Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@21:34:32 GMT

آماربالای سقط جنین غیرقانونی درکشور

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۶۱۶۶

آماربالای سقط جنین غیرقانونی درکشور

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس آمار سقط جنین‌های غیرقانونی ایران را بالا و قابل توجه دانست. ناطقان: علی‌اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: معتقدم انگیزه‌های مالی در پشت پرده برخی اظهار نظرهای مخالفان غربالگری وجود دارد و آمار سقط جنین‌های غیرقانونی ایران بالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سقط‌های غیرقانونی در مراکز زیرزمینی رخ می‌دهد که به پزشک و پرستار نیاز دارد و این برای جمهوری اسلامی ایران خطرناک است. اگرچه برای همه پزشکان متعهد شبکه بهداشت احترام قائلم، اما این ادعای چند صد هزار سقط جنین کجا رخ می‌دهد؟



موضوع سقط جنین و غربالگری زنان باردار به ویژه پس از تأیید و ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در هفته‌های گذشته، بیشتر برجسته شده است. مدیرکل وقت دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خرداد ماه امسال در کلاب هاوس گفته آخرین برآوردها نشان می‌دهد سالانه بیش از ۳۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی در ایران انجام می‌شود.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت آمار داده سالانه حدود ۱۲ هزار درخواست برای سقط جنین قانونی به پزشکی قانونی ارسال می‌شود که از این تعداد بر اساس استاندارد‌های موجود، سهم سقط قانونی با تشخیص پزشکی قانونی و بر اساس قوانین کشور عددی کمتر از ۹ هزار است.

ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سقط جنین را ممنوع کرده و آن را یک جرم با جنبه عمومی و با مجازات دیه، حبس و ابطال پروانه پزشکی دانسته است. بر اساس این بند از قانون، تنها در مواردی مانند در خطر جدی قرار گرفتن جان مادر و منحصر شدن حفظ جان به سقط جنین، درخواست سقط قابل ارائه به مراکز پزشکی قانونی است.

عنابستانی گفته غربالگری جنین در نظام کنونی بهداشت و درمان کشور، الزامی و اجباری نیست اما ساختار وزارت بهداشت طوری عمل کرده که زنان باردار، به شکلی از سوی مراکز بهداشتی به سمت غربالگری و آزمایش‌های مربوط به آن هدایت می‌شوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزوده که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت الزامی نبودن غربالگری را تصریح کرده است اما با تشخیص پزشک، مادران بالای ۳۵ سال و با ازدواج فامیلی به غربالگری هدایت خواهند شد.



این نماینده مجلس توضیح داده غربالگری برای جلوگیری از تولد فرزندان سندروم داون است و در دنیا و کشورهای پیشرفته از جمله انگلستان، می‌گویند مادران زیر ۳۵ سال غربالگری نکنند، چون احتمال به دنیا آمدن فرزند سندروم داون تقریباً نزدیک به صفر است. البته در مورد ازدواج فامیلی غربالگری را الزامی می‌کنند ولی در مجموع تعداد موارد هدایت شده به سوی غربالگری بسیار کم است.

آمارهای این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نشان می‌دهد در انگلستان بین ۳ تا ۴ درصد از کسانی که غربالگری می‌روند، احتمال سندروم داون تشخیص داده می‌شود تا برای مراحل بعدی اقدام کنند اما، در ایران به دلیل اینکه استاندارد غربالگری بسیار گسترده‌تر دیده شده، حدود ۱۶ درصد آزمایش‌های غربالگری به مرحله دوم و آزمایش‌های گران و سنگین می‌رسند.

عنابستانی گفته با پرداخت هزینه سنگین بارداری، احتمال بارداری‌های بعدی کاهش می‌یابد. به علاوه ممکن است از ترس، بچه را سقط کنند و همین موجب افزایش تعداد سقط غیر قانونی در کشور شده است. منتقدان باید پاسخ دهند که در حال حاضر با وجود هدایت همه مادران به سمت غربالگری، چرا تعداد فرزندان با سندروم داون از حد متوسط بیشتر است؟

قانون موسوم به جوانی جمعیت، ارجاع داده نشدن مادر باردار به غربالگری ناهنجاری‌های جنین را به خودی خود تخلف و مورد پیگرد ندانسته مگر آنکه پزشک علم یا ظن قوی به لزوم ارجاع برای درمان مادران و جنین را حفظ جان مادر داشته باشد. برخی انتقاد دارند این قانون به حاکمیت اجازه می‌دهد تا در مسائل شخصی مردم دخالت کند، اما عنابستانی پاسخ داده است : «مسائل مربوط به فرزندآوری شخصی است اما نه به این معنا که حاکمیت نسبت به آنها ضابطه و قاعده وضع نکند. برای نمونه شاید فردی بگوید به او آمپول هوا بزنند، اما اجازه چنین کاری به او داده نمی‌شود. قانون هم با پزشک و مرکز بهداشتی که افراد را به صورت دائمی عقیم می‌کند، مخالفت کرده است، چراکه امکان تغییر تصمیم افراد وجود دارد.»

ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، عقیم سازی دائم زنان و مردان و یا مواردی مانند بستن لوله ها که احتمال برگشت پذیری در آنها ضعیف یا بسیار دشوار باشد، ممنوع است، اما در مواردی که بارداری مادر، خطر جانی یا ضرر مهم و غیرقابل تحمل را برای دوران بارداری یا پس از زایمان ایجاد کند، استثناء قائل شده است.

وزارت بهداشت حداکثر ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون باید کلیه دستورالعمل‌های مرتبط با بارداری و سلامت مادر و جنین که پزشکان و کارکنان بهداشتی درمانی و مادران را به سقط جنین توصیه می‌کند یا سوق می‌دهد، حذف کند؛ البته مواردی که جان مادر در خطر قرار بگیرد یا عوارضی برای مادر یا جنین ایجاد کند، در این دستور قرار نمی‌گیرند.
منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سقط جنین ، ناطقان ، کشور ، غیرقانونی ، مجلس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سقط جنین ناطقان کشور غیرقانونی مجلس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت عضو کمیسیون اجتماعی مجلس وزارت بهداشت سندروم داون سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت

با توجه به اجرای طرح غربالگری سرطان پستان از سوی دولت گروهی از فناوران کشور دستگاهی را برای غربالگری این سرطان طراحی کردند که با کاهش هزینه‌ها کشور را در اجرای این طرح یاری می‌کند.

دکتر صادق کاظمی‌فرد، محقق این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، طراحی و ساخت دستگاهی برای غربالگری و شناسایی سرطان پستان را از محصولات این شرکت دانست و گفت: یکی از مسائل مهم در تشخیص سرطان پستان، تشخیص آن در کمترین زمان است، ضمن آنکه با توجه به شرایط اقتصادی، همه مردم کشور بتوانند به خدمات غربالگری این بیماری دسترسی داشته باشند.

وی افزود: در متدهایی که برای تشخیص سرطان پستان ارائه شده مانند سونوگرافی و ماموگرافی، اگر مسایل هزینه‌ای آنها را کنار بگذریم، روش تشخیصی با این روش‌ها با دقت بالایی نیست.

کاظمی‌فرد خاطر نشان کرد: بر این اساس ما در این شرکت در ساخت دستگاه تشخیص سرطان پستان، از فناوری سنسورهای سنجش خازنی بهره بردیم. در حال حاضر تاییدیه کاربرد این سنسورها از سوی FDA آمریکا صادر شده است و به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان پستان تلقی می‌شود.

محقق این طرح اضافه کرد: ما در کنار ساخت این دستگاه، اقدام به بومی‌سازی سنسورهای خازنی کردیم.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه، اظهار کرد: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد است.

کاظمی‌فرد کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه ذکر کرد و گفت: این دستگاه با آنالیز بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می‌کند و در نهایت به کاربر اعلام می‌کند در کدام نواحی بافت سرطانی مشاهده می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: تشخیص بافت سرطانی در این دستگاه از سنسورهای خازنی است و این سنسورها بافت‌های نرم را از بافت‌های سخت متمایز می‌کند و بافت‌های سفت را به عنوان سرطان تشخیص می‌دهد و آنالیز در این دستگاه با سرعت بالایی انجام می‌شود.

به گفته این محقق، این دستگاه با امواج آلتراسونیک که صادر می‌کند، قادر به تشخیص غیرتهاجمی‌بودن بافت سرطانی است.

کاظمی‌فرد افزود: از دیگر مزیت‌های این سیستم آن است که قادر است سرطان‌های پیشرفته و سرطان‌های در حال توسعه را تشخیص دهد.

وی درباره تفاوت این دستگاه با دستگاه تشخیص سرطان در حین حراجی، گفت: دستگاهی که ما ساختیم، در حوزه غربالگری کاربرد دارد. در حال حاضر اجرای طرح غربالگری سرطان پستان در دستور کار دولت قرار دارد و این دستگاه می‌تواند در کاهش هزینه‌های غربالگری مؤثر باشد.

این فناور اضافه کرد: در مناطقی از کشور سونوگرافی و ماموگرافی برای این امر موجود نیست و با این دستگاه می‌توان با کمترین هزینه فرایند غربالگری را اجرایی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد نهضت ملی روستایی درکشور