Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@16:46:59 GMT

چرا «اومیکرون» یک فاجعه جهانی است؟

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۰۰۰۹

چرا «اومیکرون» یک فاجعه جهانی است؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، نوع کرونای جهش یافته که بخش جنوبی قاره آفریقا و به طور دقیق تر کشور بوتسوانا خاستگاه آن است، توسط کارشناسان به عنوان بدترین گونه کرونا توصیف شده است. این ویروس از سوی سازمان جهانی بهداشت اومیکرون نامگذاری شده است. اومیکرون دارای تمام جهش های نگران کننده از نسخه های قبلی ویروس کرونا است، به علاوه بسیاری دیگر که می تواند آن را به مسری ترین و مقاوم ترین نوع ویروس تا کنون تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این «سوپر سویه» تمام جهش های دلتا را دارد. دلتا چنان قابل انتقال بود که در چند ماه در سراسر جهان غالب شد.

نوع جدید همچنین شامل تغییراتی مقاوم در برابر واکسن است که قبلا در بتا مشاهده شده است. بتا نیز نوع دیگری از نگرانی جهانی بود که ابتدا در آفریقای جنوبی پدیدار شد و تا به حال تصور می شد خطرناک ترین سویه جهش یافته از لحاظ خنثی کردن واکسن است.

سوپر سویه جدید یا همان اومیکرون دارای 32 جهش در پروتئین اسپایک خود است که بیشتر از هر گونه قبلی و دو برابر دلتا مسری است.

این شامل دو تغییر منحصر به فرد در قسمت خاصی از سنبله است که به ویروس ها کمک می کند تا درب گیرنده سلول های انسانی را باز کنند.

همه علائم هشداردهنده نشان می‌دهد که اومیکرون طی ماه‌ها بر جهان مسلط خواهد شد اما دانشمندان هشدار داده‌اند که هیچ یک از اثرات جهش‌ها را در آزمایشگاه تایید نکرده‌اند.

جمعیت آفریقای جنوبی دارای سطوح بسیار بالایی از مصونیت طبیعی است و به نظر می رسد اومیکرون به راحتی در حال گسترش است. اکنون کارشناسان پیش بینی می کنند اومیکرون به راحتی افرادی را هم که قبلا به کرونا مبتلا شده است مبتلا می کند.

اما هیچ افزایشی در میزان بستری شدن در بیمارستان در این منطقه (بخش جنوبی قاره آفریقا) وجود ندارد که این امیدواری را ایجاد می‌کند که تکرار کووید خفیف‌تر باشد.

 

چه چیزی در مورد اومیکرون نگران کننده است؟

کارشناسان می گویند اومیکرون بدترین گونه ای است که تا به حال دیده اند و از تعداد جهش هایی که به همراه دارد نگران هستند.

این گونه  دارای 32 جهش در پروتئین اسپایک است؛ یعنی بیشترین جهش که تاکنون ثبت شده و دو برابر بیشتر از سویه غالب فعلی یعنی دلتا.

کارشناسان بیم دارند که این تغییرات می تواند واکسن ها را در بهترین سناریو 40 درصد کمتر موثر کند.

این به این دلیل است که بسیاری از تغییرات B.1.1.529 یا همان اومیکرون روی پروتئین اسپایک ویروس است.

محصول فعلی واکسن‌های بدن را تحریک می‌کند تا نسخه سنبله را از نسخه‌های قدیمی‌تر ویروس تشخیص دهد.

اما از آنجایی که پروتئین سنبله در سویه جدید بسیار متفاوت به نظر می رسد، سیستم ایمنی بدن ممکن است در تشخیص آن و مبارزه با آن دچار مشکل شود.

کارشناسان هشدار می‌دهند که حداقل تا دو هفته نمی‌دانند این ویروس چقدر مسری‌تر است و ممکن است تا شش هفته از تأثیر آن بر بستری شدن و مرگ ناشی از کووید آگاه نباشند.

 

واریانت چه جهش هایی دارد؟

تحقیقات دیگر نشان می دهد نوع بوتسوانا بیش از 50 جهش دارد و بیش از 30 مورد از آنها روی پروتئین اسپایک است. این جهش ها ممکن است نفوذ ویروس را به سلول‌های بدن آسان‌تر کنند.

از سویی جهش های دیگر سویه را قابل انتقالتر می کند.

اومیکرون فعلا بدترین نوع کرونای شناخته شده است. هر چند دانشمندان می گویند بر روی آن فعلا باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد. شاید از دلتا خطرناک تر باشد شاید هم خیر. جهان به وضعیتی امیدوارکننده رسیده بود اما اومیکرون تمام معادلات را به هم می زند.

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اومیکرون دلتا ویروس پروتئین اسپایک جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی ان ان، این هشداری است که توسط دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، دکتر «جرمی فارار» صادر شد.

فارار گفت: «ما باید مراقب باشیم که اگر مورد H۵N۱ به انسان با سرایت انسان به انسان را مشاهده کردیم فوراً با دسترسی به واکسن‌ها، درمان‌ها و تشخیص‌ها پاسخ دهیم.»

در موارد نادر، H۵N۱ می‌تواند انسانی را آلوده کند که به طور مداوم در تماس نزدیک با حیوانات آلوده بوده است، همانطور که در اوایل این ماه در یک گاودار تگزاسی اتفاق افتاد، اما تاکنون انتقال انسان به انسان به ندرت مشاهده شده است.

با این حال، این ویروس عمدتاً در پستاندارانی ظاهر می‌شود که نسبت به پرندگان بسیار نزدیک به انسان هستند.

فارار گفت: «البته نگرانی بزرگ این است که این ویروس اکنون تکامل یافته و توانایی آلوده کردن انسان‌ها را داراست.»

به گفته سازمان جهانی بهداشت، تعداد تلفات ممکن است فاجعه بار باشد: از سال ۲۰۰۳، تنها ۸۸۹ مورد ابتلاء به آنفلوانزا مرغی انسانی در سراسر جهان شناخته شده است، اما در ۴۶۳ (۵۲٪) از این موارد، فرد مبتلا فوت کرده است.

ویروس دخیل در یک مورد انسانی گزارش شده در این ماه در تگزاس توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده مورد مطالعه قرار گرفته است و گفته شده که به نظر می‌رسد نسبت به داروهای ضد ویروسی موجود آسیب پذیر است.

شیوع فعلی H۵N۱ در میان گله‌های گاو ایالات متحده در هشت ایالت تگزاس، نیومکزیکو، کانزاس، داکوتای جنوبی، آیداهو، میشیگان، اوهایو و کارولینای شمالی گزارش شده است.

کد خبر 6086946

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)