Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس طی تفاهمی میان آستان قدس رضوی و بخش خصوصی ۶۵۰ هکتار از موقوفات آستان قدس رضوی در شهرستان سرخس مطابق نیت واقف احیاء می‌شود.

در این برنامه مالک رحمتی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: توسعه متوازن و عادلانه اقتصادی، همواره یکی از محورهای مورد تأکید تولیت آستان قدس رضوی و جزو سیاست‌های ابلاغی آستان بوده و با همین رویکرد این آستان، اقدام به سرمایه‌گذاری در مناطق آباد و برخوردار نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آستان قدس رضوی در سرمایه‌گذاری‌ها به دنبال انتفاع و سودآوری نیست

رحمتی افزود: طبق سیاست‌های ابلاغی آستان قدس کمک به مناطق کمتر توسعه یافته جزو اولویت‌های اصلی سرمایه‌گذاری است و آستان قدس رضوی در این گونه سرمایه‌گذاری‌ها به دنبال انتفاع و سودآوری خود نیست، بلکه توسعه مناطق را مد نظر دارد، مصداق آن هم سرخس است.

رحمتی ادامه داد: شهرستان سرخس، منطقه‌ای مرزی، برخوردار از آب و هوای مناسب برای کاشت محصولات خاص، دارای منابع آبی مناسب و دیگر ویژگی‌هایی است که آن را از قالب یک منطقه محروم و کم‌برخوردار خارج می‌کند اما به واسطه سیاست‌های تمرکزگرایی، توسعه لازم را نداشته و به همین سبب نیازمند توجه و حمایت خاص بوده است.

نگاه استراتژیک به تقویت توان صادراتی کشور در منطقه ویژه سرخس

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: برای داشتن اقتصادی پایدار، باید رویکرد درون‌زای برون‌نگر داشته باشیم، به این معنا که در کنار بسیج استعدادهای داخلی، نگاهمان به بیرون را در حوزه صادرات پررنگ کنیم. همچنین برای تقویت اقتصاد داخلی، ضروری است نگاه استراتژیک درازمدت ما به صادرات باشد که این رویکرد، به عنوان یک اصل در منطقه ویژه سرخس مورد توجه بوده است.

اشتغالزایی برای منطقه و جلوگیری از مهاجرت

رحمتی تصریح کرد: با این رویکرد درون‌زای برون‌نگر، در پروژه‌ای به مساحتی حدود ۶۵۰ هکتار وارد مشارکت شده‌ایم و در صورتی که به ثمر بنشیند، درآمدزایی قابل توجهی برای منطقه خواهد داشت و با رونق‌بخشی صنایع و اشتغال‌زایی در منطقه، توازن جمعیتی سرخس را نیز حفظ و از مهاجرت‌های بی‌مورد جلوگیری خواهد کرد.

ایجاد دومین مزرعه نمونه و دانش پایه بعد از مشهد در سرخس

رحمتی کم‌توجهی به فناوری‌های روز در اقتصاد و کشاورزی را یکی از مشکلات در کشور برشمرد و گفت: ما در آستان قدس رضوی همواره بر ضرورت نوآوری و بهره‌گیری از دانش روز در فعالیت‌های اقتصادی تاکید داشته‌ایم و از همین رو باغات پسته و گردو که در منطقه ویژه سرخس اجرایی خواهد شد، ظرفیت آن را دارد که به دانش پایه‌ترین مرزعه کشور تبدیل شود چرا که هوشمند و دانش محور پیش خواهد رفت و تمامی حلقه‌های زنجیره تولید تا صادرات در این پروژه دیده شده است.

باور به بخش خصوصی و جلب مشارکت

رحمتی انعقاد این تفاهم نامه را سرآغازی برای یک حرکت بزرگ برشمرد و افزود: تحقق این تفاهم‌نامه به پیگیری و پای کار بودن همه دست اندرکاران آن نیاز دارد و این مرزعه می‌تواند دومین مرزعه نمونه آستان قدس رضوی باشد و الگوی کشت و بهره‌وری خود را در نقاط مختلف تکثیر کند.

رئیس بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی تأکید کرد: ما معتقدیم باید از بخش خصوصی کمک بگیریم تا با هم افزایی دو سویه، کار چند ساله را در کمترین زمان ممکن به سرانجام رساند، البته در مسیر اجرای چنین پروژه‌هایی قطعا دشواری‌هایی نیز وجود خواهد داشت اما می‌توان با مشارکت شرکت کشاورزی رضوی و شرکت کشاورزی آریا ، شروعی تازه برای کارهای بزرگ در منطقه سرخس را رقم زد.

توجه کامل به حقوق موقوفات و نیات واقف

رحمتی ادامه داد: فاز اول طرح های آستان قدس رضوی در منطقه سرخس، در فاز اول ۶۵۰ هکتار بوده که تا میزان 3 هزار هکتار افزایش خواهد یافت و این الگو، به عنوان یکی از به‌روزترین طرح‌های کشاورزی موقوفاتی با رعایت همه موارد ذکر شده در وقف‌نامه و مطابق با نیات واقفان در حال انجام است.

ضرورت توسعه فرودگاه و ایجاد مسیر ترانزیت هوایی

وی درخصوص فرودگاه شهرستان سرخس نیز اظهار کرد: حدود ۲۵ سال از تأسیس این فرودگاه می‌گذرد و ۵۲ کلیومتر مسیر ریلی نیز از آن منطقه عبور می‌کند، بنابراین همه زیرساخت‌های لازم برای یک فعالیت توسعه مدار در آن منطقه وجود دارد، اما یکی از نکات محوری برای تسریع توسعه این منطقه، احیاء و بهره‌وری فرودگاه سرخس است.

رحمتی افزود: تعریف یک خط ترانزیتی ریلی و  هوایی از چین به ایران و از ایران به آفریقا و سایر نقاط جهان که دارای توجیه اقتصادی باشد، به رشد منطقه و ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد و توسعه حمل و نقل و برقراری ارتباطات اولین گام برای اجرای برنامه‌های توسعه محور است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سرخس احیا موقوفات آستان قدس رضوی امام رضا شهرستان سرخس آستان قدس رضوی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی در مالزی

مراسم استقبال از پرچم متبرک حرم امام رضا علیه السلام با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان شب گذشته (۴ اردیبهشت) در کوالالامپور برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ره) و استقبال از پرچم متبرک آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام روز سه شنبه بعد از نماز مغرب و عشا با حضور هیئت اعزامی آستان قدس رضوی و ایرانیان دوستدار حریم اهل بیت علیهم السلام در محل رایزنی کشورمان برگزار شد.

 در این مراسم حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، گفت: عشق به اهل بیت (ع) خصوصا امام رضا(ع) همواره در قلب ایرانیان موج زده است. امام رضا علیه السلام می فرماید «النّاسَ لَو عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لَاتَّبَعُونا؛ یعنی اگر مردم زیبایی‌های سخنان ما را می‌شناختند، بی‌شک از ما پیروی می‌کردند.»

ارزانی افزود: استقبال از پرچم متبرک آستان علی بن موسی الرضا(ع) جلوه ای از ارادت شیعیان به خاندان عصمت و طهارت است و این ارادت از هویت دینی و مذهبی ما نشأت گرفته است.

استقبال چشمگیر از محصولات دانش‌بنیان ایرانی در مالزی

وی ضمن خوش آمدگویی به دوستداران، میهمانان و خادمان حرم رضوی، گفت: با هماهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و به دعوت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و بنیاد قرآنی رستو حجت‌الاسلام سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، امیر مهدی حکیمی، مدیر عامل موسسه آفرینش‌های هنری، مهندس مسعود فرزانه، مدیر عامل مؤسسه چاپ و انتشارات و جعفر مروارید، معاون طرح و برنامه سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی به مالزی سفر کرده اند. هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در پی سفر جمعی از اندیشمندان و فعالان فرهنگی بنیاد رستو به ایران و دیدار با برخی از مدیران آستان قدس رضوی به مالزی سفر کرده‌اند که تبادل تجربیات مشترک در زمینه های قرآنی، چاپ کتاب قرآن مشترک، آموزش‌های هنر اسلامی و مرمت نسخ خطی و همچنین چاپ کتب مشترک در خصوص فلسطین از اهداف این سفر است.

در ادامه حجت‌الاسلام سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز خدمت به بارگاه مطهر رضوی را توفیق بی‌مانندی دانست و گفت: خدمت به خاندان اهل بیت علیهم السلام عزت آفرین است.

وی با اشاره به اینکه وجود حرم امام رضا علیه السلام در ایران بزرگ ترین ظرفیت معنوی، معرفتی، فرهنگی و ایمانی است، گفت: ظرفیت معنوی و فرهنگی که در حرم رضوی وجود دارد موجب شده تا زائرانی که جهت زیارت به حرم مشرف می‌شوند، این نقطه را شروع تحول فردی خود قرار دهند.

در ادامه این برنامه قرائت دعای توسل و مداحی توسط حسین تفرشی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

بازدید از موزه شهر ملاکا، دیدار با مدیران بنیاد نشر و کتابت قرآنی رستو و بازدید از این مجموعه، بازدید از مرکز هنرهای اسلامی مالزی، بازدید از کالج اسلامی الصوفا و دیدار با تامان داتو احمد رازلی و پاسداشت وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی(ره) از برنامه های این هیئت به مالزی بوده است.

دیدار و گفتگو با ولی الله محمدی سفیر جمهوری اسلامی در مالزی با حضور میهمانانی از بنیاد رستو، اهدای فرش منقش به تصویر داتوک عبداللطیف از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در مالزی و بازدید از مجموعه کتابخانه و نمایشگاه علمی تمدنی الحمرا ایستک در کوالالامپور از برنامه‌های هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در روز چهارشنبه(5 اردیبهشت) است.

گفتنی است، در بازدید از بنیاد قرآنی رستو و دیدار با پروفسورعبداللطیف رئیس بنیاد رستو؛ قرآن ویژه مردم فلسطین که صرفا به منظور حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده غزه به چاپ رسیده است به این هیئت اهدا شد.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • حضور در جوار آستان مقدس رضوی بهترین خدمت فرهنگی است
  • احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی
  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • آغاز لایروبی ۲ کیلومتر از کانال درجه یک شبکه آبیاری و زهکشی سرخس
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • نام ماندگار معمارباشی‌ها بر آستان زرافشان جانان
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا(ع) برگزار شد
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی در مالزی