Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار «نماینده» روز گذشته یکی از صفحات معلوم الحال در فضای مجازی، یک گزارش آماری ناقص و خلاف واقع را با استناد به یکی از سایت های منتسب به مجلس شورای اسلامی درباره چند تن از نمایندگان مجلس منتشر کرد؛ این در حالی است که در  سایت منتسب به مجلس آمده است: «با توجه به گستردگی فعالیت های مجلس تفاوت تعداد و آمار موارد تقنینی و نظارتی در ماه های مختلف یا به تفکیک هر کدام از نمایندگان به معنای تفاوت فعالیت های نمایندگان نبوده و مقایسه عملکرد نمایندگان هدف این سامانه نمی باشد؛ همچنین در این سامانه بخشی از فعالیت های نمایندگان ارائه شده و سایر فعالیت های موثر نمایندگان مانند بازدید از حوزه انتخابیه، برگزاری جلسات در شوراها، مجامع و هیئت ها، نظارت میدانی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در نسخه های بعد ارائه می شود.
» و «عدم حضور نماینده در صحن علنی به معنی حضور در جلسات خارج از صحن یا ماموریت و ... می باشد؛ میزان مشارکت نماینده در رای گیری مربوط به رای گیری هایی است که نماینده در صحن علنی حضور داشته و روزهای عدم حضور نماینده به دلایلی همچون ماموریت در تعداد مشارکت ها محاسبه نمی شود».

با توجه به توضیحات ارائه شده در سایت مجلس مشخص می شود که ارائه آمار منتشر شده در فضای مجازی غیردقیق و خلاف واقع است که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می شود.

یکی از نمایندگانی که گفته شده در طول 17 ماه گذشته حتی یک تذکر از او به ثبت نرسیده عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است در حالی که وی در 29 اسفندماه 1399 به بیان تذکری نسبت به دو وزیر دولت قبل می پردازد؛ که متن آن بدین شرح است:

عزت اله اکبری تالارپشتی نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نشست علنی 26 اسفند 99 مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی دلیل گرانی مرغ را اینگونه بیان کرد: 4 ماه قبل وزرای صنعت و جهاد برای تقسیم کار در حوزه توزیع مرغ، گوشت و تخم مرغ جلسه‌ای تشکیل داده و صورتجلسه‌ای تنظیم کردند که بر این اساس تقسیم کاری صورت گرفت. رئیس جمهور تصمیم این دو وزیر را بدون هیچ پیشنهاد جایگزین وتو کرد که نشان می‌دهد معیشت مردم برای رئیس جمهور اهمیت ندارد و رئیس دولت که نتواند شب عید مردم را، تخم مرغ و گوشت و مرغ را مدیریت کند حالا بعد از 8سال می‌گوید چون وزارت بازرگانی نداشتم اینطور شد؛ آقای رئیس جمهور شما وزارت بازرگانی می خواستید این 8 سال کجا بودید. 

اکبری تالارپشتی همچنین در تذکر دیگری بیان می کند که رئیس جمهور در خصوص صلاحیت وزرا با کمیسیون ها مشورتی نداشت؛ عزت الله اکبری تالارپشتی نماینده مردم تهران درمجلس در تذکر شفاهی جلسه علنی یکم شهریور ماه 1400 مجلس در تذکر شفاهی با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۲ آیین نامه داخلی مجلس در خصوص حفظ شأن و منزلت مجلس گفت: در ستون موافقان وزرا نقصی وجود دارد، نمایندگان ثبت نام می کنند تا پس از قرعه کشی به دفاع وزرا بپردازند، ولی برای مثال ۲۰۰ نفر برای موافقت ثبت نام می کنند که این امر از پیش نتیجه را  مشخص کند، تمهیدی در خصوص تعداد ثبت نام کننده ها اندیشیده شود یا اینکه اصلا تعداد افراد در دید نباشد.

وی افزود: رییس جمهور در خصوص صلاحیت وزرا با روسای کمیسیون ها و کمیسیون ها مشورتی نداشتند، وقتی وزرا معرفی می شوند مجلس باید ۴ سال به عنوان ناظر بر اعمال آنها نظارت کند، ما باید مقداری جدی تر با مسائل برخورد کنیم، پیشنهاد می کنم پیش از رای گیری روز چهارشنبه، یک ساعتی جلسه غیر علنی داشته باشیم تا مشخص شود چه مراحلی در این مدت طی شده است و مشخص شود که آیا رییس جمهور با شما و یا با هیات رییسه مشورت داشته اند؟ آیا نظر مجلس را اخذ کرده اند؟ ما خیلی توجیه نیستیم، شما صبح امروز در جلسه با  روسای کمیسیون ها و هیات رییسه توضیحانی ارائه دادید که برای ما قانع کننده بود ولی شاید این موضوع همچنان برای جمع مجلس جای سوال باشد.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با استناد به ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس گفت: بر این اساس رییس جمهور وقت دارد ۲ ساعت و ۳۰ سخن بگوید و سپس نمایندگان هم به همین میزان زمان دارند به صورت مخالف و موافق صحبت کنند، اما در بررسی بودجه پس از صحبت مخالفان و موافقان شاهد رای گیری هستیم، ولی در این قسمت اینگونه نیست و  نقصی وجود دارد.

*آمار خلاف واقع از میزان مشارکت نمایندگان در رأی گیری ها

اما آمار خلاف واقع دیگر منتشر شده در فضای مجازی، میزان درصدهای غیرواقعی از مشارکت نمایندگان در رای گیری ها بدون لحاظ کردن ماموریت های نمایندگان و حضور آنها در صحن مجلس است؛ همانگونه که در سایت مجلس نیز ذکر شده است «عدم حضور نماینده در صحن علنی به معنی حضور در جلسات خارج از صحن یا ماموریت و ... می باشد؛ میزان مشارکت نماینده در رای گیری مربوط به رای گیری هایی است که نماینده در صحن علنی حضور داشته و روزهای عدم حضور نماینده به دلایلی همچون ماموریت در تعداد مشارکت ها محاسبه نمی شود.» 

بر همین اساس سید نظام الدین موسوی که سخنگوی هیات رئیسه مجلس است، یکی از وظایف تعریف شده اش در این سمت پاسخگویی به سوالات خبرنگاران در نشست های خبری به ویژه پس از برگزاری نشست های غیرعلنی است در حالی که پس از جلسه غیرعلنی و همزمان با حضور سخنگو در جمع خبرنگاران برای تشریح جزئیات جلسه، نشست علنی در حال برگزاری است. از این رو با احتساب حضور وی در صحن علنی که در سایت مجلس نیز آمده است میزان مشارکت موسوی در رای گیری ها به بالای 50درصد می رسد.

همچنین حضور او و دیگر نماینده مجلس یعنی احمد نادری که از وی نیز به عنوان نماینده ای که مشارکت کمی در رای گیری ها داشته نام برده شده در سفر به استان خوزستان و پیگیری مطالبه مردمی در خصوص مشخص شدن موضوع هفت تپه که از ماموریت های مهم این نمایندگان به شمار می رود و میزان حضور آنها و همچنین چند ماموریت استانی دیگر، هیچ اشاره ای  نشده است.

محسن پیرهادی نماینده دیگری است که گفته شده تاکنون هیچ سوالی از وزرا نداشته است اما پیرهادی به همراه جمعی دیگر از نمایندگان از سلطانی فر وزیر پیشین ورزش و جوانان درباه علت عدم شفاف سازی مبالغ پرداختی به سمن ها تحت عناوینی همچون حمایت، تفاهم نامه، قرارداد و طرح چیست؟ سوال پرسیده بود. که در ادامه به این سوال و اسامی نمایندگان اشاره شده است.

پیرو تذکر بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس به جنابعالی و با عنایت به درخواست جمعی از دبیران سازمان های مردم نهاد جوانان، مکاتباتی با جنابعالی در خصوص شفاف نمودن پرداختها انجام شد که متاسفانه در این خصوص اقدامی صورت نگرفت.
امروز یکی از مطالبات جوانان، در راستای توزیع عادلانه حمایت ها از تمام سمن ها در اقصی نقاط کشور،  شفافیت پرداختها در قالب حمایت، تفاهم نامه، قرارداد و طرحها به سمن هاست؛  به گونه ای که دقیقا مشخص باشد هر سمن، به چه میزان مورد حمایت مالی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون قرار گرفته است.
با عنایت به اینکه همواره دولت و جناب آقای رییس جمهور بر شفافیت تاکید دارند، علت عدم شفاف سازی مبالغ پرداختی به سمن های جوان کشور تحت عناوینی همچون حمایت، تفاهم نامه، قرارداد،طرح و... چیست؟ چرا پس از مکاتبات و تذکرات متعدد مجلس، همچنان اقدامی صورت نگرفته است؟
اسامی سوال کنندگان: عباس مقتدایی، رضا آریان پور، موسی احمدی، احسان ارکانی،روح اله ایزدخواه، علی اکبر بسطامی، حسین امامی راد، نصراله پژمان فر، محسن پیرهادی، عباس جهانگیرزاده، حسین حاتمی، حسینعلی حاجی دلیگانی، اسماعیل حسین زهی، حسین حق وردی، علی خضریان، علی اکبر علیزاده برمی، ابوالفضل عموئی، علی اصغر عنابستانی، رسول فرخی میکال، محمد حسین فرهنگی، رحمت اله فیروزی پوربادی، جعفر قادری، زهره سادات لاجوردی، بهروز محبی نجم آبادی، فاطمه محمدبیگی، کیوان مرادیان کوچکسرائی، غلامرضا منتظری، حسین میرزائی، علیرضا عباسی، حسن رزمیان مقدم، ابراهیم رضائی، یعقوب رضازاده، قاسم ساعدی، محمد سرگزی، مهدی طغیانی، مجید نصیرائی، محمدتقی نقدعلی، جواد نیک بین، حسن همتی، سید علی یزدی خواه و جواد کریمی قدوسی.

انتهای پیام/

منبع: نماینده

کلیدواژه: صحن علنی مجلس مجلس نمایندگان مجلس نماینده در صحن علنی عدم حضور نماینده اکبری تالارپشتی میزان مشارکت رای گیری رای گیری ها رئیس جمهور رییس جمهور کمیسیون ها خلاف واقع سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۹۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری

نمایندگان مجلس این هفته ۳ روز جلسه علنی داشتند که در این نشست‌ها ، به مصوباتی در حوزه تعیین مجازات برای قاچاق اسلحه، ساماندهی اجاره خانه‌ها ، اصلاح قانون مالیات بر سوداگری پرداختند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در این هفته 3 روز جلسه علنی داشتند که مصوباتی از جمله تعیین مجازات‌هایی برای قاچاق اسلحه ، تشکیل سازمان«سپند» ، ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی و اصلاح قانون مالیات بر سوداگری داشتند که خلاصه جلسات نمایندگان در این هفته را در ادامه می‌خوانیم:

جلسه علنی روز یکشنبه مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد که در ابتدای این جلسه، محمد باقر قالیباف  با اشاره به فرا رسیدن سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فرارسیدن سالروز تاسیس سپاه پاسداران را به همه پاسداران عزیز که پشتیبان امنیت و آرامش کشور و مرزهای ما و همچنین مایه دلگرمی مظلومان جهان و خصم زورگویان و سلطه‌گران هستند، تبریک می‌گویم.

در جلسه علنی روز یکشنبه و در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز، بهارستان‌نشینان ماده هفت طرح مذکور را به تصویب رساندند که بر اساس آن کلیه عواید حاصل از قاچاق و خرید و فروش اسلحه و اموال مورد استفاده در ارتکاب جرائم به نفع دولت ضبط می‌شود.

همچنین با مصوبه مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به عنوان مرجع ارزش گذاری سلاح مهمات یا قطعات مؤثر موضوع مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز تعیین شد. علاوه بر این با موافقت وکلای ملت با ماده 8 و 9 طرح مذکور نیز مشخص شد که چه سلاح و مهمات قاچاقی به نفع دولت مصادره شده و یا این‌که مجازات آن جزای نقدی خواهد شد.

بنابراین گزارش، همچنین با تصویب نمایندگان مشخص شد که هر شخص در خصوص قاچاق، تحصیل، حمل، نگهداری، اختفاء، خرید، فروش، ساخت، متصل کردن قطعات (مونتاژ)، تعمیر یا استفاده از سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها و مواد تحت کنترل مبادرت به آموزش یا تبلیغ نماید به مجازات حبس درجه 6 محکوم می‌شود.

در ادامه این جلسه بهارستان‌نشینان همچنین  قاچاق اسلحه در فضای مجازی را جرم‌انگاری و تصویب کردند که ارتکاب جرائم موضوع قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز در فضای مجازی مشمول مجازات مقرر در این قانون می‌شود.

همچنین در مصوبه ای دیگر نیز مقرر شد که وسیله نقلیه حامل بیش از یک قبضه انواع سلاح گرم جنگی، به نفع دستگاه کاشف ضبط شود.

*تشکیل سازمان«سپند»

دستورکار بعدی نمایندگان در این جلسه بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی، موسوم به طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع، بود  که پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان کلیات آن به تصویب رسید.

همچنین در جلسه علنی روز یکشنبه، تقاضای اعمال دو فوریت لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست ایران مطرح شد که نمایندگان با آن موافقت کردند.

*جزئیات جلسه علنی روز دوشنبه

جلسه علنی روز دوشنبه مجلس نیز به ریاست محمد باقر قالیباف آغاز شد که ادامه بررسی جزییات طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع) در دستورکار نمایندگان قرار داشت که مواد یک و 2 این طرح  به تصویب رسید.

همچنین با موافقت با مواد 3 و 4 طرح مذکور نیز به سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) مجوز دادند برای اجرای ماموریت‌های خود با تصویب ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به ایجاد پژوهشکده و شرکت‌های تخصصی تابعه اقدام کند.

بهارستان‌نشینان همچنین مصوب کردند که سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی مشمول کلیه امتیازات، ترجیحات، تخفیفات و اولویت‌های قانونی در مورد صنایع دفاعی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان شود.

در ادامه جلسه علنی روز دوشنبه ،‌ نمایندگان در جریان بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل 85 قانون اساسی، پس از استماع اظهارات موافقان و مخالفان این درخواست، با این تقاضا مخالفت کردند.

در بخش دیگری از جلسه علنی روز دوشنبه ، تقاضای دو فوریت درباره طرح اصلاح برخی از احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم مطرح شد و نمایندگان بعد از استماع نظرات مخالفان و موافقان با دو فوریت این طرح مخالفت کردند سپس یک فوریت آن به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد که نمایندگان با آن موافقت کردند.

بنابراین گزارش، وکلای ملت همچنین در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره کلیات و جزئیات لایحه دوفوریتی تمدید مدت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، با تصویب این لایحه  موافقت کردند و  مهلت اجرای آزمایشی قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران مصوب 1395/4/13 را به مدت 2 سال تا 13 تیر 1404 تمدید کردند.

*ارسال گزارش کمیسیون کشاورزی به قوه قضائیه

بنابراین گزارش، جلسه علنی  روز سه‌شنبه  مجلس هم به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد که در این جلسه ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی رفع و تصویب شد و بر این اساس نمایندگان سازمان امور مالیاتی را موظف کردند هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی را به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی بپذیرد.

همچنین مودیان می‌توانند مشروط به اعلام هزینه‌های فاقد صورتحساب الکترونیکی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی نسبت به ثبت اعتراض به مالیات متعلق اقدام کند.

علاوه بر این با تصویب مجلس مقرر شد که اشخاص تجاری درباره فعالیت‌های خود در خارج از ایران، الزامی به صدور صورتحساب الکترونیکی نداشته باشند.

طبق این گزارش، با اصلاح ماده 6 طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی هم کلیه حساب‌های متعلق به اشخاص غیرتجاری به‌صورت پیش فرض «حساب غیرتجاری» و کلیه حساب‌های متعلق به اشخاص حقوقی «حساب تجاری» محسوب می‌شوند.

همچنین وکلای‌ملت در مصوبه‌ای دیگر، بانک مرکزی را موظف کردند نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و درگاههای پرداخت الکترونیکی و سایر ابزارهای پرداخت مشابه اقدام کرده و به هر یک از آن‌ها شناسه یکتا اختصاص دهد.

با اصلاح مواد 10 و 11  طرح مذکور وکلای ملت صورتحساب‌هایی را از پرداخت از مالیات بر سوداگری و سفته بازی مستثنی کردند.

در مصوبه ای دیگر از طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی، انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شد.

نمایندگان همچنین مواردی را مصوب کردند که در صورت انتقال دارایی مشمول مالیات نمی‌شوند.

در جلسه علنی روز سه‌شنبه که به روزهای نظارتی مجلس معروف است، سلمان اسحاقی- سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان،  گزارش کمیسیون متبوعش درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی را قرائت کرد و نمایندگان با اعمال ماده 234 و ارجاع گزارش به قوه قضائیه مخالفت کردند.

در بخش دیگری از جلسه علنی این روز ، نمایندگان در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در خصوص عملکرد سازمان حفظ نباتات در ممانعت از تولید سموم کشاورزی داخلی و واردات نمونه خارجی آن در اجرای ماده 212 آیین نامه داخلی مجلس، این گزارش را به قوه قضاییه ارجاع دادند.

در بخش پایانی از جلسه روز سه‌شنبه ، رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران درباره طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی، در دستورکار بود که نمایندگان جهت تامین نظر شورای نگهبان با اعمال اصلاحات عبارتی در ماده 11 طرح مذکور موافقت کردند.

انتهای‌پیام/

 

دیگر خبرها

  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • وعده صادق خنجر امت اسلام بود/ هر اقدامی علیه ایران پاسخی شدید در پی دارد
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • آماری هولناک؛ «۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند»
  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است