Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

این گروه پنج نفره از قانونگذاران آمریکایی شامل "مارک تاکانو" دموکرات کالیفرنیایی، "الیسا اسلاتکین" دموکرات میشیگانی، "کالین آلرد" دموکرات تگزاسی، "سارا جیکوبز" دموکرات کالیفرنیایی و "نانسی میس" جمهوری خواه کارولینای جنوبی برای دیدار با مقام‌های تایوانی و گفتگو با تسای اینگ ون، رئیس جمهوری این کشور به تایپه رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مجله نیوزویک، این سفر در حالی صورت گرفت که دولت پکن به شدت با آن مخالف بود.

به دنبال برگزاری نشستی، تسای اینگ ون در توئیتی نوشت: از شما قانونگذاران آمریکایی سپاسگزارم. سفر شما به تایوان و حمایتتان از تقویت روابط بین دو طرف برای منطقه و جهان خوب خواهد بود.

اسلاتکین اعلام کرد که درخواستی را از سفارت چین در آمریکا مبنی بر لغو سفر به تایوان دریافت کرده و در توئیتی نوشت: وقتی اخبار مربوط به سفر ما به تایوان منتشر شد، دفتر من پیامی را از سفارت چین دریافت کرد که به من می‌گفت باید این سفر را لغو کنم. اما ما این کار را انجام ندادیم و در تایوان هستیم و به تعهداتمان در قبال تایوان پای‌بندیم.

جیکوبز نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد، این سفر به تایوان، کره جنوبی و ژاپن از سوی تاکانو، رئیس کمیته امور کهنه سربازان مجلس نمایندگان آمریکا ترتیب داده شده است.

رویکرد خصمانه چین در قبال تایوان از زمان روی کار آمدن تسای اینگ ون و حزب دموکرات مترقی در ۲۰۱۶ شدت گرفته است.

چین، تایوان را یکی از استان‌های جدا شده خود می‌داند و در گذشته تاکید داشته حتی با زور هم شده آن را پس می‌گیرد. تایپه اما تمایلی ندارد تحت کنترل حزب کمونیست چین قرار بگیرد.

در این میان،‌ رویکرد دوستانه آمریکا در قبال تایوان نیز باعث افزایش تنش‌ها بین چین و تایپه شده است. چین تاکید دارد که اطلاع آمریکا از سیاست "چین واحد" بنیاد روابط دوجانبه است و تایوان حساس ترین مساله در روابط پکن و واشنگتن به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: چین آمریکا تایوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی که از نظر تحلیلگران، فشاری تازه بر رئیسان دانشگاه‌هایی ارزیابی می‌شود که اعتراض‌های حامیان فلسطین در آنها شکل گرفته، اعلام کردند که درباره بودجه فدرال این مراکز علمی تحقیق می‌کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند درباره بودجه فدرال برای دانشگاه‌هایی که اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل و جنگ غزه در آنها رخ داده است، تحقیقات می‌کنند.

به نوشته این خبرگزاری، جمهوریخواهان با آغاز این تحقیقات، کارزاری را گسترش می‌دهند که باعث نظارت شدید بر نحوه برخورد مدیران معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا در خصوص گزارش‌های یهودستیزی در محیط‌های دانشگاهی می‌شود.

برخی از کمیته‌های جمهوریخواهان موظف خواهند بود تحقیقات گسترده‌ای را انجام دهند که در نهایت قطع کمک‌های تحقیقاتی بلاعوض فدرال و سایر حمایت‌های دولتی از دانشگاه‌ها را در پی خواهد داشت.

این فرایند فشار دیگری بر مدیران دانشگاه‌هایی است که با نحوه کنترل برپایی چادر‌های اعتراضی از سوی دانشجویان حامی فلسطین، ادعای تبعیض علیه دانشجویان یهودی و نحوه ادغام آزادی بیان و حفظ امنیت دانشگاه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

تحقیقات مورد اشاره مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال چندین جلسه استماع اخیری صورت می‌گیرد که به استعفای روسای دانشگاه‌های هاروارد و پنسیلوانیا منجر شد.

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا همچنین وعده تحقیقات بیشتری را داده اند و از روسای دانشگاه‌های یل، یو سی ال‌ای (دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس) و دانشگاه میشیگان خواسته اند هفته آینده شهادت دهند.

به نوشته آسوشیتدپرس، توجه جمهوریخواهان به این حوزه در حالی است که فصل انتخابات به طور کامل در جریان است و رهبری جمهوریخواهان به دنبال ادله‌ای برای تقویت اتحاد این حزب و تفرقه بیشتر در بین دموکرات‌ها است.

جنگ غزه و نحوه برخورد مدیران دانشگاه‌ها برای کنترل اعتراضات دانشجویی، اختلافاتی را در بین دموکرات‌ها برانگیخته است.

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا وعده داده است که از همه «ابزار‌های موجود» برای فشار بر دانشگاه‌هایی که در آنها اعتراض می‌شود استفاده کند.

رئیسان ۶ کمیته این مجلس که دارای طیف وسیعی از اختیارات از جمله در زمینه کمک‌های مالی بنیاد ملی علوم، کمک هزینه تحقیقات بهداشتی، روادید برای دانشجویان بین المللی و کد‌های مالیاتی برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی هستند، از جانسون حمایت کرده اند.

این گزارش افزود: بدون حمایت دموکرات‌ها در کنگره‌ای که دچار اختلاف است، معلوم نیست که جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا چه مجازات‌های قانونی می‌توانند اعمال کنند. هر طرحی از سوی مجلس نمایندگان بعید است در سنا که تحت کنترل دموکرات‌ها است به نتیجه برسد.

بر اساس این گزارش، کمیته آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا از مدیران دانشگاه‌های ییل، یو سی ال‌ای و دانشگاه میشیگان درخواست کرده که در جلسه استماع ۲۳ مه (۳ خرداد) که با تمرکز بر نحوه برخورد آنها با اعتراضات اخیر برگزار می‌شود، حضور یابند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها