Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:39:40 GMT

خواهرخواندگی در خدمت ارتقای خدمتگزاری شهری

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۰۲۸۷

خواهرخواندگی در خدمت ارتقای خدمتگزاری شهری

در ادامه یادداشت هشتم آذر ۱۴۰۰ روزنامه همشهری به قلم حمیدرضا غلامزاده‌ معاون بین‌الملل مرکز ارتباطات شهرداری تهران می‌خوانیم: از اواسط قرن بیستم رویکرد دیپلماسی در بسیاری از کشورها تغییر کرد و دیپلماسی از یک امر مخفی و پشت درهای بسته به سمت یک امر عمومی و فراگیر گرایش پیدا کرد. اگر چه دیپلماسی رسمی و مذاکرات سیاسی و پشت صحنه همچنان به قوت قبل ادامه داشته و دارد، اما دولت‌های محلی و نهادهای غیردولتی به بازیگران مهمی در عرصه ارتباطات بین‌الملل تبدیل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح نظریه قدرت نرم از سوی جوزف نای و شکل یافتن مفهوم دیپلماسی عمومی در ادبیات روابط خارجی مبانی نظری این رویکرد را تقویت کرد و کشورها به سمت استفاده از ابزارها و عناصر غیردولتی و مردمی برای افزایش ارتباطات خود و تأثیرگذاری بر افکار عمومی سایر کشورها گام برداشتند.

یکی از مهم‌ترین بازیگران در این عرصه، شهرداری‌ها و مدیریت شهری هستند که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم با رأی مردم در پارلمان‌های محلی یا شوراهای شهری انتخاب می‌شوند و ماهیتی فروملی دارند. از آنجایی که حوزه فعالیت شهرداری‌ها غیرسیاسی است، روابط بین دولت‌های محلی با حساسیت کمتری نسبت به ملاحظات و اختلاف نظرهای سیاسی بین دولت‌ها شکل می‌گیرد و به همین دلیل زمینه مناسبی برای همکاری بین‌المللی فراهم می‌آورد. در تعاریف دیپلماسی نوین، دولت‌های محلی به‌عنوان بازیگران مؤثری تعریف می‌شوند که در روابط سیاسی بین‌المللی دیده نمی‌شوند، اما تأثیر مثبت خود را به جا می‌گذارند.

علاوه بر این تأثیرگذاری غیرمستقیم، ارتباط بین دولت‌های محلی فرصت مناسبی را برای اشتراک تجارب و همکاری‌های اجرایی و سیاستگذاری بین مسئولان شهری ایجاد می‌کند و موجب هم‌افزایی می‌شود. به‌دلیل اینکه رسیدن به همکاری‌های بین‌المللی مستلزم صرف وقت و هماهنگی‌های متعدد است، کنشگران بین‌الملل تأکید دارند این ارتباطات به‌صورت پایدار و بلندمدت شکل پذیرد تا تلاش‌های گسترده آنها بازدهی و ثمره بیشتری داشته باشد. به‌طور معمول ۲ رویکرد برای تثبیت اینگونه همکاری‌ها وجود دارد: ایجاد و یا عضویت در مجامع موضوعی و تخصصی و انعقاد تفاهم‌های همکاری که معتبرترین نوع این تفاهم‌ها، انعقاد خواهرخواندگی بین شهرهاست.

از آنجایی که شهرها در بسیاری از زبان‌ها و فرهنگ‌ها به‌عنوان مونث تلقی می‌شوند، در پیوند همکاری بین شهرها از عبارت «خواهرخواندگی» یاد می‌شود و پیوند خواهرخواندگی بین شهرها به‌معنای ایجاد یک پیوند پایدار و تضمین شده است تا بر مبنای آن همکاری‌های مختلفی پیاده‌سازی‌ شود. اشتراک تجارب و دانش و همچنین همکاری مشترک در مقابله با چالش‌های مدیریت شهری و نیز سرمایه‌گذاری مشترک ازجمله اقداماتی است که ذیل تفاهم‌های خواهرخواندگی اجرا می‌شوند. علاوه بر این، چنین پیوندی شهروندان ۲شهر خواهرخوانده را با یکدیگر آشنا و نزدیک می‌کند و همین امر باعث افزایش قدرت نرم یک کشور نیز می‌شود.

افزایش قدرت نرم به‌صورت متقابل کمک می‌کند تا همکاری‌های بین دو شهر و کشور نیز افزایش یافته و آورده‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بیشتری نیز برای دو طرف داشته باشد. شهر تهران به‌عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران با حدود ۲۰شهر، تفاهم خواهرخواندگی و با بیش از ۲۰شهر تفاهم همکاری دارد که حاصل زحمات دوره‌های مختلف مدیریت شهری است. با توجه به رشد کلانشهر تهران و شرایط جهانی، اکنون زمان بهره‌برداری و توسعه این ظرفیت عظیم شهری برای رسیدن به پروژه‌های مشترک، جذب سرمایه و نیز سرمایه‌گذاری در شهرهای دیگر با هدف توسعه روابط تهران و افزایش توان و روزآمدسازی مدیریت شهری است.

رشد فناوری اطلاعات و توفیقات شهرداری تهران در هوشمندسازی مدیریت شهری از یک سو و تحولات منطقه‌ای به سمت کاهش منازعات و حرکت به سمت ثبات و بازسازی از سوی دیگر فرصت مناسبی برای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی شهرداری تهران در قالب پیوندهای خواهرخواندگی و تفاهم همکاری است. وجه دیگر رویکرد بین‌المللی شهرداری، استفاده از دانش و تجربه شهرهای دیگر در تقابل با چالش‌های مشترکی مانند آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی، مدیریت ترافیک، مدیریت پسماند و... است.

همین اهمیت بالای پیوندهای بین شهری و به‌ویژه خواهرخواندگی بین شهرهاست که موجب شده مجامع بین‌المللی تخصصی متعددی صرفا برای تجمیع و هم افزایی این ظرفیت‌ها شکل بگیرند. تلاش دوره کنونی مدیریت شهری تهران در عرصه بین‌المللی فعال کردن ظرفیت‌های فعلی و افزایش زمینه‌های همکاری بیشتر با انعقاد تفاهم‌های همکاری و خواهرخواندگی با شهرهای مختلف است تا بیش از پیش به ارتقای مدیریت شهری کلانشهر تهران کمک کند.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهر تهران حقوق شهروندی مدیریت شهری مشارکت های مردمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر تهران حقوق شهروندی مدیریت شهری شهر تهران حقوق شهروندی مدیریت شهری مشارکت های مردمی دولت های محلی مدیریت شهری بین المللی همکاری ها تفاهم ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۰۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان گفت: در پی هشدار نارنجی وضعیت هوا و احتمال سیل این گروه هاا تا پایان عملیات رفع آب‌گرفتگی معابر شهر در کنار دیگر واحدها در حال خدمت‌رسانی به شهر و شهروندان هستند. مصطفی مرادیان‌نژاد افزود: ۵۰ خودرو گشتی و ۱۰۰ نفر از عوامل اکیپ گشت برای هماهنگی و همکاری با عوامل ستاد سیل خدمات شهری شهرداری اصفهان گسیل شده و همکاری کامل برای رفع آب‌گرفتگی داشتند.

مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان گفت: قبل از آغاز بارندگی، اکیپ‌های پیشگیری و رفع تخلفات شهری به‌همراه عوامل ستاد سیل نسبت به سرکشی و بررسی نقاط حساس و رفع موانع احتمالی آب‌گرفتگی اقدام کردند. مرادیان‌نژاد افزود: اکیپ‌های گشت پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام عملیات رفع آب‌گرفتگی معابر در کنار سایر واحدها در حال خدمت‌رسانی به شهر و شهروندان هستند.

دیگر خبرها

  • بسیج سازندگی الگوی خدمت‌رسانی و خدمتگزاری خالصانه است
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها