Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در برنامه سلام تهران شبکه پنج سیما، اوضاع کم آبی کشور و اصفهان را تشریح کرد.

طغیانی درباره آخرین وضعیت نصف جهان پس از اعتراض کشاورزان در بستر زاینده‌رود توضیح داد و ناآرامی‌های اصفهان را محدود به دو سه نقطه شهر اصفهان دانست.

نماینده مردم اصفهان با اشاره به ۲ مشکل مهم در این استان، گفت: مشکل تخصیص آب در اصفهان قدمت ۲۰ ساله دارد که کشاورزان شرق و غرب این شهر در پی قطع آب رودخانه، زندگی سختی را می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طغیانی با اشاره به روال طبیعی تخصیص آب، اظهار داشت: برای پایین‌دست، حقابه‌ای در نظر گرفته شده و در طومار شیخ صفویه، نحوه تقسیم‌بندی آب به هر بخش ذکر شده است. در دهه ۳۰ کشاورزان خود به احداث تونل انتقال آب کمک کردند که طی آن تأمین آب شرب لحاظ شده بود. در حال حاضر ۳۰۰ میلیون مترمکعب از آب رودخانه جهت تأمین آب شرب است، متأسفانه طرح‌های انتقال و بارگذاری‌های فراتر از ظرفیت وضعیت را به این نقطه رسانده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی فرونشست زمین در پی خشکی‌های به وجود آمده را دومین مشکل مهم در این شهر دانست و افزود: در شهرستان برخوار با پدیده نشست زمین مواجه هستیم؛ بناهای چندهزار ساله اصفهان در معرض خطر قرار دارند.

وی با اشاره به بی‌تدبیری مدیران و سیاست‌گذاران سابق در خصوص مسئله آب در کشور و در اصفهان، تصریح کرد: فریاد امروز مردم اصفهان بر سر بی‌عمل بودن مدیران مخصوصاً در ۸ سال گذشته است. اعتراض مردم نه به انتقال آب بلکه به سوء مدیریت است. 

عضو سابق هیأت علمی دانشگاه اصفهان، با اشاره به احداث ۱۲۰۰ آب‌بند در مسیر زاینده‌رود، عنوان کرد: آیا در زمان بارگذاری جمعیت در طرح‌های جدید مسکن که ۵۰۰ هزار نفر به جمعیت استان اضافه می‌کند، کسی فکر نکرد که آب شرب آنها از کجا باید تأمین شود؟ از طرف دیگر، آب و فاضلاب وزارت نیرو پساب‌ها را می‌فروشد. بنابراین اعتراض مردم به نحوه مدیریت، بارگذاری بی‌اساس، مدیریت غیرشفاف و طرح انتقال آب به حق و درست است‌.

طغیانی با تأکید بر اینکه باید جایگزین طرح‌های انتقال قبلی آب مشخص شود، بیان داشت: اگر طرح انتقال آب از خلیج‌فارس باعث ایجاد یک صنعت جدید و اضافه‌شدن کارکنان به جمعیت اصفهان می‌شود، بهتر است صورت نگیرد؛ زیرا تأمین آب همین صنعت و کارکنانش هم مسئله‌ای قابل توجه است. گام اول برای نجات زاینده‌رود مقابله با ساخت‌وسازهای بی‌رویه است.

وی در پاسخ به اینکه چرا کارخانه‌هایی مثل فولاد که مصرف آبشان بسیار بالاست، از درون شهر به جای دیگر منتقل نمی‌شود، اظهار کرد: در وضعیتی قرار داریم که انجام این کار برایمان بسیار سخت و پر هزینه است. در حال حاضر باید توسعه صنعتی و پساب‌فروشی‌ها را ممنوع کنند.

عضو کمیسیون اقتصاد مجلس یازدهم در واکنش به تیتر یکی از روزنامه‌ها مبنی بر اینکه «حل مشکل زاینده‌رود ۵ سال زمان لازم دارد»، عنوان کرد: زمان حل مسئله به عملکرد ما بستگی دارد. اگر مسئولان اجرایی همت کنند، در کمتر از ۲ سال مشکل آب اصفهان حل می‌شود.

وی با اشاره به تفاهمنامه استانداری و کشاورزان اصفهان، گفت: در این تفاهمنامه تا حدودی جبران خسارت معیشت کشاورزان مورد توجه قرار گرفته و بحث دوم هم تصفیه تکمیلی با تکنولوژی است‌. بخش قابل توجهی از پساب‌های زاینده‌رود با تصفیه تکمیلی می‌تواند در قسمت‌هایی از کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرد و بحث سوم هم محیط زیست است‌.

این نماینده درباره ورود مجلس شورای اسلامی به مسئله کم آبی در کشور، تصریح کرد: کار مجلس ریل‌گذاری قوانین آب است که خلاءهایی دارد و در دست بررسی است. در بحث نظارت هم نماینده‌ها کار خود را به جد پی می‌گیرند.

۲۳۲۳۱

کد خبر 1577499

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کم آبی خشکسالی زاینده رود استان اصفهان کشاورزی مردم اصفهان زاینده رود انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۵۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه قزوین بر حل مشکل تامین آب کشاورزان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام و المسلمین عابدینی گفت: دولت مردان اگر پیش بینی می‌کنند این آب برای کار کشاورزی کافی نیست، باید راهنمایی کنند که این کشاورز یک محصولی را کشت کند که کمتر به آب نیاز داشته باشد، اما اگر به او قول دادید فلان محصول را کشت کن و نگران آب هم نباش، اگر فردا نتوانستید آب را تأمین کنید چگونه پاسخگو خواهید بود؟!

وی اضافه کرد: آن چیزی که هم مردم و هم مسئولان باهم باید دقت کنیم این است که خداوند می‌فرماید اگر آب‌های شما را کمی پایین‌تر ببریم چه کسی می‌تواند به شما آب گوارا بدهد؟!، یعنی زمانی با ۲۰ متر حفاری به آب شرب دسترسی پیدا می‌کردیم، اما الان باید ده‌ها متر حفاری کنیم تا به آب برسیم.

امام جمعه قزوین با اشاره به عملیات صادق اظهار کرد: زمانی فیضیه به پا خاسته بود و چند روزی مقاومت کرد و در نهایت طلبه‌ها را دستگیر کردند و بعد زندان، شکنجه و تبعید شدند، اما امروز به برکت نیت خالص و رهبری‌های امام خمینی (ره) و نفس مؤثر رهبر حکیم انقلاب اسلامی دیگر فیضیه تنها نیست و در عالم قیام می‌بینیم و ظلم ستیزی را مشاهده می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تصریح کرد: امروز علیه صهیونیست‌ها اظهار انزجار و نفرت را مشاهده می‌کنیم و اینها نوید است و حجت را بر ما تمام می‌کند و خدا را شاکر هستیم برای این شرایطی که پدید آمده است.

خطیب نماز جمعه قزوین ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی چند سال پیش دو نامه برای جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و همان جوان‌ها امروز دانشجو و استاد دانشگاه هستند و همان‌ها امروز پای کار مرگ بر اسرائیل و آمریکا ایستاده اند و خوشبختانه در کشور ما دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه امام خمینی (ره) عنوان کردند دانشجویانی که در سرتاسر جهان بدلیل قیام علیه آمریکا و صهیونیست‌ها اخراج می‌شوند، ما پذیرای آنها هستیم و با آغوش باز از آنها استقبال می‌کنیم و از این دانشگاه‌ها تشکر می‌کنیم.

وی بیان کرد: ملت بزرگ ایران دانشجویان قیام کنندگان علیه ظلم آمریکایی و صهیونیستی را فرزندان خود می‌دانند و برایشان دعا می‌کنیم و از آنها حمایت می‌کنیم و آنها را عزیزان در صحنه انقلاب و مقاومت می‌شناسیم.

نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: خروج آمریکا از برجام برای ما خیلی خوشحالی آورد چرا که از زمانی که آنها از برجام خارج شدند ما نیز گام به گام تعهدات هسته‌ای را کنار گذاشتیم. ما دیگر به آنها متعهد نیستیم و خودمان هستیم که برای مصالح و امنیت و علم و فناوری بهترین تصمیمات را می‌گیریم و امروز نیز در این شرایط قرار داریم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: در خصوص بیماری‌های خاص و صعب العلاج نیاز هست که خیران ما بیشتر پای کار باشند، دولت هم قدم‌هایی برداشته است و لازم است بیشتر پای کار باشند تا با همکاری همه بخش‌های مردمی و دولتی، بیماران مشکلاتشان برطرف شود.

دیگر خبرها

  • (عکس) زاینده رود، سی و سه پل و پل خواجو؛ سال ۱۹۲۷
  • اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد؛ توافق یا حمله به رفح؟
  • مسئولان، پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • تاکید امام جمعه قزوین بر حل مشکل تامین آب کشاورزان
  • ادعای جنجالی تن‌هاخ: با نخریدن کین به مشکل خوردیم
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای رفع مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم