Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@02:38:28 GMT

تحصیل و ازدواج منافاتی با هم ندارد

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۹۸۰۰

مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گفت:جوانان وقتی وارد دانشگاه می‌شوند به دلیل دغدغه‌های تحصیلی تلاش می‌کنند تا دوران تحصیلات تکمیلی را نیز به انجام برسانند و نگاهشان به ازدواج به عنوان مانعی بر سر راه تحصیلشان است از این رو نگرانی از افت تحصیلی موجب می‌شود این موضوع به عنوان دغدغه اولیه آن‌ها مورد توجه قرار نگیرد در حالیکه تحصیل و ازدواج منافاتی با هم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام سیدمحمد هاشمی مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با میزان درمورد ازدواج دانشجویی گفت: دانشجویان باید ازدواج را به عنوان یکی از اولویت‌های اول و مهم خود در کنار تحصیل بدانند.
هاشمی در مورد مهمترین مانع پیش روی ازدواج دانشجویان گفت:دانشجویان زمانی که وارد دانشگاه می‌شوند فاقد مهارت‌های انتخاب و شناخت هستند و این موضوع کار را دشوار می‌کند.

وی ادامه داد:دانشگاه جای مهارت آموزی در این زمینه نیست، دانش آموز خسته از آموزش‌های دوران مدرسه و پس از آن کنکور دیگر توانایی آموزش‌های جدید را ندارد از این رو باید در زمان ورود به دانشگاه مهارت‌های لازم را آموخته باشد و در این سنین دست به انتخاب بزند.

وی با انتقاد از عدم آموزش‌های لازم در دوران مدرسه در مورد مهارت‌های مرتبط با ازدواج گفت: در دوره دبیرستان نظام آموزشی باید برای مهارت آموزی دانش آموزان تلاش کند ، اما همه آموزه‌ها و قوانین برخلاف ترویج امر ازدواج است، از این رو باید قوانینی که با بحث ازدواج تضاد دارد حل و تسهیل شود و نه اینکه با این نیاز جوانان مقابله شود.
حجت الاسلام هاشمی گفت: جوانان وقتی وارد دانشگاه می‌شوند به دلیل دغدغه‌های تحصیلی تلاش می‌کنند تا دوران تحصیلات تکمیلی را نیز به انجام برسانند و نگاهشان به ازدواج به عنوان مانعی بر سر راه تحصیلشان است از این رو نگرانی از افت تحصیلی موجب می‌شود این موضوع به عنوان دغدغه اولیه آن‌ها مورد توجه قرار نگیرد در حالیکه تحصیل و ازدواج منافاتی با هم ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که دغدغه‌های مالی موجب می‌شود که دانشجویان نسبت به امر ازدواج تردید داشته باشند گفت:اگر دقت کنید این موضوع آنچنان که گفته می‌شود صحیح نیست، آمار بالایی از از طلاق‌هایی داریم که به دلایل مالی نبوده و یا علت‌های مالی در درجه سوم و چهارم قرار داشته است.
حجت الاسلام هاشمی ادامه داد:مسائل اقتصادی و مادیات عامل اصلی در ثبات ازدواج‌ها نبوده است و عمده مسائل مهم در این حوزه سازگاری و مسائل اخلاقی و تفاهم است. دلیل این مدعا نیز اکنون خانواده‌های متمولی هستند که با وجود رفاهیات کامل زندگی یا با ثباتی نداشته اند.
وی گفت:از سوی دیگر آماری در این خصوص وجود دارد که نرخ تجرد در جوانان خانواده‌های متمول بیشتر است. از سوی دیگر رفتن به سوی روابط آزاد و  عدم مسئولیت پذیری برخی از جوانان و مصروف داشتن هزینه‌ها در این سمت موجب شده است که تمایلات کمتری به سوی نهاد ازدواج باشد، پس اینگونه نیست که عامل اقتصادی اولویت اول در ازدواج و یا طلاق باشد.
وی در پاسخ به این سوال که نهاد رهبری در دانشگاه‌ها برای تسهیل امر ازدواج چه فعالیت‌های انجام می‌دهد گفت:در بحث تسهیل گری و واسطه گری در بحث ازدواج، بحث تسهیلات مالی در این امر، تامین خدمات خوابگاهی، مشاوران ازدواج وتامین مهد‌های کودک و به طور کلی بحث کاهش هزینه‌های ۳۰ درصدی در ابتدای امر ازدواج با کمک خیرین و واسطین از مهمترین اقداماتی است که در این حوزه قرار دارد.
مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان در توصیه به دانشجویان گفت:آنچه باید مورد توجه قرار گیرد اولویت پنداشتن بحث ازدواج در کنار تحصیل، تغییر ذهنیت دانشجویان نسب به امر ازدواج و تغیر پیش فرض‌ها در مورد آغاز زندگی مشترک است و کاهش سطح توقعات در آغاز زندگی مشترک با حداقل‌ها پیش نیاز‌ها و رفتن به سوی روابط پایدار مهمترین عامل در استحکام روابط آن‌ها خواهد بود.   بیشتر بخوانید: تعارض منافع عامل مخالفت با افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی
انتهای پیام/ برچسب ها: ازدواج دانشجو موانع

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ازدواج دانشجو موانع رهبری در دانشگاه ها امر ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۹۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان نباید از تحصیل محروم شوند

شورای فقه اسلامی اتحادیه جهان اسلام روز جمعه، ۷ ثور با نشر بیانیه‌ای بر اهمیت آموزش زنان در دین اسلام‌ تاکید کرده است.

در این بیانیه آمده است: «این شورا توصیه می‌کند که کشورها و مسلمانان در سراسر جهان به زنان اجازه دهند تا دانش مفید در زمینه‌های مختلف را فرا گیرند و آنان را از این امر محروم نکنند.»

شورای فقه اسلامی نقش زنان در خدمت به جوامع را قابل‌توجه خوانده و افزوده است که زنان و مردان جز در موارد استثنا براساس فطرت‌شان برابرند.

بیست‌وسومین اجلاس شورای فقه اسلامی وابسته به اتحادیه مسلمانان جهان امروز در شهر مکه برگزار شد و در آن بر توانمندسازی زنان برای کسب دانش مفید در زمینه‌های مختلف تاکید صورت گرفت.

این در حالی است که طالبان از حدود سه سال به این‌سو دختران و‌ زنان را از آموزش، تحصیل و کار در افغانستان منع کرده‌اند.

این گروه تا کنون برخلاف خواست بیش‌تر کشورهای اسلامی، مکاتب و دانشگاه‌ها را به روی دختران بازگشایی نکرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • زنان نباید از تحصیل محروم شوند
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج