Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس پلاس؛ روایت روز: هفتم آذرماه از امسال به بعد تکرار داغ دل مردم ایران است. روزی که شهید فخری زاده ترور شد و از میان ما پر کشید. دقیقا یک سال قبل، هفتم آذرماه و بعداز ظهر جمعه؛ حدود ساعت ۳ بعداز ظهر بود که خبرهای ضدونقیضی از یک فاجعه در دماوند به تحریریه فارس رسید. خبر کامل نبود اما صدای شلیک‌های پی‌درپی در یکی از مناطق دماوند به وضوح شنیده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشی همراه سردبیر پشت سر هم زنگ می‌خورد. همه خبرنگاران میدانی فارس پشت‌سر هم تماس می‌گرفتند و شایعات مطرح شده را اطلاع می‌دادند. هیچ کدام مطمئن نبودند. خبر هرچه بود نگران کننده بود. خبرنگاران میدانی بلافاصله به محل شنیده شدن صدای گلوله‌ها اعزام شدند. مشاهده بالگرد، افزایش شدید حفاظت منطقه، فعال شدن همه نهادهای امنیتی دماوند حتی اعزام نیروهای امنیتی از تهران به منطقه همه و همه حاکی از یک اتفاق مهم بود.

شنیده‌ها حاکی از ترور یک فرد مهم بود. ‌بی‌بی‌سی خبر زد یک دانشمند هسته‌ای موشکی ترور شد! این رسانه ماهی خود را صید کرده بود. هسته‌ای را به موشک پیوند داده بود و غیر مستقیم به مخاطب خود گفته بود همه شایعات در مورد بمب هسته‌ای درست است.

حدود ساعت ۱۷:۳۰ گروه سیاسی خبرگزاری فارس خبر شهادت یک دانشمند هسته‌ای را منتشر کرد.

کمی بعدتر وزارت دفاع اعلام کرد: " بعدازظهر امروز جمعه عناصر تروریست مسلح خودرو حامل محسن فخری‎زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را مورد حمله قرار دادند. در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریست‌ها آقای محسن فخری زاده به شدت مجروح شد و بیمارستان منتقل شد. متاسفانه تلاش تیم پزشکی برای احیاء ایشان موفق نبود و دقایقی قبل این مدیر خدوم و دانشمند پس از سالها تلاش و مجاهدت به درجه رفیع شهادت نائل آمد" .

خبرنگاران میدانی فارس گزارش دادند افراد حاضر در صحنه شاهد شلیک‌های زیادی از سوی تیم حفاظت شهید فخری‌زاده بودند. حجم بالای شلیک گلوله‌ها و در نهایت انفجار نیسان پارک شده در محل شهادت باعث شده بود این تصور ایجاد شود که تروریست‌ها با تعداد بسیار بالایی در صحنه حاضر بودند.

اکنون نحوه ترور سوال اصلی بود. ترور چگونه اتفاق افتاده است؟ سوالی که در ذهن‌ها متبادر می‌شد این بود که تروریست‌ها کجا هستند؟ آیا نهادهای امنیتی خط و ربطی از تروریست‌ها به دست آورده است یا نه؟

روایت‌سازی‌ها برای این ترور از سوی ضدانقلاب هم به طور جدی دنبال می‌شد. اغلبشان مدعی بودند یک تیم پرتعداد از تروریست‌ها وارد صحنه شدند و عملیات کردند و گریختند! 

 

 

اما اطلاعاتی که به تحریریه فارس می‌رسید متفاوت بود. خبرها حاکی از یک سلاح اتوماتیک بود نه حضور میدانی تروریست‌ها. با اطمینان به دست آمده از نحوه ترور در تحریریه فارس، تصمیم بر انتشار این روایت گرفته شد. 

 

 

روایت فارس کوتاه بود اما کمی دور از ذهن مخاطبان و تصورهای ایجاد شده از نحوه عملیات تروریست‌ها. فارس گفته بود: "هیچ عامل انسانی در محل ترور حضور نداشته و تیراندازی‌ها تنها توسط سلاح خودکار انجام شده است". 

خبرگزاری فارس در بخشی از این روایت آورده بود: " صدای ناشی از اصابت چند گلوله به ماشین، موجب جلب توجه دکتر فخری‌زاده و متوقف کردن ماشین می‌شود. فخری‌زاده به تصور اینکه صدا ناشی از برخورد با مانع خارجی یا اشکال در موتور خودرو بوده از ماشین پیاده می‌شود.

در همین لحظه از خودرو نیسانی که در فاصله ۱۵۰ متری ماشین شهید متوقف بوده، از یک دستگاه تیربار اتوماتیک کنترل از راه دور، شلیک‌های متعددی به سمت شهید صورت می‌گیرد. دو گلوله به پهلو و یک گلوله به پشت شهید برخورد می‌کند که منجر به قطع نخاع وی می‌گردد. 

در این اثنا سرتیم حفاظت بدن خود را حائل پیکر شهید می‌کند و چند تیر نیز به بدن وی اصابت می‌کند. لحظاتی بعد همان نیسان متوقف شده نیز منفجر می‌شود.

پیکر مجروح شهید به درمانگاه و از آنجا با بالگرد به بیمارستانی در تهران منتقل می‌شود که متاسفانه بعد از مدتی به شهادت می‌رسد".

این روایت به سرعت واکنش‌ها را برانگیخت. برای مخاطبان کمی عجیب بود. رسانه‌های خارجی و برخی عواملشان در فضای مجازی هم شروع کردند به تمسخر این روایت.

 

 

روز بعد دبیر شورای عالی امنیت ملی روایت فارس را تایید کرد. به مرور دیگر نهادهای امنیتی هم این روایت را درست دانستند. هر چه زمان گذشت روایت سلاح اتوماتیک توسط افراد مختلف تایید شد. فرزندان شهید فخری‌زاده نیز طی چندین گفت‌وگو با بخش‌های مختلف صداوسیما روایت روز شهادت را با همان جزئیاتی که در خبر فارس آمده بود توضیح دادند.

در آخرین مورد مستند نیم روز برنامه ثریا با حضور دو فرزند شهید همان روز را به طور دقیق بازخوانی کرد. بخشی از این مستند را که به همان نحوه شهادت شهید فخری‌زاده پرداخته است ببینید:

 

 

 دشمن ۳ هدف مهم داشت: اول ترور کند، دوم مدعی شود یک تیم پرتعداد و زبده وارد ایران کرده است که توانسته‌اند عملیات کنند، سوم هم اینکه ایران از جایی ضربه خورد که نفهمید کجاست. یعنی هم برد میدانی در عملیات و هم برد رسانه‌ای در فضای مجازی با این شیوه که حتی کشور نتوانسته است شناسایی کند چگونه ضربه خورده است؛ اما برنامه دشمن به سنگ خورده بود. طرح روایت صحیح ترور اجازه سواستفاده رسانه‌ای را به دشمن نداد. هرچند تا می‌توانستند این روایت را تمسخر کردند تا بتوانند برنامه خود را تکمیل کنند اما روایت درست کار خود را کرده بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید ترور روایت رسانه فخری زاده فخری زاده شهادت اسرائیل شهید فخری زاده تروریست ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۳۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت

به گزارش خبرگزاری مهر، علی مطهری مسؤول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به‌کارگیری این عبارات و تاکید بر آنها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر «نظام خانواده و نقش زن در اسلام» تاکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضائیه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

جعفرپور دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

اشرف نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دانشگاه در سراسر کشور به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از تجلیل از مقام شامخ اساتید در بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی به مناسبت روز معلم خبر داد.

زینالی نماینده جهاد دانشگاهی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده از سوی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از برگزاری همایشی با حضور چهره‌های بین‌المللی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری در خصوص فلسطین خبر داد.

شایانفر معاون عقیدتی سیاسی سازمان بسیج مستضعفین نیز با بیان اینکه برنامه‌های سازمان بسیج مستضعفین در هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم سال جاری، از روز شنبه ۸ اردیبهشت تا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سه سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی پیش‌بینی شده است، گفت: رویکرد بسیج در پیاده‌سازی برنامه‌های گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی، «جهاد تبیین»، «جهاد خدمت» و «جهاد امیدآفرینی و نشاط در جامعه» است؛ همچنین با عنایت به شخصیت جامع‌الاطراف شهید مطهری، شعار «بسیج، تعالی معرفتی، نشاط معنوی» را برای هفته عقیدتی سیاسی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه قریب به ۴۰ هزار پایگاه مقاومت، ۶ هزار حوزه مقاومت، ۶۰۰ ناحیه و سپاه‌های شهرستانی و همچنین کلیه سپاه‌های استانی، برنامه‌های گسترده‌ای را به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری پیش‌بینی کرده‌اند که این برنامه‌ها از امروز در سراسر کشور آغاز خواهند شد، گفت: حضور مردمی و اجرای چندین ویژه برنامه در محل زادگاه، محل شهادت و جوار مزار شهید مطهری، از جمله رویدادهایی است که طی هفته جاری شاهد آن‌ها خواهیم بود.

صادقی نماینده وزارت کشور در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های شهید مطهری در باب آسیب‌های اجتماعی، به ذکر برخی نکات در رابطه با تعامل وزارت کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

شبرنگ نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز از فعالیت‌های صورت گرفته در خانه موزه شهید مطهری گزارشی را ارائه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رنجبر شیرازی نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، ضمن بیان خاطراتی از جلسات سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد، گفت: نمایندگی‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۶۰ کشور جهان، برنامه‌های ویژه‌ای را به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری پیش‌بینی کرده‌اند؛ همچنین ما در انتشارات بین‌المللی الهدی، چندین کتاب شهید مطهری را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و به کشورهای مختلف عرضه کرده‌ایم.

متین‌پور نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز بیان داشت: امروز در بنیاد شهید نگاه ما این است که مراسم گرامیداشت شهید مطهری به یک آئین ثابت اندیشه‌ورزی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام احدی نماینده وزارت ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی این وزارتخانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، از آغاز دوره تربیت مربی فرهنگی طی هفته جاری و همچنین دوره اخلاق حرفه‌ای ویژه ملی‌پوشان رشته‌های مختلف ورزشی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبی که قرار است در این دوره‌ها به حاضرین ارائه شود، برگرفته از اندیشه‌های استاد مطهری خواهد بود.

کاظمی نماینده سازمان صداوسیما در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، از راه‌اندازی پویش «معلم خوب» در رسانه ملی و پخش دو مستند با موضوع شهید مطهری از شبکه‌های مختلف سیما طی روزهای آتی خبر داد.

مطهر پارسا نماینده بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این بنیاد در طول سال گذشته پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مستمر نقد و نظر پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، یکی از رویه‌های ثابت بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در طول سال است.

وی همچنین خواستار استفاده حداکثری متولیان امر از اندیشه‌های شهید مطهری در باب اقناع افکار عمومی پیرامون مقوله عفاف و حجاب شد.

کد خبر 6089800

دیگر خبرها

  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • دشمن از اقتصادوحجاب در حوزه امنیتی علیه کشورمان سواستفاده می کند
  • اجرای بیش از ۴۰۰ برنامه فرهنگی در لرستان
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود
  • قوه قضاییه با برگزاری دادگاه‌های علنی کاملاً موافق است
  • شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • روایت شاهدان عینی از لحظات درگیری و شهادت حمیدرضا الداغی + فیلم
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است