Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@13:53:34 GMT

ماجرای مشاهده یک پشه خطرناک در جنوب ایران چیست؟ + فیلم

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۹۷۰۳

ماجرای مشاهده یک پشه خطرناک در جنوب ایران چیست؟ + فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش فارس، حدود دو سال قبل و در شهرستان بندرلنگه در غرب هرمزگان برای اولین بار نام پشه آئدس بر سر زبان‌ها افتاد اما با مجموعه اقدامات فوری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و استانداری این استان، تا روزهای اخیر دیگر خبری از این پشه موذی و خطرناک نبود.

پشه‌ای که عامل یک بیماری ویروسی به نام تب دِنگی (به انگلیسی: Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبتلایان به این بیماری دچار تب استخوان سوزی می‌شوند که از شدت درد به تب استخوان شکن نیز مشهور است.

مشاهده پشه و زنده ‌گیری آن در برخی محلات بندرعباس

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می‌گوید: عوامل بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اخیرا این پشه را در مناطق و محلاتی از شهر بندرعباس مشاهده کرده‌اند و حتی این حشره زنده‌گیری نیز شده است تا بر روی آن آزمایشات تشخیصی و سطح آلودگی صورت گیرد.

سم‌پاشی و مه‌پاشی خانه به خانه در برخی محلات برای کشتن این پشه

از روز جمعه 5 آذر ماه انجام عملیات گسترده سم‌پاشی و مه‌پاشی برای ضدعفونی و کشتن این حشره خطرناک در چند محله بندرعباس که در آن دیده شده، آغاز شد و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مردم خواسته شده تا مراقب باشند.

نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تأکید کرده که این حشره آبدوست است و در مجاورت با آب تخلیه کولرهای گازی، بشقاب‌ها و ظروف زیر گلدان‌ها و محل‌های مرطوب و آب‌های مانده زندگی و تخم‌ریزی می‌کند و مردم اگر اندکی در این زمینه هشیاری خود را حفظ کرده و محل‌های احتمالی را ضدعفونی کنند، امکان رشد و نمو این حشره سلب می‌شود.

آیا ویروسی در پشه‌های زنده‌گیری شده وجود داشته است؟

فاطمه نوروزیان در پاسخ این سوال فارس نیز می‌گوید: پشه "آئدس" در هرمزگان اگر چه دیده و زنده‌گیری شده اما حامل ویروسی نبوده‌اند اما مردم بدانند که این پشه‌ها می‌توانند ناقل سه بیماری ویروسی خطرناک  «تب دنگی» ، «چیکونگونیا» و «زیکا» باشند. 

وی درباره محل کشف این پشه‌های زنده‌گیری شده نیز می‌گوید: همکاران بهداشت محیط ما این 4 پشه را از لاستیک‌های درون یک آپاراتی زنده‌گیری کرده‌اند و به احتمال قوی این پشه در آب محبوس شده در میان تایرها رشد و نمو می‌کرده‌اند.

مردم چه کنند؟

حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این زمینه از مردم خواسته تا پنجره‌های منازل خود را به توری مجهز کنند و از سوی دیگر محل‌های احتمالی برای رشد و نمو این حشره آب‌دوست را خشک و تمیز نگاه دارند و حدالامکان در این روزها با عوامل اجرایی بهداشت محیط در بندرعباس همکاری نموده و به آنها در امر مه‌پاشی و سمپاشی کمک کنند و در صورت مشاهده موردی از این پشه‌ها بلافاصله مرکز بهداشت شهرستان را مطلع سازند.

علائم تب دنگی چیست؟

اگر چه هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در هرمزگان مشاهده نشده اما خوب است بدانید که تب دنگی عفونتی است که توسط ویروس دنگی ایجاد می‌شود. پشه‌ها عوامل منتقل‌کننده (یا پخش‌کننده) این ویروس هستند. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند استخوان‌هایش در حال شکستن هستند.

 نشانه‌های تب دنگی شامل تب، سردرد، حساسیت‌های پوستی مشابه سرخک و درد در ماهیچه‌ها و مفاصل است و ممکن است تب دنگی در تعداد کمی از بیماران به یکی از دو گونه خطرناک و کشنده تبدیل شود. 

منبع: الف

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان زنده گیری تب دنگی پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس

 رویا جهانگیری دبیر ستاد بزرگداشت هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن گرامی داشت فرا رسیدن هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت گفت: به منظور گرامی داشت این هفته و یادآوری نقش خود مراقبتی در سلامت عمومی و جامعه و برنامه ریزی جهت ارتقای آن، نمایشگاه و جشنواره هفته سلامت برگزار و برنامه‌های متعددی متناسب با شعار هفته سلامت برگزار خواهد شد.

 جهانگیری با اذعان اینکه در روزهای ششم و هفتم اردیبهشت ماه نمایشگاه هفته سلامت، عصرها از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در بلوار ساحلی پارک غدیر زیر پرچم برپا می شود گفت: در این نمایشگاه خدمات سلامت محور از جمله ویزیت و معاینه پزشک،  کنترل فشار و قند خون ، مشاوره تغذیه و روانشناسی ویزیت دندانپزشکی به صورت رایگان انجام می‌گردد.

همچنین عملکرد دانشگاه علوم پزشکی،  معاونت‌ها، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها و دستگاه های اجرایی همکار در حوزه سلامت در معرض عموم قرار خواهد گرفت.

وی ضمن قدردانی از ادارات و سازمان‌هایی که در انجام این مهم با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همکاری دارند گفت: در این نمایشگاه ۳۰ غرفه خدمت رسان برپا و علاوه بر خدمات سلامت محور مسابقه و جنگ شادی برگزار می‌گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • گزارش سازمان ملل از زنده به گورشدن ۲۰ نفر در بیمارستان ناصر
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • کلنگ‌زنی پارک دادا و کاکا در بندرعباس
  • صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • ماجرای خودکشی در اداره ورزش و جوانان ابهر چه بود؟