Web Analytics Made Easy - Statcounter

نرخ سود در ابتدای هفته دوم آذر ماه به رکورد خود در تاریخ بازار باز رسید. این عملیات، اما در حالی به ثبت رسید که هنوز موعد اوراق خریداری شده در هفته قبل توسط بانک مرکزی فرا نرسیده بود. در واقع بانک مرکزی زودتر از موعد همیشگی اقدام به بسط پول در بازار باز کرده تا مانع افزایش بیش از پیش نرخ بهره بین بانکی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آغاز دومین هفته آذر ماه اتفاقی عجیب در بازار بین بانکی به وقوع پیوست. بسط پول در بازار باز از جانب بانک مرکزی در حالی رخ داد که هنوز موعد سررسید بسط هفته قبل به پایان نرسیده بود. این بسط شامل دو رویداد. متفاوت بود که در ادامه به آن پرداخته می‌شود

مهمترین آن افزایش بسط دامنه سررسید و دومین بخش آن رکوردزنی نرخ سود در این بازار در تمام هفته‌های برگزای این بازار بوده است.   عملیات ناگهانی بازار باز در ابتدای هفته دوم آذر ماه به طور کلی بانک مرکزی با فروش اوراق بدهی در بازار باز سعی در بسط پول در این بازار دارد. این اقدام با صلاحدید بانک مرکزی و با توجه به نیاز بانک‌های مقروض صورت می‌گیرد.

اوراق فروخته شده نیز همواره سررسیدی خاص و نرخ سودی معلوم دارند که به صورت دستوری توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود. در همین رابطه در ابتدای هفته دوم آذر ماه در حالی که هنوز موعد تاریخ سررسید بسط قبلی بانک مرکزی (عملیات هفتگی منتهی به اول آذر ماه) در نهاد‌های مالی فرا نرسیده بود بانک مرکزی ۲۴ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان پول به بانک‌ها تزریق کرد که هر چند رکوردی در این بازار نبوده، اما در مقایسه با هفته‌های سال گذشته و ابتدایی پاییز امسال سطح بالایی به شمار می‌آید.

باتوجه به آمار منتشر شده درخصوص میزان پیشنهاد بانک‌های مقروض مشاهده می‌شود این رقم صد در صد اوراق پیشنهادی بانک‌ها بوده است.

این توافق ۱۰۰ درصدی از سوی بانک مرکزی به منزله آن است که سیاست‌های بانک مرکزی با نیاز بانک‌ها در این هفته‌ها هم خوانی بیشتری پیدا کرده است. اتفاق مهم دیگر در این بازار افزایش تاریخ سررسید در این بازار بوده است.

در همین رابطه در مقطع مذکور بانک مرکزی تاریخ سررسید اوراق را نسبت به رقم‌های پیشین ارتقا داده و دو روز بیشتر کرد.

پیش از این بانک مرکزی در بازار باز در سال جدید همواره بسط پول را با سررسیدی ۷ روزه انجام می‌داد که در این موعد حاض رشد این سررسید را به ۹ روز تعمیم دهد. اتفاق مهم دیگر، اما اشاره به رکوردزنی نرخ سود در این مقطع دارد.

به طور کلی زمانی که نهاد‌های مالی در بازار پولی را از بانک مرکزی با فروش اوراق قرض می‌گیرند باید این پول را به انضمام نرخ سود آن در تاریخ سررسید معلوم به بانک مرکزی عودت دهند.  
این نرخ تا پیش از این پایین‌تر از ۲۰ درصد قرار داشت. اما در دو هفته اخیر به صلاحدید بانک مرکزی اندکی صعودی شده و از مرز ۲۰ درصد عبور کرده است.

در گزارشی که بانک مرکزی از عملیات بازار باز در هفته منتهی به ۶ اذر ماه منتشر کرد، مشاهده می‌شود نرخ سود در بازار باز به ۲۰.۲ درصد رسیده که بیشترین میزان نرخ سود بسط نقدینگی در تاریخ بازار باز بوده است.

هر چند با توجه به وضعیت نقدینگی بانک‌ها و استقراض‌های بالای نهاد‌های مالی از بانک مرکزی انتظار افزایش در نزخ سود وجود داشت، اما هنوز هم باید دید این افزایش در نرخ بهره چه تاثیری گذاشته و آیا بانک مرکزی قصد تغییر در دالان نرخ سود را دارد یا خیر؟

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: نرخ سود بازار باز تاریخ سررسید بازار باز بانک مرکزی نرخ سود آذر ماه بسط پول بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۱۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​
  • نرخ بهره بین بانکی تغییر کرد + جزییات
  • نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید/ جزییات
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت