Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@18:12:10 GMT

پدیدارشناسی خشونت وابسته به درک ما از دیگران است

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۵۹۶۵

پدیدارشناسی خشونت وابسته به درک ما از دیگران است

ایسنا/یزد محقق دانشگاه هامبورگ آلمان در نشست کانون سلامت اجتماعی دانشگاه یزد با طرح مفهوم پدیدارشناسی چهره، به تبیین رابطه چهره با خشونت پرداخت و مفهوم خشونت را وابسته به مفهوم دیگری عنوان کرد.

دکتر «ایرج اسماعیل‌پور قوچانی» در این نشست که با محوریت بررسی راهکارهای کاهش خشونت و خشونت، هویت و دیگر بودگی دیگری، به صورت مجازی برگزار شد، با بیان این که پدیدارشناسی خشونت وابسته به درک ما از «دیگری» است، افزود: در تشریح و تبیین مفهوم «دیگری» از زاویه سنت پدیدارشناسی به جایگاه این مفهوم نزد لویناس و اصالت «دیگری» تأکید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دیگری» برای لویناس نه یک خودِ تعمیم یافته است، نه یک شیءِ در دست.

وی با اشاره به این که «دیگری» غیریت مطلق است و از این رو نامتناهی است، گفت: بنابراین لویناس با محور قرار دادن مبحث دیگری و طرح مفاهیمی از قبیل چهره، وجود شخص را متکی به وجود و چهره دیگری می‌داند.

به گفته اسماعیل‌پور، چهره واجد یک نوع معرفت است که برای لویناس در اولویت قرار دارد و بر این اساس ما در چهره‌ دیگری مسوولیت بی‌نهایت خود را درمی‌یابیم. در واقع مسوولیت همه کارهای «دیگری» با ماست و از آن رو که این مسئولیت نامتناهی است، همواره احساس تقصیر می‌کنیم بنابراین ما در برابر «دیگری» مسئولیتی نامحدود داریم.

 به عقیده‌ وی، خشونت متکی است به تقلیل «دیگری»؛ به طور مثال در تعرض جنسی ما با تقلیل فرد مقابل به بدن او مواجه هستیم.

این محقق دانشگاه هامبورگ آلمان افزود: چهره هم عریان است و هم فقیر، یعنی نوعی فقر ذاتی در چهره وجود دارد و آدمی همواره در حال کوشش برای مخفی کردن این فقر با «ادا» است و از طرفی دیگر، همین رویارویی با چهره، انسان را از خشونت منع می‌کند یعنی ما خواسته یا ناخواسته، دیگری را لحاظ می‌کنیم و به او احترام می‌گذاریم. 

«سید رضا جوادیان» دبیر کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد نیز با اشاره به آسیب‌های رفتار خشونت‌بار برای فرد قربانی و افرادی که در آن موقعیت قرار دارند، از لزوم آموزش مهارت‌های کنترل خشم به ‌ویژه برای کودکان و نوجوانان، همچنین نقش پر رنگ نظام آموزشی در این حوزه سخن به میان آورد.  

«مجتبی ملک افضلی» عضو هیات علمی بخش حقوق دانشگاه یزد با تأکید بر مطالعات صورت گرفته در حوزه جرم‌شناسی، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی پیرامون پدیده خشونت، دانش موجود در این زمینه را مطلوب ارزیابی کرد. 

وی بر ضرورت بومی‌سازی و استفاده از دانش موجود بشری برای ارایه راهکارهای مناسب جهت کاهش خشونت و مدیریت آن در استان یزد تأکید کرد.

«سعید عطار» رئیس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد در بیان راهکارهای و ریشه‌های خشونت سه سطح فردی، میانی و کلان را از یکدیگر تفکیک کرد. به گفته وی، در سطح فردی می‌توان از تکنیک‌های آموزشی و در سطح میانی از مکانیزم‌های موجود در محیط پیرامون برای مهار خشم استفاده کرد. 

عطار، همچنین در سطح کلان به ساز و کارهای کلان بر سیاست و اقتصاد برای کاهش خشونت اشاره کرد و از میل طبیعی انسان به تصاحب و بروز خشونت سخن به میان آورد و ظهور تمدن و نهادهای آن را زمینه‌ای برای مهار میل خشونت عنوان کرد.  

«محمدعلی صادقی‌پور» معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان یزد، تقدیس خشونت را مورد بررسی قرار داد و گفت: میزان خشونت در سال‌های گذشته روبه افزایش بوده است و در شهر یزد نیز شاهد بروز چنین خشونت‌هایی نیز هستیم. 

وی تلقی جامعه از برخی خشونت‌ها را نه‌تنها منفی ندانست بلکه این نوع خشونت‌ها را دارای بار مثبت عنوان کرد. صادقی‌پور در بحث مدیریت یا تنظیم هیجان دلیل بروز خشونت را غیریت سازی عنوان کرد که در این موقعیت فرد دیگران را در مقابل خود می‌بیند بنابراین حس خشونت در او شکل می‌گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، تأکید بر اهمیت هویت در بررسی خشونت، تأکید بر ضرورت بررسی خشونت در استان یزد،‌ تأکید بر اهمیت آموزش در کنترل و مهار خشم و ضرورت بومی سازی مطالعات در حوزه خشونت، از مهم‌ترین محورهای مطرح ‌شده در این نشست بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سلامت اجتماعی دانشگاه يزد خشونت دانشگاه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۵۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟

فرارو- از ایالات متحده تا فرانسه و استرالیا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تبدیل به بخشی از تظاهرات حامی فلسطین شده اند؛ تظاهراتی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا آن را آغاز کرده اند.

به گزارش فرارو، تصاویر ارسالی از تظاهرات دانشجویی که عمدتا با خشونت مواجه شده است، حاوی تعداد زیادی از دانشجویان در سراسر جهان است که پلاکارد‌هایی را در دست دارند و خواهان پایان یافتن خشونت در نوار غزه هستند. خشونتی که از سوی رژیم صهیونیستی ماههاست ادامه دارد و منجر به کشته شدن هزاران زن، کودک و غیرنظامی شده است.

اعتراضاتی که مثل آتش زیرخاکستر فراگیر شد

همه چیز از زمانی آغاز شد که دانشجویان معترض داخل محوطه دانشگاه کلمبیا تجمع کردند و از آن زمان دامنه اعتراضات به دانشگاه‌های کالیفرنیا، تگزاس و سایر ایالت‌ها گسترش یافت. اعتراض حامیان فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا که از زمان آغاز جنگ در نزدیک به هفت ماه پیش ادامه دارد زمانی بالا گرفت که رئیس این دانشگاه در پی فشار جمهوری‌خواهان در کنگره از پلیس خواست که با تحصن‌کنندگان مقابله کند.

در حال حاضر، بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا علیه حملات وحشیانه اسرائیل به غزه تظاهرات می‌کنند؛ جایی که حمله نظامی اسرائیل بیش از ۳۴۰۰۰ کشته برجای گذاشته و محاصره غزه نیز باعث گرسنگی شدید ساکنان این منطقه شده است. اما اعتراضات به ایالات متحده محدود نمی‌شود، زیرا دانشجویان در سراسر جهان از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر در حمایت از غزه تظاهرات می‌کنند. پس از دانشگاه کلمبیا، اعتراضات بیشتر به دانشگاه‌های مختلف اروپا از فرانسه تا استرالیا گسترش یافت. در پاریس، دانشجویان دانشگاه سوربن به خیابان‌ها ریخته اند. علاوه بر این، کمیته‌ای با اعضاء فلسطینی در حال سازماندهی اعتراضی است که در آن دانشجویان حدود ۱۰ تجمع اعتراضی را در روز چهارشنبه برپا کردند. با وجود سرکوب پلیس، معترضان روز پنجشنبه نیز گرد هم آمدند.

در استرالیا، دانشجویان دانشگاه سیدنی روز سه‌شنبه تجمعاتی را برای حمایت از فلسطین برپا کردند و روز جمعه به اعتراضات خود ادامه دادند. همچنین، دانشجویان دانشگاه ملبورن روز پنجشنبه در چمن جنوبی محوطه اصلی دانشگاه خود تجمع کردند. در ایتالیا، رم، دانشجویان دانشگاه ساپینزا تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذا را در روز‌های ۱۷ و ۱۸ آوریل ترتیب دادند. ماه گذشته، دانشجویان دانشگاه لیدز در انگلستان، در اعتراض به همراهی مسئولان این دانشگاه با اسرائیل، ساختمان دانشگاه را اشغال کردند.

مطالبات معترضان دانشجویی چیست؟

طبیعتا یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتا اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

خواسته سوم، درخواست تخصیص بودجه برای کمک به فلسطینیان جنگ زده و آسیب دیده است. دانشجویان دانشگاه سوربن از دولت فرانسه می‌خواهند که به فلسطینیان کمک کند. همچنین برخی تجمعات دانشجویی یک گام فراتر رفته و در محل کارخانه‌ها و شرکت‌های مرتبط با اسرائیل اعتراض می‌کنند. برای مثال معترضان دانشجو در انگلستان با تجمع در برابر یک کارخانه تولید پهپاد خواستار توقف ارسال پهپاد به اسرائیل شده اند. از زمان آغاز جنگ، بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده صحنه اعتراضات بوده، اما این نخستین بار است که اعتراضات و خشونت‌های متقابل آن تا این حد فراگیر شده است.

برخورد پلیس با معترضان

برخی از حامیان رژیم صهیونیستی مدعی شده اند که با ادامه اعتراض ها، نگران امنیت دانشگاه هستند. آن‌ها ادعا می‌کنند که دانشگاه‌ها ارعاب علیه یهودیان و سخنان نفرت‌انگیز را تشویق می‌کنند. در مقابل این نوع اتهامات، تظاهرکنندگان که شامل تعدادی از دانشجویان یهودی هستند، اتهام یهودی‌ستیزی را رد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه، پلیس تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان را پس از چند هشدار با خشونت متوقف کرد. برخی شاهدان عینی می‌گویند معترضان توسط بیش از ۵۰ نفر از نیرو‌های امنیتی از دانشگاه بیرون کشیده شده اند و حدود ۱۰۰ نفر افسر پلیس بیرون از دانشگاه منتظر آن‌ها بوده اند. بر اساس ویدئویی که توسط پایگاه خبری الجزیره منتشر شده است، دانشجویان سوربن نیز توسط پلیس ضد شورش محاصره شدند.

برخی تصاویر و ویدئو‌های پربازدید در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که به درخواست روسای شماری از دانشگاه‌ها، افسران ضد شورش پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور به تعدادی از دانشگاه‌ها وارد شده‌اند تا مانع از ادامه اعتراض و تحصن دانشجویان شوند. بیش از ۲۰۰ معترض روز چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در دانشگاه‌های لس‌آنجلس، بوستون و آستین، تگزاس (جایی که حدود ۲ هزار نفر در روز پنجشنبه تجمع کرده بودند) دستگیر شدند. پیش‌تر صحنه‌های پرتنشی در محوطه دانشگاه تگزاس در آستین دیده شد. صد‌ها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب و در حالی که باتوم به دست داشتند در صدد متفرق کردن معترضان برآمدند و فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد. مقامات گفته‌اند که در جریان این درگیری ها، ۳۴ نفر دستگیر شده‌اند.

اما با وجود بالارفتن سطح خشونت‌ها در برخی دانشگاهها، با توجه به نزدیک شدن به ایام امتحانات، مسئولان برخی دیگر از دانشگاه‌ها سعی دارند با وعده هایی، دانشجو‌های خود را به آرامش دعوت کنند. دانشگاه سیانس‌پو روز جمعه اعلام کرد که دانشجویان معترض توافق کرده‌اند در ازای «بحث و مناظره داخلی» با مدیران دانشگاه درباره مناسبات این دانشگاه با اسرائیل فعلاً به اعتراض پایان دهند.

دیگر خبرها

  • خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • نبرد آمریکا با شعارهای آمریکایی
  • خشونت و سرکوب، سهم دانشجویان معترض آمریکا
  • آمریکا شایستگی اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارد
  • بازداشت خشونت آمیز استاد دانشگاه اموری آمریکا
  • لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا | ویدئو
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه