Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@11:12:02 GMT

راز چگونگی ساخت تار عنکبوت کشف شد

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۸۸۰۶

راز چگونگی ساخت تار عنکبوت کشف شد

فرارو- پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز طی بررسی‌هایی که نتایج آن اخیراً در دسترس قرار گرفته، موفق شدند با استفاده از فناوری دید در شب و هوش مصنوعی، تمام حرکات عنکبوت در هنگام تار سازی را رصد کنند و بدین ترتیب رمز و راز چگونگی ساخت تار عنکبوت توسط این حشره کوچک را کشف کنند.

به گزارش فرارو، ایجاد یک کتاب راهنما یا الگوریتم ساخت تار عنکبوت، درک جدیدی از این موضوع به ارمغان می‌آورد که چگونه موجوداتی با مغزی بسیار کوچکتر و ناقص‌تر از مغز انسان قادر به ایجاد ساختار‌هایی با چنین ظرافت، پیچیدگی و دقت هندسی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یافته‌ها که اکنون به صورت آنلاین در دسترس هستند، قرار است در شماره ماه نوامبر نشریه Current Biology منتشر شوند.

اندرو گوردوس، زیست‌شناس رفتاری دانشگاه جانز هاپکینز و نویسنده ارشد این پژوهش، می‌گوید: «من برای اولین بار هنگامی که به همراه پسرم در حال گشت و گذار بودم و یک تار عنکبوت زیبا را دیدم، به این مسئله علاقمند شدم. احتمالاً اگر شما چنین تار عنکبوتی را در یک باغ وحش ببینید که توسط یک شامپانزه درست شده باشد، با خود بگویید که چه شامپانزه شگفت انگیزی!. اما این شگفت انگیز‌تر است، زیرا مغز عنکبوت بسیار کوچکتر است و من از این که نمی‌دانیم این رفتار شگفت‌انگیز چگونه رخ می‌دهد، ناامید بودم. حالا ما تمام حرکات عنکبوت را در هنگام تار سازی شناسایی کرده ایم، کاری که هرگز برای هیچ معماری حیوانی با این وضوح انجام نشده است.»

انسان‌ها قرنهاست مجذوب تارسازی عنکبوت بوده اند که تصور می‌شد به صورت کورکورانه و با استفاده از حس لامسه انجام می‌شود. همه عنکبوت‌ها تار نمی‌سازند، اما آن‌هایی که این کار را انجام می‌دهند، جزو زیرمجموعه‌ای از گونه‌های جانوری هستند که به خاطر خلاقیت‌های معماری‌شان شناخته می‌شوند. گوردوس می‌گوید؛ اولین قدم برای درک اینکه چگونه مغز نسبتاً کوچک این حشره معمار از پروژه‌های ساختمانی سطح بالای خود پشتیبانی می‌کند، مستندسازی و تحلیل سیستماتیک رفتار‌ها و مهارت‌های حرکتی عنکبوت است که تا کنون به دلیل چالش‌های تصویربرداری، هرگز انجام نشده است.

این گروه تحقیقاتی مطالعه خود را بر روی گونه‌ای از عنکبوت‌های بومی آمریکا انجام داده اند که به انداره نوک انگشت انسان است. برای مشاهده حرکات عنکبوت‌ها در طول شب، این گروه یک آزمایشگاه ویژه با دوربین‌های مادون قرمز و نور‌های مادون قرمز طراحی کرد. با این تنظیمات، آن‌ها هر شب شش عنکبوت را در حین ساخت تار زیر نظر گرفته و میلیون‌ها حرکت فردی پا را با نرم افزار دید ویژه‌ای که به طور خاص برای تشخیص حرکت اندام طراحی شده بود، ردیابی کردند.

آن‌ها دریافتند که رفتار‌های تارسازی در بین عنکبوت‌ها کاملاً مشابه است، به طوری که محققان توانستند قسمتی از تار را که یک عنکبوت روی آن کار می‌کرد را فقط با دیدن موقعیت یک پای حشره، پیش بینی کنند. گوردوس گفت: «حتی اگر ساختار نهایی کمی متفاوت باشد، قوانینی که عنکبوت‌ها برای ساخت تار استفاده می‌کنند یکسان است. همه آن‌ها از قوانین یکسانی استفاده می‌کنند که تایید می‌کند قوانین در مغز آن‌ها رمزگذاری شده است. ما اکنون می‌خواهیم بدانیم چگونه این قوانین در سطح نورون‌ها رمزگذاری می‌شوند.»

آبل کورور، نویسنده اصلی این مقاله نیز می‌گوید: «عنکبوت شگفت‌انگیز است، زیرا در اینجا شما حیوانی دارید که مغزش بر روی همان بلوک‌های ساختمانی بنیادی ما ساخته شده است، و این کار می‌تواند به ما نکاتی در مورد اینکه چگونه می‌توانیم سیستم‌های مغزی بزرگ‌تر، از جمله انسان‌ها را درک کنیم، ارائه می‌دهد».

منبع: sciencedaily

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: تار عنکبوت تار عنکبوت عنکبوت ها ساخت تار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۸۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین برای ساخت هشت هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های سراوان و گلشن

حامد ریگی  گفت: با توجه به تاکید دولت مبنی بر اجرای کامل طرح نهضت ملی مسکن با هدف خانه دار شدن اقشار کم درآمد جامعه، این اداره همسو با سیاست‌های اداره کل راه و شهرسازی استان اهتمام ویژه‌ای در این زمینه دارد بطوریکه در گام نخست زمین مورد نیاز برای اجرای طرح در قالب ۵۰۰ هکتار تامین شده است.

وی ادامه داد: تاکنون ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سراوان با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ درصد در حال انجام و همزمان برای یک‌هزار متقاضی دیگر نیز پرونده تشکیل شده است.

رئیس اداره راه و شهرسازی سراوان بیان کرد: در حال حاضر ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سه شهر گشت، گلشن و سیرکان به‌ صورت ویلایی و در شهر سراوان به صورت ۲ طبقه در دستور کار قرار دارد و همزمان با پیشرفت فیزیکی واحدهای این طرح، صدور اسناد اراضی آن به متقاضیان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه امکان نام نویسی طرح نهضت ملی مسکن همچنان فراهم است، تصریح کرد: متقاضیان برای ثبت‌نام باید به سامانه saman.mrud.ir رجوع و نام‌نویسی کنند.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع
  • ساخت ۸۵۰۰ واحد مسکن در شهرستان‌های سراوان و گلشن
  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • نماهنگ «اسرائیل از خانه عنکبوت سست‌تر است»
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • بیمارستان ۶۴ تختخوابی بعثت گچساران سال جاری به بهره برداری می رسد
  • تل‌آویو سست تر از خانه عنکبوت/ رژیم صهیونیستی چطور منزوی شد؟
  • تامین زمین برای ساخت هشت هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های سراوان و گلشن
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد