Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: نخل‌هایی که در مرز خروجی برگشت خورده، حدوداً ۴۴۵ نخل بوده و مشکل اصلی آن‌ها فقدان سند است؛ اسناد آن‌ها دستکاری شده است. طبق بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم در گواهی بهداشت گیاهی این نخل‌ها دست برده شده است

خبرگزاری میزان - مهدی قائمیان امروز در یک نشست خبری در خصوص «بازگشت محموله نخل از کشور قطر» گفت: گواهی بهداشت گیاهی، گواهی‌ای است که کشور‌ها برای محموله‌های کشاورزی صادر می‌کنند و براساس آن ضمانت می‌کنند که همراه این محموله کشاورزی آفت قرنطینه‌ای که برای کشور مقصد است، جابجا نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر کشوری لیست آفات قرنطینه خاص خود را دارد و آفاتی در کشور ما وجود دارد که ممکن است در کشور همسایه وجود نداشته باشد حتی در داخل هر کشور مناطقی است که ممکن است یک سری آفات داشته و مناطق دیگر این آفات را نداشته باشند.

قائمیان تاکید کرد: اگر قرار است محموله کشاورزی جابجا شود، سازمان حفظ نبابات کشور مبدا از کشور مقصد باید شرایط ورود محموله را جویا شود و اصلی‌ترین معیار نیز لیست آفات قرنطینه‌ای هر کشور است و اگر قرار باشد محموله‌ای وارد کشور شود ما لیست آفات خود را در کنار لیست آفات کشور مبدأ قرار می‌دهیم.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نبابات کشور بیان کرد: اگر کشور مبدأ آفاتی داشته باشد که در کشور ما وجود ندارد اجازه ورود به آن داده نمی‌شود، زیرا به لیست آفات کشور مبدأ اضافه می‌شود.

قائمیان اظهار کرد: برای تبادل تجارت محصولات کشاورزی و تداوم آن حفظ نباتات کشور‌ها با یکدیگر مکاتبات عدیده‌ای دارند که در نهایت این مکاتبات منجر به صدور گواهی بهداشت گیاهی می‌شود که در واقع شناسنامه محصول است.

وی در ادامه گفت: اصلی‌ترین مدرک برای تبادل محصولات کشاورزی گواهی بهداشت گیاهی است و اولین اولویت در جابجایی‌ها داشتن گواهی بهداشت گیاهی است؛ اگر محموله فاقد گواهی بهداشت گیاهی باشد محموله را برمی‌گرداند.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نبابات کشور خاطر نشان کرد: دلیل فنی گواهی بهداشت هر محموله که باعث تسریع در تجارت می‌شود این است که محموله کشاورزی که وارد کشور شده مجموعه آزمایشات برای صحت‌سنجی بر روی محموله انجام شده است.

قائمیان افزود: هر کشور مقصد این حق را قائل است که علاوه بر گواهی بهداشت آزمایشات اعتبارسنجی انجام دهد.

وی تأکید کرد: اخیرا با این مطلب مواجه شدیم که تعدادی از محصولات کشاورزی ایران ارسال شده به کشور قطر که شامل نخل بوده به کشور عودت داده شده است؛ طبق بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم در گواهی بهداشت گیاهی این نخل‌ها دست برده شده است و گواهی بهداشت صادر شده یا مربوط به محصول نخل نبوده یا در مورد بعضی از اطلاعات داخل گواهی بهداشت تغییراتی اعمال شده و گواهی بهداشت این نخل‌ها تقلبی بوده است.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نبابات کشور افزود: گواهی بهداشتی که سازمان جهاد کشاورزی صادر کرده با گواهی بهداشتی که قطر به ما تحویل داده است فرق دارد و کسی در این گواهی تغییراتی ایجاد کرده بنابراین تقلب صورت گرفته است و اطلاعات گواهی بهداشتی که قطر به ما ارائه کرده با گواهی بهداشت ما فرق دارد.

قائمیان بیان کرد: مسبب این تقلب را توسط بخش حقوقی پیگیری می‌کنیم، زیرا برخی از گواهی بهداشت‌های صادر شده که برگشت خورده است مربوط به نخل نبوده بلکه به مربوط به سایر محصولات است، ولی نخل را در گواهی جعل شده قرار داده‌اند.

وی در ادامه گفت: تمام اطلاعات گواهی بهداشتی که صادر می‌کنیم در داخل سیستمی است که تمام سازمان‌های حفظ نباتات کشور‌ها به آن دسترسی دارند و زمانی که هر کشوری گواهی بهداشت را دریافت می‌کند می‌تواند در سامانه چک کند قطر نیز به همین صورت متوجه جعل گواهی بهداشت شد.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نبابات کشور خاطر نشان کرد: تمام اطلاعات را از طریق واحد حقوقی در اختیار مراجع می‌گذاریم تا پیگیری شود و دو مسئله مطرح است یک اینکه کشور قطر محموله نخل را برگردانده و مسئله دیگر اعاده حیثیت کشور ماست و گواهی بهداشت گیاهی یک سند دولتی است. کسی که در این گواهی بهداشت دست برده است باید مشخص شود، نخل‌هایی که در مرز خروجی برگشت خورده، حدوداً ۴۴۵ نخل بوده و مشکل اصلی این است که فاقد اسناد هستند و اسناد آنها دستکاری شده است.

 

بیشتر بخوانید: رئیس سازمان حفظ نباتات: تعیین قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی برای خرید تضمینی گندم به کشاورزان کمک خواهد کرد

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی گواهی بهداشت گیاهی گواهی بهداشتی حفظ نباتات نخل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین شغل ها برای کارگران

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بازگشت ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • توقیف محموله داروهای قاچاق در گمرک سرو ارومیه
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند