Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز یکشنبه در دیدار اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، این دو رهبر دو نهاد جهانی بر همکاری با یکدیگر در مقابله با چالش‌های مشترک و همچنین تهدیدهای هیبریدی تاکید کردند. در این دیدار که در لیتوانی برگزار شد استولتنبرگ بار دیگر به روسیه به خاطر تحرکات نظامی این کشور در مرز با اوکراین هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از یورونیوز، اشاره دبیرکل ناتو به تجمع گسترده نیروهای نظامی روسی در مرزهای شرقی اوکراین است که در هفته‌های اخیر نگرانی‌های اروپایی و بین‌المللی را از نزدیک بودن یک حمله احتمالی از سوی مسکو برانگیخته است.

دیدار فون در لاین و استولتنبرگ پیش از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو که قرار است این هفته در لتونی برگزار شود انجام شد.

در نشست آتی وزرای خارجه عضو ناتو و همچنین وزیر امور خارجه آمریکا حضور خواهند داشت. هر دو رهبر در این دیدار از بلاروس به علت طراحی و پیاده‌سازی بحران پناهجویان در مرز کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتقاد کردند. فون در لاین و استولتنبرگ رفتارهای بلاروس را مصداقی از تهدیدهای هیبریدی خواندند که علیه اتحادیه اروپا به کار گرفته شده است.

تهدید هیبریدی یک چالش امنیتی به شمار می‌رود که ترکیبی از تهدیدات و اقدامات نظامی و همچنین تاکتیک‌های غیرنظامی است.

در نشست خبری مشترک، خانم فون‌در لاین با تاکید بر همکاری میان ناتو و اتحادیه اروپا افزود: «مساله مهم در مقابل چنین تهدیداتی این است که اتحادیه و ناتو دست در دست هم در مقابل این چالش‌ها قرار گیرند.»

استولتنبرگ هم در بخشی از صحبت‌های خود ضمن تایید این مساله، اظهار کرد: «ما با یکدیگر بحث کردیم که چگونه می‌توانیم همکاری مشترک میان ناتو و اتحادیه اروپا را تقویت کنیم. از جمله می‌توان به انتشار بیانیه مشترک اشاره کرد. ما می‌دانیم که زمانی که با یکدیگر کار می‌کنیم قوی‌تر و ایمن‌تر هستیم.»

هیتاناس ناوسدا، رئیس جمهوری لیتوانی هم که در کنار این دو مقام بلندپایه حضور داشت به بحران مهاجرت اشاره کرد و اقدامات بلاروس را زمینه‌ساز شکل‌گیری این بحران دانست. او همچنین در ادامه افزود که اگر وضعیت امنیتی در مرزها بدتر شود کشورش استفاده از ماده چهار ناتو را در نظر خواهد گرفت.

مطابق ماده چهار پیمان ناتو هر عضو این پیمان در صورتی که احساس کند امنیت و استقلال آن کشور تحت تهدید قرار گرفته می‌تواند درخواست برگزاری جلسه اضطراری داشته باشد. لهستان هم پیشتر به بلاروس هشدار داده بود که استفاده از این ماده را مد نظر دارد.

در هفته‌های اخیر هزاران نفر از مهاجرانی که عمدتا از خاورمیانه‌ آمده‌اند خود را به مرزهای بلاروس با کشورهای اتحادیه اروپا رساندند تا با عبور از این مرزها وارد محدوده این اتحادیه شوند. این مساله یک بحران پناهجویی را در میان مرزهای شرقی اتحادیه اروپا پدید آورده است. کشورهای اروپایی معتقدند بلاروس عمدا این بحران را طراحی و مهندسی کرده تا تحریم‌های بروکسل علیه مینسک را تلافی کند.

جلسه دو روزه وزرای امور خارجه عضو ناتو قرار است از روز سه‌شنبه در کشور همسایه یعنی لتونی آغاز شود. در این نشست در خصوص موضوعات متنوعی از جمله نگرانی در باره فعالیت‌های نظامی روسیه و حضور نیروهای نظامی این کشور در مرز اوکراین بحث و تبادل نظر صورت می‌گیرد.

استولتنبرگ در این خصوص بار دیگر به روسیه هشدار داد که تنش‌های مرزی را کاهش دهد و در خصوص اهداف خود در این منطقه شفاف عمل کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناتو اتحاديه اروپا اتحادیه اروپا فون در لاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، عباسعلی نوبخت که در راس هیئتی عازم عراق شده در دیدار با استانداران استان‌های کربلای معلی و نجف اشرف درباره مقابله با پدیده بیابان‌زایی و جلوگیری از تولید گرد و غبار افزود: ایران در زمینه بیابان‌زدایی از دانش و تجربیات بالایی برخوردار است و این آمادگی را دارد تا تجربیات خود را در زمینه مقابله با این پدیده و تثبیت شن‌های روان با کشور دوست و همسایه به اشتراک بگذارد.

وی اظهارداشت: همچنین راهکار‌های مقابله با پدیده بیابان‌زایی و جلوگیری از تولید گرد و غبار در جهت تامین حقوق و منافع مشترک بین دو کشور ایران و عراق بررسی شد.

طرفین در این دیدار ضمن برشمردن چالش‌های زیست‌محیطی و شناسایی منشاء گرد و غبار، مقرر کردند بزودی راهکار‌های برون‌رفت و انجام اقدامات موثر و مشترک در یک بازه زمانی کوتاه اعلام شود.

براساس این گزارش، در حال حاضر منشا بسیاری از پدیده‌های گرد و غبار که کشور ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد به طور عمده از کشور‌های همجوار است و در این دیدار در خصوص تقویت همکاری دوجانبه برای مقابله با آلاینده‌های زیست‌محیطی در جهت تأمین حقوق و منافع مشترک تاکید شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و بلاروس بر اجرای
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان