Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو برنج ایرانی از ۴۶ تا ۶۰ هزار تومان، برنج هندی ۲۳ تا ۲۶ هزار تومان و برنج پاکستانی ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان است.  

در ماه‌های اخیر افزایش قیمت برنج به اوج خود رسید که این موضوع نگرانی‌هایی در ارتباط با حذف این محصول از سبد غذایی خانوار به همراه داشت، چرا که بسیاری از آحاد جامعه توان خرید برنج ایرانی با نرخ بالای ۵۰ هزار تومان را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی کاهش ۲۰ درصدی تولید ناشی از خشکسالی را علت اصلی افزایش قیمت می‌داند و اذعان می‌کند زمانی که محصولی کمتر تولید شود، قیمت آن طبیعتا در بازار افزایش می‌یابد که در نظر داریم با توزیع هوشمند اقلام اساسی همچون برنج، روغن و شکر واسطه‌ها را کم کنیم.

گرچه در دوره ممنوعیت، واردکنندگان برنج بر کاهش دوره ممنوعیت اصرار داشتند و در این خصوص نامه نگاری‌های متعددی به مقامات دولتی زدند، اما وزارت جهاد در زمینه حمایت از تولید داخل موافقت نکرد و در نهایت با رفع دوره ممنوعیت، ثبت سفارش‌ها آغاز شد، هر چند طی ۴ ماه دوره ممنوعیت، بازرگانی دولتی با توزیع ذخایر راهبردی در صدد کنترل بازار بود، اما بنابر گفته واردکنندگان توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج تنها جوابگوی یک ماه نیاز کشور هم نیست، بنابراین کمبود عرضه برنج ایرانی و خارجی منجر به التهابات قیمت در بازار شده است که برای سال آینده باید تدابیری اتخاذ شود تا دوره ممنوعیت ایجاد نشود.

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو برنج ایرانی از ۴۶ تا ۶۰ هزار تومان، برنج هندی ۲۳ تا ۲۶ هزار تومان و برنج پاکستانی ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان است که با قیمت‌های اعلامی از سوی مسئولان تفاوت زیادی دارد که انتظار می‌رود، توزیع هوشمند و کوتاه کردن دست واسطه‌ها و دلالان بتواند به کاهش و کنترل قیمت به منظور ایجاد تعادل در بازار کمک کند.

ثبت سفارش ۴۶۰ هزار تن برنج

حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با پایان ممنوعیت فصلی، واردات برنج از اول آذر آغاز شده است.

او گفت: علی رغم آنکه واردکنندگان در طول دوران ممنوعیت به آزادسازی واردات فشار آوردند، اما در راستای حمایت از تولید داخل همچنان قانون اجرا شد.

عباسی معروفان ادامه داد: با توجه به ممنوعیت واردات برنج توسط بخش خصوصی طی ۴ ماه، بازرگانی دولتی اقدام به بیش از ۱۰۰ هزار تن برنج کرد که بنابر مصوبه‌ای قرار است به ۱۵۰ هزار تن برسد تا برنج گران نشود.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد درباره آخرین وضعیت واردات گفت: بنابر آمار بالای ۶۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شده که با احتساب تولید داخل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن دیگر وارد شود که ۴۶۰ هزار تن ثبت سفارش صورت گرفته است.

او ادامه داد: گرچه واردکنندگان اذعان می‌کنند که به سبب گرانی برنج ایرانی، تقاضا برای خرید برنج خارجی افزایش می‌یابد یا به عبارت دیگر تقاضا به سمت برنج خارجی سوق پیدا می‌کند، اما در حقیقت خریداران برنج داخلی و برنج خارجی با یکدیگر متفاوت اند.

به گفته عباسی معروفان، با وجود آنکه مصرف کنندگان برنج خارجی قدرت خرید برنج داخلی را ندارند، بنابراین بازار برنج این ۲ نوع محصول از یکدیگر متفاوت است و تمایل به واردات بیشتر از سوی واردکنندگان موجب شده تا تولید روی دست تولیدکننده بماند.

وی گفت: بازرگانی دولت مسئولیت دارد تا در مواقعی که بازار از تعادل خارج می‌شود، با ورود به بازار و عرضه محصول از التهاب بازار جلوگیری کند. کما اینکه هم اکنون هر کیلو برنج هندی ۱۱۲۱ با نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان بدست مصرف کننده می‌رسد، در حالی که اگر بازرگانی دولتی نباشد، بخش خصوصی حاضر به عرضه کمتر از ۲۵ هزار تا ۲۶ هزار تومان نیست.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی ادامه داد: ابزار دولت برای تنظیم بازار بازرگانی دولتی است تا در مواقعی که بازار از مسیر خارج می‌شود، با اشباع بازار قیمت کنترل شود.

قیمت جهانی برنج هندی افزایش یافت

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: با توجه به رفع دوره ممنوعیت، ثبت سفارش‌ها در حال انجام است که تنها به دلیل اختلاف بر سر افزایش قیمت جهانی با هند این احتمال وجود دارد که محموله‌های هند وارد نشود.

مسیح کشاورز افزود: در حال حاضر قیمت برنج پاکستانی در مقایسه با هند مناسب‌تر است که با این وجود ممکن است زودتر در بازار عرضه شود.

کشاورز ادامه داد: برنج‌های رسوبی مانده در بنادر در حال ترخیص و ورود به بازار است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: بنابر آمار اعلامی سازمان قیمت، قیمت برنج خارجی نسبت به هفته قبل ۷ درصد کاهش و برنج ایرانی بدون نوسان بوده است که این امر نشان می‌دهد که آزادسازی ممنوعیت و واردات به تنظیم بازار کمک می‌کند.

او ادامه داد: با اتخاذ برخی تدابیر باید کاری کنیم که ممنوعیت ایجاد نشود که بازار دچار گرانی شود. کما اینکه اگر در مهرماه ممنوعیت واردات برداشته می‌شد، شاهد افزایش قیمت برنج ایرانی و خارجی در بازار نبودیم.

کشاورز متوسط نیاز ماهیانه برنج خارجی را ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با واردات ماهیانه این میزان برنج در شب عید کسری نخواهیم داشت.

وی گفت: ۸۵ هزار تن برنج مانده در گمرکان ترخیص و در حال توزیع به بازار است.

کشاورز قیمت هر کیلو برنج هندی در بنادر را ۲۶ هزار تومان و برنج پاکستانی را ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب حداکثر ۳ درصد سود به بنکدار و ۱۲ درصد در خرده فروشی‌ها باید عرضه شود، این درحالی است که قیمت برنج پاکستانی به بالای ۳۰ هزار تومان رسیده بود که دیگر شاهد آن قیمت نخواهیم بود.

به گفته وی هم اکنون افزایش قیمت جهانی تنها نگرانی پیش روی واردکنندگان است که با رفع آن مشکلی نداریم.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره آینده بازار برنج خارجی گفت: با توجه به روند افزایشی قیمت‌های جهانی برآورد دقیقی از شرایط بازار نمی‌توان داشت، اما با کنترل قیمت جهانی، نرخ برنج و شرایط بازار به قبل از دوره ممنوعیت باز می‌گردد.

بازار برنج ایرانی به ثبات رسید

عضو هیات مدیره انجمن برنج گفت: بنابر آمار ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج تولید شد که با احتساب سرانه مصرف ۳۶ کیلو، ۷۰۰ هزار تن کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.

علی اکبریان اضافه کرد: انجمن واردکنندگان سرانه مصرف را ۴۰ تا ۴۲ کیلو و تولید کمتر از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام می‌کنند که با این وجود حالت ۲گانگی به وجود آمده است که بهترین راه حل استنباط به آمار وزارت جهاد کشاورزی است.

اکبریان ادامه داد: گرچه انجمن شالیکوبان خبر از کاهش ۴۰ درصدی تولید داده است، اما اعلام آمار ضد و نقیض تولید و سرانه مصرف، ضربه مهلکی به تولید وارد می‌کند.

عضو هیات مدیره انجمن برنج گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو طارم بوجار و سورت شده (بدون خرده) در کارخانه‌های شمال ۴۱ تا ۴۲ هزار تومان، فجر ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان، شیرودی ۳۳ هزار تومان و ندا ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان است.

او اظهارکرد: با توجه به فراوانی برنج، کمبودی در عرضه نداریم و بازار همچنان تا شب عید آرام و به دور از هر گونه افزایش قیمت خواهد بود.

اکبریان گفت: با توجه به فراوانی تولید، مشکلی در توزیع نداریم و تنها دلالان بر التهاب قیمت در بازار دامن می‌زنند.

کد خبر 640060 برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار برنج وزارت جهاد کشاورزی گرانی واردات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت تنظیم بازار برنج وزارت جهاد کشاورزی گرانی واردات انجمن واردکنندگان واردکنندگان برنج بازرگانی دولتی برنج پاکستانی ۲۶ هزار تومان جهاد کشاورزی دوره ممنوعیت هزار تن برنج هزار تومان کیلو برنج قیمت هر کیلو برنج ایرانی افزایش قیمت قیمت جهانی برنج خارجی بازار برنج وزارت جهاد ثبت سفارش قیمت برنج برنج هندی برنج گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۹۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد

طبق اعلام نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت انواع برنج اعلام شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ قیمت انواع برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار به شرح ذیل است:

هر کیلوگرم انواع دودی پر محصول غیرتنظیم بازار 93 هزار تومان
هر کیلوگرم هاشمی غیرتنظیم بازار 115هزار تومان
هر کیلوگرم دمسیاه غیرتنظیم بازار 115 هزارتومان
هر کیلوگرم شیرودی غیرتنظیم بازار 81 هزار تومان
هر کیلوگرم طارم اصل غیرتنظیم بازار 115هزار تومان
هر کیلوگرم فجر غیرتنظیم بازار 92 هزار تومان
هر کیلوگرم قهوه ای غیرتنظیم بازار 94 هزار تومان
هر کیلوگرم معطر ایرانی سایر انواع (گرده، چمپا، عنبر بو ...) غیرتنظیم بازار 76 هزار تومان
هر کیلوگرم ندا غیرتنظیم بازار 48 هزار تومان
هر کیلوگرم نیمدانه پر محصول غیرتنظیم بازار 38 هزار تومان
هر کیلوگرم نیمدانه معطر غیرتنظیم بازار 61 هزار تومان
هر کیلوگرم وارداتی پاکستانی غیرتنظیم بازار 38 هزار تومان
هر کیلوگرم هندی وارداتی دانه بلند 1121 غیرتنظیم بازار 52هزار تومان
هر کیلوگرم وارداتی هندی دانه بلند غیرتنظیم بازار برندهای طبیعت، محسن، مژده و غیره 62هزار تومان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • قیمت جدید برنج اعلام شد
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • نیم سکه همچنان در صدر تقاضا
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله