Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید ملانوری روز شنبه در هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: استان از دولت راهکار، راهبرد و پشتیبانی قانونی و نظارتی بخواهد ولی برای توسعه باید نگاه خود را به سمت بخش خصوصی ببرد چراکه بخش خصوصی می‌تواند استان را توسعه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر نگاه در مباحث اقتصادی به بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت‌ها سوق داده شود، خراسان جنوبی می‌تواند به‌زودی کمک احوال استان‌های همجوار هم باشد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در همین مدت کوتاه بعد از راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران، بخش خصوصی ورود خوبی داشت و به‌خوبی توانست با همه مسائلی که وجود داشته است، به اهداف مدنظر برسد.

وی افزود: یک نگاه ملی به سمت امنیت مرز وجود دارد و اگر در مرز خراسان جنوبی امنیت وجود دارد، امنیت کشور تامین می‌شود؛ درخصوص توسعه و سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی هم باید نگاه ملی داشته باشیم.

ملانوری اظهار داشت: در شرایطی برای خدمت وارد استان شدم که در پیک سوم کرونا بودیم، آثار خشکسالی شدت گرفته و امنیت مرز دچار خدشه بود، انتخابات و تغییر دولت را داشتیم اما در کنار آن پیگیری‌ها، همت‌ها و جدیت‌ها باعث شد که در ستاد توسعه خاوران تاکنون حدود ۶ هزار میلیارد تومان تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری را امضا کنیم.

وی گفت: ما ادعا نداریم که ۱۰۰ درصد این تفاهم‌نامه‌ها اجرایی می‌شود ولی اگر ۵۰ درصد هم به نتیجه برسد، شروع خوبی برای ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در استان و بهره‌برداری از ظرفیت‌ها خواهد بود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح بزرگ اکتشافات معدنی در سال جاری با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در استان شروع شد، افزود: کار بزرگی در استان شروع شده که در ۴۰ سال گذشته به اذعان مسوولان کشوری متولی در هیچ استانی اجرایی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه اگر بخش خصوصی به معنای واقعی کلمه پای کار بیاید، دولت موفق می‌شود گفت: به همین دلیل است که مقام معظم رهبری بر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و عصاره سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد است.

ملانوری اضافه کرد: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از مکان‌هایی است که می‌تواند تفکر توسعه‌ای را شکل بدهد و در خراسان جنوبی همه منابع برای ایجاد تفکر توسعه‌ای پویا و فعال وجود دارد که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پرشتاب استان و رفع محرومیت باشد.

وی گفت: باور داریم که سرمایه‌های بخش خصوصی از دولت بیشتر است و باید تعامل به وجود بیاید که بخش خصوصی سرمایه‌های خود را به میدان بیاورد و دولت هم حمایت‌های قانونی را انجام دهد.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان به‌صورت منظم و ماهانه تشکیل شده است افزود: بنا به اهمیت و جایگاهی که بخش خصوصی دارد ما محل برگزاری جلسات را اتاق بازرگانی استان قرار دادیم.

وی تصریح کرد: در طول سالیان گذشته فعالیت‌های خوبی توسط بخش خصوصی استان انجام شده است که اینها می‌تواند الگو باشد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در این جلسات مختلف گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در زمینه محصولات کشاورزی استان، حوزه صنعت و معدن، حمل و نقل تولیدات استان، مسائل مرزی، بازاریابی و فروش محصولات و تسهیلات بانکی مصوباتی داشتیم و اکثر مصوبات اجرایی شده است.

وی اظهار داشت: نکته حائز اهمیت شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی این است که دو طرف یکدیگر را متقاعد برای حرکت کردن در مسیری می‌کنند که می‌شود مسائل را حل کرد و این گفت و گوها باعث می‌شود در صحنه مسائل را ببینیم و به این فکر بیفتیم که راهکار ارائه کنیم.

ملانوری از زرشک به عنوان محصول منحصر به‌فرد خراسان جنوبی نام برد و گفت: اگر قرار است قاعده برای برداشت، نگهداری، بازاریابی و فروش محصول داشته باشیم باید به تناسب وضعیت استان وضع شود، تصمیمات که در خارج از استان گرفته می‌شود گاهی ناقض شرایط استان بوده و مسائل ما را حل نمی‌کند که مورد گلایه است.

وی بیان کرد: درخصوص حل مشکل زرشک‌کاران در شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی یک تعاونی بزرگ تولیدکنندگان محصولات استراتژیک تشکیل می‌شود که مراحل اولیه کار انجام شده و در مرحله عرضه برای سهام است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: قرار است این تعاونی با عضویت تمامی تولیدکنندگان مباحث مدیریت تولید، کیفی کردن محصول، برداشت، فرآوری و عرضه به بازارهای داخلی و خارجی را دنبال کند.

وی گفت: درباره محصول زرشک به عنوان محصول استراتژیک خراسان جنوبی هنوز نتوانسته‌ایم به ازای ۱۰۰ هزار تن محصول زرشک تر که در استان تولید می‌شود، برنامه‌ریزی داشته باشیم تا کشاورز ما دغدغه نداشته باشد.

ملانوری افزود: در حمایت از زرشک‌کاران خرید حمایتی با پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی وزارت جهاد کشاورزی را دنبال کردیم اما این همه حمایتی نیست که بتواند دغدغه کشاورزان را رفع کند؛ زرشک محصولی ارزشمند و گرانقیمت است و به اندازه زحمت کشاورز و به اندازه ارزش واقعی که دارد، باید به بازار عرضه شود.

وی عنوان کرد: کارخانه خوشه سرخ قاین سال گذشته ۲۰۰ تن کنسانتره تولید کرد اما چون در بازاریابی ناموفق بوده، همه را ذخیره کرده است در حالی که در استان‌های همجوار ما یزد و کرمان کنسانتره و آب زرشک یافت نمی‌شود و پست به راحتی می‌تواند این خلا را پر کند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در رابطه با فروش زرشک از طریق تجارت الکترونیک با همکاری شرکت پست با توجه به زیرساخت‌هایی که این شرکت دارد، زمینه بازاریابی و فروش محصول فراهم می‌شود و فروش ۲ میلیون حلقه لاستیک کویرتایر از تجربه‌های موفق پست در یک سال گذشته است.

وی به فعالیت موفق برخی فروشگاه‌های الکترونیکی استان اشاره کرد و افزود: پست، زیرساخت‌های مهمی را در این زمینه فراهم آورده و می‌تواند با استفاده از ظرفیت دولتی بودن، شبکه مویرگی در اختیار، نفوذ بیشتر و هزینه کمتر، به بازاریابی و فروش محصولات استراتژیک استان کمک کند.

ملانوری گفت: درخصوص احداث بارگاه‌های زرشک هم در این جلسه مصوب شد که در مدل مختص استان نیاز بارگاه‌های کشاورزان تامین شود و کشاورزان درخواست‌هایی در زمینه احداث خانه‌های کارگری دارند.

وی افزود: از مجموع ۱۱ واحد تولید مواد لبنی در خراسان جنوبی که پروانه دارند، ۲ واحد فعال و ۹ واحد غیرفعال است که با پیگیری‌های صورت گرفته مشکل تسهیلات چهار واحد حل شده و حل مشکلات بقیه واحدها هم در دستور کار است.

ملانوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه مراسم معارفه استاندار جدید خراسان جنوبی در هفته جاری با حضور وزیر کشور برگزار می‌شود گفت: حدود ۱۳ ماه توفیق پیدا کردم که خدمتگزار مردم خراسان جنوبی باشم و با تصمیم دولت و رای هیات وزیران، آقای قناعت به عنوان استاندار جدید خراسان جنوبی انتخاب شدند.

وی بیان کرد: در دوران مسوولیت در بخش‌های مختلف تجارب خوبی را کسب کرده‌ام که به برکت نظام جمهوری اسلامی برای من ایجاد شده و تجربه خدمت در استانداری خراسان جنوبی نیز تجربه و اندوخته خوبی بود که از این بابت خداوند متعال را شاکرم.

استاندار خراسان جنوبی افزود: علیرغم اینکه طی یک سال گذشته به‌واسطه پایان کار دولت، انتخابات، انتقال دولت، شیوع کرونا و حوادث مرز شرایط بسیار سختی داشتیم اما خدا توفیق داد و توانستیم با استفاده از تجارب و دانش سال‌های خدمت آنچه مدنظرمان بود را در حد توان عملیاتی کنیم.

وی از مردم خراسان جنوبی تشکر کرد و گفت: اگر کوتاهی و قصوری بوده و نتوانسته‌ایم آن گونه که حد و اندازه مردم خوب خراسان جنوبی است، انجام وظیفه کنیم از همه طلب حلالیت داریم و عذرخواهی می‌کنم.

ملانوری اظهار داشت: خداوند گواه است، آنچه که در توانم بود از تجربه، دانش و وقتی که در اختیار داشتم صادقانه گذاشتم و حتی ۲ روز دیگر که مراسم تودیع و معارفه استاندار است امروز در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی شرکت کردیم و تا لحظه‌ای که در استان هستیم، برنامه‌ها و جلسات خودم را پیگیری می‌کنم.

در پایان این نشست اعضای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی به پاس یک سال تلاش استاندار، به احترام وی قیام کردند و دست زدند، سپس رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اهدای لوح یادبود از خدمات ملانوری در این مدت قدردانی کرد.

برچسب‌ها گفت و گوی دولت و بخش خصوصی حمید ملانوری توسعه اقتصادی خراسان جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گفت و گوی دولت و بخش خصوصی حمید ملانوری توسعه اقتصادی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی حمید ملانوری توسعه اقتصادی خراسان جنوبی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استاندار خراسان جنوبی گفت بازاریابی و فروش محصول سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۸۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با اصلاح قوانین مالی صنعت برق، سرمایه گذاری در حوزه تولید برق برای بخش خصوصی اقتصادی شده است، افزود: نیروگاه‌های سراسر کشور می‌توانند برق تولیدی خود را با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی به مشترکان به فروش برسانند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور اظهار داشت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روند‌های متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم 60 درصد، در دولت‌های نهم و دهم 68 درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها 23 درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از 8500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت 100 درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در 4 ماهه گرم سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال 1400، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال 1402 نسبت به سال 1400 در حالی رقم خورد که در تابستان 1400 خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند بر‌خلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشور‌های اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا 70 سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی  با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان با اشاره به اینکه در سال 1401 برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق 100 اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته 140 اقدام و برای سال جاری نیز 180 اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد 80 میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند 600 دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولر‌های گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود
  • حمایت از بخش خصوصی سیاست استان است
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی