Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید علیرضا شریعت در خصوص ریشه مشکلات و بحران فعلی کشاورزان اصفهان، به خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز گفت: بحران آب مختص یک یا دو استان نیست. مساله خوزستان هشداری بود که به آن توجه نشد و به مرور بقیه استان‌ها هم به آن اضافه می‌شوند. در واقع اصفهان هم آخرین مورد نخواهد بود. الان در ایران به غیر از استان‌های ساحلی دریای خزر، مازندران و گیلان، تمام استان‌ها درگیر تنش آبی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، مساله تغییر اقلیم مربوط به سال‌های اخیر نیست چرا که سال‌هاست به واسطه منابع اطلاعاتی معتبر، صحبت‌هایی در این رابطه صورت گرفته است. شرایط اقلیمی جهان در حال تغییر است و مدیران کشورمان هم با اینکه در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته‌ایم، به این مساله توجه نکرده‌اند. همین مساله به مرور چالش را جدی‌تر کرده است.

مساله تعرفه صفر آب

شریعت گفت: هیچ وقت فکر نمی‌کردیم آب که یک عنصر اجتماعی است تبدیل به عنصری برای درگیری میان استان‌ها شود. با مطالبات اجتماعی هم نباید به شکل سیاسی برخورد کرد. کما اینکه در اعتراض‌های قبل هم، اقشار مختلف مردم در بستر زاینده رود حضور داشتند. بستر زاینده‌رود در زمانی که آب دارد، باعث ایجاد آرامش بین مردم می‌شود و بسیاری از درگیری‌ها در این رابطه کاهش می‌یابد. جمعیت اصفهان که تا قبل‌تر ۶۰۰ هزار نفر بود حالا بالغ بر ۶ میلیون نفر رسیده است. مردم به دلیل مشکلات اشتغال، به کشاورزی روی آورده‌اند. آب رایگان است. یعنی تعرفه آن صفر است. به همین خاطر ساده‌ترین کار، روی آوردن به کشاورزی و محصولاتی است که بیشترین آب را مصرف می‌کنند.

دبیر کل فدراسیون صنعت آب عنوان کرد: در بستر زاینده رود آنقدر کشاورزی بدون توجه به منابع محدود آب توسعه یافت که این مشکلات تشدید شد. توجه داشته باشیم اصفهان بعد از سیستان و بلوچستان و یزد، سومین استان کم بارش ایران است. تازه این وضعیت با وجود انتقال آب از کوهرنگ ۱ و کارون است. همه این مسائل با وجود منابع آبی محدود، وضعیت را بحرانی می‌کند.

حکمرانی آب را دریابیم

وی راهکار این بحران را توجه به حکمرانی آب دانست و گفت: یک بار برای همیشه باید به حکمرانی آب توجه کرد. باید سه ضلع حکمرانی یعنی مردم، حکمرانان و متخصصان را در نظر داشت. بخش زیادی از تصمیمات ما دستوری بوده و ما به جای مردم تصمیم گرفته‌ایم. روش‌هایی که الان برای آرامش کشاورزان مطرح می‌شود و وعده انتقال آب را می‌دهند، درست نیست چرا که منابع آبی این استان محدود است. تا همین چند سال قبل با روش‌های انتقال حوضه به حوضه مشکل تشدید شده است. تا قبل از این از یک حوضه مبداء آب به بخش دیگر منتقل می‌شد. اما در شرایطی این اتفاق می‌افتاد که بخش اول مشکل منابع آبی را نداشتند. اما حالا همین حوضه‌ها هم با مشکلات آبی روبرو هستند.

شریعت تاکید کرد: باید با مردم و کشاورز صحبت کرد. حتی اگر لازم است بازدیدی از منابع بالادست داشته باشند. در واقع یک ضلع حکمرانی آب که مردم هستند باید در این خصوص توجیه شوند. در تمام دنیا کشورهایی موفق بوده‌اند که دست به روش‌های توسعه پایدار زده‌اند و هر بارگذاری جمعیتی بر اساس منابع محدود محیط‌زیستی هر منطقه‌ای انجام می‌شده است. وقتی منابع آب محدود است و همزمان به مردم نوید می‌دهیم که با انتقال آب مشکل را حل می‌کنیم، بحران به وضعیت فعلی می‌رسد.

وی عنوان کرد: به تازگی مساله آب‌های ژرف مطرح شده که در نوع خود جالب است. اینطور نیست که تنها ایران دسترسی به آب‌های ژرف داشته باشد اما بیشتر کشورها این را به خوبی متوجه شده‌اند که منابع‌شان محدود است و باید مدیریت مصرف کنند.

از پس انداز منابع آبی استفاده نکنیم!

شریعت در خصوص بحث حق‌آبه کشاورزان اصفهانی، گفت: در تمام دنبال حق‌آبه‌ها دائم در حال بازنگری است. اما در کشور ما بعد از ارائه مجوز حفر چاه، بازتخصیص صورت نمی‌گیرد. یعنی رصد نمی‌کنیم که در یک سالی که کم بارش بوده، به جای کشت محصولات آب‌بر سراغ محصولات دیگری برویم. تا زمانی که به مساله بازتخصیص و افزایش تعرفه آب توجه نشود، این مسائل اصلاح نمی‌شود. به تازگی نماینده کرمان صحبت از دسترسی به آب‌های ژرف کرده بود. این صحبت مثل این می‌ماند که یک پدر با فشار فرزندانش، از سپرده‌هایش استفاده کند.

وی عنوان کرد: فدراسیون آب ایران به ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده که در بحث‌های مربوط به آب مشارکت داشته باشد. پیشنهاد ما این بوده که اقتصاد آب در اولویت باشد، حضور مردم به عنوان ضلع اصلی حکمرانی اقتصادی جدی گرفته شود، تعرفه آب واقعی شود و در نهایت بپذیریم که روش‌های انتقال آب جواب نمی‌دهد و باید بر اساس توسعه پایدار و آمایش سرزمین حرکت کرد.

سپیده اشرفی کد خبر: 1119947 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز حکمرانی آب منابع آبی انتقال آب منابع آب استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۲۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وحید زمان زاده افزود: در صورت خلا مراکز درمانی از نیروهای پرستاری، این مساله لطمه بزرگی بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد آورد، مصداق این‌موضوع، افزایش استعفای پرستاران از مراکز درمانی است که به طور مستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته است.

بیشتر بخوانید: لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران به کجا رسید؟

وی گفت: امروز ضروت توجه به خواسته های پرستاران، از مرز درخواست های شخصی یا پیگیری های صنفی در سازمان نظام پرستاری و سایر نهادهای پرستاری عبور کرده و در صورت ادامه این شرایط بحرانی، سلامت مردم به خطر خواهد افتاد.

زمان زاده افزود: تنها راه بازگشت و ترغیب پرستاران جهت ماندگاری در مراکز درمانی، فارغ از بوروکراسی های اداری، توجه اورژانسی به مشکلات معیشتی و قانونی پرستاران به صورت ویژه و آن طور که مورد نظر قانون و خود پرستاران در زمینه های مختلف مانند تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با بالاترین ضریب، تبدیل وضعیت و…، است.

وی خاطر نشان کرد: باید مسئولین در قوای سه گانه برای حفاظت از سلامت و رفاه مردم که بنیادی ترین هدف حاکمیتی است، پرستاری را به صورت اختصاصی در نظر بگیرند چرا که در صورت عدم تغییر نگرش ها نسبت به مقوله پرستاری و مراقبت، دچار بحران بزرگی در حوزه سلامت خواهیم شد و تاخیر در این موضوع عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که مسئولان خدوم در دولت باید جوابگوی آن باشند.

زمان زاده افزود: امیدوارم دلسوزان نظام‌سلامت چشمان خود را شسته و با یک نگاه منطقی تر و معقولانه تر به مساله مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران که از عوامل اصلی مهاجرت پرستاران می باشد، ورود نمایند زیرا آیندگان اعمال ما را به بهترین شکل، تحلیل خواهند کرد و این آینده خیلی دور نیست.

کد خبر: 1228954 برچسب‌ها پرستار

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی