Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مهدی قائمیان» امروز (شنبه ششم آذرماه) در نشست خبری خود در خصوص انتشار اخباری مبنی بر برگشت نخل‌های آلوده از قطر و سیب زمینی از ازبکستان با بیان اینکه بحث تامین و امنیت غذای مردم از جایگاه ویژه برخوردار است، افزود:  بررسی‌های انجام شده نشان داد که در  گواهی‌های بهداشتی این نخل ها دست برده شده یعنی یا گواهی‌های بهداشت برای آن محصولات نبوده یا تغییراتی بر روی آن اعمال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته گذشته قطر یک محموله درخت نخل از ایران وارد کرد ولی چند روز بعد این محموله به کشور عودت داده شد.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات گفت: در واقع گواهی بهداشت نخل‌های صادر شده جعلی است و آن چیزی نیست که ما برای نخل‌ها صادر کرده‌ایم.   

قائمیان تصریح کرد: به طور قطع پیگیری های حقوقی در این زمینه را  دنبال خواهیم کرد.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: گواهی بهداشتی که همکاران ما در سازمان جهاد کشاورزی بوشهر صادر کرده اند با چیزی که قطر برای ما ارسال کرده، متفاوت است.

به گفته وی، این بدان معناست بعد از صدور گواهی بهداشت گیاهی، فردی در آن تغییراتی اعمال کرده و تحویل کشور قطر داده است.

قائمیان گفت: این تعداد نخل به مرز خروجی مرجوع شده و فاقد اسناد و مشخصات است.

وی افزود: سازمان حفظ نباتات در این زمینه مدعی است زیرا علاوه بر عودت این نخل ها از قطر، بحث اعاده حیثت برای کشور مطرح است.

این مقام مسوول اضافه کرد: گواهی بهداشت گیاهی یک سند دولتی است و برای کسی که در آن دست برده،  مجازات در نظر گرفته می شود.

هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان مرجوع نشده است 

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور درباره مرجوع شدن ۳۵۰۰ تن محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران به دلیل آلودگی نیز گفت: تاکنون هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران برگشت داده نشده است.  

وی اظهار داشت: طی  دو ماه گذشته حفظ نباتات مقامات ازبکستان درخواست وبیناری با رییس سازمان حفظ نباتات ایران داشتند که در آن جلسه طرف ازبکستانی از ورود مقداری از سیب زمینی آلوده به این‌ کشور ابراز نگرانی کرده بود.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: پس از آن به طور روزانه با طرف ازبکستانی مکاتباتی داشتیم به طوری که  چند هفته پیش نیز هیاتی از ازبکستان وارد ایران شد که درخواست تغییر شرایط واردات سیب زمینی از ایران را داشتند.

قائمیان افزود: البته تغییر شرایط واردات محصولات گیاهی روال معمولی بین  کشورها است.

وی افزود: طرف ازبک از ما خواست محموله‌های وارد شده،  عاری از خاک و آفات گیاهی باشند.

این مقام مسوول اضافه کرد: البته کشور ازبکستان هم احتمال داده است که این آلودگی مربوط به سیب زمینی هایی باشد که از پاکستان یا افغانستان به نام سیب زمینی ایران صادر می شوند.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در طول سال‌ها نشان داده شده که جابجایی محصولات کشاورزی بدون پایش و بازدید از نظر قرنطینه ای می تواند بسیار خطرناک باشد.

وی اظهار داشت: آفت قرنطینه ای به آفاتی اطلاق می شود که در کشور مبدا وجود دارد و در کشور مقصد وجود ندارد بنابراین انتقال این آفات قرنطینه ای از کشور مبدا به کشور مقصد می تواند خطرات زیادی برای کشاورزی کشور مقصد داشته باشد.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: در سال‌های اخیر کنوانسیون های بین المللی در این خصوص تشکیل و مقرر شد به همراه محموله های کشاورزی و به منظور تداوم و سرعت بخشیدن به تجارت محصولات کشاورزی قوانینی وضع شود که همه کشورها متعهد به آن شوند که اصلی ترین کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات است.

قائمیان افزود: این کنوانسیون مقررات و چارچوبی را  برای کشورها وضع کرد و بدنبال ایجاد قوانین داخلی در کشورها بود؛ ایران نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها عضو این کنوانسیون شد. 

به گزارش ایرنا، سال ۱۳۸۲ ایران در مجلس شورای اسلامی قوانین کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات را تصویب کرد. بنابراین  مجموعه فعالیت های کشور برای صادرات محصولات کشاورزی منجر به صدور گواهی بهداشت گیاهی می شود. زیرا هر کشوری آفات قرنطینه ای ویژه خود را دارد که برای تجارت محصولات کشاورزی برای هر محصول باید به طور مختص مکاتبات قرنطینه ای صورت بگیرد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور سید جواد ساداتی نژاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور سید جواد ساداتی نژاد گواهی بهداشت گیاهی محصولات کشاورزی قرنطینه ای نخل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد

سازمان بهداشت جهانی از مستند کردن ۴۴۳ حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات بهداشتی غزه خبر داد.

به گزارش مشرق از الجزیره، سازمان بهداشت جهانی طی پیامی در ایکس(توئیتر سابق) اعلام کرد که ۴۴۳ حمله رژیم اشغالگر به تاسیسات بهداشتی و کارکنان حوزه بهداشت را از زمان شروع جنگ غزه، مستند و ثبت کرده است.

این نهاد بین المللی، همچنین از کشته شدن ۷۲۳ نفر و زخمی شدن ۹۲۴ نفر در حملات رژیم صهیونیستی به تاسیسات بهداشتی خبر داد.

براساس این گزارش، در نتیجه حملات رژیم اشغالگر به غزه، ۱۰۱ مرکز درمانی و ۱۰۶ آمبولانس از بین رفته اند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ابعاد خسارت های وارده به برخی از تاسیسات بهداشتی و درمانی غزه مثل بیمارستان «ناصر» در خان‌یونس، هنوز کاملا برای این سازمان روشن نیست.

ارتش رژیم اشغالگر در ماه فوریه، بیمارستان ناصر را محاصره و به آن حمله کرد که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از بیماران و کادر درمان این بیمارستان و ویرانی بخش هایی از این مرکز درمانی شد.

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حداقل ۳۰۰ کودک و بیمار کشته شده در حمله صهیونیست ها، در گورهای دسته جمعی کنده شده توسط امدادگران، در بیمارستان ناصر دفن شده اند.

دیگر خبرها

  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • شبکه برق پروژه ملی طرح نجات تبریز در حال اجراست
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد