Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اثرات بحران کم‌آبی بر محیط زیست و چگونگی مواجه حاکمیت با اعتراضات مردمی در این زمینه، اظهار کرد: مشکل کم‌آبی در کشور ما مشکلی است که حداقل دو دهه از شکل‌گیری آن می‌گذرد. پس موضوع جدیدی نیست و امروز با آن مواجه نشده‌ایم.

وی افزود: سیاستگذاری‌هایی هم در این زمینه صورت گرفته است تا بتوانیم به سمت رفع بحران کم‌آبی حرکت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این تدابیر قرار بوده جلوی مواجه ما با کم‌آبی را بگیرد اما نباید این نکته را هم از نظر دور داشته باشیم که سیاستگذاری در این زمینه و اجرا و نتیجه‌دهی آن امری نیست که امروز و فردا حاصل شود. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: یکی از مسائلی که در این زمینه مطرح است این است که ما باید در مصرف آب مخصوصاً در امر کشاورزی به سمت بهینه‌سازی حرکت کنیم تا مشکل کم‌آبی کشور با این مصرف فعلی آب در کشاورزی، تشدید نشود.

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه متأسفانه در این زمینه اقدامات به موقع انجام نشد، اظهار کرد: حالا که دولت جدید در ابتدای کار خود است، این بحران‌ کم‌آبی سر باز کرده و مطالبات مردم را متوجه خود ساخته است. مطالباتی که نمی‌شود نادیده‌شان گرفت، چرا که به‌حق و به‌جا هستند.

وی با اشاره به نقش دولت در زمینه جلوگیری از ادامه بحران کم‌آبی، تصریح کرد: در این شرایط لازم است که به دولت جدید فرصت داده شود تا اولاً به سمت بهینه‌سازی مصرف آب در کشاورزی حرکت کند و هم موضوع بازیافت آب را دنبال کند تا از طریق آن، آب مصرفی شهرها که به فاضلاب می‌رود را تصفیه کند و آن را به چرخه مصرف کشاورزی باز گرداند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دولت در زمینه کم‌آبی باید به مسائلی از قبیل آب ژرف و استفاده از آب دریا برای صنایع نیز توجه داشته باشد که برای این امر می‌تواند پروژه انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان‌های مرکزی و کم‌آب را اجرایی کند که تا حد زیادی به حل‌شدن این مشکل منجر خواهد شد.

مصباحی‌مقدم با تاکید بر اینکه مصرف آب صنایع در ۵۰ سال گذشته در کشور با غفلت بزرگی مواجه بوده است، اظهار کرد: این مسئله ناشی از آن است که صنایع فولاد و امثال آنها که نیاز مبرم و فراوانی به آب دارند در استانهایی همچون اصفهان تأسیس شده‌اند، در حالی که باید در شهرهای نزدیک به دریا شکل می‌گرفتند تا هم از آب دریا برای مصارف صنعتی استفاده و هم از بستر دریا جهت صادرات بهره‌برداری شود.

وی افزود: بنابراین ما امروز با مشکلی مواجه هستیم که در ۵۰ سال پیش ریشه دارد و اصلاح آن هم نیازمند زمان است. باید مردم را به صبوری دعوت کرد و برایشان توضیح داد که وقتی در سالهایی قرار می‌گیریم که با کمبود بارش مواجهیم این مسئله تقصیر دولت نیست. بلکه به همکاری و همراهی دولت و ملت نیازمند است تا هم از یک‌سو مصرف آب مدیریت شود و هم از خداوند برای بارش باران تقاضا صورت پذیرد.

منبع: الف

کلیدواژه: مصباحی مقدم مصرف آب کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۹۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند

محمدصالح جوکار ،رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پارس نیوز، اظهار داشت: نمایندگان مجلس نمایندگان ملت‌اند و باید در دو حوزه قانونگذاری و نظارت به بهترین شکل عمل کنند. در واقع باید قوانینی وضع شود که مستقیما مشکلات و گرفتاری‌های مردم را رفع کند و در حوزه نظارت هم نمایندگان باید بر دستگاه‌های اجرایی نظارت داشته باشند که قوانین را به درستی اجرا کنند. برای مثال در حوزه اقتصاد لازم است که همه نمایندگان تمام انرژی‌شان را بر رفع مشکلات معیشتی بگذارند زیرا اکنون بزرگ‌ترین مشکل مردم اقتصاد است

وی افزود: از سوی دیگر نمایندگان باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند تا دولت در مسیر درستی حرکت کند.

رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: نکته بعدی آن است که مجلس نباید تک‌بعدی باشد؛ به این معنا که نباید صرفا تمرکزش بر موضوعات فرهنگی یا سیاسی باشد و از اقتصاد غافل شود و البته بالعکس.

 جوکار اضافه کرد: در مجلس یازدهم محاسن زیادی وجود داشت که باید در مجلس دوازدهم این محاسن پررنگ‌تر و تقویت شود؛ از تخصص تا تعهد. نمایندگان ضمن اینکه باید تعهد کامل به نظام و مردم داشته باشند، باید اشراف کاملی به مسائل کلان کشور هم داشته باشند. نگاه مجلس دوازدهم باید کلان‌محور و راهبردی باشد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکسری از طرح‌های خوب در مجلس یازدهم مطرح شد اما به دلیل کمبود وقت به مجلس دوازدهم می‌رود که به هر حال نمایندگان بعدی باید آنها را به سرانجام برسانند. همچنین لازم است گام‌های مهمی در حوزه‌هایی مانند اشتغال و مسائلی که به طور مستقیم به زندگی مردم مرتبط است، برداشته شود.

دیگر خبرها

  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • احسان یاسین از فلسطین خواند
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • سقوط از دره به فوت شهروند قزوینی منجر شد