Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- زهرا خلجی: گونه نگران‌کننده جدید کووید-۱۹ که از آفریقای جنوبی منشأ گرفته و نام اومیکرون به آن اطلاق شده است، شرکت دارویی آسترازنیکا را به فکر آزمودن میزان اثربخشی واکسن و داروی کووید-۱۹ در برابر این گونه جدید انداخته است. به گزارش رویترز، گونه آفریقای‌جنوبی کووید-۱۹ که به سرعت در این کشور در حال انتشار است، باعث ایجاد موجی از نگرانی در دنیا شده‌ و برای جلوگیری از گسترش آن بسیاری از کشورها، آفریقای جنوبی را در لیست قرمز خود قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با وجود جهش‌های بسیار زیادی که به‌گفته کارشناسان این گونه را تبدیل به خطرناک‌ترین گونه کووید-۱۹ تاکنون کرده است، واکسن‌ها و داروهای ضدکووید-۱۹ در راه را تا چه حد تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. آسترازنیکا که یک واکسن با اثربخشی ۸۴درصدی برای مقابله با کووید-۱۹ ساخته است، مدت‌هاست روی دارویی ضدکرونا با ترکیبی از آنتی‌بادی‌ها کار می‌کند.

آسترازنیکا تاکنون ۲ میلیارد دوز از واکسن‌های خود را در سراسر جهان توزیع کرده است. البته در بهمن‌ ماه عرضه واکسن‌های این شرکت در آفریقای جنوبی متوقف شد. آن زمان گفته می‌شد این واکسن در برابر بیماری ناشی از گونه بتا -که آن زمان در این کشور غالب شده بود- کم‌اثر است.

شرکت آسترازنیکا در بیانیه‌ای درباره تصمیم جدیدش، گفت: مانند سایر گونه‌های دیگر، ما در حال شناخت بیشتر گونه B.۱.۱.۵۲۹ هستیم تا اثر آن روی واکسن را هم دریابیم. آنها برای دریافت داده‌های بیشتر در حال تحقیق در بوتسوانا و اسواتینی هستند. این کار باعث می‌شود که به داده دنیای واقعی در مواجهه با ویروس جدید دسترسی داشته باشند.

غول دارویی انگلیسی- سوئدی همواره تأکید دارد که واکسن ساخت آنها در برابر همه گونه‌های نگران‌کننده SARS-CoV-۲ مؤثر است: ما با همکاری دانشگاه آکسفورد پلتفرم واکسنی توسعه داده‌ایم که به‌ گونه‌های جدید بیماری به سرعت پاسخ می‌دهد. از طرفی، آسترازنیکا مخلوطی از آنتی‌بادی‌های توسعه داده است ‌که می‌تواند هم در جلوگیری از ابتلا و هم درمان کووید-۱۹ مؤثر باشد. با اینکه برخی دانشمندان ابراز نگرانی کرده‌اند که جهش‌های پروتئین سنبله در گونه جدید، ممکن است مانع اثربخشی داروهای مونوکلونال آنتی‌بادی شود، اما داروی ترکیبی ساخته‌شده توسط آسترازنیکا ممکن است همچنان اثربخشی خود را حفظ کند.

شرکت آسترازنیکا همچنین اعلام کرده ما اثر طولانی‌مدت ترکیب آنتی‌بادی AZD۷۴۴۲ را در برابر گونه‌های جدید آزمایش می‌کنیم و امیدواریم AZD۷۴۴۲ اثربخشی خود را حفظ کند؛ چراکه شامل ۲ آنتی‌بادی مهم با فعالیت‌های مختلف و تکمیل‌کننده در برابر ویروس هستند.
 

ماندگاری دوز تقویتی چقدر است؟

با شروع تزریق دوز تقویتی واکسن برای سالمندانی که بیش از ۴‌ماه از دوز دومشان گذشته‌، این سؤال پیش آمده ‌که اثربخشی و ماندگاری دوز تقویتی چه اندازه است؟

آنتونی فائوچی، متخصص بیماری‌های عفونی در آمریکا می‌گوید: امیدواریم که اثر دوزهای تقویتی به حدی زیاد و ماندگار باشد که دیگر نیاز به دوز بعدی نداشته باشیم. ما باید امیدوار باشیم که دوز سوم واکسن‌هایی با پلتفرم mRNA مانند فایزر و مدرنا نه‌تنها سطح ایمنی را افزایش بدهد، بلکه دوام آن را بیشتر کند به‌طوری که لزوما هر ۶‌ ماه یا یک سال به آن نیاز پیدا نکنید.اما آنچه واضح است این است که هم‌اکنون میزان ماندگاری دوزهای تقویتی همچنان ناشناخته است و پیداکردن جواب این سؤال‌ زمان می‌برد.

ژولی پارسونت، متخصص اپیدمیولوژی در دانشگاه استنفورد می‌گوید: ما درباره ماندگاری دوز تقویتی چیز زیادی نمی‌دانیم. امید این است که نیازی به واکسیناسیون‌های بعدی نباشد اما هنوز هیچ شاهدی برای حمایت از این امید نداریم. بسیاری از متخصصان امیدوارند که کار با همین ۳ دوز واکسن تمام شود اما همچنان امکان دارد که تکرار واکسن‌های کووید به‌طور سالانه یا هر ۶‌ ماه تبدیل به یک قاعده شود؛ مانند واکسن سالانه آنفلوآنزا. پارسونت نگران این است که با بروز گونه‌های جدید بیماری، اثربخشی واکسن‌ها کم شده یا از بین برود. اگر اینگونه باشد، نیاز به واکسیناسیون ‌در برابر کووید-۱۹ سالانه می‌شود. آنچه می‌دانیم این است که تزریق دوز تقویتی، باعث محافظت بیشتر هر فرد واکسینه‌شده در جلوگیری از ابتلای موفقیت‌آمیز به نسبت افراد غیرواکسینه می‌شود. پارسونت گفت: هم‌اکنون می‌دانیم که تزریق ۲‌ دوز واکسن تا ۶‌ ماه باعث ایمنی و اثربخش است اما این را هم می‌دانیم که اثر واکسن‌ها در طول زمان کم می‌شود، برای همین است که این زمانبندی برای تزریق دوز تقویتی تعیین شده است.

کد خبر 639842 برچسب‌ها واکسن آسترازنکا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: واکسن آسترازنکا آفریقای جنوبی دوز تقویتی آنتی بادی کووید ۱۹ واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

شب‌پره سمی که پر‌های آن رنگ‌های درخشان و تند قابل توجهی دارند، برخلاف سایر گونه‌های شب پره، به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند.

به نقل از آی‌ای، از بین راه‌های بی‌شماری که گونه‌های موجود در قلمرو حیوانات برای جذب جفت استفاده می‌کنند پرندگان پر‌های رنگارنگی دارند، حشرات موسیقی می‌سازند، زنبور‌ها می‌رقصند، کرم‌های درخشان از نور استفاده می‌کنند، و بادکنک ماهی دایره‌های هندسی در بستر دریا ایجاد می‌کند، هیچ کدام به اندازه آنچه که شب پره بِلا از خود نشان می‌دهد عجیب نیستند.

براساس یک مطالعه جدید، شب‌پره بِلا (Utetheisa ornatrix) ظاهرا به گونه‌ای تکامل یافته است که از سموم گیاه خاصی در دورانی که یک کرم است استفاده می‌کند تا نه تنها از خود و بعدا تخم‌های خود در برابر شکارچیان محافظت کند، بلکه جفت‌های بالقوه را نیز جذب کند.

برگ‌ها و دانه‌های گیاه جغجغه مملو از نوع خاصی از سم با طعم تلخ است که به آلکالوئید‌های پیرولیزیدین معروف است. به طور گسترده علوفه جویان از مصرف جغجغه اجتناب می‌کنند، اما این گیاه منبع غذایی مورد علاقه شب‌پره بِلا است.

این شب پره رنگارنگ نه تنها در برابر این سم که یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از مسمومیت تصادفی در گاو‌ها است، مصونیت دارد بلکه در واقع می‌تواند این سم را متابولیزه کند و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

شب پره‌های بِلا در بخش‌های بزرگی از شرق آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و دریای کارائیب یافت می‌شوند و الگو‌های فعالیت روزانه‌ای از خود نشان می‌دهند. بر خلاف بسیاری از گونه‌های شب زنده‌دار که برای پنهان شدن از شکارچیان به تاریکی متکی هستند، پروانه‌های بِلا عمدا حضور خود را به رخ می‌کشند.

آنها با رنگ‌های تند و درخشان مانند رنگ‌های صورتی، مرواریدی، عقیق و فلس‌های زرد گوگردی روی بال‌های خود آراسته شده‌اند و به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند. آنها به راحتی توجه پرندگان و حشرات گوشتخوار را از دور به خود جلب می‌کنند. هر شکارچی که بخواهد شب پره بِلا را شکار کند، زود متوجه اشتباه خود می‌شود.

آندری سوراکوف (Andrei Sourakov)، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح می‌دهد: عنکبوت‌های موزی آنها را از تار‌های خود جدا می‌کنند. هنگامی آنها در تار می‌افتند، مایع کف کننده‌ای تولید می‌کنند که طعم بدی دارد و تقریبا به طور کامل از آلکالوئید‌ها ساخته شده است. او همچنین به این نکته اشاره می‌کند که عنکبوت‌ها و پرندگان به عنوان شکارچیان معمول شب‌پره‌ها، هر کاری می‌کنند تا از برخورد با این پروانه سمی جلوگیری کنند.

چگونه شب‌پره‌های بِلا از سم برای جذب جفت استفاده می‌کنند

هنگامی که پروانه‌های ماده بِلا آماده جفت‌گیری می‌شوند، ابری از آلکالوئید‌های هواپخش دار را منتشر می‌کنند که از گیاهانی که به عنوان یک کرم از آنها استفاده می‌کردند، به دست آورده‌اند. شب‌پره‌های نر که جذب این عطر شده‌اند، به ماده می‌رسند و در مراسمی کوتاه و در عین حال پیچیده شرکت می‌کنند.

در طول این مراسم، آنها با ظرافت سر ماده را با دو ساختار کرکی و جمع شونده شبیه به قاصدک لمس می‌کنند. هر رشته از این ساختار‌ها حاوی آلکالوئید‌های پیرولیزیدین است.

اگر شب‌پره ماده آلکالوئید نر را از نظر کمیت و کیفیت کافی بداند، اقدام به جفت‌گیری می‌کند. پس از جفت گیری، نر ترکیبی از آلکالوئید‌های اضافی را به جا می‌گذارد. ماده از این ترکیبات استفاده می‌کند تا تخم‌های حاصل را به سم آغشته کند.

چنین محافظتی از تخم در میان حشرات غیر معمول است. این روش که در ابتدا در سال ۱۹۸۹ مشاهده شد، تنها نمونه شناخته شده شب پره است که از منابع شیمیایی بدن خود برای آغشته کردن تخم‌ها به سم استفاده می‌کند.

این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • کاخ سفید این گونه به مسجد تبدیل شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو که تبلیغاتش در اینستاگرام زیاد است
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند