Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با اینکه وضعیت ذخایر آبی در استان زنجان بحرانی است ولی شرکت آب منطقه‌ای و دیگر دستگاه‌های مسئول اقدام کارسازی در زمینه مسدودی چاه‌های غیرمجاز نمی‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، بیشترین استفاده از آب در استان زنجان به بخش کشاورزی اختصاص دارد و عدم رعایت الگوی کشت مهمترین عامل هدر‌رفت در این بخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی دیگر دستگاه آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی در زنجان در سال‌های گذشته بیشترین اختلافات را باهم داشتند به طوری که چندین بار مسئولان وقت این دو دستگاه در شورای اداری استان اختلافات خود را علنی کردند.

البته ناگفته نماند که تمام مشکلات کاهش آب‌های زیرزمینی به دلیل عدم رعایت الگوی کشت نیست و بخشی از آن مربوط به حفر چاه‌های غیرمجاز نیز است. متاسفانه در چند سال گذشته مسئولان مربوطه اقدام کارسازی در زمینه مقابله با چاه‌های غیرمجاز نکرده‌اند و شاید این کم‌کاری‌ها خود را در آینده بسیار نزدیک نشان دهد.

بر اساس قانون، چاه‌هایی که قبل از سال 85 حفر شده و فاقد پروانه بهره‌برداری بود باید جهت برداشت آب، مجوز دریافت می‌کردند. بر همین اساس با این شرایط بیش از یک هزار حلقه چاه در طول این سال‌ها در استان تعیین و تکلیف شده است. البته حرکت لاک پشتی آب منطقه‌ای برای انسداد چاه‌ها پس از سال 85 نکته قابل توجهی است که انتظار می‌رود مسئولان استانی تدبیری برای این موضوع بیاندیشند.

سال گذشته سهمیه آب منطقه‌ای برای انسداد چاه‌های غیرمجاز فقط حدود 350 حلقه چاه بود که آن هم به طور کامل انجام نگرفت؛ اگر روال به این ترتیب بخواهد پیش برود شاید در چند سال آینده آبی وجود نداشته باشد که آب منطقه‌ای به این صورت با صبر و حوصله اقدام به انسداد چاه‌های غیرمجاز می‌کند.

استاندار زنجان: انرژی زیادی برای رفع تنش آبی استان می‌گذارم/ "شایسته‌سالاری" معیار انتصاب مدیران می‌شودحرکت لاک‌پشتی ‌آب منطقه‌ای زنجان در پر کردن چاه‌های غیر مجاز / آیا آب شرب زنجان جیره‌بندی می‌شود؟ + فیلموضعیت ذخایر آبی استان زنجان بسیار بحرانی است/تامین 80 درصد آب شرب از دشت‌های ممنوعه

در مورد بحران آبی در استان بارها و بارها مسئولان استانی اعم از استاندار و نمایندگان مجلس استان هشدارهای لازم را داده‌اند و حتی در سفر اخیر ریاست جمهوری معضل آب به رئیس جمهور گفته شد. ولی گویا برخی دیگر مسئولان استانی همانند آب منطقه‌ای عزم جدی برای رفع چاه‌های غیر مجاز ندارد و همواره اعلام می‌کند که نبود اعتبار و عدم همکاری برخی دستگاه‌ها اجازه نمی‌دهد در انسداد چاه‌های غیرمجاز خوب عمل کنیم.

البته آب منطقه‌ای زنجان مدعی است از ابتدای طرح احیای و تعادل‌بخشی در سال‌های اخیر تا آبان‌ماه سال‌جاری 4 هزار و 90 حلقه چاه غیرمجاز پر شده است. اما سوال این است که چه تعداد چاه‌های غیرمجاز باقی مانده است؟ آیا آمار درستی از چاه‌های غیرمجاز در زنجان وجود دارد؟

پیش از این اسماعیل افشاری مدیرعامل آب منطقه‌ای استان زنجان به خبرنگار تسنیم گفته بود: برای اسنداد چاه‌ها در وهله نخست سراغ کسانی می‌رویم که نگاه سودجویانه‌ای (نه معیشتی) به برداشت غیرمجاز آب دارند.

وی اذعان کرده بود که نبود اعتبارات درست و کافی اجازه انسداد چاه‌ها را در موعد مقرر نمی‌دهد. همچنین برای جلوگیری از برخی از مشکلات اجتماعی آب منطقه‌ای کمی محتاط‌تر عمل کند.

مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: متاسفانه یک عقب ماندگی زیادی در استان زنجان در سال‌های گذشته به وجود آمده و مسئولان وقت در این زمینه مقصر هستند. به نظر ما باید مسئولان وقت در این زمینه پاسخگوی عملکردشان باشند.

وی با ابراز تاسف از وضعیت ذخایر آب استان زنجان گفت: 95 درصد آب صنعت استان زنجان از دشت‌های ممنوعه تامین می‌شود. همینطور 80 درصد آب شرب استان هم از دشت‌های ممنوعه تامین می‌شود؛ چه کسی مسئول این کار است؟

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: این میزان در استان‌های دیگر حدود 30 تا 40 درصد است ولی به خاطر عدم مدیریت و ضعف مدیریتی برداشت‌های بی‌رویه آب در استان از دشت‌های ممنوعه نسبت به میانگین کشوری بسیار بالاست.

از سوی دیگر محسن افشارچی استاندار زنجان گفت: استان زنجان در برخی از حوزه‌ها مشکلاتی دارد که می‌شود به تنش آبی نیز اشاره کرد که باید برای رفع این مسئله اقداماتی نیز کرد. البته تنش آبی فقط مربوط به استان زنجان نیست و ظاهراً اکثر استان‌های کشور با این معضل مواجه هستند که امیدواریم با تدبیر ریاست محترم جمهور و اعضای کابینه این مشکل در سال‌های آتی مرتفع شود.

وی گفت: موضوع آب موضوع بسیار مهمی در استان است و باید با کمی همت و تلاش این مشکل را برطرف کرد؛ از سوی دیگر برداشت‌های غیرمجاز از چاه‌های زیرمینی معضل بزرگی برای سطح کاهش آب‌ها شده که باید با یک برنامه‌ریزی درست مانع از این کار شد. برخی افراد سودجو به دنبال این هستند که با صدمه زدن به منابع کشور، به منافع شخصی خودشان برسند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انسداد چاه های غیرمجاز استان زنجان انسداد چاه ها آب منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۸۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقیريال  رسالی احدی با اشاره به عملکرد ۵ ساله شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی در مبارزه با استخراج غیرمجاز رمز ارز اظهار کرد: کارشناسان این شرکت با شیوه‌ها و بررسی‌های فنی و غیرفنی در شهرستان‌های حوزه فعالیت خود توانستند حدود ۶ هزار دستگاه تولید رمز ارز غیرمجاز را شناسایی، کشف و ضبط کنند.

وی افزود: تولید غیرمجاز رمز ارز در هر بخشی به ویژه در بخش صنعتی و خانگی به عنوان یک تهدید برای شبکه برق محسوب شده و ما برای مقابله با این تهدید نیاز به همکاری ارزشمند آحاد جامعه داریم تا در تامین مطمئن انرژی برق شهروندان عزیز کمک حال خادمان خود در صنعت برق و به ویژه شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی باشیم.

رسالی احدی با اشاره به رسیدگی ویژه و سریع مراجع قضایی استان و شهرستان‌ها به پرونده‌های این پدیده غیرقانونی و خدمات نیرو‌های انتظامی و امنیتی استان در کشف و مبارزه با استخراج رمز ارز غیرمجاز ادامه داد: این تعداد ماینر از ۵۳۰ نقطه استان شامل شهرها، روستا‌ها و واحد‌های خدماتی و تولیدی کشف شده و با تشکیل صد‌ها پرونده تحویل مقامات محترم قضایی استان در شهرستان‌های مختلف تحت پوشش شده است.

وی با اشاره به آخرین اقدام این شرکت در شناسایی دستگاه‌های غیرمجاز ماینر گفت: کارشناسان این شرکت در فروردین ماه امسال تعداد چهار دستگاه در روستای درویش بقال شهرستان شبستر، تعداد چهار دستگاه در بخش کشکسرای مرند و تعداد ۲ دستگاه در شهرستان مراغه را کشف و ضبط کنند.

دیگر خبرها

  • سیل موجب انسداد ١٠ راه روستایی در شهرستان بم شد
  • نصب سه هزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های آب
  • طرح طرد اتباع غیر مجاز در شهرستان ملارد
  • ۲۰۰۰ اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز
  • ۳۲۰۰ کنتور هوشمند روی چاه‌های آب در کرمانشاه نصب‌ شد
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • برخورد با مراکز غیرمجاز سقط جنین به‌صورت جدی دنبال می‌شود
  • کشف حدود ۶ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • انسداد ورودی بنا‌های تجاری غیرمجاز در غرب تهران