Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@01:12:02 GMT

آب مروارید از دلایل و علائم تا درمان آن

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۸۵۱۴

آب مروارید از دلایل و علائم تا درمان آن

آب مروارید چشم قابل درمان بوده و از دسته بیماری‌های سخت نیست؛ اما این بیماری در صورت درمان نشدن می‌تواند به نابینایی فرد منجر شود.
آب مروارید بیماریی معمول و رایج برای چشم است که شاید خودتان یا افرادی در اطراف شما به آن مبتلا باشید.

به گزارش د هلثی، با استفاده از اطلاعات این مطلب می‌توانید به بسیاری از سئوالات، از دلایل به وجود آمدن آب مروارید گرفته تا علائم و درمان آن پاسخ دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با «ایرنا زندگی» همراه باشید تا به این موضوعات بپردازیم.

الف) آب مروارید چیست؟

اغلب افرادی که در سنین میانسالی یا بالاتر هستند به این بیماری دچار می‌شوند. علائم این بیماری را می‌توان اینگونه توضیح داد، مثلا شما دارید از یک منظره عکاسی می‌کنید، ولی روی لنز را وازلین زدید. در واقع آن منظره قابل تشخیص، اما دید شما تار است. بر اساس گزارشات، آکادمی چشم پزشکی آمریکا، حدود ۲۵ میلیون نفر از مردم آمریکا به بیماری آب مروارید مبتلا هستند. آب مروارید چشم قابل درمان بوده و از دسته بیماری‌های سخت نیست؛ اما این بیماری در صورت درمان نشدن می‌تواند به نابینایی فرد منجر شود. این بیماری با یک تست ساده‌ی چشم پزشکی قابل تشخیص است.

ب) ۵ دلیل برای به وجود آمدن آب مروارید

۱. به علت بالا رفتن سن: این بیماری چشمی ممکن است با بالا رفتن سن در شخص بروز پیدا می‌کند.

۲. ضربه به چشم: اگر ضربه‌ای به چشم یا سر، موجب آسیب به لنز چشم شود ممکن است منجر به بروز آب مروارید در چشم شود.

۳. نور زیاد: این عارضه در چشم ممکن است با تابش بیش از حد یو وی نور مانند نور خورشید، به وجود آید.

۴. عمل دوباره آب مروارید: ممکن است بعد از ماه‌ها یا سال‌ها مجبور به عمل دوباره‌ی آب مروارید شوید، به این علت که، عمل اولیه موفقیت‌آمیز نبوده یا دلایل به وجود آمدن این بیماری همچنان در سبک زندگی شما وجود دارد.

۵. به علت بیماری‌های دوران کودکی: کودکان ممکن است با آب مروارید به دنیا آیند یا زمینه‌ی این بیماری را داشته باشند که در این صورت بعد از تولد ممکن است بروز کند.

ج) علائم آب مروارید

۱. تاری دید

۲. حساسیت به نور

۳. دو بینی

۴. مشکل دید در شب

۵. ضعف در تشخیص رنگ‌ها (رنگ‌ها به مایل به زردی دیده می‌شوند)

۶. مشکل در تشخیص تصویر

۷. مشکلات متعدد در عینک یا لنز

د) دلایل به وجود آمدن آب مروارید

در هر چشم ما، یک لنز وجود دارد که به طور طبیعی از آب و پروتئین ساخته شده است. در واقع پروتئین موجود در چشم ما اجازه ورود نور به چشم و دیده شدن واضح تصویر را می‌دهد. زمانی که پروتئین‌های چشم به هم بپیوندند (بهم بچسبند) و اجازه‌ی ورود نور را ندهند دیگر ما دید واضح نخواهیم داشت. در این صورت سفیدی چشم رو به قهوه‌ای یا زرد می‌رود و همین موضوع بر دید رنگ‌ها اثر می‌گذارد. در ادامه با اثرات منفی برخی عادات در سبک زندگی آشنا می‌شوید که منجر به این بیماری در چشم می‌شود:

۱. سیگار کشیدن

۲. سوء مصرف الکل

۳. گذراندن مدت زمان بسیار زیر نور خورشید، بدون داشتن عینک محافظ

۴. دیابت کنترل نشده

۵. مصرف دارو‌هایی که موجب افزایش کورتیکواسترویید شود

۶. در معرض اشعه قرار گرفتن (برای درمان سرطان یا دیگر بیماری‌ها)

منبع: ایرنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مروارید مروارید پنبه مروارید هامون مروارید سیاه وجود آمدن آب مروارید بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۸۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن