظرف می‌شود.

2. تمیز کردن تابه‌ها در ماشین ظرفشویی

هنگامی که پخت و پز یک وعده غذایی بزرگ را انجام می‌دهید، ممکن است بخواهید برای تمیز کردن ظروف از ماشین ظرف‌شویی استفاده کنید. این بزرگ‌ترین اشتباهی است که می‌توانید درباره‌ی ظروف نچسب خود انجام دهید. قرص و مایع ماشین ظرف‌شویی برای ظروف نچسب بیش از حد قوی هستند و در مدت طولانیی که در تماس آب داغ ماشین ظرف‌شویی قرار می‌گیرند همواره در معرض آسیب هستند.

3. تمیز کردن با اسفنج ساینده یا ابزار سخت

برای شست و شوی تابه‌های نچسب ابتدا اجازه دهید خنک شوند و سپس با اسفنج و مایع ظرف‌شویی آن‌ها را بشویید. استفاده از اسکاج‌های سیمی برای شستن این جنس تابه‌ها اشتباه محض است. اگر مواد غذایی روی ظروف نچسب باقی مانده است، آن‌ها را پر آب کنید و اجازه دهید مدتی بماند تا به راحتی جدا شوند و آسیبی به لایه‌ی نچسب آن وارد نکند.

4. تابه‌های نچسب را درون فر نگذارید

استفاده از تابه‌های نچسب درون فر کاملا بی‌خطر است اما بدین معنا نیست که این کار را انجام دهید. جف مالکاسیان از آشپزی وایکینگ توضیح می‌دهد که اکثر ظروف آشپزی نچسب محدودیت حداکثر دما دارند و تنها در بازه دمایی خاصی می‌توانید آن‌ها را در فر قرار دهید؛ اما مشکل اینجاست که ما اغلب به این موضوع توجهی نمی‌کنیم و این تابه‌ها را در هر دمایی از فر قرار می‌دهیم که موجب از بین رفتن خاصیت لایه‌ی نچسب آن‌ها می‌شود. دمای ۴۵۰ تا ۵۰۰ درجه‌ی فر برای بیشتر تابه‌ها امن است.

5. پخت و پز با استفاده از ابزار فلزی

استفاده از قاشق، ملاقه و کفگیر فلزی موجب خراش سطح و آسیب دائمی به لایه‌ی نچسب ظروف می‌شود. سهام لیگیا لوگو، کارشناس آشپزی، می‌گوید: «پوشش نچسب روی تابه که به تفلون معروف است، به اندازه فلز سخت نیست و در صورت استفاده از انبر فلزی، چنگال، قاشق، کفگیر و غیره در فرآیند پخت و پز می‌تواند به راحتی آسیب ببیند.» بهتر است از ابزار سیلیکونی یا چوبی استفاده کنید.

6. گذاشتن تابه‌ها روی هم

استویسونی لام از توکستون هاوس توصیه می‌کند: «هنگام سازماندهی کابینت‌هایتان از قرار دادن تابه‌ها در یکدیگر اجتناب کنید تا پایین یک تابه با پوشش غیر استیک تابه دیگری در ارتباط نباشد.» قسمت بیرونی فلزی یک تابه می‌تواند به پوشش پلیمر آسیب بزند و آن را خراب کند. ایده بهتر این است که تابه‌هایتان را در یک قفسه بگذارید یا از قلاب آویزان کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه ماهیتابه آشپزخانه تابه های نچسب لایه ی نچسب ماشین ظرف ظرف شویی تابه ها ی ظروف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۵۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعدآباد پرحاشیه

همشهری آنلاین - محمد باریکانی: ؛ مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد تهران اما در چندماه اخیر با حاشیه‌های بسیار مواجه شده است. از قطع درختان سعدآباد توسط مدیران این مجموعه به بهانه فرسودگی و ایجاد خطر برای بازدیدکنندگان تا تعطیلی و تخلیه موزه مرکز اسناد و وضعیت نامعلوم هاردهای حاوی میلیون‌ها عکس و سند تصویری سعدآباد که ۳۰سال برای ذخیره‌سازی آنها زمان گذاشته شده بود، تبدیل این موزه به دفتر کار مدیر، یافتن یک شیء زیر خاک که مدیران سعدآباد در همهمه قطع درختان مدعی شدند قاچاقچیان آثار تاریخی در این مجموعه آن را برای بیرون‌بردن از سعدآباد زیر خاک کرده‌اند و هنوز هم در دست بررسی است که آیا قدمت آن قاجاری است یا پهلوی و معاصر، تا آب‌گرفتگی شدید موزه ظروف سلطنتی سعدآباد که به تعبیر برخی رسانه‌ها پشت‌بام آن را تبدیل به استخر کرد و آسیب‌های بسیاری به بنای ساختمان این مجموعه که به کاخ اشرف شهرت داشت وارد کرد، همگی حاشیه‌های بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران در ماه‌های گذشته‌اند. پرونده شکایت شهرداری از قطع درختان سعدآباد همچنان در جریان است و همین چند روز قبل بود که بازپرس دادسرا برای تکمیل تحقیقات درخصوص تعداد درختان قطع‌شده به این مجموعه رفت و شهرداری تهران در انتظار اعلام نظر دستگاه قضایی است.

قبض آب ۷میلیارد تومانی

مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد چندین منبع تامین آب دارد؛ رودخانه دربند و - آنطور که صدای میراث اعلام کرده است - حقابه پس‌قلعه و چندین قنات و چندین چاه آب؛ اما هزینه‌ای که این مجموعه برای مصرف ۲سال آب شرب شهری از دو کنتور موجود در تمام این مجموعه زیرنظر وزارت میراث فرهنگی باید پرداخت کند، به‌گفته وزیر میراث فرهنگی، ۷میلیارد تومان است. براساس آنچه در رسانه‌ها منتشر شده است، ۳نشتی آب وسیع در سعدآباد و آبیاری باغات و فضای سبز این مجموعه با آب شهری موجب شده است که قبض آبی نجومی برای مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد بیاید و این مجموعه ماهانه ۳۵۰میلیون تومان بدهی آب داشته باشد.

هزاران لیتر آب بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

روزنامه همشهری اما مهم‌ترین آسیب واردشده به مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد را که آب‌گرفتگی شدید این مجموعه در هفته‌های گذشته بود، زیر ذره‌بین برده است؛ اتفاقی که موجب شد جریان آب ۳روز مداوم بر پشت‌بام ساختمان موزه ظروف سلطنتی جریان داشته باشد و به دیوارها و بنای این مجموعه سرایت کند و سالن خلیج‌فارس آن را که سایت صدای میراث خبر از وجود یکی از مخازن مهم این مجموعه در آن داده بود، دچار آسیب پلمب کند.

اما ماجرا چه بود؟ بارش‌های اواخر فروردین‌ماه سال‌جاری که چند روز ادامه یافت، به همراه خرابی منبع انبساط آب واقع بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد، موجب نشتی هزاران لیتر آب در ۳روز متوالی - آنطور که صدای میراث گزارش داده بود - شد؛ اما این آب چگونه به پشت‌بام ساختمان موزه و سپس به پشت دیوارهای سالن‌های موزه رسید و از سقف داخلی وارد محوطه موزه‌ای شد و کف سالن خلیج‌فارس را گرفت و پشت دیوارهای داخلی مجموعه جمع شد؟

بی‌توجهی به یک هشدار

اسفندماه سال گذشته نامه‌ای با قید فوریت در اتوماسیون اداری مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد قرار گرفت که به موجب آن شیرین شعبانی، رئیس موزه ظروف سلطنتی سعدآباد به حسین علوی، مدیر وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران، خبر داد که خطر آب‌گرفتگی این مجموعه جدی است. او درخواست اعزام کارشناس برای رفع ایرادات در ساختمان موزه ظروف سلطنتی سعدآباد را ارائه کرد.

شعبانی اما به صدای میراث گفته است که مدیر سعدآباد به این نامه توجه نکرد تا آنکه آب‌گرفتگی این مجموعه به‌دلیل خرابی منبع انبساط و بارش‌های فروردین‌ماه سال‌جاری خسارات زیادی به این ساختمان و سالن‌های آن وارد آورد.

ویدئوهایی که در اختیار روزنامه همشهری نیز قرار گرفته است، شامل تصاویر عجیبی از داخل سالن‌های آب‌گرفته موزه ظروف سلطنتی است؛ تصاویری که نشان‌دهنده تجمع زیاد آب پشت دیوارهای موزه است به‌طوری‌که آب با یک فشار دست از داخل دیوارها به بیرون نشت می‌کند.

ارزش‌های تاریخی موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

شیرین شعبانی، مدیر سابق موزه ظروف سلطنتی سعدآباد: موزه ظروف سلطنتی سعدآباد دومین موزه مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد به لحاظ تعداد آثار است. بیش از ۸۰هزار شیء تاریخی در مخازن و این موزه وجود دارد. ظروف موزه در چهار بخش مختلف قاجار، پهلوی اول، پهلوی دوم و ظروف اهدایی تقسیم‌بندی می‌شوند که ظروف دوره قاجار شامل ظروف نقره و با روکش نقره و همچنین ظروف دارای روکش ضخیم طلا در دوره‌های بعدی هستند. ظروف مربوط به جشن‌های ۲۵۰۰ساله نیز در این مخازن وجود دارند. البته میان این ظروف آثاری هست که تنها یک عدد از آنها در جهان وجود دارد و قابل قیمت‌گذاری نیستند؛ ظروفی که به کارخانه‌های معروف دنیا مانند لیموژ، باواریا، رزنتال سور و غیره سفارش داده‌ شده‌اند و شاید در مواردی تنها یک قطعه یا یک دست برای ایران تولید شده‌اند. ظروف اهدایی هم به مناسبت‌های مختلف به خاندان پهلوی اهدا شده‌اند. این موزه دارای آثار منحصربه‌فردی است؛ ازجمله ظروف کریستال، چینی و ظروف فلزی مشتمل بر ظروف نقره‌ای و دارای روکش نقره بسیار باارزش، و همچنین آثار و ظروفی با روکش طلا با چندین میکرون ضخامت. آثار موزه ظروف سلطنتی تحت حسابرسی دقیق اموال دولتی است. این آثار البته هنوز صورتجلسه کامل ندارند و برخی از اموال موجود در مخازن هم هنوز ثبت‌نهایی نشده‌اند. بخشی دیگر البته در مرحله ثبت قرار دارند. یک مخزن از آثار گنجینه موزه ظروف سلطنتی سعدآباد در سالن خلیج‌فارس و همان سالنی است که دچار آب‌گرفتگی شد. مخزن موجود در این سالن به‌دلیل آب‌گرفتگی دچار رطوبت شدید شده و ممکن است آثار موجود در آن آسیب ببینند؛ درحالی‌که ۸سال زحمت کشیده شده است تا ۸۰هزار شیء ارزشمند این مجموعه ساماندهی شوند.

کد خبر 846780 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگ - میراث فرهنگی تهران

دیگر خبرها

  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • دستگیری تنها چهار متخلف در آزمون دیروز
  • دستگیری تنها چهار نفر متخلف در آزمون دیروز
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه