Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:26:48 GMT

قصد دولت سیزدهم از آغاز مذاکرات وین چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۲۱۸۲

قصد دولت سیزدهم از آغاز مذاکرات وین چیست؟

صورت مسئله مذاکراتی که امروز هشتم آذرماه آغاز می‌شود بسیار روشن است: «رفع موثر و قابل راستی‌آزمایی همه تحریم‌ها همراه با ارائه تضمین در مورد عدم تکرار وضعیت گذشته در قبال اجرای زمان‌دار تعهدات باقی مانده ایران در برجام.»

به گزارش ایسنا، سایت نور نیوز در این باره نوشت: هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران از صبح شنبه در وین مستقر شده و طبق قرار قبلی، از امروز دوشنبه هشتم آذرماه مذاکرات خود با 1+4 را با هدف رفع تحریم‌ها آغاز خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضا این سوال در ذهن افکار عمومی ایجاد شده که اساسا قصد دولت سیزدهم از آغاز فرآیند جدید مذاکراتی چیست و چه ابعادی دارد؟ پاسخ به این سوال نیازمند مرور مقطعی از تاریخ کشورمان از اواخر دولت دهم تا امروز است.

ورود ایران به مذاکرات هسته‌ای در اواخر دولت دهم ناشی از تصمیم سیاسی به منظور محدود شدن زمان‌دار بخشی از حقوق قانونی هسته‌ای در قبال رفع تحریم‌های اقتصادی بود و تداوم مذاکرات در دولت یازدهم با رویکرد ذکر شده منجر به شکل‌گیری توافق برجام شد که قرار بود به الگوئی برای رفع مسالمت‌آمیز اختلافات کشورها تبدیل شود.

کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده در طول مذاکرات هسته‌ای که هدف آن را رفع نگرانی‌هایشان از برنامه هسته‌ای ایران عنوان می‌کردند، اصرار داشتند که مذاکرات به حوزه‌های دیگر از جمله سیاست‌های منطقه‌ای و برنامه‌های موشکی ایران نیز تعمیم داده شود.

رهبر معظم انقلاب اما با هوشمندی و دور اندیشی اعلام نظر قطعی ایران در مورد تعمیم دامنه مذاکرات به سایر موضوعات را به مشخص شدن نتیجه توافق برجام و میزان حُسنِ نیت طرف‌های غربی موکول کردند.

گذر زمان و رفتار دولت‌های اوباما، ترامپ و کشورهای اروپایی خیلی زود نیت واقعی آنان را که تنها افزایش فشار به ایران و از میان بردن ابزارهای قدرت کشورمان بود بر ملا ساخت و نشان داد که بی‌اعتمادی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به غربی‌ها ریشه در درایت و دوراندیشی راهبردی ایشان داشته است.

همان‌گونه که ذکر شد هدف ایران برای ورود به مذاکرات از ابتدا، رفع اثر تحریم‌های غیرقانونی بر اقتصاد کشور و برداشته شدن موانع برای توسعه و رشد سریع‌تر اقتصادی کشور بوده و این راهبرد همچنان به قوت خود باقی است.

بسیار روشن است که موضوع رفع تحریم‌های غیرقانونی اولویت اول ایران بوده و برای تحقق آن حاضر به چشم‌پوشی از برخی حقوق قانونی خود در فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای به صورت زمان‌دار شده است.

با توجه به رفتار غیرصادقانه و مزورانه غربی‌ها، ایران راهبرد «مقاومت فعال» را با حداکثرسازی ظرفیت‌های داخلی برای رشد و توسعه اقتصادی در پیش گرفته و تلاش دامنه‌داری را برای کم اثر کردن تحریم‌ها بر اقتصاد کشور دنبال می‌کند اما در کنار این مسیر، تلاش‌هایش برای رفع تحریم‌های غیرقانونی را نیز ادامه می‌دهد.

باقی ماندن ایران در برجام که با خروج آمریکا و بدعهدی اروپایی‌ها عملا چیزی از آن باقی نمانده، واجد این پیام است که ایران همچنان آمادگی دارد که در چارچوب اجرای توافقات از سوی طرف‌های غربی و لغو همه تحریم‌ها (بی‌کم و کاست) به تعهدات برجامی خود عمل کند.

طبیعتا با توجه به نقض عهد آمریکا که خسارت‌های سنگینی به ایران وارد کرده، کمترین هزینه‌ای که آمریکا در شرایط کنونی باید بپردازد، ارائه تضمین برای عدم تکرار وضعیت قبلی و امکان راستی‌آزمایی تعهدات این کشور است.

پذیرش محدودیت‌های زمان‌دار در حقوق قانونی ایران برای فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز، در مقابل تعهداتی است که طرف‌های دیگر به ویژه ایالات متحده آمریکا پذیرفته بودند و در صورت عدم اجرای تعهدات طرف‌های دیگر هیچ دلیلی برای اجرای برنامه‌های محدود کننده از سوی ایران وجود ندارد و تهران به صورت تمام و کمال از حقوق قانونی خود بهره خواهد برد.

در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات ایران با ۱+۴ طرف‌های غربی به ویژه آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که با اظهارنظرهای غیرمنطقی و در پاره‌ای موارد بیان تهدیدات مضحک، شرایط حاکم بر مذاکرات را پیچیده کنند تا در سایه گرد و غبارهای ایجاد شده، تکالیف، تعهدات و مسئولیت‌های خود را پنهان نمایند.

بر این اساس؛ صورت مسئله مذاکراتی که امروز آغاز می‌شود بسیار روشن است: «رفع موثر و قابل راستی‌آزمایی همه تحریم‌ها همراه با ارائه تضمین در مورد عدم تکرار وضعیت گذشته در قبال اجرای زمان‌دار تعهدات باقی مانده ایران در برجام.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مذاكرات وين مذاکره برای لغو تحریم ها برجام رفع تحریم ها حقوق قانونی زمان دار هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۲۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور از ایجاد ۲.۵ میلیون شغل و کاهش ۱.۵درصدی نرخ بیکاری از آغاز دولت سیزدهم تاکنون خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،مهارت و فناوری یکی از عامل های اصلی رشد و توسعه ی اقتصادی پایدار در کشورها به شمار می رود. به همین منظور آموزش های فنی و حرفه ای، نقش مهمی را در افزایش اشتغال مولد، بهبود فضای کسب و کار، استفاده ی بهینه از فرصت ها و افزایش کارایی اقتصاد مقاومتی در درون جامعه بر عهده دارد. بر این پایه سازمان بین المللی کار(I.L.O) آموزش های مهارتی را به عنوان یکی از پایه های اساسی فعالیت خویش قرار داده است و همواره آن را به دیگر کشورها توصیه می کند.

جوانان با فراگیری مهارت های فنی و حرفه ای در واقع نیروی خلاقیت و کاربردی خود را در یک فضای رقابتی در مسیر خدمت به مردم به کار می گیرند. این آموزش های مهارتی زمینه ساز ایجاد حرفه های با ثبات است و از پدید آمدن شغل های کاذب و ناپایدار که توسعه ی همه جانبه ی کشور را هدف قرار می دهد و سبب آسیب های مختلف اجتماعی می شود، جلوگیری به عمل می آورد.

مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با ارائه مهمترین خدمات و اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، اظهار کرد: امسال در راستای تحقق شعار سال و کمک به صنعت و اقتصاد، ظرفیت مراکز جوار کارگاهی 50 درصد افزایش خواهد یافت.

وی از رشد 33 درصدی حوزه آموزش های فنی و حرفه‌ای و 38 درصدی سنجش صلاحیت حرفه ای در سال گذشته خبر داد و افزود: پارسال واگذاری امر آموزش های فنی و حرفه‌ای به بخش خصوصی هزار و 140 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: سال گذشته در حوزه کاهش نرخ بیکاری اتفاق قابل توجهی افتاد و یکی از وعده های دولت در حوزه اشتغال محقق شد، ضمن اینکه صدمات حین کار در سال گذشته 14درصد کاهش یافت.

عظیمی بیان کرد:  یکی از این ظرفیت‌ها، سرمایه نیروی انسانی است و یکی از ماموریت‌های دستگاه‌ها به ویژه رسانه‌ها، معرفی درست توانمندی‌های استان ها است.

رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور، کارگران را مجاهدان عرصه اقتصادی دانست و یادآور شد: هرچه قدر بخش خصوصی را تقویت و شرایطی را فراهم کنیم و مردم امور اقتصادی را دست بگیرند، موفقیت بیشتری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • کلاف سردرگم فاضلاب شهر بندرعباس با عزم دولت سیزدهم باز شد
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • امسال تعهدات دولت در حوزه‌های درمان، آب و مسکن به مردم ارائه می‌شود
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران