Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - مرتضی کاردر: همه کوشش رضا بانگیز در طول سال‌ها حضور در هنر امروز ایران برای رسیدن به سبک شخصی بوده است، سبکی که مختص خود اوست و در میان معاصران نظیری برایش نمی‌توان یافت. سبک شخصی او در تضادهای سیاه و سفید بوم‌ها تجلی یافته است و شخصیت‌هایی که در دل تضاد سیاه و سفید خلق می‌شوند. او خیلی وقت‌ها به سراغ قصه‌ها و افسانه‌هایی رفته است که در فرهنگ کهن ایران ریشه دارند، از دیوها و جن‌ها و پری‌ها تا آدم‌هایی که زندگی و فرهنگ گذشته را تداعی می‌کنند و انگار تصویرهایی‌اند که او برای قصه‌ها و حکایت‌های قدیمی کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نگاهی کلی می‌توان گفت که جهان افسانه و اسطوره در خلق شخصیت‌های او تأثیر بسیار گذاشته است و شخصیت‌هایی که تحت تأثیر این جهان شکل گرفته‌اند جزئی از ویژگی‌های شخصیت‌های نقاشی‌های بانگیز شده‌اند، به‌گونه‌ای که وقتی نقاش به سراغ شخصیت‌های امروزی آمده است نیز نشانه‌های شخصیت‌های افسانه‌های در آنها به چشم می‌خورد. به جز این، او اغلب در مرز میان کاریکاتور و نقاشی قدم زده است و کم نیستند نقاشی‌هایی که حسی کاریکاتوری و گاه طنزآمیز را به تماشاگر القا می‌کنند.

رضا بانگیز بیشتر نقاش شخصیت‌های انسانی بوده است. در عین حال، در خلق شخصیت‌های غیرانسانی اعم از حیوانات و شخصیت‌های اسطوره‌ای و اشیا نیز همان‌قدر ماهرانه عمل کرده و همه شخصیت‌ها و اشیا در جهان نقاشی‌های او شکلی منسجم یافته‌اند. حتی زمانی که گاه، به‌ویژه در سال‌های اخیر، به سمت نقاشی‌های انتزاعی رفته، باز هم انسجام نقاشی مثل زمانی است که آکنده از شخصیت‌های گوناگون بوده است.

رضا بانگیز در کارنامه‌اش آثار شلوغ کم ندارد، به ویژه آثار آشنایی مثل عروسی صمدآقا یا شادی در کنار جاجرود یا آثاری که عزاداری‌های عاشورا را تصویر کرده‌اند و پر از شخصیت‌ها و نشانه‌های گوناگون‌اند، اما هر چه به سال‌های اخیر نزدیک‌تر می‌شویم نقاشی‌ها خلوت‌تر می‌شوند و با حداقل شخصیت‌ها شکل می‌گیرند. حداقل‌گرایی او تنها محدود به تعداد شخصیت‌ها یا نشانه‌ها نیست، بلکه می‌بینیم خط‌ها نیز ساده‌تر می‌شوند و به تبع آن شخصیت‌ها هم به سادگی می‌گرایند و نقاشی‌هایی که زمانی با مجموعه‌ای از شخصیت‌ها خلق می‌شدند حالا با چند خط ساده‌ شکل می‌گیرند.

مجموعه این نقاشی‌ها، از نقاشی‌های فیگوراتیو تا نقاشی‌های انتزاعی، از نقاشی‌های پر از شخصیت تا نقاشی‌های کمینه‌گرایی که یکی دو شخصیت بیشتر ندارند، جهان شخصی رضا بانگیز را شکل داده‌اند.

***

رضا بانگیز، به رغم بیشتر از نیم‌قرن حضور طولانی در هنر امروز ایران، کمتر به جایگاهی که در حد و اندازه او و سبک شخصی و جهان‌بینی یگانه‌اش باشد، دست یافته، چرا که کمتر نمایشگاه برگزار کرده و کمتر اهل مصاحبه و گفت‌وگو با رسانه‌ها بوده است. در سال‌های اخیر قدری بیشتر آثار او به نمایش درآمده‌اند و نسل تازه دوستداران هنرهای تجسمی او را بیشتر شناخته‌اند. با این همه، میزان تحلیل‌ها و نوشته‌ها در نقاشی‌های او بسیار اندک است.

نمایشگاه «بانگیز به روایتی نو» که از پنجم آذر در گالری جاوید آغاز شده فرصتی است برای تماشای آثار رضا بانگیز و افق‌های تازه‌ای که او در خلوت خود به آنها رسیده است.

کد خبر 639769 برچسب‌ها هنرهای تجسمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی رضا بانگیز شخصیت ها نقاشی ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به شادترین کشور‌های جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴

در سال ۲۰۱۲، اولین گزارش منتشر شد که داده‌های نظرسنجی گالوپ را از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ بررسی می‌کرد و از پاسخ‌دهندگان تقریباً در هر کشوری می‌خواست زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند.

به گزارش روزیاتو، در سال ۲۰۱۱، بوتان اسپانسر قطعنامه سازمان ملل شد که از دولت‌ها دعوت می‌کرد تا شادی و رفاه را به عنوان راهی برای سنجش توسعه اجتماعی و اقتصادی در اولویت قرار دهند و بدین ترتیب، گزارش جهانی شادی متولد شد.

در سال ۲۰۱۲، اولین گزارش منتشر شد که داده‌های نظرسنجی گالوپ را از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ بررسی می‌کرد و از پاسخ‌دهندگان تقریباً در هر کشوری می‌خواست زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند.

از این رو، آن‌ها یک «امتیاز شادی» از ۱۰ را برای مقایسه میزان شادی کشور‌ها استخراج کردند. بیش از یک دهه است که گزارش شادی جهانی ۲۰۲۴ ماموریت اندازه گیری و مقایسه رفاه را ادامه می‌دهد. آخرین یافته‌های آن نشان می‌دهد که چگونه کشور‌ها در سال‌های اخیر شادتر شده‌اند. این یافته‌ها در اینفوگرافی زیر به تصویر کشیده شده است و ۲۰ کشوری را که از سال ۲۰۱۰ تاکنون بیشترین رشد را داشته‌اند را نشان می‌دهد.

کدام کشور‌ها از سال ۲۰۱۰ شادتر شده‌اند؟

صربستان در فهرست ۱۲ کشور اروپای شرقی پیشتاز است که میانگین امتیاز شادی آن‌ها در دهه گذشته بیش از ۲۰ درصد بهبود یافته است.

در همین دوره زمانی، پیشرفت اقتصاد صربستان دو برابر شده و به ۸۰ میلیارد دلار رسیده است و سرانه تولید ناخالص داخلی آن تقریباً دو برابر شده و به ۹،۵۳۸ دلار بر اساس دلار فعلی رسیده است.

از اولین گزارش، اروپای غربی به طور متوسط شادتر از اروپای شرقی بوده است. اما همانطور که نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد، سطح شادی اروپای شرقی به همتایان غربی نزدیک شده است. در واقع، وقتی به افراد زیر ۳۰ سال نگاه می‌کنیم، آخرین امتیازات شادی در سراسر قاره تقریباً یکسان است.

در مجموع، ۲۰ کشور از سال ۲۰۱۰ امتیاز شادی خود را یک امتیاز کامل یا بیشتر در مقیاس ۰ تا ۱۰ افزایش داده‌اند.

دیگر خبرها

  • معروفترین نقاشی جهان اتاق دار می‌شود
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • نمایشگاه نقاشی گروهی دانش آموزان ابتدایی شاهرود
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • نگاهی به شادترین کشور‌های جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • (ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور
  • عکس| «بانو سوسانو» در نمایشگاه نقاشی